1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Spelletjes heb je in veel vormen en maten. Je hebt gigantisch grote spellen, met veel vrijheid ongelooflijk veel mogelijkheden en een schat aan geheimen. En je hebt kleine spelletjes met een leuk verhaaltje, wat grappige toevoegingen en een hoop spelplezier. Animal Crossing zit hier een beetje tussenin. Dit is een spel zonder verhaal, met een redelijke schat aan mogelijkheden en een gigantisch kleine spelwereld. Tel daarbij op dat dit spel geen einddoel heeft, en je hebt een redelijk gewaagd project, wat met een goede uitvoering nog wel eens wat kan worden.

En wat geworden is het inderdaad, ik heb dit spel sinds Maart, en ik speel het nog dagelijks. De eerste keer dat ik dit spel opstartte, kwam ik terecht in een taxi. Als chauffeur had ik een zeer nieuwsgierige schilpad. Hij wou van alles weten over mij. Hoe ik heette, waar ik naar toe ging, of dat ik geld had. Ik zei dat ik geen geld had. Hij vond dat geen groot probleem(goh wat aardig), hij kent wel iemand die mij kan helpen. En zo werd ik afgezet in mijn dorp, ik besloot het Anduril te noemen. Het eerste wat ik van het spel moest doen, was Tom Nook opzoeken. Hem zou ik vinden in de buurtsuper. Ik ging daar naartoe en sprak met Tom. Hij kon mij wel aan een huis helpen(is iedereen zo aardig?), echter ging mij dat wel veel geld kosten(Laat maar). Als ik wat klusjes voor hem zou doen, dan zou alles wel goed komen. Het spel liet mij vervolgens bloemen planten, pakketjes bij bewoners bezorgen, allemaal kleine klusjes die je wegwijs maken in het spel. Na een paar klusjes ben je eindelijk vrij om te gaan doen wat je wilt. Het wilde leven kan beginnen.

Je eerste dag zal trouwens zo wild nog niet zijn. Het grootste deel van de tijd ben je vooral bezig met een beetje rondkijken. Ik ging bijvoorbeeld bij al mijn bewoners even langs, gewoon even kijken wat voor dingen het zijn. Je bewoners zijn namelijk geen mensen, nee het zijn dieren. Zo heb ik in mijn dorpje een paard wonen, een konijn en een kat. De eerste dag heb je namelijk maar 3 bewoners. Maar gaandeweg de week, zullen er meer dieren komen. Aan het einde van de week woonden er in mijn dorpje 8 dieren. Dus op een dag word ik wakker, ik loop even rond in mijn dorpje, en ik zie 2 dieren met elkaar praten. Ik loop wat naar ze toe, en terwijl ik weet dat ik fout zit besluit ik ze toch af te luisteren. Ik vang een gesprek op, en ik schrik van de tekst. Het ging namelijk over mij, nieuwsgierig luister ik verder. De ene vind mij kennelijk heel aardig, de ander twijfelt. Ik word een beetje boos. Dus besluit ik even lekker een valkuil voor zijn deur te graven. Ja hoor, nog geen 2 minuten valt hij erin. Toch nog een geslaagde ochtend.

Vervolgens ging ik maar eens kennis maken met de andere mogelijkheden van het spel. Je kan vissen, insecten vangen en fruitplukken.Vissen kan je doneren aan het museum, of verkopen bij Tom Nook. Datzelfde geld voor insecten. Fruit kan je echter alleen verkopen, of in de grond stoppen en zo een nieuwe boom planten. Je begint in je dorp met alleen sinasappels. Maar naarmate je veel speelt, spoelt er vanzelf een keer een ander fruitstuk aan. Zo krijg je uiteindelijk een mooi dorpje, met veel verschillende kleuren. Die verschillende kleuren zijn weer heel belangrijk, omdat die je een gouden gieter op kunnen leveren. Als jij een heel mooi dorpje je hebt, met veel bomen en geen onkruid of vuilnis op de grond, dan krijg je na twee weken een gouden gieter. Er zijn veel verschillende gouden dingen te halen, daardoor ben je niet snel uitgespeeld.

Maar ja eigenlijk ben je nooit uitgespeeld. Het spel gaat altijd door, en dat is zeker niet saai. Het spel weet nog regelmatig een glimlach op mijn gezichtje te brengen. Misschien is dat ook wel zo door de sfeer die het landschap uitademt. Het ziet er allemaal zeer mooi uit. Ik denk echt dat het optimale uit de DS is gehaald. In de herfst zie je de blaadjes van de bomen vallen, en word de lucht grauw en grijs. In de winter ligt er veel sneeuw, kan je lekker sneeuwpoppen maken. En allemaal winterpret hebben. De zomer en de lente kunnen jullie nu wel raden. Het spel klinkt ook heerlijk. Op de achtergrond heb je lekkere rustige deuntjes, die niet snel gaan vervelen. Die deuntjes worden elk uur afgewisseld. Als je een vis vangt, hoor je een plons geluidje. Dat klinkt zo realistisch dat ik denk dat ze gewoon een keer bij een vijver zijn gaan zitten en Miyamoto zelf de vijver in hebben gegooid om het geluid op te nemen. De gameplay is zeker net zo soepel als de rest. Je hebt zelf de keuze, je kan alles met het touchscreen doen, of gewoon met de toetsen. De besturing is zeer simpel en logisch. Eigenlijk valt daar weinig over te vertellen.

Naast het mooie geluid en de mooie graphics, is er nog iets. Ik vind dit zelf het allermooiste van het spel. Namelijk je eigen kleding ontwerpen. Je kan dan met je stokje op het touchscreen tekenen, en als je klaar bent kan je je ontwerp in de winkel ophangen. Grote kans dat jouw ontwerp een gigantisch succes word in het dorpje. Als dat voor jouw niet genoeg is, da ga je toch gewoon on-line je kleding verhandelen. Want Animal Crossing kan ook on-line over WIFI gespeeld worden. Je kan bij elkaar op bezoek, en viswedstrijden houden of bloemen planten. Fruit stelen, of je kleding in zijn winkel hangen. Hierdoor gaat jouw kleding vanzelf de hele wereld over. Ik had een speciaal WK shirt gemaakt. Op een gegeven moment loop ik bij iemand die ik niet ken in zijn stad, en één van zijn bewoners heeft mijn shirt aan. Dat is zo onwijs leuk om te zien. Wat wel jammer is, is dat je on-line vaak last heb van lag. Je verliest dan al je niet opgeslagen dingen. Dus een tip, sla vaak op anders kan het zeer vervelend worden.

Conclusie en beoordeling

None

Animal Crossing is een fantastisch spel. Het beschikt over super mooie graphics, fantastisch geluid en een zeer sterke gameplay, tel daarbij op dat het niet snel gaat vervelen. En je hebt een super game, het enige wat jammer is is dat je heel vaak lag heb op WIFI.
91
Score
910
Score: 910
 • Pluspunten
 • Grafisch zeer mooi
 • Fantastisch geluid
 • Gaat niet vervelen en houd nooit op
 • Alle seizoenen zitten erin
 • Goede gameplay
 • Minpunten
 • Vaak lag op WIFI

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vet hoor!

  Lijkt me echt suuuper chill om daar te werken maar zit ook een grote druk achter volgens mij.

  Ben super benieuwd naar Assassins Creed 2!

  I'm Alive wordt ook master..

 • Heb net gekeken, dacht mischien is er een nieuwe ubi tv staat dit online :P ook toevallig. Wel vet filmpje (H)

 • ubisoft wordt steeds beter!!!  top!

 • Best wel vet gedaan

 • IG kwam er ook effe in voor! Wel een mooi kantoor daar, en Dennis, die was bij de Nationale IQ test

 • Leuk filmpje. Bezoek voor alle afleveringen even de Ubisoft Club :D.

 • ga ik wel effe naar kijken

 • Niet slecht niet slecht.

 • Vet hoor…Go Ubisoft! :)

 • Go Ubisoft! :D

 • ga eens een kijkje nemen…

 • erg leuke aflevering.

  Lijkt me echt super vet om daar te werken.  Aangezien ik nog geen opleiding heb gevonden en het schooljaar al 5 maanden bezig is kan ik beter opschieten.

 • Ubisoft blijft het maar goed doen op de console, op de DS brengen ze echt te veel stront uit.

 • nice

 • Niet iedereen vindt dat Ubisoft het beter doet. Kijk maar naar het volgende topic op het forum: http://www.insidegamer.nl/forum/viewtopic.php?t=62165 -.-'

 • De enige aflevering die ik gezien heb was de allereerste, en die was toch echt saai en slecht. Is dat inmiddels beter geworden?

 • Een job naar men hart se! :D

 • lekker baantje

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren