1. Fantastic 4 (PS2)

Fantastic 4 (PS2)

Ik heb al recensies geschreven over Spiderman en Batman beide erg vermakelijke games en films (alleen Batman begins van de Batman reeks )dus nu komt het fantastische viertal oftewel Fantastic Four. Ik had laatst de film gekeken (helaas).Nee grapje, het was een leuke film maar een blockbuster? Nee dat niet. En meestal met een filmcomic komt een game, meestal niet erg goed maar wel vermakelijk (spiderman 2). Nu even kijken of dat ook zo is bij het fantastische viertal. Lees en je zult het zien.

Boefje erbij

Het verhaal is standaard. Het is een beetje hetzelfde zoals altijd, superhelden + boef + bestaande comic = film die veel geld zal binnen halen. Bij dat sommetje hoort niet een gecompliceerd verhaal want stel je voor dat we moeten nadenken. Maar genoeg over de film en verhaal. Om de game wat langer te maken moeten ze nieuwe elementen verzinnen. Zoals een oerwoud met hoe kan het ook anders iets gemuteerd dit keer spinnen nee geen Spiderman maar lelijke blijkblaar slechtgehumeurde spinnen die een pik op je hebben. En wat elke comicgame nodig heeft zijn de gangsters en thugs oerdomme gasten die gewoon iedereen in elkaar slaan. Nu zal ik het even hebben over de helden. Het viertal bestaat uit Reed Richards de elastiekjesman, Ben Grimm de steenharde man, Johnny Storm de vuurtjesman, en Sue Storm die onzichtbaar kan worden joepie! Origineel is het wel een beetje. Maar het moraal van het verhaal is dat het verhaal enorm slecht en saai is.

Tekken is het niet!

Om al die lelijke spinnen en domme thugs te verslaan moet je natuurlijk een beetje kunnen vechten en omdat het superhelden zijn, hebben ze natuurlijk superkrachten (behalve Batman maar dat hoort hier niet). Maar één ding snap ik niet dat de krachten “opgaan” in de film gebeurt dat toch ook niet? Maar goed ik zal het nu over het vechtsysteem hebben. Je hebt een sla knop etc, en zoals ik al zei heb je superkrachten verschillend per persoon. En als je vijanden verslat krijg je een soort van punten die je kunt gebruiken om combo’s te kopen. Het is dan ook totaal niet leuk om te vechten omdat het ontzettend houterig overkomt en gewoon ronduit slecht is. Maar één ding is wel leuk de bazen zijn erg leuk. Je moet het viertal gebruiken bijvoorbeeld je gebruikt Sue om te handen vast te houden en Johnny schiet op het hoofd dat Reed vasthoud terwijl Ben de vijanden wegsmeet. Dat vond ik erg leuk en dat was ook de reden dat ik doorspeelde. Vechten met thugs moet spannend zijn maar het was eerder slaapverwekkend. Maar moet je dit spel persé spelen ram dan gewoon op de knopjes totdat je bij de baas bent en geniet dan even van het moment dat het spel niet enorm slecht is.

Kijk mam! Ik speel met lelijke mensen

Ik heb het nog niet over de grahpics en geluid gehad. Nou wees blij! Maar omdat ik jullie wil waarschuwen zal ik het vertellen. Het fantastische viertal is fantastisch lelijk mede omdat ze net planken zijn omdat ze zo ongelooflijk houterig zijn, en de omgevingen en slechteriken zo lelijk dat je gezoon in elkaar wil slaan om ze te laten verdwijnen (het is wel motiverend dachten ze daar denk ik). Tja en het geluid. De originele stemmen zitten erin erg leuk en aardig maar de rest is bagger. Ik zal verder geen woorden meer vuil maken. Als je dit spel ziet verbrand het, gooi het kapot, of plak een sticker erop met dit is een slecht spel

Ps, De screenshots zien er vermakelijk uit maar het is allemaal bedrog!

Conclusie en beoordeling

wil je een spel waarbij je op de koppen ramt naar lelijke mensen kijken en aanhoren. Dan koop je dit spel. Wil je liever geen traumatische ervaring? Mijd dit spel dan
2
Score
20
Score: 20
 • Pluspunten
 • de bazen
 • de stemmen
 • Minpunten
 • de rest

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En hoeveel waren er positief over? Ik in ieder geval niet echt.

 • ik ga em ook ff downloaden, maar wel op ps3 danXd

 • dat je niet kunt lopen en schieten tegelijk vind erg jammer. was ook bij vorige delen zo, maar toch ouderwets vind ik

 • dat hij zo vaak is gedownload betekend niks. waarschijnlijk alleen dat er veel van werd verwacht. Maar ik vind het zelf vies tegenvallen. als je kogels bijvoorbeeld op zijn en je genoodzaakt je mes moet trekken kan je dus niet lopen?

 • RE staat bekend als een game waarbij je voorzichtig moet zijn met je ammo en niet als een beest je magazijn leeg moet knallen ;)

 • Hebben we het toch mooi \"voor mekaar gekregen\" :P

 • Vond hem erg tegenvallen moet ik zeggen (Gedownload op de PS3).

  Grafisch veelste druk met al die verschillende textures + liep niet lekker vloeiend + te trage en lompe animaties van zowel jou speler als de vijanden.

 • k vond het ook niet veel… vooral besturing vond ik niets

 • Ben 'm nu aan 't downen. Vanavond 's even kijken; ik verwacht er errug veel van!

 • Ben bang dat dit een teleurstellende RE wordt.

  Terug naar de roots zeg ik.

 • Ik zeg allang terug naar de roots. Dit is geen Resident Evil meer! Ik blijf de gameplay net als in RE4 niet lekker vinden. Van mij mogen ze ook weer terug naar de echt Resident Evil van hoe het vroeger was.  Niet deze lompe fake ass infected people.

 • Ik vond de demo geweldig! Kan niet wachten tot de game uitkomt :)

  Overigens had ik ergens gelezen dat er in de volledige game een controller optie komt waarbij je kan bewegen en schieten.

 • Ik vond de gameplay van RE4 lang niet slecht, maar wel met zekere minpunten. Mijn verwachting was dat deze minpunten in RE5 weg zouden zijn!

  Helaas… gemiste kans

 • Ik heb hem al maanden in de pre-order staan, en daar zal hij ook blijven. Bedoel verder wil ik hem wel hebben. RE4 was verder een geweldige game en heb me wel vermaakt! Maar ik verlang gewoon weer naar een oude setting, die veel enger was en waar zombies ook nog echt zombies waren!

 • Rukspel, niet te spelen, als je die vent zelf via een menuutje moet aanwijzen dat hij nog een ammo box heeft, en ondertussen in elkaar gemept wordt, houd voor mij de lol snel op.

 • egt een ruk demo was dit… verwacht er al helemaal niks meer van erg jammer.

 • Besturing is inderdaad niet erg handig en maakt de demo erg moelijk. Zelf zie ik dat als een uitdaging en ga zeker mijn tanden in het spel zetten (figuurlijk). Weet nog goed toen ik voor het eerst Ninja Gaiden voor de Xbox speelde, ontzettend moeilijk. Door het vele proberen, het spel toch volledig onder de knie gekregen. Ik voorzie met RE5 dan ook geen problemen

 • Vond er echt geen donder aan, veel te trage gameplay. Ik heb nog nooit een RE gespeeld, maar dat zal op deze manier ook nooit gebeuren.

 • Wat nou ruk? Probeer het spel nou eens langer te spelen. En dan krijg je het door.  Dat is nou het leukste van RE5, oefenen om hier master in te worden..

 • Al die loser noob comments die alleen maar GOW besturing in elke game willen. Om te janken.

  Ga lekker GOW2 spelen, noobs.

  Dit spel zijn jullie niet waard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren