1. Tom Clancy's Ghost Recon 2 (Xbox)

Tom Clancy's Ghost Recon 2 (Xbox)

”kggggggg…Hier Ghost leader. Val aan!, Ik herhaal val aan!” Fluistert Kapitein Mitchell door zijn oormicrofoon. “Negatief, we wachten op orders, Ik herhaal we wachten op orders!” Zegt Command. “Nee! Er zijn te veel vijanden op onze locatie, we moet nu aanvallen.” Fluistert Mitchell. “We kunnen nu niet aan vallen, we worden zelf gebombardeerd!” Schreeuwt Command. “Wat moeten we nu doen? Command? Command? Is daar nog iemand?” Schreeuwt Mitchell. “Krggggggg… aaaaaaaah!” Schreeuwt iemand van Command. “O nee! Mensen nieuwe missie, we moeten hier weg en naar Hoofdkwartier gaan, en kijken of er nog iemand leeft…”

Nadat de eerste vier Ghost Recon delen dachten de makers:”Waarom telkens van die lange titels?”. Dus daarom hielden de makers het deze keer maar makkelijk, en noemden ze dit spel Ghost Recon 2. Ghost Recon is een tactische shooter, Want je kunt niet als in sommige spellen duizenden kogels gewoon de lucht laten vliegen. Zo werkt het dus niet in Ghost Recon 2 hier moet je erg goed oppassen, want één enkel schot kan het verschil tussen leven en dood betekenen.

Korea 2011, Jij Kapitein Scott Mitchell bent de leider van een speciale elite-eenheid van het o zo geweldige Amerikaanse leger. Die groep is genaamd ‘The Ghosts’, dit team is zo speciaal dat niemand ze vaak krijgt te zien omdat je dan meestal al dood bent. Dus je kunt zeggen dat de Ghosts net zo iets zijn als de Navy-SEALS. Jij als leider van deze groep is het jouw taak om ze heelhuids door de campagne te slepen. Het verhaal is als volgt, de militaire leiders van Noord-Korea hebben grootsheid waanzin gekregen en zijn daarom in opstand gekomen. Dan kom jij in beeld met je team, dat team bestaat uit mensen van die uit allemaal verschillende landen komen. Jouw doel is daarom om die militaire groepen uit te schakelen, voordat het conflict zich gaat uitbreiden. Gelukkig ben jij en je team tot je tanden toe bewapend met de nieuwste snufjes op het gebied van oorlog. In het spel komen jij en jouw team te staan voor de grootste obstakels.

In het begin van het spel wordt gelukkig alles goed uit gelegd in de training, maar het meeste zal je toch moeten leren op het slagveld. Je wordt geïntroduceerd met de nieuwste wapens en snufjes die het leger heeft gemaakt. Nieuwe next-gen wapens, dat zijn wapens waar een camera in zit. “Maar wat moet je daar nou mee?” Nou je kunt die wapens gebruiken om te kijken om een hoekje, als je denkt dat daar een vijand zit. Het enige wat ze dan zullen voelen is pijn. Het enige nadeel is dat je deze wapens alleen maar kan gebruiken bij Lone-wolf missies. De naam zegt het eigenlijk al Lone is eenzaam, het betekend dat je die missie in je eentje moet doen. Maar dat betekend niet dat je in het nadeel bent, als je nou is een tank tegen komt en je verschuilt je ergens. En de tank ziet jou niet maar jij hem wel, dan kun een laser gebruiken die op dat next-gen wapen zit om de tank uit te schakelen. “Maar met één klein lasertje kun je toch geen tank vernietigen?”. Klopt, als je dat lasertje richt op de tank, dan komt er een straaljager over vliegen die een bom boven op de tank laat vallen. Waardoor je weer veilig kan doorlopen.

Je ziet ook een duidelijke verbetering qua graphics, alles ziet er beter en gedetailleerder uit. Dat merk je vooral aan de mensen, omgeving en voertuigen. Maar er zijn altijd wel een paar dingen waar van je vindt dat het minder is. Ik vind vooral de vijanden bagger, ze zijn dom, na 10 raak schieten nog niet dood. Als je ze dan uiteindelijk dood schiet lijken het wel gewoon poppen. Hier en daar zijn er ook rotsen en planten die volledig vierkant zijn. Ook jammer is als je door het gras tijgert dat het gras niet beweegt, dus je lijkt net of je door alles heen kan kruipen. Maar dit zijn maar kleine dingen. Ik vind persoonlijk ook de muziek helemaal geweldig, het past zich aan bij de missies die je doet. Maar soms houd de muziek in één keer op, dat vind ik dus wat minder. De controles zijn zo nu en dan niet al te makkelijk, soms moet je echt weer even nadenken welke knoppen je moet gebruiken. Maar meestal is het dan te laat, want je bent dan gewoon weer doodgeschoten. En dan moet je de hele missie weer opnieuw doen.

De missies, het gene waar het hele spel om draait. De missies zijn geweldig na mijn mening, elke missie heeft een ander doel. Ook de plaatsen waar de missies plaats worden gehouden zijn mooi. Van een tempel tot een fabriek, en meteen je eerste missie is al een pittige. Want je moet echt voor alles oppassen voor helikopters, en ook nog eens troepen die in torens aan het snipen zijn. Natuurlijk ben je dan in één keer dood. Ook moet je soms iemand beschermen, als hij/zij dan dood gaat heb je een groot probleem. Genaamd: ‘mission failed’. En dan begin je weer van voor af aan met de missie. Ook leuk zijn de multyplayer missies, ik had nooit gedacht dat ze bij dit spel zo veel mogelijkheden had. Je hebt zo veel verschillende modes, als je ziek wordt van het gewoon neerschieten van elkaar moet je dit spel kopen of spelen. Je kunt kiezen uit ‘Co-op Recon’je doel is hierbij om verkenningsmissies uit te voeren. Of ‘Squad search & rescue’ je doel is hierbij om zoveel mogelijk gijzelaars naar je basis te brengen. En het andere moet precies hetzelfde doen. Wie de meeste gijzelaars heeft bevrijd wint. En je hebt nog veel meer mogelijkheden die de multyplayer aantrekkelijk maakt.

Conclusie en beoordeling

None

Ik zou dit spel zeker aanraden als je een tactical shooter fan bent. Dit was zeker een moeilijke ervaring, omdat ik gewone shooters gewend was rende ik gewoon naar de vijanden toe. Gevolg, een zeer snelle dood. Toen begon het me pas door te dringen dat ik beter moest oppassen. Ook de nieuwe technology die is toe gepast is erg goed, ondanks dat je het tegen vijanden gebruikt die niet echt slim zijn. Ook de multyplayer is echt leuk om te spelen, ik heb ze nou nog niet allemaal gedaan maar ze zijn echt leuk. Maakt niet uit met hoeveel man je het speelt het blijft gewoon leuk.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Mooie camapgne.
 • Mooie multyplayer.
 • Mooie muziek.
 • Wapens.
 • Een niet al te moeilijke besturing.
 • Graphics.
 • Minpunten
 • Domme vijanden.
 • vijanden na 10 keer schieten nog niet dood.
 • omgeving blokkerig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me niks

 • 100% NOT  Niet dat ik een fanboy ofsoiets ben, ik heb gewoon een scheithekel aan dit soort games bluhhh. bah.

 • OW super hotte game Diablo is een top game ik speel het nu nog steeds vanaf het begin dat zijn al wat jaren en ik denk dat deze game gewoon simpel weg niet kan mislukken  @D.lentjes wii  Waarom NOT????


 • HOT!!

 • Hot natuurlijk, het is Diablo…

 • haha not?  fucking hot

 • HOT! Ik wacht met smart op de systeemeisen, ik hoop dat dit bakje de game aankan en dan is er niets die mij weerhoud de game aan te schaffen!

 • Topper 2009? Ik verwacht echt niet dat ze deze game dit jaar nog uit zullen brengen. Er is denk ik ook nog te weinig informatie gegeven om op de te maken dat deze game dit jaar nog zal halen (zoals Blizzard normaal gesproken de \"spanning\" naar een release opbouwt kennende).  Maar zeker HOT HOT HOT !

 • HOT, Blizzard + Diablo = gewoon geweldig

 • Zo HOT als het binneste van de zon, maar topper 2009? minstens 2011

 • Heel erg heetjes natuurlijk :P

 • Not, vind zo'n RPG niet leuk, bah!

 • ZEEEEEEERRR HOOTTTT, ik wachter hier al zo lang op!!

  Heb diablo 2 helemaal kapot gespeeld en heb nu nog voor honderden dollars aan stuff op accounts van diablo 2.

 • GOTY! (als mijn 2 ghz dualcore MBP 256 mb vram MBP het kan draaien tenminste!) Ik hoop van harte dat de specs nog wel zullen meevallen, maar ik vrees er voor :-(

 • gief.

 • lijk me vet

 • Een hele dikke hot voor Diablo ik heb me echt flink vermaakt met deel 2!

  Ik speelde hem zelfs nog 2 jaar geleden, geweldig spel :)

 • Ik bid voor een 2009, maar 2010 is helaas een realistische mogelijkheid. In ieder geval ga ik dit spel blind aanschaffen. Alleen die wizard is al zo bruut. Verder erg vette artwork. Veel sfeervollere en kleurrijke dungeons (wat ik een pluspunt vind). Nee dit wordt een absolute musthave. En blizzard maakt bijna van alles iets moois.

 • WAT.. EEN.. PRACHTIGE.. TRAILER! HOT!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren