1. Buzz!: The Music Quiz (PS2)

Buzz!: The Music Quiz (PS2)

Het was een doordeweekse dag, TV aan en lekker naar Buzz! kijken. Op het einde zeggen ze altijd dat je een brief moet opsturen, mocht je ooit eens willen meedoen. Ik had al meerdere brieven gestuurd, maar tot op de dag van vandaag bleven ze onbeantwoord. De volgende avond, opnieuw hetzelfde programma. Ineens stond mijn moeder voor me met een brief in haar handen, met een voor mij zeer bekend adres. Het was een deelnemingsbrief voor Buzz!, het programma waar ik altijd al wilde inzitten. Zo blij als ik was, sprong ik op mijn fiets en ging naar het productiehuis van Buzz! Eenmaal aangekomen kreeg ik een soort rode knop toegediend en werd ik samen met nog 3 andere mensen voor een Playstation 2 gezet. Het is tijd voor Buzz!

Eenmaal dat ik mijn personage had uitgekozen, kon Buzz! beginnen. We werden verwelkomd door de gastheer, die ik Jos noem. Jos legde ons de regels uit en hoeveel rondes we gingen doorstaan om uit te maken wie de beste was. De eerste rond begon, Punten verdienen. We kregen een lijst met een stel artiesten zoals The Who en dergelijke voor ons, waarna een deel van een liedje werd gespeeld. Na even te hebben gewacht, was ik net niet snel genoeg en ging kandidaat nummer 2 weg met de eerste punten. Het bleek gelukkig niet zo'n groot verlies, ik beantwoorde de volgende 2 vragen net wat sneller dan de andere kandidaten. We bleven wel binnen het muziekgenre, dus vragen over sport, politiek en horeca kwam ik de eerste en de daarop volgende ronden niet tegen. Jos was in zijn nopjes, dat hij spontaan in het nederlands en engels begon te gieren. Hij heeft dus een hele talenknobbel ter zijn beschikking, wat handig was voor kandidaat nummmer 4. Hij was van Brussel en heeft net belgisch leren praten en lezen, maar hij was misschien wat beter als het programma frans was.

Wat moeilijk bleef was het snel reageren en het aanduiden van de goede knop, net wat onder die grote rode knop. Ik keek meestal eerst welke kleur ik moest hebben en daarna keek ik pas op mijn buzzer voor de goede kleur. Aangezien kandidaat 3 een oude bekende was net als kandidaat 2, gingen die twee meestal met de punten lopen. Niettemin maakte ze telkens een paar foutjes zoals te snel reageren of het indrukken van een verkeerde knop, wat resulteerde in luid vloeken. Doordat mijn tegenstanders bij de volgende vraag nog waren aan het mopperren, haalde ik wel menig punten binnen. Dit brengde me gelijk met kandidaat nummer 2 en 3, de oude rotten van het programma. Zij hadden als gewoonlijk een Jamaicaan en een roodgevest meisje genomen als hun alter ego, terwijl ik met een jongen met een hoofd als Chucky was aan het spelen. Toch bleven we doorzetten bij spelletjes zoals Pass the Bomb, wat vaak nog een keer resulteerde in luid vloeken. Maar een beetje vloeken moet wel kunnen, want dan kunnen andere mensen nog eens goed lachen. Er word toch zo weinig gelachen in deze wereld, dus dat kon er wel vanaf.

Na een boel rondes te hebben doorstaan en nog maar een vraag te gaan, maakte ik en kandidaat 2 alleen nog kans op de prijs achter het gordijn. Ik was zeer nieuwsgierig wat er achter zou steken. Een grasmaaier of misschien een reis naar een exotisch land? Het kon vanalles zijn, maar ik moet winnen om het mee te kunnen nemen. De laatste vraag, 1 op 1000 vragen dat er eentje bijzat die ik wist. Het bleek uiteindelijk een lied te zijn van The Who, maar wie had er het snelst gedrukt? Er werd gekeken naar de tijden van onze reactie en die waren als volgd:

Kandidaat nummer 1 - 2.50 seconden

Kandidaat nummer 2 - 2.51 seconden

ik kon het zelf bijna niet geloven! Met een honderste van een seconden sneller gereageerd, Jos werd bijna hysterisch bij het horen ervan. Na wat te zijn bedaard en de felicitaties van mijn tegenspelers te hebben ontvangen, bracht Jos me samen met zijn lieftallige assistente naar het mysterieuze gordijn. Beetje bij beetje ging het gordijn omhoog, het was een... Wakker worden! Wat vreemd, ik had nog ooit gehoord van een wakker worden. Opeens opende ik mijn ogen en lag ik in de zetel met 3 van mijn vrienden, die blijkbaar hadden besloten een dagje te blijven. Waarom doe jij niet mee met Buzz! en win, win, win!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Met andere woorden: Niks aan als je niet van Japanse RPG's houdt.

 • Normaal gesproken hou ik wel van een Japanse RPG, maar Rhapsody DS is zo te zien niet erg boeiend. Dus deze game ik gewoon liggen en in plaats daarvan ga ik binnenkort lekker Chrono Trigger spelen.

 • Jammer, die screenshots spreken mij opzicht wel aan.

 • LoL, ik moet zeggen, eerste indruk, puur van de screenshots, leek het me wel wat, maar een music RPG? Rofl, ik vond de schrijfstijl van deze 'gespeeld' erg leuk. =D Een paar keer hardop gelachen… Een Pluim (Y)

 • Jah, maar die screenshots zien er op je eigen DS helaas nooit zo uit :-(

 • Kheb de originele ps-versie op us-import en die was best wel grappig. Volgens RPGfan heeft deze echter enkel de japanse songs en in dit geval vind 'k dat wel jammer  Overigens blijkt ook dat ze er een gewone turn based RPG van maakten in tegenstelling tot het origineel die een SRPG was.

 • Het is nog een impressie.

  Zou er nog wat aan het spel gedaan kunnen worden?

 • duidelijke taal :P

 • @Gemini, idd ik vond het al raar dat dit geen SRPG is. Phantom Brave en Disgaea zijn beide SRPG's en ook van Nipon Ichi, maar had nog niet gehoord van deze serie.  Het spel ziet er interessant uit, maar daar blijft het denk ik wel bij.

 • Ik scoor deze game toch wel. Vette shit! :7

 • Ik wacht maar eventjes af.

 • Lol, recensie. Ga ik zeker eens proberen :D

 • Er zijn veel beter RPG's op de DS. Helaas is de DS de enige handheld met veel RPG's. De Consoles hebben er veel minder.

 • Dit is echt een van de slechtste RPG's ever. Verhaal en game was matig en kort. Turn based vechten is belachelijk makkelijk. Afijn, het is denk ik ook meer een meisjes game.  Ook hilarisch was dat de extra's uit de Japanse versie niet in de Engels vertaalde versie zit, wat nog al wat commotie veroorzaakte.

 • Bohemian Rhapsody!!!??? Oh, f*ck. Ik zit verkeerd…

 • Nothing for me, die Jappanse RPG.

 • lijkt me wel leuk, maar download het wel :P

 • Nee dit lijkt mij 300x niks

 • Waarom zo'n game laten spelen door iemand die schijnbaar nauwelijks affiniteit heeft met het genre?

  Beetje zure preview waar niemand wat aan heeft. Liefhebbers van het genre nemen dit niet serieus, en de rest is er toch niet in geïnteresseerd.

 • Ziet er wel grappig uit…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren