1. Condemned: Criminal Origins (X360)

Condemned: Criminal Origins (X360)

Ik begeef me zelf in een donkere gang van een plaats die je liever niet bezoekt, men hart klopt in men keel, de angst maakt zich meester over mijn lichaam. Ik kijk om me heen en zie in de verte wat beweging, zonder na te denken trek ik een stalen pijp van de muur en ga ik stap voor stap verder. Wanneer ik het niet verwacht valt een persoon mij aan, ondanks de angst ben ik alert en mep ik er rustig op los waardoor hij het onderspit moet delven. Elk moment wil je wakker worden uit deze nachtmerrie maar dat gaat niet, je moet verder en de weg naar de vrijheid is lang en overleven is je doel.

Dit is één van de vele situaties die jij als FBI-agent Ethan Thomas mag beleven in Condemned: Criminal Origins. Hij werkt bij de Serial Crime Unit (SCU) en aan de start van het spel ben jij van dienst om een moord te onderzoeken. Het zoveelste slachtoffer van de Match Maker, een befaamde seriemoordenaar die steeds weer weet te ontsnappen. Deze keer zit hij echter nog in het huis en samen met de hoofdinspecteur ga je op zoek. Natuurlijk gaat ieder zijn eigen weg en al snel kom je in de problemen. Je verliest je wapen en de Match Maker drukt het tegen je hoofd, twee agenten komen de kamer binnen om je te versterken, maar dat loopt net wat anders af. Beiden worden ze koelbloedig neergeschoten met jou wapen en is het vanzelfsprekend dat jij de schuld krijgt. Aan jou om je onschuld te bewijzen.

Mede door de sfeer die het hele spel uitstraalt, tien missies lang loop je in donkere omgevingen rond en je mag blij zijn dat je een zaklampje hebt om de omgeving te verlichten. De omgevingen zien er prachtig uit, maar het zijn de lichteffecten waarmee ze echt de show willen stelen. Condemned is al verkrijgbaar sinds de lancering van de Xbox 360 maar hoort tot op heden nog steeds bij de beste. Reken daar ook nog is de enge soundtrack en de meest vreemde geluidseffecten bij, en je voelt je al snel ongemakkelijk. Vooral als je dit spel ‘s nachts speelt op een tv waarvan het volume vrij hoog staat.[p]Ik praat nu al een hele recensie vol lof over deze game maar zo naar het einde toe moet ik toch een minpuntje noemen. Het spel is kort en vooral naar het einde toe zie je dat de levels steeds korter worden, wat mij het gevoel geeft dat dit spel absoluut een launchtitel moest zijn. En dat is jammer want ik had nog wel even door willen gaan want Condemned is absoluut een ijzersterk spel. Natuurlijk kan je nog de nodige spullen verzamelen om de levensduur te verlengen, in elke level zitten zes vogeltjes en drie metalen plaatjes verstopt. Hiermee behaal je de bekende achievements. Diegene die hier verslaafd zijn aan deze gamepunten zullen dus met plezier het hele level onderzoeken. Leuk, maar ik blijf bij men standpunt, Condemned is een leuke spelervaring dat iets te snel aan zijn einde komt. [p]">

[p]Mede door de sfeer die het hele spel uitstraalt, tien missies lang loop je in donkere omgevingen rond en je mag blij zijn dat je een zaklampje hebt om de omgeving te verlichten. De omgevingen zien er prachtig uit, maar het zijn de lichteffecten waarmee ze echt de show willen stelen. Condemned is al verkrijgbaar sinds de lancering van de Xbox 360 maar hoort tot op heden nog steeds bij de beste. Reken daar ook nog is de enge soundtrack en de meest vreemde geluidseffecten bij, en je voelt je al snel ongemakkelijk. Vooral als je dit spel ‘s nachts speelt op een tv waarvan het volume vrij hoog staat.[p]Ik praat nu al een hele recensie vol lof over deze game maar zo naar het einde toe moet ik toch een minpuntje noemen. Het spel is kort en vooral naar het einde toe zie je dat de levels steeds korter worden, wat mij het gevoel geeft dat dit spel absoluut een launchtitel moest zijn. En dat is jammer want ik had nog wel even door willen gaan want Condemned is absoluut een ijzersterk spel. Natuurlijk kan je nog de nodige spullen verzamelen om de levensduur te verlengen, in elke level zitten zes vogeltjes en drie metalen plaatjes verstopt. Hiermee behaal je de bekende achievements. Diegene die hier verslaafd zijn aan deze gamepunten zullen dus met plezier het hele level onderzoeken. Leuk, maar ik blijf bij men standpunt, Condemned is een leuke spelervaring dat iets te snel aan zijn einde komt. [p]">

Conclusie en beoordeling

None

Condemned: Criminal Origins is door de mooie graphics, de grimmige sfeer en leuke gameplay toch wel een aanrader, zeker voor fans van het genre. Ikzelf zat soms op het puntje van men stoel van de spanning en er zijn maar weinig games die dat bij mij kunnen bereiken. Je bent er snel doorheen maar het is een ervaring die je niet mag missen.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • De sfeer
  • Knappe graphics, uitstekende lichteffecten
  • De nadruk ligt op melee en dat werkt uitstekend
  • Goede AI
  • Soundtrack & geluidseffecten
  • Minpunten
  • Te kort!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren