1. Def Jam: Fight for NY (PS2)

Def Jam: Fight for NY (PS2)

Boem! -KO!- Die is neer dankzij een loden pijp die ik van het publiek heb gekregen. Ok, nu die andere 2 nog. Weet je wat? Ik wacht gewoon in een hoekje en als ze te dichtbij komen, mep ik ze met deze moersleutel! Oei!Ik heb medelijden met Snoop Dogg. Met je hoofd tegen een Speaker aan knallen is ook zeker geen pretje. Nou ja, nu is het mijn beurt! Fat Joe komt dichterbij en deelt een krachtige stomp uit. Verslagen lig ik op de grond en Fat joe komt op me af. Maar ik ben niet zover gekomen om verslagen te worden door een dikzak die teveel eet bij de McDonalds! Mooi niet! Als een Breakdancer draai ik om me heen en raak hem in zijn gezicht. Eenmaal opgestaan pak ik snel een bezem uit het publiek. De opruimdienst is hier!Ik raak hem twee keer en dan breekt de bezem. Snel gooi ik hem weg en pak Fat Joe vast. Yes, hij staat precies goed!Met een snelle beweging van men Joystick duw ik hem tegen het een houten paal. Verslagen hangt hij tegen de paal in de hoop wat kracht te vinden om een goede stoot uit te halen, maar het is al te laat. Ik pak zijn hoofd vast en ram hem kei hard tegen de paal. KRAK! -KO!- De paal is gebroken door de krachtige stoot van mij…Ik ben blij dat ik dat niet was… Ok! Wie is de volgende?

De meedogenloze gangster D-Mob is dankzij jou uit de gevangenis ontsnapt. Eenmaal thuisgekomen blijkt dat zijn machtspositie in het ondergrondse fightclub-circuit van New York bedreigd wordt door brute nieuwkomer Crow. (Gespeeld door Snoop Dogg.) Als lid van D-Mob's crew moet jij Crow een toontje lager laten zingen. Slaag je daarin, dan ligt de wereld aan je voeten. Slaag je niet, dan... daar kun je maar beter niet aan denken.

In de Story Mode heb je mogelijkheid om een eigen speler te creëren. Je hebt keus uit 5 vechtstijlen, namelijk: kickboksen, worstelen, straatvechten, grepen en oosterse vechtsport. Genoeg keus dus om je tegenstander lekker te martelen. In het begin kun je 1 vechtstijl kiezen maar later kun je er nog 2 bij kiezen dus maak de goede keuzes.

D-Mob is zo aardig om je huis te lenen waar je verschillende acties kunt doen. Je kan je kleren verwisselen, voice/e-mail afluisteren en natuurlijk je kast vol met trofeeën. (Als je de game al hebt uitgespeeld.) Als je eenmaal klaar bent met je vechter kun je letterlijk aan de slag . Op de kaart in je huis staat de nodige informatie. Vanuit hier kun je van de Gym of gewoon lekker shoppen in de winkels zoals sieraden, tattoo’s kleding. Natuurlijk kun je op de kaart ook de clubs kiezen waar je kunt vechten. Daar draait het allemaal om toch?

Ok, genoeg geleuter! Ik wil vechten! De eerste ronde begint. Ik moet tegen Trick. Een vervelende gast met smerige trucjes. Ok daar gaan we! Hij deelt de eerste klap uit en ik lig alweer op de grond. Aah chit! Kom op jij! Snel sta ik op en pak hem vast maar hij weet zich te verdedigen en slaat onderhands tegen mijn kaak. Begint goed hier… Toen ik eindelijk weer een beetje bij bewustzijn was, had ik het helemaal gehad met die vent. Boem! En hier en nog een schop daar! Versuft zonder enige idee wat hem overkwam pak ik hem vast en duw hem tegen een paal. Ik loop er naar toe en pak zijn hoofd en ram hem 3 keer tegen de paal. Ok, das 1 keer. Klaar voor de volgende? Als hij eindelijk opstap is het alweer tijd voor de volgende klap. Ik pak hem weer vast en probeer hem tegen de paal aan te duwen. Oh nee! Hij weert mijn aanval af en duwt mij tegen de speaker aan. Nee weg daar, snel! Te laat… Hij grijpt mij vast zoals een bodyguard altijd doet bij de nachtclub als ik naar binnen wil. (Ahum…)

Hij smijt me tegen de speaker en ik denk dat ik voorlopig wel met een enorme koppijn zal moeten rondlopen. Auw! Dat deed (...) zeer! Nu ben ik pas echt pissig. Die paal moet en zal breken, of het nou door zijn hoofd komt of het mijne. Ik grijp hem vast en duw hem tegen de paal aan. Snel pak ik hem vast voordat hij wegrolt en beuk hem door de paal. Missie voltooid! Doordat ik deze klap uitdeelde heb ik genoeg punten om een Blazin Move uit te voeren. In andere woorden: een vette move die in een soort filmpje wordt weergeven, en geloof me, deze moves gun je je ergste vijand niet eens. Niet iedereen verdient een keiharde schop in zijn (Om het maar netjes te zeggen.) Noten. Of toch wel? Jij mag het zegen. Ik smijt hem op de grond en sla hem volop zijn hoofd. -KO!-

Ok mijn alter ego is weg. Ik word altijd beetje wild van dat spel. Genoeg sensatie dus als je je mag uitleven in de ring. Maar om nog even terug te komen op de singleplayer. Ik dwaalde een beetje af… Als je een klap of schop uitdeelt krijg je punten. Helaas is het zo als je daarna geraakt word je dan ook weer punten verliest. Maar als je blijft doortimmeren op die gast en je balkje is helemaal vol is het tijd voor een Blazin Moves. Mijn principe is altijd zo geweest dat ik iemand leuk moet afmaken. Dus niet zomaar met een stalen pijp op zijn hoofd tikken en klaar. Ok, in mijn inleiding deed ik dat wel, maar ik doe het alleen als ik in tijdnood zit. (Of levensnood…) Ik probeer ook zo vaak mogelijk iemand af te maken met een speciale move. Bijvoorbeeld door een paal beuken of een vette Blazin move te doen.

Het mooie is dat je er niet alleen voor staat tijdens een gevecht. Soms wil het publiek wel eens een handje helpen door je wapens te geven zoals drankflessen, honkbalknuppels en metalen staven. Je kunt door je tegenstander tegen het publiek te gooien, het publiek hem laten vasthouden zodat jij je gang kunt gaan. Ook kun je combinaties maken wanneer het publiek je tegenstander naar je toe duwt. En als je mazzel hebt dat je tegenstander is vastgepakt door het publiek en laat er nou net iemand naast staan met een loden pijp, dan zal diegene met de loden pijp het werk voor jou doen en slaat hem op zijn kop. Zo is het liedje; Stond er bij en ik keek er na, erg toepasselijk.

Ok, ok omdat je zo aandringt… Een uitgebreide Multiplayer is ook aanwezig tot wel 4 spelers. Je kunt één tegen één, team en free for all gevechten doen.

Eén tegen één is nog altijd leuk met je vriend om de gruwelijkste trucs op elkaar proberen. Elkaar lekker voor de metro gooien of gewoon hem door de speaker beuken. Niks mis mee dus. Team is ook erg leuk. Je kunt met zijn vieren spelen of 2 tegen 2, waarvan er 2 Computers zijn. Zo kun je kijken of je goed samenwerkt met je vriend.

Maar Free For All is toch wel het leukst moet ik zeggen. En al helemaal als je met zijn vieren kan spelen. Gewoon lekker op elkaar in beuken en kijken wie het overleeft.

Deze waren in de vorige Def jams ook aanwezig maar nu hebben ze er nog eentje toegevoegd. Bij deze modus moet je elkaar op een speciale manier afmaken. (Is niet noodzakelijk.) Narmate je verder gaat met de singleplayer zul je een aantal speciale gevechten moet doen. Hierbij is het doel de tegenstander uit een raam of voor een metro gooien of de ring uit te werpen. Het ligt er maar aan welke je kiest. Deze zijn nu ook beschikbaar in de Multiplayer opties. Ook zeker leuk om te doen. Verder zijn er iets van 75 karakters te unlocken in de singleplayer dus keuze genoeg.

Tja, hij zegt et al. Het spel ziet er goed uit. Graphics zijn gewoon PS2 kwaliteit en dat vind ik helemaal niet erg. Als je ze ziet vechten heb je toch geen tijd om op de graphics te letten maar als je een Blazin move doet kan je het goed zien. Ook het geluid is goed. EA heeft er allemaal liedjes in gedaan die ook meedoen in de game. (denk aan Fat Joe, Snoop Dogg, Sean Paul en zo. Goede muziek waardoor je echt zin krijgt in een gevecht.

Conclusie en beoordeling

Def Jam Fight for New York is niet zoals ik eerste dacht, een Button Basher spel. Nee je moet echt een beetje strategies drukken op die knopen. Zo heb je een goede kans op winnen en dat vind ik erg leuk. Van dat Button Bashen gaat men controller er alleen maar aan kapot. Het is een goede game die leuk in elkaar steekt voor uren speel plezier. Mijn laatste woord over dit spel is dan ook: You just got Ownt Bitch!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Multiplayer is erg uitdagend.
 • Goede Verhaallijn.
 • Vechtstijlen.
 • Karakters.
 • Graphics
 • Geluid
 • Minpunten
 • Waar is Online functie?
 • Besturing laat je soms in de steek.

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |

Reacties

 • Lijkt me wel een stoere game maar niet voor 60 euro

 • cool

 • Als ze het vechtsysteem goed kunnen brengen dan komt het helemaal in orde met deze game.

 • dit spel kan nog best weleens goed gaan worden.

 • The Joker (die trouwens bar-slecht op de echte lijkt) :D

  Lijkt me leuk maar idd niet voor de volle pond

 • Zeker niet slecht.

 • Harley Quinn  Must focking have, nu al.  Nee maar zonder dollen. Kijk heel erg uit naar deze game. Jammer dat jullie niets over de voice overs hebben verteld. Kevin Conroy als Batman en nog belangerijker, Mark Hamill als The Joker. Briljant, focking briljant zelfs. Dat zijn dezelfde stemmen als The Animated Series. Deze game staat nu al op pre-order, kan niet wachten.


 • ik ben niet echt zo'n batman fan maar het kan opzich wel een goeie game worde

 • 'k ben niet zo'n fan

 • \"The Joker (die trouwens bar-slecht op de echte lijkt) :D\"  Wat is \"de echte\"? Heath Ledger toch niet zeker? Deze Joker lijkt erg veel op Frank Miller's Joker, en dat kan alleen maar toegejuicht worden.

 • Dit kan nog eens een topper worden!

 • lijkt me leuk

 • De eerste Batman game waar ik echt naar uitkijk! :) mss dan toch een s een goede game over men favo jeugdheld :)

 • The Joker (die trouwens bar-slecht op de echte lijkt) :D

  je weet toch wel dat The Joker een comic personage is, en oorspronkelijk haast niets van Heath Ledger's personage (qua uiterlijk dan) weg heeft (behalve dan in The Joker van Brian Azzarello)?

 • mischien kan dit nog wel vet worden

 • Lijkt mij wel leuk :D

 • Misschien als die wat goedkoper is, maar denk niet dat ik de game voor de volle mep ga halen. En The Joker ziet er prima uit, net zoals in de strips.

 • je hebt altijd gamehubs waar je deze spel lekker goedkoop kan halen…

 • pff… niet mijn ding.

 • Ik koop deze game wel als die wat goedkoper word.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren