1. Need for Speed Underground 2 (PC)

Need for Speed Underground 2 (PC)

”Ze hebben nog één bocht naar rechts te gaan en dan nog een kleine 300 meter tot aan finishlijn, hij heeft een kleine achterstand van zo’n 5 meter. Hij, met de Nissan Skyline, blijft nog even in de slipstream van zijn tegenstander met de Mazda RX-8 hangen, maar die ziet dit niet zo zitten en wijkt een kleine meter uit naar links. De Nissan gaat nog één keer mee en blijft achter hem. De Mazda RX-8 wijkt nog een klein beetje uit naar links, schakelt bij en zet de bocht in. Maar de Nissan komt al snel achter zijn tegenstander aan en zit bovendien in de binnenbocht, waardoor hij langszij kom en de beide auto’s raken elkaar vol. De vonken vliegen er vanaf, maar ze houden beide hun auto in bedwang. Nog 250 meter! Hij zet zijn laatste beetje NOS in, jáá, hij heeft gewonnen! Geweldige race, ik ga nu naar hem toe. Ik bel je nog wel!”

-6 Maanden later, Bayview- Vandaag komt hij aan in Bayview, Samantha heeft me al veel verteld over hem. Hij was de beste straatracer van de stad, was iedereen de baas, maar werd door een onbekende man genept, waardoor hij z’n auto kwijt raakte. Daarom gaat hij nu hier heen en ik, Rachel, zal hem een beetje rondleiden, helpen en uiteraard ook op hem passen. Ik heb een auto voor hem geregeld, dus die zal die eerst moeten uitzoeken. Daarna kan hij beginnen aan zijn opmars naar de top en zal ook ik eindelijk een fatsoenlijke auto kunnen kopen, Gnifgnif.

Ik houd hem op de hoogte via sms’jes over alle races in de stad. Ik krijg een sms’je terug; “Erg gaaf hier, je hebt gewoon een enorme vrijheid. Zelfs als ik geen races zou rijden, kan ik gewoon door de hele stad heen scheuren. Ik verzeker je nu al, deze stad is niet veilig meer. Bovendien hebben we geen last van de politie, is die er soms niet in deze stad? Ik spreek je nog wel, al vast bedankt voor de vette auto.” Ik moet even lachen. Wat denkt ‘ie wel niet, door de stad heen rijden? Hij gaat maar gewoon races rijden, des te eerder ik ook eindelijk mijn naam in dit wereldje kan vestigen. Bovendien zijn hier een aantal nieuwe races. Uiteraard kan hij het z’n concurrenten laten weten in een circuit of sprint, en ook de dragraces en drifts zijn er weer te vinden. Nieuwe races zijn bijvoorbeeld de Street X, dit is op een klein parcours met veel bochten en er is geen verkeer, zeg maar een kleine circuit race. En dan zijn er nog de Underground Racing Leagues wedstrijden. Hier race je ook over een circuit, maar nu op een echte racebaan compleet met curves, chicanes en haarspeldbochten. Verder kan hij ook nog genoeg andere racers in de stad tegen komen, die hij dan kan uitdagen. Dit zijn de zogenaamde Outruns en de bedoeling is om een gat te slaan van 300 meter. Je moet hem dan wel eerst inhalen uiteraard. Moet een makkie worden, lijkt mij zo.

”Die nieuwe races vind ik persoonlijk erg leuk! Het zorgt ook wel voor wat variatie in mijn leventje als racer. Driften blijft mijn favoriet, heerlijk gewoon. Maar ik moet nu eerst mijn auto even voorzien van de vetste onderdelen!”

Haha, de vetste onderdelen zal hij eerst toch nog niet krijgen. Eerst moet hij meer races winnen en dan kan hij steeds meer onderdelen aan z’n auto koppelen. Erg veel onderdelen, dat moet gezegd worden. Die shops hier in de stad hebben echt ontzettend veel, hij weet niet wat ‘ie aantreft. Van bestickering tot nieuwe velgen of spoilers, neon of gewoon een nieuwe motor en de beste nitro. Het tunen is ontzettend uitgebreid en dat moet gezegd worden! Bovendien kun je hier meer dan 30 verschillende auto’s krijgen, van merken als Nissan, Honda, Toyota, Mitshubitshi en Mazda, maar ook een Hummer H2 en een Cadillac Escalade, puur voor de fun en voor de tuning.

”Hoi Rachel, ik heb intussen ook al een Hummer H2 tot mijn beschikking, gewoon om lekker mee te showen. Dat tunen is inderdaad ontzettend vet, wat een vette onderdelen verkopen ze hier. Ik moest een paar shops trouwens nog wel even zoeken, maar dat was geen probleem. Ik ben al helemaal gewend aan deze stad. Echt een prachtige stad, het ziet er allemaal erg mooi uit. De vele lichtjes en kleurrijke uithangborden bezorgen een goede sfeer. Ik voel me hier helemaal thuis. Ook de auto’s zien er stuk voor stuk erg goed uit. Die twee auto’s van mij hebben trouwens ook beide een lekkere radio erin zitten, ook niet verkeerd. Waarom kom je trouwens niet even bij een race van me kijken. Bedenk zelf maar welke race je graag wilt zien, dan hoor ik het wel.” Misschien moet ik ook maar eens gaan kijken inderdaad. Ik heb vanavond alleen geen tijd. Hé, een nieuw sms'je. Yeah, of ik vanavond even kom kijken bij een race, dan stelt hij me ook meteen even voor. Geweldig, ik had vanavond toch geen plannen dus dat komt perfect uit. Het begin van mijn carriere!

Ik dring me door de massa heen om een blik te kunnen vangen van de tegenstanders. Het wordt een circuit, dus ik zal de start én de finish mee maken. Het startschot wordt gegeven en weg zijn ze. Na drie spannende (lees: vrij gemakkelijke) ronden, komt hij als eerste over de finish en vervolgens komt hij even naar me toe. “Het ging lekker. Ik had goede controle over de auto, wat ik eigelijk altijd wel heb, het voelt lekker en het sturen ging ook goed. Ik moest wel weer even wennen, aangezien ik gister in een andere auto reed. Elke auto heeft zo zijn eigen stijl, maar deze bevalt me goed moet ik zeggen. Maar kom nu maar even mee, dan stel ik je even voor aan een paar vrienden.” Eindelijk, dat was waar ik op hoopte ($$$).

Conclusie en beoordeling

Need for Speed Underground 2 is een erg leuke racegame, het tunen is vet en er zijn een aantal leuke vernieuwingen gemaakt ten opzichte van deeltje één. Je hebt ook nog eens de volledige vrijheid over de stad, waar je doen en laten kunt wat je wil. Grafisch ziet het er ook nog eens geweldig uit. Echter, de game is erg onrealischtisch en van een schademodel is niet te spreken. Voor realistisch racen hoef je hier niet te zijn, voor een leuke arcade race wel en wanneer je dan ook nog eens een echte tuningliefhebber bent, is dit een must voor je.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Vrijheid
 • Veel tuning mogelijkheden
 • Audiovisueel erg sterk
 • Nieuwe races
 • Minpunten
 • Onrealistisch
 • Geen schademodel

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Snoop dogg in rockband, zie ik niet 1-2-3 voor me. Is toch wel heel wat anders dan wat er nu opzit.

 • Zoveel nummers met gitaar zal Snoop niet hebben toch…?  'Bad Medicine' is de enige die ik zo snel kan bedenken.

 • logisch ook, een Rapper in een Rockgame stoppen…

 • Lol alles voor geld he EA

 • Drop it like it's hot

 • jazeker logisch toch :)

 • Zeer goede zet. Hoe diverser de bands…hoe meer mensen zullen overgaan tot aanschaf van. Van Beatles tot Snoop…  Voor ieder wat wils.  @ MaNiac E : EA is een bedrijf en geen liefdadigheidsinstelling.


 • COOL!!

 • Niet echt mijn favoriete groep…

 • Wat doet fucking Snoop Dogg met zijn ongeïnspirerende kut muziek én style toch in Rock Band!

 • Wat is dat dan weer voor'n onzin? Een rapper in ROCKband??!!!11!1!!!1!  Nee echt waar, schande.

 • Wat is dat dan weer voor'n onzin? Een rapper in ROCKband??!!!11!1!!!1!

  Zoals een medewerker van HMX ooit zei: Dat het ROCKband heet, hoeft niet direct te betekenen dat er alleen rock in gaat zitten. Trouwens, er zitten al tijden rappers in RB en GH, Beastie Boys anyone? En voor GH:WT was laatst nog Low van Flo Rida te downloaden. Nou, dan heb ik liever Snoop Dogg…  Ik vind het opzich wel een gave zet. Niet dat ik ook nog echt iets van Snoop Doggie Dogg ga halen, maar opzich is het fantastisch dat ze bredere genres opzoeken. :)

 • 0($_$)0

 • Er wordt hier dagelijks wat aangkondigd voor RB :P Maarja, ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken :)

 • Er wordt hier dagelijks wat aangkondigd voor RB

  Dat komt omdat er altijd wel nieuws is omtrent Rock Band…

 • WTH! Een rapper in een Rock-game!

 • Why not 2Pac?

 • Ik weet niet wat ik hiervan moet denken eigenlijk…

 • Right… Rap/Hip-Hop in een rockmuziekgame?  Dan had ik liever Nas of 2Pac gezien :O

 • als er niet genoeg nieuws is op een dag gebruiken ze mar een nieuwe rock band song ^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren