1. 24-jarige man veroordeeld voor hacken Nintendo en Microsoft

24-jarige man veroordeeld voor hacken Nintendo en Microsoft

Maar zijn straf viel mee

Een 24-jarige man pleit zijn schuld voor het hacken van Microsoft- en Nintendo-servers. Hij zou naar schatting zo’n drie tot vier miljoen aan schade hebben aangericht.

De man genaamd Zammis Clark, een voormalig beveiligingsonderzoeker bij Malwarebytes, moest afgelopen week voorkomen in de rechtszaal van Londen. Hij werd beschuldigd van het inbreken op de servers van Microsoft en Nintendo, het stelen van gebruikersinformatie van de bedrijven, het bekijken van bestanden waarin nog niet vrijgestelde producten staan en het illegaal delen van inloggegevens.

Ethisch hacken

Clark werd in juni 2017 al aangehouden wegens het hacken van bestanden waarin nieuwe versies van Windows stonden die nog uit moesten komen. Hij werd echter na zijn arrest niet beperkt in zijn online acties, waardoor hij door middel van een VPN-account vertrouwelijke bestanden van Nintendo wist te hacken, waar onder andere ook informatie in stond over games die nog in ontwikkeling waren of zijn.

Ondanks alle overtredingen krijgt Clark geen gevangenisstraf. Hij is namelijk autistisch en heeft last van gezichtsblindheid (prosopagnosia), waardoor een gevangenisstraf een gevaar kan vormen voor Clark. Ook naar aanleiding van zijn ouders, die beloven intensievere zorg te geven, krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf voor 15 maanden. Dit houdt in dat de straf alsnog ingaat als Clark weer de fout in gaat.

Naast Clark was ook 26-jarige Thomas Hounsell te vinden in de rechtszaal. Hounsell had gebruik gemaakt van de servers van Clark om informatie, data en codenamen te verzamelen.

Linux hacken

Dit is niet de eerste keer dat Clark in de problemen komt wegens hack-gedrag. In 2015 was hij ook betrokken met het enorme Vtech-datalek. Clark wist toegang te krijgen tot gegevens van duizenden kinderen, waaronder geboortedata en profielfoto’s. De speelgoedmaker besloot echter geen aanklacht in te dienen, dus er is verder niks met de zaak gedaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren