1. De Sims 2: University (PC)

De Sims 2: University (PC)

Will Wright is al even berucht om de serie The Sims, waarvan sinds even elk jaar een uitbreiding van komt. Zo liet hij ons al o.a. goochelen en op dates gaan, maar veel van deze games kregen niet echt een hoog cijfer. Tussen alle add-ons, sprong The Sims: Studentenleven er tussenuit. Ik stopte 'm in mijn PC en hoopte op wat vernieuwing, maar zou mijn hoop voorbarig zijn?

Direct toen ik mijn PC opstartte en de schijf van The Sims: Studentenleven vrolijk begon rond te draaien, zat ik met muis en al klaar om mijn alter ego te creëeren. Toen bleek het dat ik de allereerste Sims moest hebben geinstalleerd om het te kunnen afspelen, wat ik persoonlijk wel stom vind. Na lang zoeken vond ik de schijf terug en installeerde zowel The Sims en The Sims: Studentenleven. De pret kon eindelijk gaan beginnen, tenminste dat dacht ik. Misschien dat ik had gewacht op een betere uitwerking, die er nog steeds niet is na zoveel uitbreidingen. Bijna alle Sims lopen nog steeds rond met de gewoonlijke puntige kin en aan elkaar geplakte vingers. Na zovele delen, moet Will toch zijn creatie wat beter inspecteren. Bij het character creation scherm, waren de graphics weer wat beter. Ik maakte mijn alter ego aan en ging direct bij een campus.

Na mij te hebben aangesloten bij een van de omliggende campussen, begon het schooljaar in The Sims. Door de week was mijn alter ego volop aan het studeren voor zijn examens, terwijl hij tijdens het weekend wat bijpraatte met zijn vrienden. Natuurlijk zijn de nodige grollen en grappen die de Sims doen, ook in dit deel te vinden, waaronder een paar nieuwe. Mijn Sim moest buiten het studeren, zijn reputatie hoog houden door elke dag toch eens te praten met zijn vrienden of vriendinnen. Afhangend van je alter ego zijn geslacht, kon er iets mooi bloeien tussen jouw Sim en een NPC Sim. Een leuke toevoeging was dat je je eigen auto kon kopen, om zo naar de stad te kunnen rijden voor een feestje of dergelijke dingen. Ik moest mijn Sim goed blijven onderhouden door hem, net als vele vorige delen, zijn persoonlijke zaakjes te regelen. Dan heb ik het over genoeg studeren, op tijd plassen en hem genoeg eten geven. Dus kort samengevat: de dagelijkse behoeftes.

Je mag ook niet teveel verwachten van je Sim. Want doorheen de game krijg je een klein salaris, dat je door middel van een baantje moet verhogen om zo veel leuke dingen te kunnen kopen. Dan hebben we het over een flatscreen tot een akoestische gitaar. Als je Sim goed gehumeurt is, kan je af en toe wel eens een promotie verwachten. Als je Sim slechtgehumeurd is, zal je het merken aan zijn punten en dat hij niks wil doen wat jij zegt. Je alter ego goed gezind houden is dus een grote taak, aangezien bijna alles geld van je al zo kleine salaris aftrekt. Als je Sim door het overbarig kopen van pizza's en andere spulletjes zijn salaris tot nul brengt, ben je overgeleverd aan het lot. Doordat je Sim niet meer eet, zit er altijd kans in dat hij iets laat aanbranden. Door een gebrek aan energie zou hij weleens kunnen verdrinken of omkomen bij een brand, waarna magere hein hem meeneemt en het game over is.

Het meeste van je tijd zit je op de school, waar je best leuk wat herrie kunt schoppen. Denk aan naaktlopen tot een handdoekengevecht, waarvan de docent niet echt tevreden zal zijn. De docent is echter zeer blij als jij, terwijl andere wat herrie zitten te schoppen rond het school, rustig aan het studeren bent. Zo verhoog je ook je kansen om te slagen en dan zelfstandig op zoek te gaan naar werk, afhankelijk van de ichting die je koos. Je kan op straathoeken gitaar spelen, met een heleboel valse noten weliswaar. Sims geven je toch geld, waarschijnlijk omdat je daarna sneller zou stoppen. Daarom zijn je punten van groot belang, want deze houden je toekomst als Sim in hun handen. Na de game eens goed te hebben overlopen, moet ik wel zeggen dat mijn verwachtingen te hoog lagen voor Will Wright. Aan bepaalde punten die vele gamers stoorde, is nog steeds niets gedaan. Dan heb ik het over de valse muziek en de slechte uitwerking van personages, wat weer wat goed gemaakt wordt door het landschap dat je zelf bouwt.

Na lang te hebben gekeken naar deze game en de vele uurtjes op de teller, moest ik toch kijken of mijn hoop voorbarig was. Helaas bleek dit ook zo te zijn. Will Wright blijft op een lijn zitten met zijn games, waardoor een verbetering nog niet echt te merken valt. Hopelijk zal hij de volgende add-onn, wat op een paar punten letten.

Conclusie en beoordeling

Het is en blijft een zoveelste add-onn op deze al lang bekende serie. er zijn op bepaalde punten zoals landschappen beter gelet, terwijl ze nu weer bij de Sims zelf wat steken laten vallen rond de gezichtsbouw en de valse, krakende muziek. Het is misschien wel leuk als je wil weten hoe het is om een student te zijn, maar verder heb je niet veel aan deze game. Door de vele kleine minpuntjes, scoort deze game nog maar net een voldoende.
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • Landschappen
 • Auto's
 • Relatie mogelijkheid
 • Studentgevoel
 • zelf creëeren van student
 • Minpunten
 • Uitwerking personages
 • Moeilijk humeursysteem
 • Klein salaris
 • Muziek
 • Sim kan tegenspreken
 • Veel kans op vroegtijdige dood

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • pas de titel es aan heren, er staat Dragon Quest IV ipv IX

 • Klopt, titel deugt niet.  Maar is die content gratis of moet je ervoor betalen?

 • Je bent ook de url= vergeten bij \"video's\".

 • Ik hoop dat de content gratis is. Chill om te zien dat men de Wi-fi mogelijkheden eens goed gaat benutten!

 • RPG neigt naar MMORPG zonder het MMO gedeelte, maar wel met nieuwe quests en kleding? Kan interresant worden.

 • Gaaf dat er nieuwe quests via Wifi beschikbaar komen, dat verlengt de speelduur enorm lijkt me.

 • Ik heb geen WiFi, dus niet voor mij.

 • kicki

 • Jammer, ik heb geen Wifi…

 • hopeijk is content gratis!

 • Het is wel een beetje slecht dat er bij de titel IX staat in plaats van IV. Maar goed, hopelijk blijft deze downloadable content wel gratis want ik zit er niet echt op te wachten om na de aanschaf van de game hiervoor ook nog te moeten betalen.

 • Fijn zolang dat maar niet ten kosten gaat van de originele content, die dan minder uitvalt zodat men nog wat extra euries kan verdienen!!! Ben hier zelf niet zo blij mee, mede omdat ik nog nooit wat met wifi gedaan heb en nog steeds een bittere nasmaak heb over FF3 op de ds. (een rpg moet gewoon compleet zijn en ik wil er alles uithalen, dat werd me onmogelijk gemaakt door dat f*** moogle mail systeem)…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren