1. Football Manager 2006 (X360)

Football Manager 2006 (X360)

Het stadion is tot aan de nok toe gevuld. De spelers hebben zich warm gelopen, en zijn er klaar voor. Ik als scheidsrechter zie de vijandelijkheid op hun gezichten. Ik krijg het teken. We lopen het veld op, tijdens het lopen kijk ik eens naar de tribunes. Fans van beide ploegen zitten op het puntje van hun stoel. Het bloed stijgt naar mijn hoofd. Ik wil beginnen, weten wie nou echt de sterkste is. Ik roep de aanvoerders naar het midden. Ze geven elkaar nog net een hand en laten deze in record tempo weer los. De spelers staan klaar, we zijn gereed voor de aftrap. De wedstrijd Football Manager 2006(X-Box 360) - Championship Manager 5(PC) staat op het punt van beginnen. Ik breng het fluitje naar mijn mond en blaas. Het is nu echt begonnen.

Direct al laten de Championship Manager’s hun grote kracht zien, verdedigen. Ze gaan op voor een gelijk spel, na de grote nederlaag van vorig jaar. Toen werden ze afgeslacht door de nieuwkomers van Football Manager. Vandaag echter gaat het de eerste 10 minuten gelijk op. Ze laten hun beste menu’s aan trucjes zien. En ik kan niet anders zeggen dan dat die menu’s heel erg goed zijn, ze lezen lekker door en gaan in hoog tempo. Ook de nieuwe aankopen van Football Manager die het mogelijk maakten om op de 360 velden te spelen, werken fantastisch met deze besturing. Het is hard tegen hard, maar na een kwartiertje nog steeds 0-0 en geen kaarten uitgedeeld. Maar wacht…daar gaf de snelle lader van Championship Manager een demonstratie verdediging doorbreken. Hij passeert de verdedigers van Football Manager en maakt 0-1. Ik kan niks anders doen dan het doelpunt geldig verklaren. Een verassing maar met 30 seconden sneller dan Football Manager hou je de lader niet bij.

Football Manager maakt een wissel. Hij haalt zijn lader eruit, deze kan toch niet op tegen die van Championship Manager. Hij brengt zijn talent in, ze noemen hem meester der geluid. Ik noem hem gewoon Muziek. Muziek maakt het grote verschil in het tweede kwartier. Daar waar de fans van Championship Manager net schapen zijn, geloven de fans van Football Manager in echt gejuich. Ze laten zich horen, en ik als scheidsrechter kan mezelf niet meer verstaanbaar maken boven het geluid van de supporters. Het gaat nog redelijk sportief, maar mijn hart zegt me dat dat niet lang meer zal duren. Muziek breekt door en rent recht op de keeper af. Maar daar, o nee hé dit kan wedstrijd bepalend zijn. Muziek van Championship Manager kan niet tegen zijn verlies en geeft zijn tegenstander een trap van achter. Ik blaas op het fluitje wat ik van Football Manager kreeg, een heerlijk fluitje wat een prachtige toon geeft. ik loop op hem af en voel in mijn broekzak. Ik doe mijn hand weer omhoog. Deze keer met een rode kaart erin.Hij klaagt niet en loopt stilletjes weg, jammer vanaf nu heeft Football Manager een man meer, als ze dat weten uit te buiten is de wedstrijd zo binnen. Muziek besluit zelf de vrije trap aan de rand van de 16-meter lijn te nemen. Hij haalt uit en met een prachtige boogje beland de bal achter de keeper. 1-1 na 30 minuten spelen. Het is nog een spannende wedstrijd ook. Scheidsrechters zijn niet snel aangeslagen maar tijdens deze wedstrijd voel ik wat er op het spel staat.

Het laatste deel van de eerste helft draait vooral om de afwerking. Het golft op en neer, maar de aanvallen worden niet goed afgemaakt. Ik geef nog 3 gele kaarten, allemaal aan Championship Manager. Die spelers trekken het niet meer, ze zijn nu al kapot. Football Manager domineert de wedstrijd. En in de 38ste minuut word er dan eindelijk een goede afwerking gevonden. Het is Transferlijst van Football Manager die zijn tegenstander van Championship Manager makkelijk passeert en kan binnen tikken. Transferlijst van Championship Manager loopt doeloos rond. Zijn techniek is niet goed afgewerkt, hij bevat ook nog erg veel fouten in zijn spel. Hij is misschien wel de slechtste speler op het veld. Hetzelfde kunstje flikken ze opnieuw maar nu met contract. Hij vernietigd zijn tegenstander. Hij bezit een veel uitgebreider systeem aan bewegingen. Hem krijgen ze niet klein. Hij maakt in de 44ste minuut de 3-1. De wedstrijd lijkt beslist. met 3-1 voor Football Manager blies ik af. Het was rust.

even een kopje thee

De tweede helft stond op het punt om te beginnen, toen ik een geluid hoorde. Dit had ik niet verwacht. De supporters van de Football Manager’s zongen liedjes over de tegenstander. Een totale verrassing, dit had ik echt nooit verwacht. Ik besloot de supporters hun gang te laten gaan en ik blies voor de tweede helft. Al snel bleek dat de partijen over wouden gaan op begrijpen wat er op het veld nou precies allemaal gebeurt. De Championship Manager’s en de Football Manager’s deden dit allebei hetzelfde. Championship Manager bood de keuze aan de spelers, je kan het zien via tekst of via een 2d scherm. Football Manager deed exact hetzelfde. Waarom gebeurde het dan toch dat ik weer een doelpunt van Football Manager moest toekennen? Nou dat lag dacht ik even later aan de soepelheid. Championship Manager liet vaak haperingen in zijn verdediging zitten. Football Manager deed dit niet. Dus zo kwam het dat na 70 minuten spelen de stand al 4-1 was.

Echter de laatste 20 minuten gingen erom of het leuk bleef om te voetballen. De wedstrijd werd harder en harder. Football Manager besloot een andere tactiek te gaan gebruiken. Ze lieten eens zien hoe groot hun spelers database was. Wissel na wissel werd toegepast, en allemaal even sterk. Die arme Championship Manager’s werden gewoon bedolven onder de kracht van Football Manager’s Database. De wedstrijd was beslist, de database van Championship Manager speelde slecht, veel spelers klopten niet met wat ze waren. Ze liepen als debielen over het veld heen te dansen. In deze periode van 20 minuten maakte Football Manager maar liefst twee doelpunten. Het was voorbij, na een verslavende belevenis voor mij als scheidsrechter. Is de einduitslag duidelijk, voor het tweede jaar op rij wint Football Manager van Championship Manager ditmaal met 6-1.

Wedstrijd verslag Football Manager 2006–Championship Manager 5 uitslag: 6-1

Scheidsrechter: Dennis v/d Veen.

Conclusie en beoordeling

None

Football Manager 2006 pakt een grote overwinning op Championship Manager 5. Het geluid is prachtig, en ook het debuut op de X-box 360 is geslaagd. Championship Manager is zeker niet slecht, maar kan niet tippen aan Football Manager
81
Score
810
Score: 810
 • Pluspunten
 • Goede 2d optie
 • Lekker verslavend
 • Grote sterke database
 • Geluid zeer goed in orde
 • Minpunten
 • Geen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vet!

 • Die zijn het downloaden wel waard.

 • lol verrückt betekend gek op ze duits XD. eerst ga ik maar is killzone spelen daarna zie ik wel of ik het ga kopen

 • Geen nieuwe achievements? :(

 • Ik vind het wel vet klinken ^^

 • is het gratis want i heb 5 euro op mijn account ik wil er 5 euro voor betalen!

 • lol de nieuwe multiplayer-levels zullen wel weer bagger zijn net als de rest.. maar dat nieuwe zombielevel lijkt me wel tof

 • lol de nieuwe multiplayer-levels zullen wel weer bagger zijn net als de rest.. maar dat nieuwe zombielevel lijkt me wel tof

 • @ FransClevers

  Echo o o o

 • Yes, zeker de moeite waard!

 • FransClevers zeurt

 • Eindelik nieuwe maps, en zo te lezen heeft iedere map toch iets bijzonders. Die zombie-crap is leuk, maar die speel ik waarschijnlijk toch niet.  Nightfire lijkt me echt kick-ass.

 • leuk die DLC!!

 • DLC die het waard is!

 • Mooi, mooi!

 • cool!!!

 • in de mail die ik heb gekregen can Cod HQ komt de map pack in maart uit. :D:D:D

 • hebbe hebbe hebbe

 • Weet iemand of het iets zal gaan kosten (ongetwijfeld) en zo ja, hoeveel?

 • goed new voor mijn die zombie map!! ik ben er gek van!! ik hoop dat het Gratis is!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren