1. Pirates of the Caribbean (PC)

Pirates of the Caribbean (PC)

Als klein jongentje, had ik de droom om een piraat te worden. Je weet wel zo’n stoere vent die met zijn schip de zeven zeeën bevoer en al drinkend zwaard stond te vechten met een of andere keurige heer uit Groot-Brittannië. Natuurlijk kan ik deze droom nooit waarmaken, maar gelukkig zijn er nu games. Games die je dingen mee laten maken die we in het werkelijke leven natuurlijk nooit mee zouden kunnen maken, zo laten ze ons mee doen in oorlogen, beleven we avonturen met groengemutste avonturiers en laten ze ons terug in de tijd vliegen. Dit laatste geld voor ‘’Pirates of the Carribean’’, want dit is nou eens een licentietitel die niet het verhaal van de film volgt maar je het werkelijke leven van een echte piraat mee laat maken.

Het verhaal van dit enorm epische avontuur is eigenlijk vrij simpel, je bent dus een beginnende piraat en jou doel is om de schrik van de zeven zeeën te worden. Dit doe je door compagnies te helpen door bijvoorbeeld een vrachtje af te leveren of een berichtje te bezorgen. Hetgeen wat mij meteen opviel was dat je geen eigen personage kon maken, maar dat je alleen met een standaardpoppetje kunt spelen die overigens wel wat weg heeft van de hoofdpersoon uit de film: William Turner. Mijn eerste indruk was dus eigenlijk al niet zo goed, deze game was op het eerste gezicht véél te linear. Had deze game dan toch nog een paar geheimen? Of blijft het hierbij en is dit slechts een slappe titel die wat bekendheid wil scheppen door een bekende naam. Ondanks deze vrij matige indruk ging ik verder en stortte me op het avontuur van deze N00Bpiraat.

dag 1

Ik word wakker en zie het vriendelijke gezicht van mijn trouwe vriend en kompaan, hij zegt me dat mijn uitrusting hier ergens zou moeten liggen en dat ik het even moest gaan zoeken. Ik was werkelijk woedend, ik was de kapitein en hij zou orders van mij moeten aannemen. Ik bulderde het in zijn gezicht maar gaf geen kick en hij bleef maar herhalen wat ik nu moest doen, uiteindelijk gaf ik op en pakte ui een kist een mooi glanzend zwaard, een pistool en nog wat leuke hebbedingetjes. Ik was ervan overtuigd dat ik nu het bevel zou mogen gaan voeren, maar helaas die arrogante onderdaan moest me eerst gaan leren hoe ik met het zwaard om moest gaan. Was deze knaap soms vergeten dat ik één van de beste zwaardvechters ooit was? Lachend trok ik mijn zwaard uit de schede en trok ten strijde, een slag volgde en hij had hem tegengehouden! Blijkbaar had ik toch wat langer geslapen dan ik dacht, na wat bruikbare tips van mijn hulpje ging het steeds beter. Op een gegeven moment waren we klaar met het vechten en konden we over tot de economische zaken. Nadat ook dit achter de rug was, zei de scheepsknecht dat we koers zouden zetten naar een vredig Brits eilandje om wat proviand en personeel in te slaan.

dag 2

We kwamen aan in het stadje en ik ging vast aan land om een verrekijker in te slaan terwijl mijn hulpje ging zoeken voor een goede en vooral betrouwbare bemmanning. Na wat onderhandeld te hebben had ik de verrekijker voor een koopje op de kop kunnen tikken. Daarna ging ik verder het dorpje in, op zoek naar mijn scheepsknecht. Terwijl ik deed merkte ik op hoe alles er uitzag, zo merkte ik mezelf goed verzorgd had maar dat de gemeente van dit stadje niet veel aan het milieu had gedaan. Want volgens mij wordt het bos hier zó vervuild dat de gemeente het halve bos gekapt heeft en hier gewoon wat kartonnen platen heeft neer gezet. De rest ziet er dan nog wel allemaal goed uit, de schepen, het water maar bovenal zijn de personages erg goed uitgewerkt. Terwijl ik naar dit landschap keek werd ik opgemerkt door een stel rovers, ze waren met veel meer maar vol van zelfvertrouwen trok ik mijn zwaard en ging de valse rovers te lijf. Een hevig gevecht volgde maar ik merkte dat ik zwakker en zwakker werd, wanhopig loste ik een schot met mijn pistool in de hoop dat iemand me zou vinden. Ik zag mijn hulpje er net met getrokken zwaard aan komen redden toen ik van achteren bewusteloos geslagen werd.

dag 3

Wederom werd ik wakker in mijn prachtige schip en mijn hulpje vertelde me wat er was gebeurd, eigenlijk boeide me dit helemaal niet en wou ik weten of hij een goede bemanning had gevonden. Hij zei mij dat hij wel een paar geschikte mannen had gevonden maar dat ze het niet eens konden worden over de prijs (wat een kluns is het toch). Dus zat er niets anders op dan terug te gaan naar het stadje. We liepen naar een klein huisje waar altijd wel goede zeelui te vinden waren, mijn hulpje wees de mannen aan en ik begon met ze te onderhandelen. Na een kort gesprek waren we het eens over de prijs en zouden ze zich zo snel mogelijk naar mijn schip begeven. In de tussentijd liet ik mijn schip even opknappen wat met één druk op de knop gedaan kon worden. Zo zie je maar weer dat het leven van een zeeman niet alleen uit gevechten en drank bestaat maar dat er ook nog wel eens wat financiële zaken om de hoek komen kijken. Nadat dit allemaal was afgehandeld was ik er klaar voor om met mijn schip de zee te gaan bevaren. Het enige wat mijn onderdaan me nog zei, was dat ik skillpoints kon verdienen door bijvoorbeeld veel te vechten, onderhandelen of te varen. Na mijn economische instinct en mijn gevecht met de genadeloze piraten had ik al heel wat van deze punten verdient. Hiermee kon ik mezelf in bepaalde dingen verbeteren, zoals zwaardvechten en zeilen. Samen liepen we weer terug naar het schip, de grootste reis van mijn leven stond op het punt te beginnen.

dag 4

We vertrokken uit het vredige stadje en net op tijd want toen we wegvoeren zagen we een Franse vloot naderen die de stad in as zou leggen. Gelukkig voeren we net op tijd weg, wat erg goed ging. Het varen in deze game is namelijk vrij goed uitgewerkt, toch hebben de makers het zich niet al te moeilijk gemaakt. Je moet namelijk niet gaan denken dat je de hele tijd vanuit de derde persoon een schip ziet varen en dat je deze zelf moet besturen, het gaat namelijk als volgt: je ziet een kaart en daarop zie je een klein bootje en dat mag jij gaan besturen. Vergis je niet dit mag wel héél erg simpel klinken en misschien is het dat ook, maar dit is wel de juiste manier. Want bedenk wel dat als je vanuit een derde persoon zou moeten gaan varen, het een stuk langer duurt voordat je op de plaats van bestemming bent. Daarom hebben de makers dit perspectief alleen toegevoegd als je in een zeeslag terecht komt. Dit is namelijk vrij uitgebreid en vergt toch wat tactiek wil je winnen. Je kunt natuurlijk gewoon met kannonen op iemand blijven schieten in de hoop dat je wint maar je kunt de vijand ook eerst verzwakken door een paar kogels af te schieten en een beetje te manoeuvreren om vervolgens het schip te enteren en de buit binnen te halen: totale victorie. Dit heb ik vaak genoeg gedaan en het is een leuke toevoeging aan het spel en na drie dagen varen bereikten we dan toch het volgende eilandje waar ik met mijn bemanning de boel op stelten ging zetten.

dag 5

Toen ik met de bemanning door de straten liep werd ik van alle kanten aangekeken en sommige riepen nog wat naar ons. Hetgeen wat me opviel was dat deze nogal raar praatten, dit kwam omdat de voice-acting van een behoorlijk laag niveau is. Het is dat ik best wel een harde piraat ben maar anders zou ik spontaan gaan huilen van deze voice-acting, toch had mijn avontuur ook nog wat positieve kanten op het gebied van geluid. Zo is de muziek wel goed verzorgd en zijn geluidseffecten gewoon goed. De voetstappen op straat die je hoort, het ruisen van de zee, alles is goed verzorgd op het gebied van de sound met als uitschieter de voice-acting.

Conclusie en beoordeling

None

Zo, mijn avontuur zit er weer op maar nu ik er op terugkijk is het niet een van mijn leukere avonturen geweest. Zoals gezegd heeft de gemeente wat onnodige dingen gedaan met het bos en moeten de burgers van dit stadje maar eens naar spraakcursus. Verder steekt het allemaal wel leuk in elkaar maar origineel is het natuurlijk allemaal niet. Toch zijn er genoeg momenten geweest waarmee ik me kostelijk vermaakt heb met dit avontuur, nieuwe dingen kopen en mezelf in allerlei dingen proberen te verbeteren. Al met al een leuke game die toch wat serieuze minpuntjes kent.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • grafisch ziet het er nog vrij goed uit
 • De RPG gameplay
 • Het varen
 • Minpunten
 • Enkele fouten in de graphics
 • Het vechten is erg simpel
 • De voice-acting is vrij mager
 • Iets té linear

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lol lijkt me wel grappig

 • OMdat het een nieuwe spel is mc.lovin ?? ben je helderziende ? :D

 • Invincible Tiger, ik moest denken aan Taifu (of zoiets), nog een game van Playstation.

 • Klinkt best interessant :)

 • Klinkt idd best interessant, alleen het ziet er niet interessant uit.

 • Het ziet er nog als een leuke game uit ook volgens de screenshots. Toch in de gaten houden dus deze titel.

 • Nice!

 • Lijkt me eentonig te worden na een tijd.

 • Mooie game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren