1. Trauma Center: Under the Knife (NDS)

Trauma Center: Under the Knife (NDS)

Trauma center under the knife

"Scalpel, pincet, pincet! Vitals are dropping vlug! Geef me dat pincet! Laser, goed zo, nou ontsmetten en hechten!" Operatie geslaagd.

Ik blaas even stoom af na deze spannende operatie, maar niet te lang! De plicht roept! Ik klap mijn DS open en ga weer als een bezetene op het scherm tikken...

Er komen de laatste tijd een boel veelbelovende titels uit voor de DS, een daarvan is Trauma Center Under the Knife(TC:UK.) Een spel waarbij je als beginnend arts levens van patiënten moet redden. Een leuk idee, en het leent zich natuurlijk perfect voor de DS met het touchscreen. Maar dan moet de uitwerking van het idee natuurlijk wel goed zijn; iets wat niet altijd het geval is.

En hier?

Bij TC:UK moet je door middel van het aanraakscherm de operatie uitvoeren door op het gewenste hulpmiddel te tikken (bijvoorbeeld de laser, pincet, verband, en antibiotische gel) en daarmee de handeling uit te voeren die je wil doen door een bepaalde beweging te maken. Om een bepaalde aandoening te genezen moet je een vaste serie handelingen verrichten. Zo moet je bij een tumor het ding lossnijden, het bloed wegzuigen, de tumor verwijderen, verband eroverheen leggen, aandrukken en ontsmetten.

Dat wordt dus een leuk geheugenspel maar welke handelingen horen bij welke aandoening? En je moet daarbij je ook nog eens snel en voorzichtig te werk moet gaan. En blijft dit leuk? Als er maar 3 aandoeningen waren zou de verveling snel toeslaan. Maar natuurlijk zijn er veel meer. Ik heb het spel niet helemaal uitgespeeld, maar je hebt tumors, bewegende tumors, opstoppingen in de bloedvaten, zwellingen in de luchtpijp of glasscherven in het hart of andere lichaamsdelen. Dus is de speelduur meer dan in orde en is elke operatie weer een feest. Jammer is wel dat bij een nieuw type aandoening, ondanks de uitleg op het bovenste scherm, niet altijd duidelijk is wat je precies moet doen. Dit wil er wel eens voor zorgen dat je vast komt te zitten.

Het verhaal?

Ik vind het verhaal in een game van essentieel belang, maar in een spel als dit zou je geen diepgaand verhaal verwachten. Toch is dat wel het geval (jazeker). Tot mijn verbazing was het diepgaande verhaal nog leuk ook en sloeg het ergens op (in tegenstelling tot black, waarvan het verhaal zo diepgaand is als het geheugen van een bejaarde naaktslak met alzheimer). Het verhaal mag dan in orde zijn en bij vlagen geestig, het wist mij echter niet op te slokken en was daarmee niet leuk genoeg om 10 operaties achter elkaar te doen.

Games als Phoenix Wright en Beyond Good and Evil wisten mij wel op te slokken en daarom wilde ik die games zonder ook maar één keer te pauzeren uitspelen. Dat is bij TC:UK niet het geval. Dit is een game die je elke dag een uurtje of 2 moet spelen, en daar hoeft niets mis mee te zijn.

Wowzaa!

Ondanks het feit dat de DS minder grafische power dan de PSP, is TC:UK op audiovisueel gebied een game die nergens planken misslaat. Als je een lichaamsdeel opensnijdt en je ziet een heel hart onder de glasscherven word je daar niet echt vrolijk van en zal de kreet die in het kopje genoemd is niet zelden je mond verlaten.

De lichaamsdelen en organen zien er namelijk prima uit en ook de typisch dramatische operatiemuziek zoals je die op TV vaak hoort is van de partij. Conclusie: op dit vlak is deze game misschien niet de mooiste DS-game, maar hij scoort een dikke voldoende omdat hij doet wat hij moet doen, en meer.

Speelduur

Ik heb de speelduur al vermeld: zo'n 15 uur. Je kan de operatie opnieuw doen en een snellere tijd neerzetten om een hogere ranking als dokter te kunnen halen. Dat voegt nog een paar uur toe en dan kom je uiteindelijk uit op een speelduur van een uur of achttien.

Conclusie en beoordeling

None

Trauma center: Under the knife is een leuk een vernieuwend idee dat nog werkt ook. Echter, ondanks de speelduur die prima in orde is, kon deze game mij niet langer dan een week boeien. Maar als je goed verhaal niet zo belangrijk vindt als ik, kan je er gewoon 18 uur mee doen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Er zit een verhaal in...
 • vernieuwend en leuk
 • ziet er indrukwekkend uit
 • Minpunten
 • hij is echter niet van hoog niveau
 • wist mij niet lang bezig te houden

Dit artikel delen

Over de auteur

Payaso uhhhhhhhmmmmmm....... XboX 360 anyone?

Reacties

 • Ja. Opzich logisch dat ze er een rechtzaak van maken. En 750.000 euro is toch een mooi bedrag.

 • Dat kunnen ze daar precies nog missen…

 • nice! :3 - maar of ze het ook echt nodig hebben…. :P

 • geen kat pis

 • Okay, al die rechtzaken tegenwoordig. Je zou bijna gaan denken dat geld alles is =P

 • Da's wel even lekker cashen, al denk ik niet dat de familie zich over geld zorgen hoeft te maken.

 • Das best weinig, als je kijkt wat het spel opgeleverd heeft.

 • Valt ook niet ontwevreden over te zijn.

 • Voor zo'n mooi bedrag zou iedereen een rechtszaak aanspannen.

 • Respect voor deze schrijver

 • ik geef ze groot gelijk dat ze een rechtzaak aanspannen.

  ook slim van ze om voor zo'n bedrag het goed te keuren.

 • Da's wel een leuk bedragje!

 • Als je het zo bekijkt, kun je enkel iets winnen met een rechtszaak.

 • goed dat ze een rechtzaak beginnen het is wel 750.000 euro (das veel)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren