1. Madden NFL 06 (Xbox)

Madden NFL 06 (Xbox)

Ik ben al jaren fan van American Football. Ik ga al 3 jaar naar de Amsterdam Admirals. Maar had nog nooit een football game gespeeld. Daar moest maar is verandering in komen. Ik hoorde dat de football games van Take Two het beste waren. En die wou ik toen der tijd ook gaan kopen. Maar het spel was in geen velden of wegen te bekennen. Dus viel mijn oog op madden 2006.

Superstar

Nieuw in madden 2006 is de NFL superstar mode. Hierin kan je een speler creëren. En een ster van hem maken. Je zoekt eerst je ouders uit. Nou je zoekt het eigenlijk zelf niet uit. Je ouders worden random uitgezocht. Net zoals je huidskleur en de vorm van je gezicht. Je kan daarna nog wel iets aanpassen, Zoals de breedte van je schouders, De dikte van je armen enzovoorts. Maar om je zelf goed in de game te krijgen lijkt onmogelijk. Je krijgt hierna een iq test om je algemene kennis en je kennis van football te peilen. En je kunt rekenen op een interview. Dit alles is bepalend voor welke agent je kan in huren. En dat heeft dan weer effect welke club jou uitkiest in de draft. Een maal gekozen door een club kan het echte werk beginnen. Althans dat dacht ik, Om een beetje goede speler te krijgen moet je eerst door tientallen saaie trainingen heen. Als het seizoen dan eindelijk begint. Is het toch een leuk gezicht om je eigen achternaam op zo een shirtje te zien staan. Als je speler beter word krijg je een groter appartement, Aanbiedingen van betere clubs, En aanbiedingen om in films te spelen. Het is allemaal best wel leuk. Maar het is zeker voor verbetering vatbaar.

Déjà vu gevoel

Madden 2006 ziet er goed verzorgt uit. Alle teams(uit de NFL) en bijbehorende spelers zijn aanwezig. De animaties lopen redelijk goed. Al heb ik soms het gevoel dat de spelers iets wat zweven over het veld. Maar dat valt amper op. Als je een wedstrijd begint word er eerst getost. De partij die de tos wint mag kiezen of je eerst gaat aanvallen of verdedigen. En de andere partij mag de helft kiezen. En dan begint het. Je moet dan een play kiezen als je niet zo bekend bent met de tactieken dan kan je de x knop in drukken. Dan kiest de computer de volgens hem best mogelijke optie. Als je in de aanval bent speelt alles lekker weg. Je moet wel oppassen dat je niet in herhaling valt. Als je bijvoorbeeld steeds naar links past. Dan krijgt de computer dit door en word je makkelijk afgestopt. Met de AI van de computer zit dus wel goed. Al snel merk je dat heel veel touchdowns op elkaar lijken. Het roept een beetje een Déjà vu gevoel op. Zo van zo scoorde ik de vorige wedstrijd ook al. Toen ik aan het verdedigen was kreeg ik het gevoel dat ik net zo goed de controller naast me neer kon legen. De verdediging regelt het zelf wel. Zo liep ik expres van een aanvaller weg maar als nog tackelde mijn speler hem zonder dat ik ook maar 1 knop aanraakte. Het passing systeem is daarin tegen wel god uitgewerkt elke quaterback heeft zijn eigen gezichtsveld. Je moet zorgen dat je naar een speler gooit in dit gezichtsveld. Anders heb je heel veel kans dat de bal onderschept word of niet goed aankomt. Als laatste nog iets over field goals. Deze zijn bijna onmogelijk te blocken. Terwijl dit in het echt toch regelmatig gebeurt. Zo zag ik het bij een wedstrijd van de Admirals toch echt 2 keer achterelkaar gebeuren. En ook op nasn (north american sports network) zie ik het regelmatig.

NFL Europe anyone??

De NFL Europe is de american football league van Europa. Eigenlijk zijn er alleen maar Duitse teams en één Nederlands team dus om het nou nog NFL Europe te noemen? Maar dit ter zijde de Europese teams zitten er wel allemaal bij. Maar de league zelf is niet speelbaar. En dat vind ik toch wel jammer. De teams van de CFL ( canadian football league) zijn niet speelbaar. En dat is allemaal best wel jammer want in verhouding met andere sport games van ea. Zijn dit toch niet zo heel veel teams dus had het er makkelijk bij gekund. En misschien verkoopt madden dan ook wat beter in Europa.

Conclusie en beoordeling

Madden 2006 is een goed spel. Het nieuwe passing systeem werkt goed. En de superstar mode is leuk. Maar kan zeker nog wat verbetering gebruiken .Het ziet er allemaal goed verzorgt uit. maar het ontbreken van de NFL Europe & de CFL is voor mij toch een tegenvaller.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Superstar mode
 • Goed passing syteem
 • heel veel plays
 • Minpunten
 • ontbrekende nfl Europe & CFL
 • Déjà vu gevoel
 • controle over de defence niet optimaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Microsoft met zijn exclusieve DLC, maar vaak niet eens zo interessant. Dat bewijst het nog eens!

 • Das jammer. Ik had hem bijna blind gekocht maar na deze review laat ik hem liggen.  Heb mijn punten hard nodig voor GTA IV Lost and Damned!

 • @MikMakMan

  Same here.  Heb nogal aardig wat uurtjes in mijn fallout3 xbox sessies zitten. Sprong dan ook een gat in de lucht toen er een uitbreiding voor te zijn uitgekomen.  Maarja, helaas, verwachtingen waren misschien te hoog.

  Na het lezen van deze review laat ik 't dan ook maar lekker liggen!
 • Gemiste kans… Maar met mijn 35 uur aan Fallout 3 ben ik er nog lang niet klaar mee, hopen dat de volgende DLC beter wordt.

 • ik had er wel veel van verwacht. ik ga hem tog kopen denk ik

 • Dat word dan geen DLV van Fallout 3 voor mij.

 • Ok jammer, had al een paar mindere puntjes erover gelezen, deze laat ik dan wel liggen. GTA IV dlc here i come.

 • ACH JA T IS WEER 3 UURTJES IETS ANDERS EN EEN STUKJE GESCHIEDENIS.  MAAR JA 8 EURO EN ACHIEVMENTS JEAAH MII BUY .

 • Zelfe als Rawh hier..

  Jammer hoor maar ik koop hem alsnog wel.

  Fallout 3 Club

 • ga die dlc toch aanschaffen, klinkt op zich prima, even iets anders en chinezen afknallen en daarna ook nog eens een flinke beloning krijgen, wat is het probleem?????

 • Vond de DLC best leuk tbh

 • Het vage is dat sommige sites wel weer positief over deze uitbreiding zijn… De reacties zijn verdeeld, maar als je weinig meer hoeft te praten en alleen ordinair aan het shooten bent koop ik deze ook niet.

 • Ik koop het toch :)

 • het is geen vervolg op Fallout 3, het is een kleine uitbreiding, met wat afwisseling. Na ruim 50 uur RPG'en is 3 uurtjes ongenuanceerd chinezen afknallen best ontspannend. Even helemaal wat anders, voor je weer de Wastelands induikt.

 • Zit over de 100 uur en vond het jammer om te horen dat het (voorlopig) niet naar de Ps3 komt… 'gelukkig' dus maar een 2 ;)

 • Jammer… Maar ik heb nog genoeg mee te maken in de Wastelands.

 • Niet eens met deze review. Zeker het is anders, maar das juist een verfrissende afwisseling. Ik vind hem zeker de moeite waard…

 • Ziet er prachtig uit…

 • @ T-Gamer: ik vond het eerst ook jammer dat deze content niet naar de ps3 kwam, maar als ik dit lees missen de ps3-eigenaren inderdaad niet zoveel…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren