1. Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory (PC)

Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory (PC)

Terwijl ik me rustig daar de schaduw voort beweeg zie ik me vijand met zijn zaklantaarn rond schijnen. Rustig klim ik op een paar dozen en terwijl mijn vijand stopt en rondkijkt spring ik rustig naar beneden. Zachtjes land ik op de grond. De vijand lijkt wat te horen en kijkt om. Ik sta verstijft aan de grond maar hij ziet me niet terwijl hij zich weer richt wat er voor hem gebeurd sta ik rustig op en brak zijn nek. Een hard krakend geluid galmt door de kamer heen en achter me hoor ik een man zeggen ’What was that?’.Terwijl de man met zijn zaklantaarn kwam aan rennen greep ik de buis die boven me hing. Terwijl de man rondkijkt hing ik onderste boven achter de man en zachtjes greep ik met me armen de man en brak zijn nek. Dit gevoel had ik echt toen ik Splinter Cell Chaos Theory speelde. Als je 2 delen maakt van een spel die allebei succesvol uitpakken, dan kun je er natuurlijk verwachten dat er een deel 3 komt. Dus Ubisoft maakte een derde deel van de Splinter Cell reeks en dit deel pakte zeer goed uit.

In dit deel gaat het vreselijk mis, de stroom valt uit in New York en de wereldleiders beschuldigen elkaar van het beramen van aanslagen, kortom de 3de wereldoorlog staat op het punt te beginnen. En er is maar één speciale man die de wereld het bewijs kan leveren dat het gaat om een complot. Door modder en water heen, onze Sam Fisher is nergens bang voor. In Splinter Cell Chaos Theory ga je naar verschillende plekken om bewijs op te halen voor Lambert en de rest van het team. Er zijn verschillende levels in de VS, Japan, Korea en natuurlijk ook nog een paar andere locaties. Je moet al het bewijs verzamelen, jij bent Sam Fisher, jij bent Splinter Cell.

What about that Raise?

Sam Fisher is weer terug en beter dan ooit wat alleen niet veranderd is, is zijn humor.Een paar keer hoor je hem aan Lambert vragen dat hij een opslag wilt, waarop Lambert antwoord: ‘’23 penny and no penny more’’. Sam is nog steeds de ouwe behalve dat hij een paar nieuwe trucjes kent en dat hij nu een mes bij zich heeft waar hij zijn tegenstanders mee kan doden en ondervragen. Het mes gebruik je ook om dun materiaal door te snijden. Je hebt nu veel meer mogelijkheden om een missie te voltooien, je staat bij een deur die op slot zit en je krijgt de keuzes, Lock Pick, Break Lock of kijk je eerst met je Optic Cable onder de deur of er iemand staat. Bij het begin van de Missie krijg je van de verschillende leden van je team informatie over de omgeving en je objecten die je moet voltooien daarnaast kun je kiezen bij je uitrusting of je voor stealth, assualt of het standaard pakket. De missies zijn goeduitgewerkt wat wel een nadeel is dat de meeste missies op elkaar lijken als het om omgeving gaat. De AI kan af en toe tegenvallen maar als je Splinter Cell speelt op het moeilijkste niveau zitten er aardig pittige stukken in maar dat maakt het spel alleen maar leuker.

Je hebt in dit deel nog steeds je oude vertrouwde Opsat waarmee je allerlei informatie toe geschoven krijgt uit het hoofdkwartier van Third Econ( de organisatie waar je voor werkt). Als je iemand ondervraagd zul je veel informatie krijgen zoals deurcodes of je kan ze dwingen tot meewerken, als je dit niet doet moet je de keypad of iets anders hacken dit doe je om op een scherm te letten en de cijfers te onthouden die fel wit gekleurd voorbij komen, dit moet je wel in een bepaalde tijd doen anders gaat het alarm af en dan zullen je vijanden extra bodyarmor dragen en beter opletten. De Nightvision en de Thermal Vision spelen natuurlijk ook weer een grote rol in Splinter Cell Chaos Theory, Nightvision is een nachtkijker en Thermal Vision een Infrarood kijker (dit voor de mensen die niet weten wat het is). In de Singleplayer krijg je verschillende opdrachten, je hebt de primairy objectives, de secundairy objectives, de opportunity objectives en natuurlijk de bonus objectives. Iedere soort is verschillend zo moet je bij primairy objectives de doelen halen(deze zijn verplicht), bij de secundairy objectives moet je opdrachten halen die je krijgt doordat je met een opdracht van de primairy objectives gefaald hebt, bij de opportunity en bonus objectives kun je onderweg nog voltooien maar deze zijn niet verplicht.

I got pimped up

In Splinter Cell Chaos Theory zul je zien dat de Graphics heel wat opgepoetst zijn vergeleken met Pandora Tomorrow. Als je buiten loopt en het regent zul je zien dat Sam behoorlijk doorweekt is, maar de lichteffecten zijn ook van groot belang omdat Splinter Cell nu eenmaal gaat over het verschuilen in schaduwen.

De omgevingen van Splinter Cell Chaos Theory zijn verbazingwekkend en net zoals andere delen ongelofelijk mooi. Als je aan spelen bent lijkt het soms echt of je een film aan kijken bent want het ziet er gewoon mooi uit, natuurlijk er zijn schoonheidsfoutjes zoals het bewegen van de monden wat slordig of niet gebeurd. De stemmen van onder andere Lambert in het spel zijn ook van erg belang net zoals voorgaande Splinter Cell games. Ubisoft heeft zich toch weer weten te verbeteren op het gebied van de Graphics. Dit in combinatie met de geluiden zullen spelers zich echt thuis voelen in het spel. Vooral degene die in het bezit zijn van een 5.1 surround sound zullen soms echt achter de monitor zitten en soms schrikken van de geluiden. De wind raast buiten, terwijl je binnen het geluid hoort van voetstappen in de buurt. Zodra je in de regen loopt, hoor je de regendruppels op je pak vallen, terwijl je voor je mensen met elkaar hoort praten. De muziek die in het spel verwerkt zijn, klinken bekend zoals vanouds en doen eer aan het spel.

You, me and the Merc

Bij Splinter Cell Chaos Theory zit ook een Multiplayer mode die 2 verschillende speelmogelijkheden geven, je hebt de Coop mode en de Versus mode. Persoonlijk vind ik de Versus mode het beste omdat je bij de Coop mode vaak gedisconnect wordt en dat behoorlijk op de zenuwen begint te werken. Bij de Coop mode is de bedoeling dat je samen met een andere speler een missie haalt door middel van samen werken. Dit is echt heel vet maar als iemand niet luistert of zijn eigen gang gaat kan het behoorlijk frustrerend zijn. In de Coop mode kun je kiezen tussen de Mission mode(je kan de missies op jouw keuze spelen) en de Elite mode(dit is het zelfde als de Mission mode behalve dat je beide geen wapens hebben die iemand kunnen doden). Bij de Coop mode heb je speciale moves die je met je teamgenoot kan uit voeren, je kan iemand een kontje geven die dan via jouw omhoog klimt of een menselijke ladder vormen zodat je beide boven komt. Natuurlijk zijn er nog veel meer moves maar dat moet je zelf maar uitvinden. Je kan je uitrusting samen met je teamgenoot delen maar als je teamgenoot neergeschoten wordt kun je hem weer bijbrengen maar dit moet binnen 30 sec anders is je missie mislukt. Onder het spelen kun je ook chatten met je teamgenoot om te overleggen wat je volgende stap is of om te een onenigheid uit te praten. Kortom is dit zeer vermakelijk om te spelen als je een goeie internetconnectie hebt tenminste.

De Versus mode is heel anders dan de Coop mode, in de Versus mode speel je spy vs mercendary(spion tegen huurling). Je kan Story doen(de spionnen moeten de computers hacken en de huurlingen moeten het verdedigen)of je kan Deathmatch doen, dat is gewoon lekker knallen en doden. Als je voor Story kiest dan moet je als spion alle mogelijke computers hacken, hier bij kun je gebruik maken van je uitrusting die je zelf samenstelt, je kan 4 dingen mee nemen zoals, Spy Bullets, Sticky Cameras, Smoke grenades of iets anders. Je kan als Spy iemand vast pakken en zijn nek breken, of naar beneden springen en op je vijand neerkomen. Als je een huurling bent is het je doel om de spion tegen te houden van het bemachtigen van jouw informatie. Natuurlijk krijg je dan ook een paar spullen mee zoals, Flares, Mines, Fragmentation Grenade en nog een paar andere. Als geweer kun je kiezen tussen een Shotgun, Uzi of een Assualt gun. Als huurling kun je de spionnen makkelijk vinden met je Flashlight of je Laser, als je een spion tegen komt kun je hem neerschieten of een aanloop nemen en hem keihard neerslaan met je geweer en hem vervolgens keihard met je geweer tegen zijn hoofd slaan met zijn dood tot gevolg. Je hebt verschillende speltypes zoals twee tegen twee of drie tegen één(dit noem je Tag). Je hebt keuzes uit verschillende plekken waarvan sommige afstammen van Pandora Tomorrow maar grafisch opgepoetst. Kortom de Versus mode is zeer vermakelijk en verveeld niet snel. In de Versus mode zul je haast nooit gedisconnect worden wat een groot pluspunt is, af en toe kun je last hebben van een beetje Lag maar dat maakt niet zoveel uit.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een zeer goed spel die overal tussen de 15 en 20 euro te koop is en zeker de prijs waard is.Ubisoft verbeterd elke keer weer het splinter cell gevoel en Splinter Cell Chaos Theory heeft er voor gezorgt dat ik het volgende deel wil hebben, kortom dit deel is voor iedere Stealth liefhebber.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Het Splinter Cell gevoel
 • Het Geluid
 • De Graphics
 • De Gameplay
 • De Versus mode
 • De vrijheid
 • De Filmpjes
 • Minpunten
 • De Coop mode
 • de A.i niet voldoende verbeterd.
 • te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou survival niet zoiets zijn als horde? Ik vind het iig goed klinken, ik speel het namelijk nog steeds;)!

 • Aanvullende content maakt het mogelijk om aanpassingen te doen op de campaign. Interessant.

 • Eindelijk de Source-SDK files! Nou wordt het pas echt leuk!

 • Hoop echt dat ze meer nieuwe mappen maken want vindt het na zoveel maanden nu best wel saai worden elke keer de zelfde mappen te spelen .

 • Cool! Left 4 Dead is echt een top-game, maar wat nieuwe mappen zijn wel welkom.:D

 • en hoeveel gaat dat kosten ?

 • Goh, wat zou een survival mode nou zijn? -_-

 • dat kan ze goed gebruik zo tezien :op

 • Nice ze moeten ook echt wel blijven inversteren in deze reeks want anders gaat ie snel ten onder. Eindelijk gaan ze devkits uitbrengen voor de spelers, eigen levels!

 • Survival = zo lang mogenlijk uithouden met vlagen zombies die op je afkomen, DUH!  Kan niet wachten! :D

 • @Onyx  IcoShee was vrij overduidelijk sarcastisch of niet xD

 • Ik denk het wel man dat het zoiets als Horde is. Als dat is dan wordt ik heel erg enthousiast!!

 • Als het een Horde idee wordt, dan zal het erg vet worden met al die zombies.

 • inderdaad, de game is zeer vermakelijk

 • wist ik gister al maar toch I WANT IT!!!. =]

 • als het niet te duur word download ik hem wel

 • voor de pc wordt het gratis, net als altijd. Microsoft echter stelt het niet op prijs als Valve kosteloos DLC uitdeelt via hun netwerk.

 • Heb niks met de game. Ik haat nl. zombies! :)

 • yeah! :3 ik werd die 2 versus maps namelijk al een beetje zat… :P

 • 8 versus maps*

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren