1. Saints Row (X360)

Saints Row (X360)

Dit is geen recensie over een game, maar een tutorial; hoe schrijf ik een goede memberrecensie

Aangezien sommige members hopeloos beginnen met een memberrecensie, en dan reacties plaatsen dat de Faq niet goed genoeg is, heb ik een tutorial geschreven; hoe schrijf ik een memberrecensie? Hier help ik beginnende members om een recensie te schrijven. Laten we maar snel beginnen.

Een recensie is een stuk wat gaat over in dit geval een game, je kiest een game uit die je vaak hebt gespeeld. Je bedenkt als je er nog genoeg over weet, als deze dingen nog kloppen start je het liefste Word op. Hier zet je een paar dingen neer waar je het iig over wilt hebben, als je dit hebt afgerond ga je aan de slag. In je inleiding moet een stukje komen te staan over bijvoorbeeld hoe jij reageerde toen de game werd aangekondigd, of een stukje geschiedenis van de uitgever, je kunt de gekste dingen bedenken. Je inleiding moet uitnodigend zijn om te lezen, anders haken de meeste lezers al snel af.

Natuurlijk bestaat er ook een kern, wat het belangrijkste is van je recensie. Hier ga je een aantal dingen bijlangs, bijvoorbeeld: ziet het spel er goed uit? Klinken de geluiden lekker? Is de gameplay soepel? Probeer een aantal dingen te bedenken, en daar moet je ook gedetailleerd op in gaan. Je moet natuurlijk geen hele lap tekst achter elkaar door maken, je kunt dit het beste doen om de onderdelen op te splitsen in alinea’s. Sommige mensen doen er kopjes boven, dit is misschien wat overzichtelijker, maar je kunt dan geen (goed) doorlopend verhaal maken, daarom is het aangeraden om het niet te doen. Probeer niet te veel van je onderwerp af te wijken, en spreek je zelf ook niet tegen. Houd het lekker informatief en geef goed je eigen mening, als je hier aan denkt, zal het vast een aardige recensie worden. Maak het ook best lang.

Als laatste heb je nog een conclusie, hierin moet kort samengevat worden van wat je hebt verteld. We geven een voorbeeldje; stel je hebt het gehad over de graphics (die zien er goed uit), over de sounds (die klinken slecht), over de gameplay(die loopt lekker soepel). Dit moet je dan kort samenvatten in je conlusie. Maak hem nooit te kort, en ga niet vergelijken met andere games.

Natuurlijk moet je ook wat aan de opmaak doen, bijvoorbeeld dingen bold maken of cursief, onderstreept, het kan allemaal.

Hoe maak je dingen bold? Haal de puntjes bij de b weg

Dan krijg je als het goed is Haal de puntjes bij de b weg

Hoe maak je dingen cursief?: Haal de puntjes bij de i weg

Dan krijg je als het goed is Haal de puntjes bij de i weg

Hoe maak je dingen onderstreept?: Haal de puntjes bij de U weg

Dan krijg je als het goed is: Haal de puntjes bij de U weg

Hoe centreer je tekst/plaatjes?: Deze tekst staat in het midden, haal de puntjes weg.

Voorbeeld, leuk he

Hoe zet je tekst/plaatjes aan de rechterkant? Deze tekst staat rechts, haal de puntjes weg

Voorbeeld!

Dit waren enkele codes, maar dit is niet alleen nodig voor een strakke lay-out. Plaatjes zijn ook niet verkeerd. Dit staat in het Faq:

-Toevoegen van screenshots.

Bij het maken van een recensie is het leuk om jou tekst met screenshots op te fleuren. Op InsideGamer.nl maken wij gebruik van een aantal codes, die heel makkelijk te gebruiken zijn. De drie belangrijkste:

ook je eigen mening.[p]Een recensie van meer dan 3000 tekens is gemiddeld, eronder mag, alleen denk er dan om dat je wel genoeg vertelt over de desbetreffende game!">ook je eigen mening.[p]Een recensie van meer dan 3000 tekens is gemiddeld, eronder mag, alleen denk er dan om dat je wel genoeg vertelt over de desbetreffende game!">

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • World of Soccer/Fifa 09?

 • Nice dat zal mij wel weer wat vaker achter Fifa09 zetten:D

 • leuk idee, ben blij dat Fifa weer op de kaart staat als erg goede voetbalgame

 • vet, want online werd een beetje eentonig je kon niet veel winnen etc.

 • Lijkt me wel vet! :D

 • Kan je dit alleen krijgen met live? (als je xbox hebt?) of komt het ook gewoon als update ofzoiets

 • Ze zien er wel leuk uit

 • Stoerr, klinkt goed. Eindelijk vernieuwingen, en concept/idee klinkt goed.

 • leyuk maar ik zie niet veel vernieuwing

 • Dat zat al in UEFA Champions League 2006-2007 for Xbox 360 van EA

 • Yes, virtuele kaarten verzamelen?

 • ik wil in me carriere gewoon het stadion verbouwen van mijn eigen gemaakte team, met eigen clubembleem en eigen gemaakte spelers…

  ZONDER KAARTEN!!!!!!!!!!!!!  ik hoop echt dat dat in fifa2010 wel kan op de xdoos, zelfs op de ps2 kan dat!!  Niets is vetter dan je maten namaken en ze dan in je team zetten en ze zo laten ontwikkelen en zo je (echt) eigen club het zo ver zien schoppen! • Lijkt wel dat ze FIFA 09 wat RPG-elementen geven ;).

 • Zeer leuke toevoeging! Maar nu is de grote vraag, is het gratis of moet de creditcard weer tevoorschijn gehaald worden!? (En tegen welk bedrag..)

 • Ziet er wel echt chill uit… maar hoop dat het ook zonde xbox live te krijgen is :?

 • Mooie toevoeging, jammer dat Fifa niet zo lekkerspeelt als PES.

  Dus, kom op PES, in PES2010 moeten er echt alle spelers inzitten, vele extra mogelijkheden, ook online en natuurlijk de grafische update/animatie.

 • nice!

 • zeker tof maar let maar uit dat gaat je weer in ten kosten van je portemonee :S

 • Heb het gevonden het is $14.99 voor ps3 en 1200MS voor xbox

 • GEWELDIG!!!!

  Doet me denken aan die Champions Legaue game, waarbij je ook die kaartjes kon kopen.

  Zouden ze dit idee van Albert Heijn hebben?? :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren