1. Harry Potter: WK Zwerkbal (PC)

Harry Potter: WK Zwerkbal (PC)

Toen ik ‘’Harry Potter en de Steen der Wijzen’’ voor het eerst zag was ik gefascineerd door de spectaculaire Zwerkbal-scène. Deze was gemaakt met een heel aantal special-effects en zag er bijzonder goed uit. Nu kun je deze sport ook zelf meemaken en niet door je aan te melden bij een vereniging maar de gelijknamige game te kopen. Ik trok mijn uitrusting aan, trok mijn moeders bezem uit de kast en betrad het speelveld voor een ruig potje Zwerkbal.

Ik startte de game op en ik ging meteen aan de slag, althans dat dacht ik want voordat ik daadwerkelijk een spelletje kon spelen moest ik eerst naar school! Dat klopt ik moest naar Zweinstein (wat HP-fans vast bekend in de oren klinkt) om lessen te volgen van madam Hoogh en verschillende andere ervaren zwerkbalspelers. Na deze vrij lange tutorial mocht ik dan toch eindelijk meedoen aan het schooltoernooi. Eindelijk kon mijn eerste echte wedstrijd dan toch beginnen. De aanvoerders van de teams stonden tegenover elkaar en madam Hoogh gooide de bal in de lucht. Het begon goed, ik kreeg de bal te pakken en na een stel prachtige passes, maakte ik mijn eerste doelpunt. De bal werd uitgegooid door de keeper, deze was zo stom om de bal naar een van mijn spelers te gooien. Even wat mooi passwerk verrichten en ook het 2de doelpunt was gemaakt, daarna volgden de punten zich in een hoog tempo op terwijl de tegenstander nog geen punt had gemaakt. Toen kwam het hoogtepunt van de wedstrijd, de gouden snaai kwam tevoorschijn en de zoekers van beiden partijen gingen er achteraan. Maar natuurlijk had ik het weer kunnen weten terwijl ik enorm veel snelheid maakte, kwam mijn tegenstander nog geen meter vooruit. Einde wedstrijd, dreamtheater wint met een stand van 200-0.

Mijn 2de wedstrijd kwam eraan en natuurlijk verheugde ik me op een vele pittigere tegenstander. Maar helaas, de tegenstander was alleen maar makkelijker te verslaan wat mijn speelplezier natuurlijk deed dalen en dat terwijl de game er nog vrij goed uitziet. Echt gedetailleerd is het niet maar het is ook weer niet verschrikkelijk lelijk. Wat ik vooral goed gelukt vond, waren de stadia goed uitgewerkt. Want zodra je het schooltoernooi hebt gewonnen, neem je de controle over een van de vele nationale teams. Deze spelen in alle delen van de wereld, dus zijn de stadia aangepast aan de nationaliteit van het team. Zo kun je bijvoorbeeld in een stadion spelen met een ijs- of woestijnlandschap. Echter een klein minpuntje zijn de personages, deze zien er op het eerste gezicht nog vrij goed uit maar als je goed gaat kijken merk je toch heel wat fouten. Al met al zijn de graphics gewoon goed en niets bijzonders.

Natuurlijk is dit niet zomaar een sportgame, daarom heeft deze ook nog wat dingen die deze game onderscheidt van de rest. Zo zijn er hier special moves uit te voeren waardoor je in een keer een doelpunt kunt scoren, dit komt het spel natuurlijk niet ten goede aangezien het dan alleen nog maar nóg makkelijker wordt. Buiten dit zien ze er toch nog vrij spectaculair uit maar missen toch nog iets: variatie. Ik heb een keer meegemaakt dat ik vier keer achter elkaar dezelfde special move had. Dit is natuurlijk helemaal niet goed, of ze moeten bij EA een beetje inspiratieloos zijn. Verder zijn er nog andere leuke dingen die je kunt krijgen midden in een spel om het de tegenstander weer moeilijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een beuker (een bal waarmee je de tegenstander van zijn bezem af kunt smijten) in het spel roepen en zo gemakkelijk de bal afpakken. Ook de computergestuurde speler krijgt al deze leuke dingen, maar je raad het al: de computer gaat hier net even wat minder secuur mee om dan de normale (menselijke) speler.

Met een simpele en lineaire gameplay en een AI om te huilen, lijkt het wel of deze game (op 1 ding na) helemaal niets goed doet. Misschien dat de sound nog wat wonderen kan doen. Maar helaas, ook de sound is namelijk te beroerd voor woorden. De muziek gaat nog wel maar de voice-acting kan niet door de beugel. Het lijkt wel of EA nog niet eens de moeite heeft gedaan om een stel goede stemacteurs te vinden, daarbij komt ook nog eens dat het commentaar bij een wedstrijd zó irritant is dat ik het nog liever zonder geluid speel. Zoals gezegd is de muziek dan nog wel oké, maar dit kan de game niet redden van ook een onvoldoende voor de sound.

Conclusie en beoordeling

None

Dat ze dit soort games nog maken, zeg. Dit is prut, prut en nog eens prut. De gameplay rammelt van alle kanten en daarbij zit er ook nog eens weinig varriatie in de game. Zelfs voor de echte HP-fans is dit nog een slecht spel. De makers hebben er zelfs niet de moeite voor genomen om een stel goede stemacteurs te vinden of de mysterieuze soundtrack uit de films erin te stoppen. Nogmaals: prut, blijf hier vanaf!
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Grafisch nog vrij goed
 • Minpunten
 • Makkelijk
 • Té weinig varriatie in de gameplay
 • De AI
 • Sound

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Das wel jammer, maar mensen blijven dit spel toch nog jaren spelen :P

 • He-he eindelijk afstand van die matige game?

 • gelukkig

 • @FlipmanNL

  Nee, Halo 3 is geen matige game. Het is één van de grootste games die er is op de huidige generatie consoles. Daarbij komt dat hij alleen maar beschikbaar is voor 1 console; de xbox 360; en toch weet Halo 3 te concurreren met multi-platform games zoals GTA en Call of Duty.  Jij vind het misschien een matige game, maar dat is het niet.


 • Nieuwe franchise van Bungie dan maar, benieuwd wat het gaat worden.

 • ag ze moeten niet aan stellen, maak gwn wat je maken kan en thats it.

 • wel een beetje logisch

 • Kun je nog meer vertellen in je comments?  OT: Jammer. Halo is gaaf! Halo blijft gaaf! …nu alleen nog een pc wat het spel goed aan kan :)

 • LOL @ Gammort

 • Nee, Halo 3 is geen matige game. Het is één van de grootste games die er is op de huidige generatie consoles.  Jij vindt het één van de grootste games die er is op de huidige generatie consoles. ;)  Ik vond em toch vies tegenvallen. Singleplayer vond ik nog wel leuk om een keer door te spelen, maar de multiplayer vind ik verschrikkelijk. Halo 3 als de creme de la creme van de game industrie neerzetten vind ik onterecht. Maar ach ja, ieder zn mening! :)  Jij vind het misschien een matige game, maar dat is het niet.

  En die zin is gewoon humor. :')


 • Ik vind 't een erg vermakelijke game! Jammer dat Bungie zich terugtrekt, maar dat is op zich ook wel logisch.

 • Nou halo is een van de games waar je je wel 2 jaar+ mee kan vermaken zonder het saai te gaan vinden.  Noem nog maar eens zon game, ja mss Gears.. maar op de ps3 zkkr helemaal nix

 • @ thomazii  Ja, op de ps3 zkkr niks nee, maar deze was toch ook niet op de ps3?

 • Jammer…  Speel het bijna elke dag nog wel met me vrienden, eigenlijk speel ik alleen maar halo, GHWT en fifa xD  Fable,Gears,Masseffect,Bludragon,Lostodyssey,Grid: titels die bij mij liggen te kijken totdat ik van halo afstap,,,, • Een gameontwikkelaar moet op een bepaald moment haar creaties ook los kunnen laten. Ik denk dat Bungie goed werk heeft geleverd met de Halo games. Ik heb het altijd jammer gevonden dat halo nooit de de playstation is verschenen aangezien ik meer op heb met sony's Playstation. Heerlijke games maar toch ook goed dat ze zich beseffen niet eeuwig verder te kunnen borduren op die ene succestitel maar verder willen gaan met een nieuwe creatie.

 • Aan alles is er een begin en een einde.

 • vind Halo niet echt intressant meer eerlijk gezegd, was de eerste 2 maanden wel leuk, maar nu ligt hij gewoon weer in de kast :P

 • Jammer, maar gelukkig blijft Halo altijd episch; na acht jaar speel ik nog steeds Halo Combat Evolved :]

 • @FlipmanNL

  Nee, Halo 3 is geen matige game. Het is één van de grootste games die er is op de huidige generatie consoles. Daarbij komt dat hij alleen maar beschikbaar is voor 1 console; de xbox 360; en toch weet Halo 3 te concurreren met multi-platform games zoals GTA en Call of Duty.  Jij vind het misschien een matige game, maar dat is het niet.  ik weet dat iedereen een eigen mening heeft, maar sinds Halo 3 zijn er zoveel ( betere) andere games uitgekomen dat het zowiezo niet meer de beste game op de consoles is ( vond 'k het al nooit) en mss ook al niet meer op de Xbox, dat laatste durf ik niet zeker te zeggen.  OT: slimme zet van Bungie om zowiezo nog 2 jaar ( na release) door te gaan, meeste stoppe al binnen 1 jaar * denkt aan CoD4 *


 • Jammer, maar gelukkig blijft Halo altijd VAN ms DUS HET IS NOG LANG NIET AFGELOPEN VERGEET NIET DAT HALO 3 MEER DAN 14,5 MIL VERKOCHT IS DENK JE DAT MS HIER NIET MEER DOOR GAAT DAN HEB JE HET MIS

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren