1. Dragon Ball Z: Budokai 3 (PS2)

Dragon Ball Z: Budokai 3 (PS2)

Nu ga je eraan Frieza zegt Goku: KAMEHAMEHA!!!Wat! Hoe kan dat hij heeft niet eens een schrammetje, pats boem pats pats!!!Maar nu ga je er echt aan Frieza aahhaaaahaa en opeens keek Frieza heel verbaasd want ik werd een super saiyen. En deed de finishing move SUPER DRAGONFIST!!! En Frieza's buik werd doorboord door de aanval en overleed aan de aanval van Goku. Iedereen weet nu wel over welk spel ik het heb Dragon Ball Z:

Budokai 3!

Van slecht naar goed Het begon allemaal op de Nintendo en ging verder naar de Super Nintendo en daarna naar de Sega Genesis. Later toen de Playstation kwam, werden er 2 dragon ball z delen gemaakt voor de ps1 genaamd:Dragon Ball z: ultimate battle 22 en Dragon Ball z: Final Bout. Alle 2 de delen waren niet zo goed. Maar ik zat geduldig op een nieuwe deel te wachten maar dat kwam niet meer op de Playstation 1, maar de makers maakten een deel voor de playstation 2 genaamd:Dragon Ball z Budokai. En toen de game te koop was ben ik snel naar de winkel geweest, om het te kopen en het was eindelijk een goed uitgevoerd dbz game, waar ik veel plezier aan beleefd heb. Maar een vervolg op de serie dbz Budokai was al op komst het spel werd beter gemaakt dan het vorige deel het beeld was niet meer 3d maar het was cell-shaded gemaakt. Dat zorgde ervoor dat de karakters nog gedetailleerder uitzagen. Maar de echte goede Dragon Ball z serie was Budokai 3 dat was toen het beste deel ooit gemaakt in mijn ogen.. Complimentjes aan Atari.

Graphics De overstap van 3d naar cell-shaded was een goede stap van Atari. Daardoor zijn de graphics nog mooier, verder ziet de intro er heel goed uit. De omgeving ziet er ook heel goed uit, net als het vorige deel kun je de tegenstander door het level heen slaan dat ziet er wel vet uit. Wat de personages betreft zien ze er gedetailleerd uit, maar als je beetje van dichtbij ziet zijn de vuisten wel een beetje vierkant achtig maar dat maakt niet zoveel want verder ziet het er spel goed uit. De levels zijn goed afgewerkt en gedetailleerd verder ziet het spel er goed uit voor de ps2.

The Sound Het geluid zit wel in orde, bij het startmenu klinkt het geluid wel een beetje 'kiddy' achtig maar een echte dbz fan vindt dit niet erg, maar de muziek in de levels zijn wel in orde. Maar ik vind dat er weing verschillende soorten nummers zijn.

Gameplay De gameplay is niet heel erg veranderd het is net als in de andere delen: kruisje is schoppen, rondje is een ki aanval doen, de knopjes vierkant en driehoek zijn om met de vuisten te vechten verder zijn er paar toevoegingen gedaan. Zo kun je nu heel snel achter je tegenstander teleporteren wat er voor zorgt dat jij zijn aanval ontwijkt en een tegenaanval doet, dit is vooral handig als je tegenstander een Kamehameha doet. Het spel gaat nu ook sneller dan de andere 2 delen op het gebied van gameplay. De nieuwe toevoeging is de 'DRAGON RUSH', hier krijgt een speler die de aanval uitvoert 3 kansen om hem perfect te doen de tegenstander moet het proberen te stoppen. Maar hoe? Als jij kruisje drukt dan moet de tegenstander het zelfde knopje in gedrukt hebben om jouw aanval te stoppen. Nu kun je ook 'BEAMSTRUGGELEN' dit houdt in dat bijde spelers een energie straal afvuren die tegen elkaar botsen. Met de analoge stick kun je de straal besturen, wie de snelste de analoge stick draait heeft gewonnen. Als we het over de combo's gaan hebben vind ik het wel heel jammer dat elke personage zelfde basis moves hebben en vallen er niet veel variërende aanvallen te creëren. Ik hoop dat er bij het volgende deel meer moves en verschillende moves te doen zijn. Maar verder ben ik er over te spreken.

Personages Er zijn nu talloze personages toegevoegd aan dbz budokai 3 en dit zorgt ervoor dat het spel nog beter is. In deel 1 waren er echter te weinig personages, in deel 2 werd het aantal personages groter.

Maar de meeste personages zaten er in dbz budokai 3 er zitten personages uit dbz movies zoals broly en cooler en uit de dbz gt zit de personage omega shenron! Zoals er in deel 2 fusions zaten is er in deel 3 niet veel veranderd. Zoals het vorige deel heeft elke personage een 'FINISHING MOVE' dat is een gemiddeld sterke aanval. En de

meeste personages hebben ook een' ULTIMATE AANVAL' dat is een ultieme aanval van je personage, soms kun je daarme ook de spelwereld verwoesten tot een schroothoop. Daardoor krijg je ook een echte dbz sfeer. Heel veel personages kunnen ook transformeren net als in de serie, nu kunnen goku en vegeta super saiyen 4 worden wat wel heel erg tof is. Verder kun je met trunks en gohan super saiyen worden. Kortom genoeg dingen te doen in de serie waar je niet over zult klagen.

Story Mode Vroeger heette het story mode maar nu heet het 'dragon universe'. Je gaat nu het hele verhaal beleven van de dbz series en kom je veel bekende karakters tegen en speel je veel personages vrij, jammer genoeg kun je niet alle dbz karakters vrijspelen maar wel de meeste van de serie. Je kunt de dragon universe uitspelen door bepaalde personages, en ieder heeft ook zijn eigen verhaal. Als je het spel compleet uit wilt spelen moet je de dragon universe met alle karakters een paar keer uitspelen wat wel een geslaagd mode is geworden. Want in Budokai 2 werd de dragon world uitgespeeld door middel van een bordspel, wat heel erg onorgineel was maar in deel 3 is dit veranderd nu vlieg je door de spelwereld heen en is dit veel beter dan een bordspel naar mijn mening. Verder is de dragon universe goed afgewerkt.

Conclusie en beoordeling

None

Budokai 3 is een zeker geslaagd spel, beter nog , dit is gewoon HET beste DBZ spel ooit uitgebracht. Ondanks de zeer slecht uitgewerkte DBZ spellen in het verleden heeft Atari het toch nog allemaal goed gemaakt met de Budokai series. Graphics zien er goed uit en zijn steeds meer beter gemaakt. De gameplay is goed en lekker snel wat zorgt voor een goede DBZ sfeer in het spel. Keuze aan personages zijn er dus genoeg, er hadden wat meer combo's in mogen zitten, maar de goede dingen van het spel maken dit wel goed. modes als, Dragon Universe en Duel mode zijn leuk om tegen elkaar te kunnen vechten. Het zou nog mooier zijn als de game ook online zou zijn, maar helaas zit er geen online mogelijkheden in het spel, misschien dat er online mogelijkheden in de toekomst zal komen.Ik ben over het spel erg tevreden . Een echte liefhebber van vechtspellen of iemand die wel van gewoon een potje vechten op z'n tijd houdt, kunnen beter een spel als Tekken of Dead Or Alive gaan spelen. Dit is gewoon echt voor de DBZ fans die hier van houden,maar ik raad andere mensen echter wel om het een keertje te spelen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • DBZ gevoel zit erin
 • graphics zien er goed uit
 • Snelle en goede gameplay
 • Genoeg personages
 • Goed uitgewerkte Dragon universe
 • Originele stemmen
 • Minpunten
 • Geen online mogelijkheden
 • Te weinig combo's

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Echt een product waar wij Nederlanders trots op mogen zijn :)

 • de recensie nu al? nou ja, wel een vette game

 • vet echt een leuk spel

  maar wel erg vroeg die recensie

 • Woot vette recensie man!!

  Dit is nou echt een game voor nederlandse trots!!

 • halen die handel!!

 • spijtig dat ik geen ps3 heb, maar ik ben blij met m'n xbox360 =)

 • Huh ik ben een par weken niet echt op IG geweest en ik dacht laat er is ff op checken misschien dat er een vette recensie is van een game waarvan ik de release heb gemist. Dus ik dacht wannee komt KZ 2 ook al weer uit? misschien hebben ze daar wel de recensie van. ik kwam hierheen…. en hij staat er:P

 • Zeer vet:D.

 • Zeker vet, meteen kopen ^^

 • Ik was al overtuigd, maar nu ga ik 'm echt op dag 1 halen!

 • Echt een zeer erg monsterlijke game. Weer iets om trots op te zijn.

 • Zeer nette cijfer! :D
  hup holland hup

 • Ik hou nooit echt van die science fiction games. ook al is hij goed het is niks voor mij doe mij maar een shooter als Call of Duty.

 • Nice

 • GOTY 2009  _O_

 • Nu al? Wow! Geweldige game als ik het zo lees. Een must-buy voor mij als PS3 bezitter!

 • Holy crap!! Ik wist dat het goed ging worden, maar zo goed…

 • Nice :D

  Neerlands trots. :]

 • GRUWLIJK

 • Lekker spel!  360 hier XDDDD! Achja wij krijgen ook mooie exclusives. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren