1. The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

Hoera! De eerste Zelda op de gamecube was geboren. The legend of Zelda: The Wind Waker, TWW, is compleet celshaded. Dat betekent dat TWW min of meer getekend is. En wat voor een tekening!

Ik vertel je maar eens wat over het verhaal. Een jongetje (technisch gezien naamloos maar we noemen hem Link) woont op een klein vredig eilandje. Op zijn verjaardag krijgt hij van z’n oma een groen tuniek en verder behorende kleren. Onrust komt er echter als een piratenschip een reuzen vogel achtervolgt. Uiteindelijk wordt je zusje ook nog eens ontvoerd. Het avontuur ligt voor je en je trekt met zwaard en schild er op uit.

Zwaardkunsten, of liever gezegd zwaardstunten.

Zelda is natuurlijk een avonturenspel. In dat avontuur moet je meerdere kerkers doorgronden en vele vijanden verslaan. Hoofdzakelijk gedaan met zwaard en schild maar je hebt natuurlijk ook je nodige uitrusting. Denk maar aan grijphaken om jezelf mee rond te slingeren, grote bladeren om langzaam de lucht door te dwarrelen en de ouderwetse bommen. En elk van deze voorwerpen zijn nodig om puzzels op te lossen. Elk met zijn eigen thema, zij het vuur, natuur of liever een tempel. Deze puzzels zijn werkelijk briljant. Maar dat kunnen we natuurlijk verwachten van een Legend of Zelda.

In een zeker fort draait het allemaal om stealth. Word niet gezien terwijl je op je doel afgaat. Hoe doe je dat? Door onder tonnen te verbergen, lichten uit te doen en wat al niet meer. Splinter cell zal het niet vervangen maar goed. Leuk is het wel. Eveneens als alle andere kerkers.

Maar naast kerkers ligt er ook een grote nadruk op reizen. En dat doe je met een boot. The king of the red lions welteverstaan. Met dit pratend schip reis je van eiland naar eiland. Echter wordt dit al gauw saai. Tot velen verdriet maakt dit ook nog eens voor 25% van het spel uit. Gelukkig kun je na enige tijd een soort warp functie vinden. Maar dat even terzijde is het natuurlijk verder helemaal Zelda.

Ook de bazen, almachtig als ze wel niet zijn, zijn ook een taai stukje worst. Geen flauwe rolschaatsende bolvormige tiener (inclusief pet) Kirby aka kiddystyled baasje. Maar echte stoere reuzen waarbij je goed moet zoeken naar de manier om hem te verslaan. Nee Zelda is geen spel van likmevestje. En hanteer je zwaard goed. Je zult hem nodig hebben.

Cel-shaded, is een niet al te veel gebruikte techniek. In TWW laten vooral de ogen emoties zien.

Het opvallendste aan deze Zelda zijn de graphics. Cel-shaded, is een techniek dat tot dusver met mate werd gebruikt. Deze techniek vormt de games om in een tekenfilmachtig avontuur. De screen hierboven laat de pracht van Zelda zien.

Sommigen echter klagen. De ‘’kiddie’’-look zou Zelda verpesten. Maar ja, ik weet beter. De gameplay is tof, eveneens als de graphics.

En dan hebben we ook nog het geluid. Dan zal ik maar meteen vertellen waar de titel op slaat. De wind waker is een magisch dirigenten stafje. Door verschillende richtingen op de juiste tijd aan te wijzen speelt een lied zich af en gebeurt er iets magisch. Het heet de wind waker ,omdat het voornamelijk gebruikt wordt om de wind te besturen en dus van richting te veranderen. Afijn, geluid dus. Naast rustige kalme muziekjes die in je oren klinken, en the all-time classic Zelda song. Je ziet vele verwijzingen naar voorganger The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Geremixedte muziek en liedjes die je ‘’speelt’’ op je wind waker die ook verwijzen naar het n64 tijdperk. Goede tijden waren dat. En dit keer zijn de wat irritantere geluidjes (neem the forest tempel) weggelaten. Gelukkig. De voiceactors doen het ook goed trouwens.

Samenvatting

De game is goed speelbaar zoals altijd met een Zelda game. De vernieuwende cel-shaded graphics zien er prachtig uit. Het varen is echter een beetje saai na verloop van tijd.

Gameplay: 9+

Graphics: 8 ½

Sounds: 9-

Conclusie*: 9

*niet het gemiddelde

m-boy

Conclusie en beoordeling

None

Ah m-boy mag er nog een pluspunt bij? Nou goed dan de vele sidequests
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • bijna alles
  • Minpunten
  • saaie varen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Mensen! Steun dit soort spellen!

  • Ben zeer benieuwd naar deze game. Aangezien de Wii-mote nu voor alle party games in principe hetzelfde wordt gebruikt alleen dan in een nieuw jasje, hoop ik dat dit voor 'leuke' vernieuwing gaat zorgen.

  • De Wii-controller moet namelijk bij dit spel geplaatst worden op de bijgeleverde kartonnen doos. Om de vele mini-games die het spel bevat uiteindelijk te spelen moet er op de doos getikt worden.

    WTF

  • Wat een topgame lijkt me dit weer voor de Wii    Maar ja Carnaval staat voor de deur, dus ik snap wel waarom iedereen zo graag een Wii wil hebben ;-)

  • Het is de nieuwe game van Yuji Naka en zijn nieuwe studio Prope. Ben benieuwd.

  • This might be the greatest game of our time

  • Toen ik naar de titel keek dacht ik… Tap dansen.    Veel mini-games interesting

  • @rivahe: ik ook. Leek me wel vet soort Dance Dance Revolution maar dan een tap dance uitvoering. Jammer dat het een tikken-tegen-karton game wordt.

  • hahah nintendo krijgt steeds meer topgames not hahaha

  • Om de game te spelen doe je de controller in een doos. Wat een geweldig idee.

  • @ Koppa:

    Carnaval staat voor de deur, maar je bent nog steeds niet grappig :)

    Get a life fuck face!

  • Ben benieuwd, maar in ieder geval goed nieuws dat-ie naar Europa komt.

  • kartonnendozen heb ik alXD    ken de game niet, dus geen oordeel voor de rest, nog niet:P

  • Leuk joh, ben ik de enige met een wii die hier dus niet op zit te wachten?

    Ach ja, sonic zal ik ook niet kopen dus boeie..

  • Goed, omdat hij van Yuji Nka is, gaat deze game (voorlopig) in mijn wenslijst, maar het concept lijkt me een beetje half-gaar… :S

  • Mensen! Steun dit soort spellen!    Dat hebben we al teveel gedaan… Ik ben helemaal uitgefeest met al die party shit…

  • Ik ben ook heel benieuwd, maar mijn hoofd zegt (huh, kan jouw hoofd praten?) dat die besturing nooit lekker kan werken…

  • Helemaal onbekend voor mij!

  • @Koppa

    Je bent echt droog….wil je een koekje omdat je denkt een leuke opmerking gemaakt te hebben?    De crew van IG moet jou of een ban geven of een waarschuwing want je bent een irritante ventje.

    Je hebt niks gezien van deze game en weet er niks over, en maakt steeds dezelfde comments bij elk Wii/DS/Nintendo post.    Elk site die deze game heeft gespeeld is er zeer enthousiast over, omdat het een leuk concept is, verslavend is en ook eens leuk om te spelen.

  • Hier is footage. En ik hou van originele ideeën, daarom mijn enthousiasme.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren