1. Peter Jackson's King Kong (PS2)

Peter Jackson's King Kong (PS2)

Vroeger is er een filmproducer zo gek geweest dit verhaal te verzinnen, maar de mensen vonden het nog leuk ook! Het publiek in N.Y. was er gek van en de film werd een enorm succes. Het is dus geen wonder dat een filmproducer met de naam Peter Jackson, er een verfilming van wou maken. Gelukkig heeft deze man verstand van dit soort zaken, anders maak je niet de "The Lord of the Rings" trilogie. Niet veel later werd dus ook deze film een enorm succes en werd hij benaderd om deel uit te maken van het creëren van de game van deze film. Mmmh, een filmproducer die meehelpt aan een game, wat zal dat opleveren, hopelijk niet weer zo'n slappe game over een film. Die hebben onze maatschappij al lang genoeg geteisterd, maar genoeg geklaagd nu, laten we eens gaan kijken wat het resultaat is van deze samenwerking.

Het verhaal begint met een mislukte filmproducer met de naam Carl Denham, hij is net ontslagen door zijn baas en wil zich daarbij niet neerleggen. Al snel is hij van plan om zelf een film te gaan maken, dus gaat hij op zoek naar zijn hoofdpersonage, een vrouw. Al snel komt hij een wanhopige vrouw tegen die ook nog eens een carrière wil opbouwen, Carl ruikt zijn kans en heeft zijn hoofdpersonage gevonden, haar naam is Ann. Wat later heeft hij ook een filmcrew en een scriptschrijver gevonden, de naam van die schrijver is Jack. Al snel ben je met een schip op weg naar de grote oceaan, Carl is al vlijtig bezig om beelden te maken van het wilde water, maar wat er niet veel later gebeurt had niemand verwacht.

De oceaan wordt wilder en het schip wordt ver uit zijn koers geslagen, totdat ze ineens een hoop rotsen voor hen zien. Enkele ogenblikken later is het schip vastgelopen in de rotsen en probeert de bemanning de schade te herstellen. Carl wil even het eiland op en neemt Jack, Carl, Ann en nog wat bemanning mee. Wat hij niet weet is het feit dat hij al snel zal wensen dat hij dat nooit gedaan had. Niet veel later zijn ze verwikkeld in een gevecht tussen een hoop inboorlingen en zichzelf. Een groot deel van de bemanning wordt uitgemoord en Ann wordt ontvoerd, gelukkig heeft de kapitein van het schip jullie gevolgd en begint te schieten. Een kleindeel van de bemanning en de hoofdpersonages natuurlijk, hebben het overleefd en gaan op zoek naar Ann.

Wat later komen ze in de buurt van een grote poort en zien Ann daar hangen aan een soort offerblok, al snel gaan ze iets zien wat ze nog nooit gezien hebben. De grond beeft, bomen kraken en het wordt muisstil, niet veel later wandelt er een gigantische aap de jungle uit, King Kong! Hij neemt Ann mee en trekt zich terug in de jungle. Vanaf hier begint de game pas echt en ben je al helemaal in de sfeer om die aap achterna te gaan. Maar hoe ga je dat nu weer voor elkaar krijgen, met wapens natuurlijk! Je gaat wat wapens halen en gaat op zoek naar Ann, recht de jungle in. Wat voor verrassingen staan je nog te wachten, dat valt nog af te wachten. Ik kan alvast niet wachten!

Ik begin aan het grote avontuur en wandel met een geweer de jungle binnen, wat ik daar zie is ongelooflijk. Er staan daar dinosauriërs wat rondt te lopen, uit reflex schiet ik mijn pistool leeg en gelukkig zijn ze allemaal dood. Een van mijn teamgenoten geeft mij terug wat munitie en we gaan terug verder. Deze keer had ik geluk dat ze dood waren, maar wat als dat niet zo was? Ik ging in ieder geval verder en kwam zo af en toe nog wat van die Dinosauriës tegen, ik was natuurlijk zo slim om deze keer voorzichtiger te zijn en minder munitie te verspillen. Doordat het vaak heel donker was, zat de sfeer er ook al helemaal in, ik voelde me echt niet op mijn gemak. Elk moment kan er wel een gigantische worm of een prehistorische krab opduiken en me levend verslinden, maar het is wel leuk dat je dit gevoel krijgt, daar slagen niet veel games meer in de laatste tijd. Je beschikt natuurlijk over meer dan 1 wapen, maar wat heb je eraan als je maar een erg beperkt aantal munitie hebt, wat als dat op is. Heel simpel, hoe jullie je uit zo'n situatie kunnen redden vertel ik zo wel even.

Dus stel dat je in een benarde situatie bent terechtgekomen, zonder munitie en teamgenoten die je beschermen, wat doe je dan? Je zoekt de omgeving af naar een alternatief natuurlijk, wedden dat je snel iets vindt. Ik heb zo ooit eens om een stok staan schreeuwen, maar goed dat er toevallig een speer in de buurt stond. Wie roept er nu om een stok te vinden, ik dus! Eigenlijk is dat nog niet zo dom, want hier hebben die stokken een scherpe punt en doorboren ze je vijanden, heel handig dus. Gelukkig zien de grafische beelden er geweldig goed uit, dus kan je niet zeggen dat je het monster gemist hebt omdat de graphics niet goed zijn. Ze zijn gewoon erg mooi die graphics, er valt niet veel of niets op aan te merken.

Hoe verder je in de game komt, hoe meer je vrijspeelt aan wapens en raar maar waar, je mag zelfs de aap uit hangen. Je mag dus King Kong besturen. Vaak moet je dan vechten tegen een T-Rex of zo om Ann te beschermen, de King doet dat natuurlijk met plezier en red dan ook meestal Ann. Tenzij je jezelf laat afmaken natuurlijk, al is dat erg moeilijk. Je kan de kaken van een T-Rex breken, hem als knuppel gebruiken of gewoon de koppen van 2 van die wezens tegen elkaar slaan, boordevol actie dus. Ik vond het heel vermakelijk om als de King of Kongs te mogen spelen, dat was gewoon een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten. Jammer is wel het feit dat je maar 10% van de game met hem mag spelen, veel te kort dus. De game zelf is trouwens ook veel te kort, je hebt het in nog geen halve dag uitgespeeld, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de game slecht is. Integendeel, de muziek die je tijdens dit avontuur vergezeld is van hoge kwaliteit en zal weinigen teleurstellen, net als de game zelf. Hoe deze game eindigt moet je natuurlijk zelf uitzoeken.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is het voorbeeld van hoe een game over een film gemaakt moet worden. Het heeft misschien nog wat foutjes, maar is tot nu toe wel de best geslaagde poging! De game is ook nog eens meeslepend en leuk om te spelen, dat kan je lang niet over alle games zeggen. Deze game is gewoon een echte aanrader en is zeker de moeite waard om eens uit te testen. Aan jullie de keus of jullie dat doen of niet.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Heerlijke muziek
 • Prachtige graphics
 • Overlevingsgevoel
 • Als King Kong kunnen spelen ( zie ook minpunten)
 • Gameplay
 • De verhaallijn
 • Minpunten
 • Te weinig de mogelijkheid om als King Kong te kunnen spelen
 • De game is gewoon te kort.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Op met zn allen naar Keulen :P

 • Jammer zeg…

 • ben nooit ergens heen geweest dus dit doet mij ook niet erg veel maar is toch wel weer een gamebeurs die naar de galamieten is

 • Mijn broer is (volgens mij) eens naar de Games Convention geweest… maarja, toch jammer:(  ps: Als toch mensen naar Keulen gaan, ga dan gelijk naar het chocolade museum!!!:P

 • blijft het wel even groot als de games convention of beginnen we weer van vooor af aan met een klein beursje???  nou ja keulen is wel maar 2/3 uurtjes rijden is te doen.

 • WE GAAN MET ZIJN ALLEN NAAR KEULEN TOE. LA LA LAlALA LAAAA LA LLAAAAAA LAAA!!!

 • Scheit aan.

 • Köln! Woehoe!

 • keulen, de stad van de keulen <3 :'D

 • Jammer wou er nog wel een keertje naar toe!

  Naja in de jaarbeurs schijnt het ook wel leuk te zijn.

 • Waarom staat er 2x volgend jaar? Volgens mij gaat het al om dit jaar dat Leipzig in een andere vorm doorgaat en alleen Keulen echt groot is qua beurs.

 • Als we volgend jaar niet meer naar Leipzig kunnen dan moeten we maar naar Keulen.

 • Leipzig Shmeipzig

 • YES!!!! HEEL INSIDEGAMER NAAR KÖLN TOE!!!!!!! :D:D:D

 • Ik ziet mensen die naar Keulen gaan waarschijnlijk :)

 • Jammer. :(

  Dan maar naar Keulen.

 • Köln FTW! Tenminste een stuk dichterbij :P

 • Yeeh, zag er al tegen op om helemaal naar Leizig te gaan. Keulen is veel dichter bij :D

 • Keulen we komen!

 • Zo dicht bij is het nou ook weer niet…Tenzij je in Limburg woont.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren