1. Pokémon Ruby & Sapphire (GBA)

Pokémon Ruby & Sapphire (GBA)

Lief Pokédagboek ,

ik ben vandaag gevangen genomen door ene professor Birch. Het was voor mij erg schrikken toen ik zo’n raar rood balletje tegen mijn hoofdje aan gegooid kreeg. Ik heb er nog steeds een bult aan overgehouden. Ik zit nou hier in een rond kamertje te wachten tot ik eruit mag. Na een lange poos die voor mij dagen leek te duren , werd ik uit mijn kamertje gehaald. Twee grote mensjes stonden voor mij , eentje was prof Birch en de andere een jong mensenkind met krijtwit haar. Naast mij stonden twee andere wezentjes net zoals ik. Ze zagen er wel een beetje anders uit. De een was een soort groen reptiel , de ander een rare blauwe kikker en ikzelf was een rood vogeltje. De prof en het mensje noemde ons Pokémon. Het leek wel alsof het mensje aan het denken was… Opeens pakte hij mij beet en riep ‘’yessss ik heb een Torchic’’. Vanaf nu wist ik dat ik Torchic werd genoemd en dat ik een Pokémon was. De jongen leek erg blij met me en rende meteen naar zijn huis toe. Ik kreeg daar een heerlijk maaltje en viel knorrend in slaap.

Ik werd de volgende dag wakker naast die rare gozer met dat krijtwitte haar. Ik keek om me heen en zag een kamer vol met posters. De vele posters hadden allemaal verschillende Pokémons erop , en der was ook nog een poster waar met grote koeien letters stond Pokémon league. Mezelf afvragend wat dat kon betekenen had ik niet want ik werd ruw uit bed gegooid. Het mensje stond op en wreef in zijn ogen. Een poosje later naar mij maaltje , ging ik samen met het mensje naar buiten naar een groot grasveld. Ik wist dat er iets spannends ging gebeuren. Het mensenkind riep : ‘’Torchic gebruik je vlammenwerper aanval !’’. Ik wist niet wat hij bedoelde en ik keek maar wat in het rond. Na het gebaren taal van het mensje wist ik eindelijk wat er van me verwacht werd. Ik moest mijn speciale aanvallen uitvoeren , netzo als ik dat deed toen ik in het wild leefde. Ik deed wat me werd gevraagd met alle gevolgen van dien… Het mens zijn hoofd stond in de fik en hij rolde op de grond als een bezetenen. Hij krijste het uren uit en ik wist niet wat ik verkeerd had gedaan. Toen het vuur uit was wachtte ik op een beloning voor al dat harde werk. Maar juist voor straf kreeg ik geen eten en moest ik weer in die verachtelijke bal ! Ik voelde me gebruikt , want wat had ik mis gedaan , hij vroeg toch om een vlammenwerper?

Na lang trainen , veel pijn/moeite en brandvlekken later , snapte ik wat de bedoeling was. Ik moest tegen andere Pokémons vechten in het hoge gras. Na elk gewonnen gevecht voelde ik me sterker worden , en mijn band met mijn Pokémontrainer werd steeds beter. Ik leerde een hoop nieuwe aanvallen en ik voelde me zelfverzekerder worden. Als ik een keer verloor (en dat gebeurde maar zelden) werd ik weer opgepept door een roze harige Pokémonzuster. Naar mate ik beter werd ging ik ook tegen andere Pokémontrainers vechten, natuurlijk met hun getrainde Pokémons. Ik voelde me steeds meer op me gemak en kreeg steeds meer een vriendschap met mijn trainer. De training vorderde en meerdere Pokémons kwamen ons team versterken. Mijn trainer had ze allemaal gevangen door mijn hulp. Ik verzwakte ze met mijn vlammenwerper en vervolgens gooide mijn trainer een Pokéballetje op hun hoofd. We waren een echt team en ik kreeg steeds meer Pokémon vriendjes. Op een dag begonnen we met reizen : we kwamen bergen , grotten , woestijnen , meertje, oceanen en diepe wouden tegen. Ons team was voor niemand bang en we hielpen elkaar erdoorheen. We vochten vaak tegen trainers en we zagen veel andere wilde Pokémons , die niet veel later door onze trainer gevangen werden en getraind.

We moesten ook vaak tegen hele speciale trainers vechten die ons speciale badges gaven. Die speciale trainers ook wel gym leaders genoemd hadden zich vaak gespecialiseerd in een soort Pokémon (al wist ik niet wat dit betekende). De badges zoals de trainer zei hebben we nodig om naar de Pokémon league te gaan. Wat ik heb gehoord van mijn trainer is dat de Pokémon league een soort wedstrijd is voor alle trainers met 8 badges. Na al dat trainen en reizen werd je ook moe dus bleven we af en toe even in de steden uitrusten. De trainer kon dan een hoop nieuwe spullen kopen voor onze reis en een hoop informatie krijgen van de andere mensjes in de stad. Ik kon dan altijd met mijn andere Pokémon maatjes spelen in het Pokémon ziekenhuis. Wat we ook wel eens deden in de stad was mee doen aan een Pokémon schoonheids competitie. Ik moest dan meestal een van mijn mooiste vuur aanvallen laten zien aan een jury. En als ik geluk had kreeg ik een lintje en was mijn trainer in de zevende hemel.

Er gebeurde een keer iets wonderlijks op een dag , ik versloeg een Pokémon in het wild. En opeens voelde ik mijn buik tintelen en ik groeide opeens als kool. De trainer zei dat ik was gevolu… gefoluee..geëvolueerd ! Ik was in een krachtiger Pokémon veranderd ! Ik wist van nu af aan ook dat er verschillende soorten Pokémon waren. Ik merkte tijdens gevechten dat mijn aanvallen anders werkte bij verschillende Pokémon. De ene reageerde heel fel netzo als mijn trainer , de andere voelde helemaal niks. Ik merkte zelf ook dat de ene aanval van een Pokémon pijnlijker deed dan de ander. Dus vanaf die dag had ik geleerd dat verschillende soorten Pokémon een zwakte hadden en een voordeel. Na heel lang reizen hadden we eindelijk die 8 badges bij mekaar gesprokkeld. Ik was benieuwd of we ons konden meten met de beste trainers van de wereld… Maar een ding weet ik zeker , dat we ons best gedaan hebben ! En wat er ook gebeurd of we nou winnen of verliezen , ik heb een hele leuke reis gehad en veel vrienden gemaakt op mijn reis.

Conclusie en beoordeling

Voor de avontuurlijke mensen onder ons is dit een hele leuke game voor onderweg. Mensen die ervan houden beestjes op te voeden en te trainen kan ik dit ook van harte lust aanraden. Eigenlijk is dit gewoon een leuke game voor jong en oud , zet je verstand op nul en vergeet dat Pokémon voor kleine kinderen is!
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Grote/open wereld
 • levensduur
 • Veel dingen te doen
 • Minpunten
 • Random gevechtjes
 • Niet veel nieuws onder de zon

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Alrightios, effe de box opzetten en demo binnen halen dan :D

 • hij is er nog niet

 • Is zeker alleen voor Gold-members?

 • Hij net online gegaan

 • Wat is offinline???\"  Staat in je bericht. Zal wel offline zijn, jammer zo kun je niet zien hoe gebalanceerd die shit is voor online wat ik toch het meeste ga doen

 • Hij staat er bij mij niet tussen Wars120 O_o  Ik wil hem!!

 • de demo van Killzone 2 is er ook nog niet  die updates voor allebei de stores komen vast wel later

 • Crap!

  Ik moet dalijk werken tot 9…

  Moet ik hem verd*m vanaaf nog dloade…..  Ik wil echt checke hoe het met de gameplay zit, de rest geloof ik wel xD


 • Hmmz…..interesting!

  Nu maar hopen dat het echt wat is en of de gameplay te doen is.

 • Komt Killzone wel is naar de X360? O_o

 • ik ben em al aan het downloaden

  56% nu  ik heb em via xbox.com

 • @ Valor, neen Killzone 2 komt niet naar X360. Wat Boydaamans bedoelde is dat de demo ervan vandaag uitkomt op de PS3, maar dat die nog steeds niet beschikbaar is.

 • Ik keek net op xbox live en toen kon ik hem downloaden maar toen ik er op klikte deed ie het niet om een of andere reden..??

 • bij mij staat hij er nog niet op

 • zelf niet via xbox.com

 • heb em

 • kansloos ;} @ hierboven

  Btw ga ik hem niet eens checken, totaal niet mijn spel :P

 • goed new voor 360s en goed new voor ps3 net alles ik KILLZONE2!!

 • De demo staat gewoon bij games en niet bij new arrivals dus ga snel checken die shit  Edit: Hij staat er nu weer gewoon tussen

 • geile shit, thnx for the message :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren