1. TimeSplitters: Future Perfect (NGC)

TimeSplitters: Future Perfect (NGC)

Timesplitters

Time to split!

Na deel 1 en 2 was Future Perfect het nieuwe deel in de Timesplitters-serie.EA heeft zijn best gedaan om er een goede game van te maken, en dat is gelukt.

In Future Perfect bestuur je Cortez, een sterke, kale, ietwat macho marinier, die met een boel schieten de tijd ‘beschermt'. Jacob Crow (de bad guy, compleet met witte jas, en een kat die eigenlijk een gun is) heeft timecrystals gevonden. Met die crystals kan hij door de tijd reizen en wil hij de wereld overheersen. Aan jou om dat te verkomen en dus reis je door de tijd naar 2100, 1942, 1972 en nog veel meer jaartallen om daar de crystals te vernietigen. Bij elk level kom je iemand tegen die je helpt en daarmee loop je de rest van het level door. Dit gaat gepaard met veel humor, want die helper is geen stoere soldaat, maar bijvoorbeeld een opstandige tiener, een hippie, of een pijprokende Engelsman die constant “ol’ chap” zegt. Meestal heeft dat erg grappige conversaties tot gevolg, en is het leuk om het level vaker dan 1 keer te doorlopen. Jammer is wel dat de levels erg kort zijn. In zo’n half uur heb je ze uitgespeeld, en met zo’n 12 levels is de singleplayer Kort.

Gemotoriseerde katten?

De multiplayer daarentegen heeft mij en een paar vrienden uren bezig gehouden. Ten eerste kan je de singleplayer co-op met zijn tweëen doorlopen. Kan je een boel melige minigames spelen (bv hypergalactisch ringengooien of racen met een gemotoriseerde kat). Verder is er ook een arcademode, waarbij je met zijn vieren (ook online!) enkele modi zoals deathmatch, capture the flag, vampire, gladiator en vele anderen kan spelen. Ook is er een mapmaker waarbij je op zelf gemaakte maps kan knallen in de multi of singleplayer.

Je kan kiezen uit een hoop gestoorde personages, zoals een dinosaurus, een cyborg aap, een van de bovengenoemde sidekicks, of een zombie.

Dit is erg goed uitgewerkt en kan dit spel wel eens 1 van de beste multiplayerspellen van 2005 op de consoles maken. Het is jammer dat je op de gamecube niet online kan: dat is een gemiste kans voor bezitters van onze paarse vriend, want het had heel wat speeluurtjes toe kunnen voegen voor de mensen die zich hebben laten naaien een LAN-adapter te kopen (zoals ik) waarmee je vervolgens maar 1 spel online kan spelen.

Knallen... of sluipen met een gedempt pistool?

Hoewel het makkelijk is om in Future Perfect een headshot te maken, is het toch duidelijk een ren-en-knal spel. De actie is melig maar zo diepgaand als...als iets wat helemaal niet diepgaand is. Het enige wat je doet is lopen, zoeken naar wapens, vijanden neerknallen en verder schieten op alles wat nog beweegt. De A.I. is niet denderend. Hij is niet slecht, maar op iemand afsluipen hoef je niet te proberen, want plotseling draait het doelwit zich dan om en begint het te schieten. Dat is jammer voor de mensen die houden van diepgaande shooters, maar die kan ik dan beter doorverwijzen naar Call of Duty, Ghost Recon en SWAT4. Voor de mensen die daar geen last van hebben heeft Future Perfect een leuke singleplayer, die ondanks de speelduur weinig mensen teleur zal stellen. Na het uitgespeeld te hebben kan je proberen medailles te halen in de bovengenoemde minigames. Maar dat blijft niet lang leuk. De herspeelwaarde is oké, want na een tijdje wilde ik Future Perfect weer uit de kast trekken, om weer een leveltje te spelen.

Enne... hoe ziet het eruit?

Grafisch is het niet bijzonder, maar is het wel een van de mooiere consolegames. Er kan erg veel kapot en de gezichten zien er mooi uit. Je hebt heel veel wapens die er allemaal apart uitzien,

En de maps verschillen zoveel, dat het telkens lijkt alsof je in een nieuwe game stapt. Er zijn mooiere consolegames, maar deze mag er wezen.De gameplay is weinig bijzonders, want die bestuur je zoals je dat bij bijna alle andere shooters doet. En dat werkt prima.

Conclusie en beoordeling

Timesplitters:Future Perfect is een grappige game die geen enkele shooterfan teleur zal stellen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • humor
 • multiplayer
 • mapmaker
 • graphics
 • Minpunten
 • Gamecube kan niet online
 • speelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Payaso uhhhhhhhmmmmmm....... XboX 360 anyone?

Reacties

 • slecht new voor tomb raider vents

 • jammer

 • Balen!

 • Het zal weer eens niet waar zijn.

 • Wist niet dat ie al eerder was uitgesteld. Maarja ik moet de game zelf nog uitspelen, dus die DLC kan nog wel even wachten.

 • zucht..

 • Lol, lekker op de deadline…

 • Jammer…

 • jammer!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren