1. 2006 FIFA World Cup Germany (X360)

2006 FIFA World Cup Germany (X360)

FIFA World Cup 2006

Het WK is het best bekeken sportevenement ter wereld, in Afrika legt men vele kilometers af naar die ene beschikbare TV om daar het eigen land aan te moedigen. Het organiserende land verdient bakken met geld aan de verkoop van kaarten en door publiciteit. Dan zou EA EA niet zijn als ze daar geen game van zouden maken. En EA is EA, dat blijkt.

Zoals EA dat altijd doet met games van grote toernooien, voegen ze wat dingen toe aan het vorige deel uit de FIFA-serie. Zo was Euro2004 een ge-upgrade versie van FIFA 2004, UEFA Champions League was een verbeterde versie van FIFA 2005 en dus is FIFA World Cup 2006 een opgepoetste FIFA 2006. In principe is daar weinig mis mee want FIFA 2006 was een prima footie, maar het is wel erg goedkoop: op dit punt zullen veel mensen het ongetwijfeld

met mij eens zijn. Om de verschillen even op te sommen: hier volgt een opsomming:

1: De teams. In een WK spel zitten uiteraard geen clubteams, dus de transfermarkt is niet aanwezig en je zal het moeten doen met de spelers van het land die je uitgekozen hebt. Prettig detail: het Nederlands elftal zit er eindelijk in! Na heel veel FIFA delen wachten kunnen eindelijk Van Nistelrooy, Robben en van Persie ook virtueel in oranje schitteren! Naast oranje kan je met nog 119 (!) andere landen spelen en dus kan je dit aspect zeker een pluspunt noemen.

2: A.I. Om maar met de deur in huis te vallen: die is verbeterd, het is moeilijker om de bal af te pakken en daarmee wordt verdedigen tot een kunst verheven. Dat is een van de dingen die ik hier gewoon beter vind dan in Pro Evolution Soccer. Ook is het aanvallen verbeterd. Echter, waar de aanval van de virtuele tegenstanders zo goed is, zo matig is de verdediging: na een paar keer slim passen kan je met een druk op de knop je spits wegsturen, wat vaker wel dan niet een doelkans tot gevolg heeft. Dat is heel jammer want op die manier lijken een boel doelpunten op elkaar en dat gaat na een tijdje vervelen.

3: De Global Challenge. Omdat een spel waar je alleen een WK kan spelen, te saai is, voegen we nog een extra modus toe! Zo zal men bij EA ongetwijfeld gedacht hebben, die nieuwe modus is de Global Challenge: een speloptie om oude wedstrijden een nieuw einde te geven, zo begin je bijvoorbeeld een wedstrijd in de 46e minuut met een 2-0 achterstand en is het de bedoeling de wedstrijd toch nog in jou voordeel te laten beslissen. Dat is een leuk idee, maar je moet de wedstrijden wel met de spelers van het huidige team doen, terwijl je de oldskool wedstrijden naspeelt! Dat is best raar, maar nog steeds is de Global Challenge een leuke modus, niks mis mee dus.

4: Het schietsysteem. Dit is de fijnste verbetering, waardoor het schieten echt heel leuk wordt en de pijn van het feit dat veel doelpunten op elkaar lijken, wordt zo iets verzacht. Namelijk, je kan een kans op veel verschillende manieren benutten, bijvoorbeeld om de keeper voorbij te spelen, de bal snel passen naar een medespeler of een lob geven. Hierbij hangt het succes van het schot af van hoever je de schietbalk vult, hoeveel spelers om je virtuele rekwisiet heen staan, en de stand. Als de stand gelijk is, zal de speler zenuwachtig worden en is het moeilijker om de bal in het net te krijgen. Dit is erg goed gedaan en meteen het beste van FIFA World Cup 2006.

Van Nistelrooy: dood?

Aangezien de graphics in de FIFA serie altijd een kleine opknapbeurt op de current gen consoles krijgen,is dat ook hier het geval: er zijn weer een boel goed lijkende spelers, en er zijn weer wat nieuwe animaties toegevoegd, op audiovisueel gebied heb ik de FIFA serie beter gevonden dan PES. Ik heb PES6 nog niet gezien, maar deze game ziet er op de Cube,de Xbox, en de Playstation 2 er prima uit.

Op de XboX360 zien de graphics er helemaal mooi uit en lijken de gezichten nog beter en zien de animaties er nog realistischer uit. Het heeft wat langere laadtijden tot gevolg, maar dit spel ziet er werkelijk uitstekend uit. De framedrops merk je amper en alleen azijnpissers zouden hier een punt van maken. Wat wel jammer is, is dat de gezichtsanimaties schaars zijn wat tot gevolg heeft dat een aantal spelers bijna dood lijken, maar ondanks dat zijn de graphics een groot pluspunt op de XboX360.

Bovenmenselijke taferelen

Wat ik een groot minpunt van dit spel vind, is de grote hoeveelheid aan bugs, wat grappig is, is dat de bugs verschillen per generatie consoles: bij de current gen heb je last van rare bruine balken die opeens uit het hoofd van spelers komen zetten, animaties van de verkeerde spelers en niet kloppend commentaar(zoals een juichende commentator die beweert dat er een prachtig doelpunt is gemaakt terwijl de bal ver naast is gegaan). En op de XboX360 heb je, menuschermen die in beeld blijven tijdens een wedstrijd, spelers die opeens vallen, en framedrops op wel heel vreemde momenten.

De bugs komen niet in elke wedstrijd voor en verpesten het spel niet, in 1 op de 10 wedstrijden zie je een van de bovengenoemde programmeerfouten. Ik erger me daaraan, maar andere mensen vinden het alleen maar leuk en zitten er niet zo mee, dat verschilt per persoon, maar dit blijft een minpunt.

Menus en dergelijke

De menus verschillen per FIFA en zien er telkens weer ietsje verzorgder uit, ook deze menus zien er goed en overzichtelijk uit. Zoals altijd heb je ook een store, waar je met gewonnen trainerspunten (voor de mensen die de vorige delen niet opgelet hebben: dat zijn punten die je haalt als je bepaalde opdrachten voltooid hebt) extra's kan kopen. Deze keer kan je ook kiezen uit retro spelers en nieuwe unlockables. Dit maakt het niet veel leuker, maar het is wel een grappig gezicht om mensen als Eric Cantona tussen spelers rond te zien lopen die zijn kleinkinderen hadden kunnen zijn. De EA trax zijn als altijd keurig in orde met onder andere nummers van The Black-Eyed Peas en Sergio Mendes. Op kleine dingetjes als deze scoort de FIFA serie altijd goed en deze keer scoort hij nog beter.

Conclusie en beoordeling

None

Voor de WK freaks en mensen FIFA06 niet gespeeld hebben is FIFA world cup een goede footie. Voor de rest het zoveelste melkproduct uit de FIFA-serie.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • schietsysteem
 • graphics
 • nederlands elftal
 • Minpunten
 • bugs
 • A.I verdedigend slecht
 • lijkt weer erg veel op FIFA06

Dit artikel delen

Over de auteur

Payaso uhhhhhhhmmmmmm....... XboX 360 anyone?

Reacties

 • Gefeliciteerd!! :D aan de winnaars..

 • gefeliciteerd

 • Gefeliciteerd jongens ( of meisjes, dunno. ) =D

 • Gefeliciteerd en veel plezier met dit meesterwerkje op zakformaat.  Nog moeite om te zeggen dat ik nog nooit van deze members gehoord heb? Vast niet.

 • nooit van die mensen gehoord , maar gefeliciteerd

 • congratz ik download hem anders wel =P

 • Gefeliciteerd!

 • Hartelijk gefeliciteerd en veel plezier ermee!  @ Glennieboy

  Nee, dat doe je niet.

 • shit niet gewonnen :'(  maar de winnaars: gefeliciteerd

 • shit niet gewonnen :'(  maar de winnaars: gefeliciteerd

 • Grats guys.

 • Helaaaas, maar wel gefeliciteerd

 • Gratz.

 • @Glennieboy

  - mag dat wel? :O

 • Pffff wanneer wordt ik eens beloond voor mijn jarenlange trouw :O

 • Jammer, niet gewonnen. :(

  Dan de game maar kopen. :)

 • uhh of dat mag moet je zelf bepalen he en stephan3007 ik doe het lekker wel =P xD

 • gefeliciteerd! had hem zelf graag willen winnen;)

 • Gefeliciteerd! :D

  Ik deed ook mee, maar ik heb niet gewonnen xD

 • Gratz ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren