1. Donkey Konga (NGC)

Donkey Konga (NGC)

Op een mooie dag, toen onze held Donkey Kong en zijn sex-partner Diddy over het strand liepen kwamen ze iets wonderlijks tegen. Het waren een stel bongo’s en niet zo maar een stel bongo’s, betoverde bongo’s! Donkey en Diddy namen de bongo’s mee naar de wijze Cranky Kong, hij zei dat deze bongo’s magische krachten had en dat iedereen die erop speelde beroemd zou kunnen worden. Diddy probeerde het eens maar bakte er niet veel van, volgens Donkey kon hijzelf het beter maar toen hij het eens probeerde werd ook hij met z’n neus op de feiten gedrukt. Donkey kwam toen met een voorstel, ze zouden net zo lang blijven oefenen totdat ze rijk en beroemd waren. Diddy en Cranky gingen akkoord en onze helden namen plaats achter de bongo om het meest muzikale avontuur van hun leven te beleven.

Ja, je hoort het goed. Donkey Kong laat zijn platformverleden achter zich en gaat helemaal los op een stel lekkere nummers. Wat wel jammer is, is dat er maar 30 nummers zijn die je na kunt spelen. Toch zitten er een paar lekkere nummers bij zoals September, I want you back en You can’t hurry love. Maar voor de nintendo-fans onder ons mogen de belangrijkste nummers niet overslaan, dit zijn namelijk nintendothemes van onder andere Zelda en Mario Bros.

Diddy en Donkey pakten snel de bongo’s en begonnen te ruziën over welk nummer ze zouden gaan drummen en wie er als eerste mocht. Cranky kon dit gezeur niet meer aan en kneep er stiekem tussenuit, met bongo’s uiteraard. Onder het ruziën hoorden onze helden plotseling het deuntje van 99 Red Balloons, één van de moeilijkste nummers uit het spel en Cranky speelde het nummer met gemak. Diddy enDonkey waren even stil van de prachtige klanken en ze stopten spontaan met ruzie maken. Uiteraard vroegen ze meteen aan Cranky wat zijn geheim was en diens antwoord luidde: denk aan een lekkere vrouw in een bikini en ontspan jezelf. Het heeft geen enkel nut als je zo gespannen als een elektriciteitskabel aan het drummen bent, dit komt omdat je dan gemakkelijker in paniek raakt als je een noot fout gespeeld hebt.

Donkey en Diddy probeerden dit en dachten aan elkaar en inderdaad, opeens begonnen de 2 steeds beter te spelen. Zo goed zelfs dat ze Cranky voor een van de te gekke multiplayer spelletjes uit durfden te dagen. Na een lang gevecht met aap en bongo werd het toch Donkey die de knoop doorhakte en als beste drummer uit de bus kwam. Maar wie niet tegen z’n verlies kan en liever gewoon wilt drummen moet het speltype ‘’jamm session’’ maar eens proberen. Niet dat dit zo speciaal is maar dit is gewoon lekker drummen, drummen en nog eens drummen. Maar Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze alleen maar van die rechttoe rechtaan gameplay erin zouden stoppen. Er zijn namelijk genoeg dingen te unlocken, namelijk nieuwe geluiden voor je bongo’s en minispelletjes. Hoewel deze vrij simpel zijn, zijn ze toch erg leuk om te spelen maar zoals ik al zei zijn ze erg simpel en volgens mij zegt dit meteen wat over de graphics…..

Toen Diddy en Donkey aan het spelen waren merkten ze dat niet meer in 3D waren (zoals in Donkey Kong 64) maar dat ze old-school terug gingen naar de 2D poppetjes uit de Donkey Kong Country reeks. Hoewel de graphics natuurlijk totaal niet belangrijk zijn voor een game als deze, ze voelen toch wat verouderd aan. Verder valt er eigenlijk vrij weinig over dit onderwerp te vertellen maar het moge duidelijk zijn, de graphics zijn voelen erg verouderd aan en zijn misschien wel iets té simpel.

Diddy en Donkey werden beter en beter en het geld stroomde rijkelijk binnen naarmate ze vorderden. Dit geld hadden ze nodig om al die leuke extraatjes mee te kopen maar verder hadden ze weinig waarde wat ook meteen iets zegt over de vrijheid van de game, je kunt namelijk zelf kiezen welke liedjes je gaat doen en wanneer je ze gaat doen. De spelduur is dus eigenlijk oneindig aangezien er niets te behalen valt maar dat je eigenlijk alleen maar enkel en alleen kunt drummen. Wat natuurlijk niet erg is maar van Nintendo hadden we natuurlijk wel iets meer verwacht, toch is er zeker nog een erg positief punt aan Donkey Konga: de multiplayer.

Deze is namelijk erg goed uitgewerkt en barst van de spelmodi en is daarom dan ook het ultieme spel voor op feestjes en partijtjes. Ook Donkey en Diddy zelf merkten dat de singleplayer na een tijdje toch echt begint te vervelen maar dat de multiplayer toch wel héél erg veel goed maakt. In een game als deze moet de muziek natuurlijk briljant zijn en gelukkig is hij dit ook wel, hoewel ik het erg jammer vond dat de nummers niet zijn ingezongen door de originele artiesten. Zo zul je bijvoorbeeld geen Jackson’s five en Earth Wind en Fire horen zingen maar 3de rangs Japanse/Amerikaanse zangers. Gelukkig gaat door dit de kwaliteit niet omlaag maar hij stijgt ook niet, kortom is de sound gewoon goed maar voor een muziekspel had ik toch wel héél wat meer verwacht.

Conclusie en beoordeling

None

Dit experiment van Nintendo is voor een groot deel geslaagd want uiteindelijk werden Donkey en Diddy dan toch stinkend rijk en wereld beroemd. Er zijn genoeg dingen die deze game tot een kleine topper maken maar de multiplayer is toch wel het ultieme spelmoment van de game. Helaas maakt de game toch nog een paar slippertjes, zo vind ik de sound toch een beetje ondermaats maar dit is niet zo héél erg omdat je er een prachtige spelervaring voor terugkrijgt. Voor de Nintendo-fans is dit natuurlijk een must-have, voor de fans van het muziek-genre is deze game een leuk tussendoortje met een originele insteek.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • de originaliteit
 • de bongo's
 • de nintendonummers
 • de multiplayer
 • Minpunten
 • grafisch matig
 • sound valt tegen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • en de ps3 en de xbox360 dan?:O

 • Nice voor PC gamers maar heb je niet veel aan als je Ps3 of 360 speelt xD

 • geld det ook voor ps3 ??

 • Ik heb de Ps 3 versie, dus hier heb ik inderdaad niet veel aan :P

 • Zou mooi zijn als die map naar de 360 kwam, nu vote ik 'm weg omdat ie zo donker is !!!  Quote: Naam van de spelers zullen niet meer in verschillende kleuren in beeld komen  Hoe zie ik dan wie de vijand is????


 • Zou gedeeltes van deze update graag voor de PS3 zien. Makin in het daglicht lijkt mij erg vet.

 • Makin is zoiezo een kut level, echt onspeelbaar als de zon op je TV schijnt! Gooi die map ook maar bij de 360 versie!

 • @ freekie66 en Mc.Iovin  LEER LEZEN:  \"Of deze map ook nog richting de consoles komt, is nog niet duidelijk.\"


 • Toch handig dat ze ook een paar kleine foutjes eruit halen, bij de console versie zijn er ook nog genoeg, ik hoop dat ze die ook snel gaan verhelpen.

 • Ze doen maar

 • kan de console versie ook wel gebruiken, en de verbinding mag ook wel wat aan gesleuteld worden, als ik een party heb, en de verbinding van het gejoinede spel word verbroken ga je allemaal terug naar de party van de party host ( in beel ''reconnecting to squad) en dat doet het dus 9/10 keer niet en kan je je hele party weer opnieuw inviten… zinloos/levenloos

 • Ik vind het belangrijker dat je zelf kunt bepalen in welke map je speelt! En dan bijv. kunnen kiezen dat er zonder tanks gespeeld wordt.. Dát zou een verbetering zijn imo!  (Speel um op de PS3 trouwens)

 • hehe het werd tijd

 • Ze kunnen beter wat doen aan die glitches zoals onder de map gaan. Echt zo irritant.

 • @Jaapie

  Bedoelen ze niet die onozele rainbow namen?

 • ik hoop dat het op de ps3 komt

 • Zou wel leuk zijn als die nieuwe map ook naar de ps3 komt.

 • die waren al goed

 • breng maar een update dat alles eerlijk werkt (online)

 • breng maar een update dat alles eerlijk werkt (online)

  Gewoon je serverlijst filteren op PunkBuster only, vrijwel alle hacks zijn detected door PunkBuster.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren