1. Ground Control

Ground Control

Toen Ground Control vier jaar geleden in de winkels verscheen was het een titel die direct opviel in de winkel. Het was volgens ontwikkelaar Massive Entertainment tijd om met een 3D strategiespel op de markt te komen. Ten tijde van de release in 2000 verschenen vooral veel 2D strategietitels, waarin het welbekende basis bouwen en de vijand overrompelen in centraal stond.

Met Ground Control verscheen er echter een titel die daarvan geheel afweek. Naast het feit dat de titel er indrukwekkend uitzag, had het spel eveneens niets van doen met het opbouwen van een basis. De speler werd daarentegen met een aantal eenheden op het speelveld gedropt, waarna hij het zelf uit mocht zoeken.

Voor het eerst kwam het écht aan op het strategisch vermogen van de speler. Verschillende omgevingen, hoogteverschillen, beschutting van gebouwen; er diende met een hoop rekening te worden gehouden.

De verhaallijn in het spel was tevens ook van een behoorlijk hoog niveau. In het spel streden The Crayvern Corporation en de Order of the New Dawn tegen elkaar. De op geld beluste Crayvern Corporation gaat achter de Order of the New Dawn aan wanneer blijkt dat zij iets belangrijks op het spoor zijn. Dat is het begin van een gevecht tussen beide kanten die de speler vele diverse missies voorgeschoteld. Iedere missie was onderdeel van een goedlopend verhaal, waarin de tegenstander je vaak genoeg het nakijken gaf. Mede omdat er geen mogelijkheid was om tijdens missies te saven, was het best pittig om de tegenstander te verslaan.

Hoewel er verschillende 3D strategiespellen op de markt werden gebracht, kwamen niet al die spellen evengoed uit de verf. Doordat Ground Control gebruik maakte van een goed werkende camera en de besturing van de eenheden ook zeer gemakkelijk verliep, was het spel zeer leuk om te spelen.

Naast de missies was er jammer genoeg alleen nog maar online of via een netwerk wat met het spel te beleven. De online-optie van het spel zat alleen wel zo goed in elkaar dat dit snel was vergeten. Ook de meer dan dertig missies zorgden ervoor dat het spel je lang bezighield.

Ground Control bood toendertijd veel plezier aan de strategiespeler met een voorliefde voor tactiek en mooie graphics. Ground Control 2: Operation Exodus zet visueel gezien al een stap vooruit, en met een evengoed indrukwekkend klinkende verhaallijn lijkt het ook ditmaal goed te zitten. Waar vier jaar terug nog niet iedereen klaar was voor een 3D strategiespel, lijkt nu wel de tijd rijp om het spel op de markt te brengen. Morgen oordeelt Kris of het spel inderdaad zo goed is als het lijkt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Volgens mij had ik hem meteen bij de release gehaald. Maar dat weet ik niet meer.

  • Eerlijk gezegd nog nooit van het spel gehoord, maar 't ziet er allemaal wel goed uit.

  • Ik heb het spel ooit weles gezien, maar nooit gespeeld ofzo.

  • GC1 ligt voor 5 euries in de budgetbak :p    de graphics kunnen er zelfs NU nog mee door.

  • IK denk dat ik deze ga halen :D

  • vet:)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren