1. Brothers in Arms: Road to Hill 30 (PS2)

Brothers in Arms: Road to Hill 30 (PS2)

Brothers in Arms Road to Hill 30

Voordat jullie deze tekst gaan lezen moet ik jullie er even op wijzen dat ik helemaal fan ben van deze Game, dus als er een te hoog cijfer uitrolt of mijn teksten/meningen wat te overdreven zijn weet wat daarvan de oorzaak is...

Bia..??? en dan ?!

Oké, Brothers in Arms Road to Hill 30 is op het eerste ogenblik een gewone First Person Shooter die zich afspeelt in de 2e wereld oorlog, maar ik zelf wil het geen gewone FPS noemen.Waarom? Omdat deze game wel iets heel speciaals heeft. Gearbox (het bedrijf achter deze game) is er niet alleen in geslaagd om deze FPS wat gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal goed neer te zetten maar ter gelijker tijd hebben ze er ook een nieuwe draai aan gegeven. Namelijk het leiden van een groep soldaten. Hierdoor zien we een spel waarbij je niet hersenloos legers van Duitse soldaten neer hoeft te maaien, nee! Ik zie een game waarbij je zeer tactisch te werk moet gaan.

Waarom ben je uit dat vliegtuig gesprongen...???

Jij bent sergeant Matt Baker, Matt is een paratrooper bij het Amerikaanse leger die tijdens D-Day achter de linies wordt gedropt samen met nog “een handje vol soldaten”. Eenmaal aan de grond ben je de leider van een groepje soldaten, dat onder jouw leiding als doel hebben om de weg vrij te maken voor de aanstormende Amerikaanse soldaten, als je na je parachute sprong op de grond bent beland hoef je niet te denken “shit, ik ken de knopjes niet wat moet ik doen” je leest de tekst wat in beeld verschijnt en stukje bij beetje krijg je alles uitgelegd. In de game komen natuurlijk veel tactische situaties aan bod, hierbij speelt flanken een grote rol. Flanken houd in dat je één team op een goede beschermende plaats zet om de tegen jouw vechtende Duitsers onder vuur te houden, vervolgens kun jij er met je andere team achterlangs glippen en ze een paar kogel in hun lichamen bezorgen. De missies zijn zeer interessant en je kunt zien dat Gearbox heeft geprobeerd om niet alleen de harde kant van oorlogen te laten zien maar ook de emotionele kant, de banden tussen de soldaten en hun leider. Als je een missie haalt krijg je een extra, dit kan een foto zijn een filmpje of een stukje tekst. Als je alle 3 de niveaus hebt uitgespeeld dan krijg je er een extra niveau bij “authentic” die natuurlijk het moeilijkst is van alle 3.

2 machine geweren, beter dan 1 ???..

Er zit in Brothers in Arms Road To Hill 30 een goede multiplayer,

wel in de zin van “splitscreen” want online zit er bij de ps2 nog niet zo in. Als je met z’n tweeën een potje speelt kun je kiezen uit zo’n beetje 12 verschillende level’s, player 1 is de Allied (Amerika) en player 2 is de Axis (Duiter's) je hebt ook in de multiplayer weer een team tot je leiding(die bestaat uit 2 man). Bij elk level krijg je een aantal wapens tot je beschikking, dat is meestal een geweer en een machine geweer(maar dat verschilt per level) je hebt zelfs een paar levels waarbij bijvoorbeeld player 1 in zijn eentje is en beschikking heeft over een sluipschutters geweer en player 2 gewoon een team heeft van 2 man. Je hebt ook doelen met de splitscreen zo moet bij een bepaald leven player 1, 2 á 3 anti-air guns uitschakelen en moet player 2 dat natuurlijk voorkomen, player 1 moet dan eerst dynamiet(c4) zoeken en het vervolgens aan een anti-air gun bevestigen om het zaakje op te blazen. En bij weer een ander level moet player 2 opzoek naar een paar documenten en die op een bepaalde plaats afleveren, player 1 moet dan natuurlijk in actie komen en voorkomen dat die documenten op die bepaalde plaats worden afgeleverd.

Sneuvelen???...

Wanneer is deze game dood, we hebben het natuurlijk nu over de levensduur van Brothers in Arms. Als je Brothers in Arms hebt gekocht en je zit eenmaal in het verhaal, kom je er niet zo makkelijk meer uit. Je speelt deze game best lang en is zekers die 40 á 50 euro waard. Als ik kijk naar mijn belevenis met deze game, ik heb hem op alle mode's uitgespeeld + de easy mode 2 keer, ben je nog best even bezig met deze game.

Conclusie en beoordeling

None

Bia Road to Hill 30 was vanaf het begin natuurlijk helemaal uniek door dat leiding geven... en dan nog die WOII Sfeer erbij maakt het natuurlijk ook wel een beetje af, verder zijn de missies intressant maar soms ook wel best moeilijk, de multiplayer is ook leuk vooral als je met je vrienden even lekker onderuit wil zakke en oorlogje wilt spelen.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • de slimme A.I
 • ziet er goed uit
 • Realiteit
 • Leiden van een Team
 • Minpunten
 • Soms zijn je team maten toch niet zo slim als je had verwacht.(dit lijd soms tot toch wel leuke situaties)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heb een ps3 en xbox360. Maar moet zeggen dat Bomberman de enige leuke arcade game is voor de 360. Heb er voor de ps3 in ieder geval een stuk meer die ik leuker vind.

 • Even een trial downloaden :)

 • @Flipman, er zijn heus wel meer arcade toppers dan Bomberman, vorig jaar zijn er sowieso al een pak toppers als Castle Crashers, Geometry Wars 2, Bionic Commando Rearmed,Braid,Age of Booty,N+, Rez HD,.. uitgekomen.  Dit ziet er wel vet uit, jammer dat het weer 1200 kost. Hatelijk dat Microsoft een nieuwe standaard zet voor de prijs van haar xbox live arcade games, enkel de rampzaligste troep kost nu nog 800 punten en bijna alle nieuwe arcade games kosten 1200. Stiekem weer van Microsoft, dit levert hun natuurlijk 1/3 meer winst op per verkocht exemplaar, bastardos. Arcade games gingen micropayments worden, ze zijn er echt mee aan het spelen bij Microsoft.

  Trial deze week eens proberen.

 • Heb het niet zo op arcade games ik wil de echte shit!

 • @Flipman: Bomberman is niet de enige leuke arcadegame, maar dat vindt jij de enige leuke arcadegame. Jouw mening is geen feit… ;)

 • Oké excuses ;-) Ik had het even anders moeten verwoorden.

 • niet mijn ding

 • Een kijken wat ik van de trial vind. Waarschijnlijk blijft het dan daar bij.

 • Sommige arcade titels zijn echt wel die bijna 15 euro's waard

  al was het alleen al om een stukje nostalgie her te beleven.

  R-type kan ik mij herinneren van de MSX (voor de jonkies dat is een oude (console) (pc)

  best een aardige game maar om nu voor een gepimpte versie zoveel geld neer te leggen daar heb ik mijn twijfels bij.

  demo ff binnenhalen en dan mijn oordeel vellen.


 • Rocket Riot wordt pas vet!

 • Cooliewoolie!

 • 1200 punten wow. Ik ken de game niet dus ik weet niet of iej die prijs waard is.. we zullen zien

 • niks beter dan worms:D

 • dit is juist de betse arcade game, wachtte al 4 maanden hierop naat ik het goede nieuws had gelezen dat dimmensions naar de xba komt

 • heb echt niets met die XBLA games

 • even de demo proberen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren