1. Gunstar Future Heroes (GBA)

Gunstar Future Heroes (GBA)

Knallen knallen knallen knallen knallen!!! AAAHHHH!!!! Rennen rennen rennnen rennen rennen knallen knallen knallen uppercut, LOWKICK!!! Ahhhh!!!! Rennen en KNALLEN!!! MHOEHAHAHAHAHA!!! Knallen knallen knallen knallen knallen!!! Airkick en knallen knallen knallen knallen knallen BOOOMMM!!! Rennen rennnen rennen rennen rennen knallen knallen knallen knallen knallen knallen knallen knallen!!! UUNGGGHH!!! Uppercut, lowkick, knallen knallen knallen knallen knallen. Rammen rammen rammen rammen rammen rammen knallen knallen knallen rennen rennen rennen knallen knallen knallen!!! Level cleared!!! Dat is eigenlijk in een nutshell Gunstar Future Heroes. KNALLEN!!! (Sorry, heb een tic overgehouden aan deze game)

ADHD. Dat moet je hebben wil je niet eindigen in het gekkenhuis na het spelen van Gunstar Future Heroes. Ik heb veel games gespeeld in mijn leven, maar zo opgefokt ben ik zelden geweest tijdens het spelen van een videogame. De beelden flitsen voor mijn ogen, laserstralen die mij missen, maar toch weten enkele mij te raken. Ik sta meteen weer op mijn benen. Ik ren en ram op de B knop. Een regen van laserstralen treft mijn vijanden, ze vliegen naar achteren om kapot te gaan. Het ergste is, steeds meer van zulke grapjassen vullen mijn beeld. Met een vliegende schop probeer ik wat gasten te raken. Dat lukt, maar diens kameraden komen hun hulp aanbieden. Maar ik ga door en weet te winnen. Na nog een paar schermen vol panische actie wordt ik afgemaakt door een boss. Met een glazige blik aanschouw ik mijn televisiescherm. Een lach verschijnt op mijn gezicht. Een lach van plezier of van waanzin? KNALLEN!!!

Vervolg

Deze game is de opvolger van Gunstar Heroes, een spel dat begin jaren ’90 op de Sega Megadrive verscheen. Treasure ontwikkelde die game toen en is ook nu de verantwoordelijke partij. Het spel was zeer geliefd door een groot deel van de Megadrive fans en hoopten ook altijd op een vervolg. Die kregen ze dus ook, alleen het duurde 14 jaar en ze moeten het spelen op de Gameboy Advance. Maar wat heeft Treasure ervan gebakken? Persoonlijk ben ik wel onder de indruk van dit ren en schiet spelletje. Nu zullen jullie, de lezers van deze persoonlijke recensie het hebben opgemerkt dat ik vaak de woorden ren en knal gebruik. Kun je er niet meer van maken? Nee, dat kan ik niet. Het is gewoon knallen en knokken totdat je duim eraf valt. KNALLEN!!!

Onvoorspelbaar

Wat mij opvalt zijn de graphics die waanzinnig zijn. Prachtige spelfiguurtjes met een anime uiterlijk rennen over je kleine schermpje heen zonder vertraging en ook de achtergronden mogen er wezen. De actie is vloeiend en razend snel. Maar de grootste aantrekkingskracht van de game is zijn onvoorspelbaarheid. Elk level wordt er wel iets anders gedaan. Natuurlijk zijn de ren en schiet levels in de meerderheid, maar het word na het voltooien altijd afgewisseld. Zo heb je een level waarin je aantal kuikens moet verzamelen, maar is er ook een level a la een gezelschaps spel waarin je kamers moet ontruimen. Via een dobbelsteen wordt er bepaald welke kamer je moet voltooien, om uiteindelijk bij een boss te komen. Maar daarnaast zijn er ook levels waarin je moet vliegen. Een van die levels is echt 5 keer niks. Bovenop je ruimteschip sta je een beetje te schieten, terwijl je vijanden van links en rechts komen. Het is lastig om te schieten, omdat de d-pad veel te gevoelig is. Dit wil er wel eens voor zorgen dat je te veel naar links en rechts draait, wat resulteert in veel missers. Dat kan natuurlijk zorgen voor de nodige frustratie. Dat terwijl in een ander level, waarin je moet knallen zoals Ikaruga op de Gamecube, wel lekker werkt. Dat had beter gekund. KNALLEN!!!

Ouderwets moeilijk

Je kunt merken dat dit spel er een van de oude orde is. De moeilijkheids graad is lekker moeilijk. Zelfs wanneer je probeert te presteren op het makkelijkste niveau zal dit niet van een leien dakje gaan. Wanneer je op dit niveau het spel gaat spelen, ben je na een uurtje klaar. Dat is veel te kort natuurlijk. Dus heb je ook gelukkig normal en hard. Normal is best te doen en soms wat oneerlijk. Masochisten zullen zich thuis voelen in hardmode. Je wordt echt vernederd op dat niveau. Vooral de bosses zijn dan abnormaal sterk. Dat is goed, maar soms is echt niet eerlijk, zo sterk zijn die gasten dan. De bosses zelf vullen het hele scherm en zitten meestal in enorme machines om je het leven zuur te maken. Het is zeer uitdagend om te zien wie eerst de levenspunten van de ander laat verdwijnen. En zo schiet je binnen een half dagje je door de game heen. En dan is de game klaar. Geen bonus, geen extra levels helemaal niks. Je kunt je high scores verbeteren, maar daar mis je de drive voor vanwege sommige moeilijke onderdelen. KNALLEN!!!

Leeg en een tic rijker

En daar zit je dan een dag later. Met het doosje in de hand en de game in de ander. Je draait het doosje om en ziet 3 grote emblemen achterop: 1UP best of E3 2005, Best of GBA E3 2005 zijn daar twee van. Allemaal leuk en aardig, maar ik denk dat de heren van de prijzen commissie vast niet hadden verwacht dat de game zo kort zou zijn. Begrijp niet verkeerd, ik zeg niks over de beoordelings kwaliteiten van de heren van 1UP en de E3 jury. Maar damnit, deze game smaakt naar zo veel meer. Waarom Treasure? Waarom zo weinig inhoud? Deze game speelt lekker, ik had dat ene slechte subleveltje jullie vergeven. De bosses zijn vet, de actie is vet. Maar waarom hebben jullie niet meer toegevoegt? Ik ben nu genoodzaakt om jullie een lager cijfer te geven. Jullie hadden er zo veel meer van kunnen maken. Maar dat hebben jullie niet gedaan. Ik blijf nu achter met een leeg gevoel en een tic rijker. KNALLEN!!! Verdomme.

Conclusie en beoordeling

Ben je fan van typische en ouderwetse ren en schiet actie dan is Gunstar Future Heroes je game. Maar ik waarschuw je: dit is zo’n typische leen-ik-wel-effe-van-een-vriend game. Leuk voor voor een paar dagen, maar na die paar dagen heb je het wel gezien. Dat is eigenlijk doodzonde. Er had hier veel meer in gezeten als er meer levels en extra’s waren toegevoegd. Deze game is heel leuk, maar bied maar een paar levels fun aan en dan is het afgelopen. Maar toch geef ik de game een zeer redelijk cijfer. Toch wel? Toch wel. KNALLEN!!!
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Hulde voor de graphics
 • Gameplay heerlijk
 • Afwisseling levels
 • Schermvullende bosses
 • Minpunten
 • Damn wat kort
 • Geen extra’s
 • Vlieg sublevel wekt aggressie

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Thin Lizzy ga ik zeker downloaden!

 • als je ze stuk voor stuk koopt is dat goedkoper dan dat je de pakket koopt !!

 • Stond een foutje in ;)

 • Het word eens tijd dat er eens nummers gedownload kunnen worden van o.a. Editors.

  Deze band heeft perfecte nummers voor Rock Band/ Guitar Hero

 • @ Maduin:  Zo weet ik er nog wel een paar: Arctic Monkey's / Kaiser Chiefs / Franz Ferdinand / The Killers / Kasabian…..  Of, net zoals de übervette GH Metallica-editie die er aan komt, mogen ze van mij ook wel een GH Led Zeppelin creeëren! Beter kan je het niet krijgen!


 • FIRE AWAY  als je ze stuk voor stuk koopt is dat goedkoper dan dat je de pakket koopt !!

  Eh, nee? 80 punten goedkoper.

 • @ Maduin:  Zo weet ik er nog wel een paar: Arctic Monkey's / Kaiser Chiefs / Franz Ferdinand / The Killers / Kasabian….  Eensch, GH/RB heeft té weinig (Britse) Indie-muziek. Je hebt wel wat aardige toevoegingen als Black Rebel Motorcycle Club in WT, Modest Mouse, Maximö Park en Snow Patrol, maar waarom er geen Arctic Monkeys inzitten is me een raadsel.  The Killers zijn er overigens wel, in beide games is er een pakketje van verschenen.  @ Deze week.

  Aardig, Thin Lizzy is wel tof, maar Hit Me With Your Best Shot is stom. • ken ze allemaal ???

 • Om eerlijk te zijn…  Nooit van gehoord.

 • The Killers zijn er overigens wel, in beide games is er een pakketje van verschenen.

  Yeps, klopt, effe vergeten.

 • Tonight is going to be a jailbreak, somewhere here in the town! die is wel vet van Thin Lizzy en die van Pat Benatar ook, die zat in GH3!

 • hit me with your best shot zit al in guitar hero 3

 • hit me with your best shot zit al in guitar hero 3

  No shit Sherlock

 • Eh, nee? 80 punten goedkoper. 40 :P

  160 x 3 = 480. 480 - 440 = 40.

 • 40 :P

  160 x 3 = 480. 480 - 440 = 40.

  OH SHI-! I've been had!

 • Thin Lizzy _O_

 • Boys are back in town! :D

 • Nah, niet echt boeiende nummers.

  Als ik hit me with your best shot wil spelen douw ik GH3 er wel even in :)  (In de xbox welteverstaan)

 • Zit niks voor mij tussen…

 • The Killers / Kasabian

  Er is een The Killers pakket in beide games verschenen en er is Kasabian DLC verschenen voor Rock Band.  mogen ze van mij ook wel een GH Led Zeppelin creeëren! Beter kan je het niet krijgen!

  Tja, dat zit iets lastiger dan je het zo zegt. Het is niet zo dat Neversoft of Harmonix denkt: Pfoe, deze band hebben we nog wel een leuk nummertje van op cd, die pleuren we er ff in. Er zit een soms maandenlange procedure aan vast om ook maar één nummer van een band te krijgen.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren