1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World

Het begin

Wanneer je je spel voor het eerst opstart, zit je in een taxi. De chauffeur vraagt je naam en de naam van het dorp waar je naartoe gaat. Na een lange rit kom je aan in je dorp. Je begint zonder geld en zonder meubels (op een standaard bed en kaars na). Wel krijg je een huis, van een wasbeer genaamd Tom Nook. Tom Nook heeft tevens een winkel in het dorp waar je komt te wonen. In dit huis mag je zo lang wonen als je wil, maar als je een groter huis wil zal je de lening af moeten betalen aan Tom. In het begin is dit 19.800 bells, maar bij de laatste uitbreiding bijna een miljoen. Hoe je aan al dat geld komt lees je hieronder.

Geld, geld en nog eens geld!

In je dorp staan een aantal bomen. Sommige met fruit er aan, sommige zonder. Door met je stylus of op A te drukken kun je deze bomen schudden. Als je aan de fruitbomen schud valt er fruit uit, wat je weer kunt verkopen aan Tom Nook. Bomen waar geen fruit aan hangt kun je ook schudden. De ene keer komt er een meubel uit, de andere keer een zakje geld, een bijennest of helemaal niets.

Met het geld dat je van Tom Nook krijgt als je fruit of andere spullen verkoopt, kun je weer dingen uit zijn winkel kopen en je lening afbetalen. In het begin is het een klein winkeltje met wat zaden voor planten, boompjes en meubels. Hoe vaker je er koopt, hoe groter de winkel wordt. Na een aantal uitbreidingen komen er zelfs een kapper en een nieuwe etage bij.

Ook kun je er na een tijdje gereedschap kopen. Vishengels, netten, scheppen enz. . Deze zul je hard nodig hebben om geld te verdienen.

Wat is er allemaal te doen?

Hoewel het dorpje waar je woont toch behoorlijk klein is, is er genoeg te doen! Zodra je een vishengel, net en schep hebt begint het echt leuk te worden. Elk dorp heeft een rivier die naar de zee loopt. In zowel de rivier als de zee zwemmen de hele dag door vissen. Zodra je een vis ziet is het de bedoeling dat je de dopper voor de vis gooit, zodat hij deze ziet. Als de vis je dobber onder water trekt, haal je hem doormiddel van je stylus of door op A te drukken binnen. Je hebt niet altijd een vis aan de lijn, soms gebeurt het ook dat je een autoband of blikje binnen haalt.

Insecten vangen gaat ongeveer hetzelfde. Je hebt allereerst een net nodig. Sommige insecten zijn een stuk moeilijker te vangen dan vissen, omdat ze soms erg veel bewegen, of als je te dicht bij komt weg vliegen/rennen. Net als vissen komen er elke maand nieuwe insecten in je dorp, en gaan er elke maand een aantal insecten weer weg. Zo zul je de ene maand alleen wat vlinders hebben, terwijl het de andere maand vol zit met spinnen, muggen en vuurvliegjes.

Er zitten niet alleen vissen en insecten in je dorp, ook komen er elke dag op willekeurige plaatsen een aantal fossielen te liggen. Om deze op te graven dien je een schep te kopen bij Tom Nook. Fossielen kun je herkennen aan een soort kruisje op de grond. Zodra je een fossiel opgegraven hebt, kun je deze in het museum laten identificeren. In het museum kun je ook vissen, insecten en schilderijen doneren. Deze kun je later altijd terug bekijken.

Het museum

De prijs die Tom Nook voor de fossielen betaald varieert van 1000 tot 6000 bells.

Overigens ligt er niet onder elk kruisje in de grond een fossiel. Er kunnen ook gyroids en pitfall seeds liggen. Gyroids zijn een soort robots die een raar geluid maken, deze kun je in je huis neerzetten of verkopen. Pitfall seeds zijn valkuilen. Zodra je hierover loopt val je in een gat. Als je er niet overheen loopt kun je ze ook opgraven en ergens anders begraven, zodat er onoplettende dorpsgenoten in kunnen vallen.

Maar er is meer te doen dan alleen vissen, insecten vangen en fossielen opgraven. Je kunt je huis inrichten, je dorp mooi maken, met andere bewoners praten en turnips kopen en verkopen.

Turnips zijn knollen die je elke zondagmorgen bij een vrouw genaamd Joan kunt kopen. Er zijn twee verschillende soort turnips, rode en witte. Rode turnips kun je elke keer maar één kopen, terwijl je zo veel witte turnips kunt kopen tot je geld op is. Een rode turnip kost 1000 bells per stuk, maar kun je voor 16000 bells verkopen als je hem een week lang elke dag water geeft. De prijs van witte turnips is elke keer verschillend. De ene keer zul je ze kunnen kopen voor 80 bells per stuk, terwijl ze de andere keer 120 bells kosten. Turnips kun je met duizenden tegelijk inkopen en hebben geen verzorging nodig. Als je turnips op een tafel legt blijven ze altijd goed. Wil je winst maken, dan zul je de turnips voor een bedrag dat hoger is dan de inkoopprijs moeten verkopen. Tom Nook betaalt elke dag een andere prijs. Ook verandert hij de prijs elke dag om 12:00. Als je een tijdje wacht zul je ze voor honderden bells per stuk kunnen verkopen. Dit is dus één van de makkelijkste manieren om geld te verdienen. Het enige nadeel is dat de turnips veel plaats in beslag nemen als je ze in je huis bewaard.

Fruit en de dorpsbewoners

Elk dorp heeft een bepaald fruit dat er groeit. Er zijn 6 soorten fruit; appels, kersen, kokosnoten, perziken, peren en sinaasappels. Alleen met kokosnoten kun je niet beginnen, aangezien deze alleen bij het strand kunnen groeien. Het fruit waarmee je begint levert per stuk 100 bells op. Al het andere fruit levert 500 bells per stuk op. Ander fruit kun je op meerdere manieren krijgen. Je kunt een brief naar een dorpsbewoner sturen met daarin een stuk fruit. Soms sturen bewoners dan een ander stuk fruit terug. Fruit kan ook aanspoelen op het strand, waar overigens ook schelpen aanspoelen. En de makkelijkste manier is door het te krijgen van vrienden via WiFi. Wat dat precies is lees je later in deze review terug.

Op de achtergrond bomen met fruit

Je woont niet alleen in het dorp. Er kunnen maximaal 8 andere bewoners in je dorp wonen. Deze bewoners kom je vaak buiten tegen. Hoewel de bewoners vaak met een vishengel, net, schep of gieter rondlopen, zul je ze nooit zien vissen, insecten vangen en dat soort dingen.

Zodra je langs een bewoner afloopt is het mogelijk dat er een uitroepteken boven hem of haar verschijnt. De bewoner zal dan naar je toe rennen. Als je een gesprek aangaat zul je de ene keer een saai verhaal te horen krijgen, terwijl je de andere keer zomaar een meubel of kledingstuk krijgt, en de andere keer een quiz waarmee je deze kunt verdienen.

Realistische klok en evenementen

Animal Crossing: Wild World maakt gebruik van een realistische klok. Zodra het in het echt avond is, is het in het spel ook avond. Is het 10 april? Dan is het in het spel ook 10 april. Dat geldt ook voor de 4 seizoenen. Zodra het zomer is zal de zon vaak schijnen en zul je overal insecten zien vliegen, terwijl het in de winter vol sneeuw ligt in je dorp. Zelfs de rivier zal helemaal bevroren zijn en hier kun je dan niet vissen.

Ook zijn er elke maand een aantal evenementen. Zo is er tijdens oud- en nieuwjaar een vuurwerkshow, zal je op 1 april door je medebewoners voor de gek worden gehouden en wordt zelfs je verjaardag gevierd! Je geboortedatum heb je in het begin van het spel op moeten geven. Als je jarig bent zullen er bewoners langs komen om je te feliciteren en een cadeau te brengen. Ook andere bewoners kunnen jarig zijn. Ze kunnen dat tegen je vertellen als je een gesprek met ze aan gaat, maar ook doormiddel van een uitnodiging in een brief.

WiFi en de functies

Iets totaal nieuws is het gebruik van WiFi. WiFi staat voor Wireless Fidelity. Als je een draadloze router hebt (waarmee je thuis ook kan internetten) hoef je hiervoor niets extra te kopen. Heb je dit niet dan kun je voor ongeveer 40 euro een WiFi-USB Connector kopen. Deze stop je in een USB poort in je computer, installeert de software en kun je er direct gebruik van maken. Ook zijn er access points in heel Nederland waarmee je online kunt gaan. Deze vindt je onder andere bij de MC Donalds.

Als je een draadloze router of WiFi-USB Connector hebt kun je je registreren via je Nintendo DS. Je krijgt dan een unieke code, ook wel Friends Code genoemd, waarmee je naar een vriend(in) toe kunt gaan. Je kunt met maximaal 4 mensen in 1 dorp zijn. Het is mogelijk om voorwerpen uit te wisselen, fruit te ruilen, naar andere huizen te kijken of een vis- of insecten toernooi te houden.

Een vistoernooi

Flessenpost is ook een functie die je zowel met als zonder WiFi kunt gebruiken. Als je WiFi hebt kun je een brief schrijven en deze in een fles stoppen. Zodra je deze in de zee gooit kan hij naar iedereen uit je friends list spoelen.

Zodra je gebruik maakt van WiFi speel je op de Nintendo servers. Helaas hebben deze servers vaak last van lag, waardoor je een foutmelding krijgt en weer opnieuw verbinding moet maken. Door op de START knop te drukken kun je tussendoor saven, waardoor je niets zult verliezen.

Als je gebruik maakt van WiFi zul je ook meerdere dingen in je dorp kunnen. Zo kan de laatste uitbreiding van de winkel van Tom Nook alleen gebeuren als je ooit een keer via WiFi gespeeld hebt.

Conclusie en beoordeling

None

Ik heb het spel nu ongeveer 2 maanden en heb nog nooit één dag over geslagen. Animal Crossing: Wild World is een spel dat niet snel gaat vervelen, dit omdat er steeds nieuwe dingen blijven komen. Zo zijn er elke maand nieuwe evenementen, blijven er nieuwe vissen en insecten komen en komen er steeds weer nieuwe bewoners die in je dorp intrekken. Kortom een erg verslavend spel dat maanden leuk blijft, zelfs al maak je geen gebruik van WiFi. Dit spel behoord naar mijn mening zeker tot één van de beste Nintendo DS spellen die er tot nu toe is.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Maandenlang spelplezier
 • Elke maand weer wat nieuws
 • WiFi mogelijkheid
 • Minpunten
 • Bewoners lopen alleen rond

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Battlefield: Bad Company 2 ook :)

 • Zou fijn zijn voor de PS3-bezitters, maar zouden ze dan niet beter ook een oplossing bieden voor die PS3-gamers die het eerste deel van het verhaal zouden gemist hebben?  Ook alle gelevelde personages zullen uit het eerste deel mee naar het vervolg worden genomen. Of wordt het toch enkel 360 en PC?

 • En hoe willen de PS3 bezitters aan deel 2 beginnen zonder deel 1 te hebben gespeeld wat in mijn ogen toch echt een must is voordat je aan het tweede deel kan beginnen.

 • Nee doe het niet! Hou het bij Xbox360 en pc.

  Mass Effect is een vette exclusive!

 • Dit moet je sowieso op de pc spelen, die eerste mass effect was technisch om te huilen op die xbox. Echt beschamend van bioware.

 • @ Shenmue3 : zeik zo niet, als het een PS3-game was had je het goddelijk gevonden.

 • Goed nieuws! Hoe meer mensen dit spel kunnen spelen hoe beter :D

  Vraag me idd af hoe ze dat met het eerste deel gaan doen voor PS3.

  Lijkt me wel zo eerlijk: 360 krijgt FF, PS3 Mass Effect. Kan ik voortaan beide topgames spelen :D

 • Tja is te verwachten aangezien je dan veel meer inkomsten uit de game haalt.

 • Dit was wel te voorspellen toen Bioware naar EA ging. Verder verwacht ook nog steeds dat er een PS3 port van de eerste Mass Effect zal komen.

 • ME had echt een briljant verhaal.

  Het hele universum was gewoon tof.  Deel 2 ga ik zeker halen.

  En die dialogen had ik nog nooit meegemaakt in een game. Dat was voor mij echt compleet nieuw.


 • Ehm gamed.nl heeft al een update hoor:  http://www.gamed.nl/view/54846  'Nieuws: Mass Effect 2 niet naar PS3, pas in 2010

  Door Joni Philips op 04-02-2009 om 09:01 Bron: NeoGAF

  In 2007 lanceerden Bioware een nieuwe franchise met Mass Effect, het eerste deel in de gelijknamige trilogie. Nu werkt Bioware in alle stilte aan Mass Effect 2.

  Op hun aandeelhoudersvergadering kondigde Electronic Arts aan dat Mass Effect 2 in het vierde kwartaal van hun fiscale jaar 2010 verschijnt. Dat betekent dat de game momenteel gepland staat voor januari-maart 2010. Later meldde een vertegenwoordiger van het bedrijf dat de game enkel op de PC en de Xbox 360 verschijnt. Van een PlayStation 3 versie is geen sprake, wat betekent dat analist Pachter fout zat. Informatie of screenshots van Mass Effect 2 is nog niet beschikbaar. Als deze komt, lees je het natuurlijk onmiddellijk op Gamed.\"

 • ik moet 1 nog afmaken xD

 • dat ios dom al ze het op de ps3 maken want de ps3 bezzitters hebben deel 1 niet gespeeld?

 • klik goed

 • Met dank aan Berserk voor de update.

 • Ik speel het spel nu net weer opnieuw uit op mn 360, en ik moet zeggen dat het eigenlijk het meest meeslepende verhaal heeft van alle spellen die ik ooit heb gespeeld.

  Af en toe is het gewoon zielig om mensen keihard te beledigen die je ass probeert te redden, toch is het ook weer ernstig grappig :p

 • Dit moet je sowieso op de pc spelen, die eerste mass effect was technisch om te huilen op die xbox. Echt beschamend van bioware. Zeker nog nooit van een brilletje geoord.. 8-)  Laat naar komen zou ik zeggen.

 • Zou wel leuk zijn voor alle ps3 bezitters…

 • Moet deel 1 nog steeds eens voor de 360 gaan kopen.

 • Nice :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren