1. Rockstar Games presents Table Tennis (X360)

Rockstar Games presents Table Tennis (X360)

Table tennis

Wat? Rockstar maakt een game zonder guns, gangstarap en pestkoppen? Wat is hier aan de hand? Dat was mijn eerste gedachte toen ik de aankondiging van “Rockstar presents:table tennis” (RPTT) hoorde; ik was daarmee ongetwijfeld niet de enige, dus mijn verbazing was nóg groter dat Rockstar deze game aardig ging hypen, maar wie zit er nou te wachten op een tafeltennisgame? Dacht ik toen. Enfin, gezien de zachte prijs besloot ik hem te halen en de disk in de Xdoos de steken...

Wat als eerste (niet) opvalt, zijn de menu’s: Waar Rockstar eerder grote, spectaculaire openingsschermen had, had RPTT slechts een stuiterende tafeltennisbal, gevolgd door een klein menu waar 2 spelers een bal heen en weer aan het slaan zijn. Als ik de singleplayer opstart en uit 5 personages kan kiezen, blijkt dat de singleplayer niet erg uitgebreid is: je kan in totaal zo'n 13 toernooitjes spelen op 3 moeilijkheidsgraden. Daar doe je tussen de 5 en 8 uur over. Maar goed, in een sportspel als dit draait het natuurlijk om gameplay, en dat werd erg geroemd in verschillende media (waaronder IG) omdat de besturing intuïtief en uiterst oppikbaar zou zijn. Ik geef deze mensen deels gelijk, want na een kwartiertje kon ik het balletje al aardig heen en weer tikken; het duurde echter nog wel anderhalf uur voordat ik alles beheerste en zelf kon bepalen of ik een bal spin gaf of niet(eerder drukte ik op een willekeurige knop en plaatste hem met de eerste analoge stick). Pas dan wordt het spel echt leuk en werden de potjes echt spannend.

Pro Evolution Soccer?

Oké, het is vergezocht. Maar ik denk dat Rockstar met deze game goed gekeken heeft naar Konami's Populaire voetbalfranchise. Waarom? Omdat het positiefste uit Pro Evo de spannende gameplay was, en dat je dan echt in juichen uitbarst als je een doelpunt gescoord hebt. Dat zie je ook terug in RPTT: op de hogere moeilijkheidsgraden wordt de boel echt spannend, en de rally’s steeds langer. Wat tot gevolg heeft dat als je na een aantal spannende minuten die rally met een fraaie slag hebt gewonnen, er een heerlijk gevoel van voldoening door je lichaam heen gaat en je gauw het zweet van je handen afveegt om snel nog zo'n rally te kunnen spelen. En dat hebben vele mensen bij Pro Evo ook. Wat de gameplay nog spannender maakt, is dat er wat dingen in het spel zitten om het dramatisch effectgehalte tijdens de rally’s te verhogen: bijvoorbeeld wordt er na ongeveer 15 slagen een kleine housebeat ingezet en wordt er bij moeilijke ballen ingezoomd op de speler en wordt de actie vertraagd afgespeeld. Dingen als deze maakt dat de gameplay buitengewoon goed is en als je het goed beheerst, heel verslavend.

Graphics, Indrukwekkend?

Ik heb de games van Rockstar nooit bewonderd om de graphics. Ze zagen er aardig uit maar ze verpletterden je niet. Dat was bij RPTT ook niet het geval, maar dat komt enkel en alleen doordat er bij tafeltennis niet zo ontzettend veel details zijn. De playermodels zien er namelijk fantastisch uit, en de details die aanwezig zijn, springen meteen in het oog: bijvoorbeeld het zweet dat op de shirts aanwezig is, de meebewegende haren en de krassen op de tafel.

Wat ook erg goed is, zijn de animaties. Die zijn erg realistisch en heel uitgebreid. Je ziet nooit 2 keer exact dezelfde beweging en daardoor lijkt elke wedstrijd echt anders, dat vind ik in bijvoorbeeld de FIFA serie jammer: namelijk dat de doelpunten telkens hetzelfde waren. Het is erg belangrijk dat in een sportspel de animaties variëren en dat zorgt ervoor dat de disk een stuk langer in mijn XboX360 blijft.

Je kunt dus goed zien dat men er zijn best op heeft gedaan en dus scoort het spel op het gebied van graphics een dikke vette voldoende.

Multiplayer?

Zoals ik de spannende gameplay in de singleplayer eerder al een compliment gaf, is deze in de multiplayer nog veel leuker. Als je namelijk 2 spelers van ongeveer hetzelfde niveau hebt, zijn de rally’s erg spannend en als je dan van een maat wint, is dat natuurlijk veel leuker dan als je dat doet tegen een virtuele tegenstander. Wat wel jammer is, is dat de personages niet goed in balans zijn: De skills power en spin zijn een stuk belangrijker dan de 2 andere skills: accuracy en serve. Dus als spelers op power en spin heel goed zijn, zijn zij automatisch beter dan de andere. Er zitten 3 personages in het spel die uitblinken op die vlakken, wat tot gevolg heeft dat online iedereen die spelers uitkiest, en als jij een andere neemt, je kans op overwinning meteen een stuk kleiner is. Wat wel heel vet is, is de functie om toernooien te spelen: dat is erg goed gedaan en als het lekker gaat, voelt het echt als topsport aan en komt de kwaliteit van dit spel goed naar voren.

En verder…

Er zijn een paar kleine dingetjes in dit spel die helaas als storend kunnen worden ervaren. Zo is de presentatie nogal somber en kan je niet altijd even goed een dropshot geven: dat kan alleen als de bal recht op je afkomt en dat is jammer. Dit is echter een klein vlekje op de broek, die “Rockstar presents Table Tennis” heet (nooit gedacht dat ik ooit van mijn leven een vergelijking tussen broeken en virtueel tafeltennis zou maken, wel dus).

Conclusie en beoordeling

None

Rockstar presents table tennis is een heel verslavend en vooral goede sportgame. Zeker gezien de scherpe prijs een game die in de kast van elke sportliefhebben met een XboX360 zou moeten staan.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Spannende gameplay
 • graphics
 • verslavend
 • offline multiplayer
 • Minpunten
 • Characters niet goed in balans
 • sobere presentatie

Dit artikel delen

Over de auteur

Payaso uhhhhhhhmmmmmm....... XboX 360 anyone?

Reacties

 • Ziet er goed uit!

 • Karig weekje voor ons. :(  Het vreemde is echter dat de bedrijven niet duidelijk maken hoeveel er voor de verschillende nummers moet worden betaald.  These tracks will be $1.99 (160 Microsoft Points) a piece, or $5.49 (440 Microsoft Points) for the full 3 pack.  ;)

 • Wat Calamity zegt. Hoevaak zeg ik het al wel niet IG? Kijk gewoon op RB.com en wacht niet op die persreleases van de aankondigingen van de nieuwe DLC. Daarmee ontkom je dit soort stomme foutjes

 • Jeuj, The Fratellis! |.|  Nu nog even punten scoren…

 • Ik ken die groep niet.

 • Nog nooit van gehoord, maar het lijkt me niet veel aan.

 • Das wel kicken

 • Vet :)! Vond hun laatste album wat tegenvallen, maar dit zijn wel super vette nummers van het eerste album.

 • leuk dat er altijd zoveel liedjes bijkomen!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren