1. Saints Row (X360)

Saints Row (X360)

Auto’s jatten, mensen gijzelen en zelfs mensen zomaar vermoorden, ik vind het allemaal zo leuk gaan. Ik hou er gewoon van om onschuldige mensen te vermoorden en te gijzelen. Misschien doe ik dit om al mijn agressie af te reageren op al die onschuldige mensen, of doe ik dit omdat ik dit in het spel hoor te doen? Ik weet het allemaal niet, wat ik wel weet is dat ik het gewoon leuk vind en daar draait het allemaal om. Met de Grand Theft Auto serie had ik deze mogelijkheid, ik kon doen wat ik leuk vond, ik kon (en kan nog steeds) onschuldige mensen doodschieten, ik kon mensen overrijden. Maar na GTA: San Andreas ongeveer 9 maanden gespeeld te hebben, raak ik het toch wel een beetje beu en ben ik toe aan iets nieuws. Gelukkig kan Volition Inc. mijn droom waarmaken en kan ik nu verder gaan waar ik stopte in San Andreas.

Daar liep hij, op de verkeerde plaats en verkeerde tijd. Hij werd het slachtoffer van een gang gevecht, ik weet het nog als de dag van vandaag. Net op tijd wist een bende lid van ‘The Saints’ hem te redden. De jongen die zich Yese noemde wist niet wat hem overkwam en stond op van de grond. Ik kon het niet laten om te kijken wat er met de jongen gebeurde en zag tot mijn grote verbazing dat de leider van the Saints hem rekruteerde. De jongen moest echter nog wel door de ‘keuring’, maar dit was geen enkel probleem voor hem. De grote baas Julius van the Saints geloofde in Yese en daarom mocht hij ook al snel om een wapen, maar al snel werden dit meerdere wapens. En het bleef niet met een simpel pistooltje, nee, ik zag hem later gewoon met een bazooka lopen. Hij deed de ene opdracht na de andere en kreeg telkens meer respect. The Saints zeiden tegen de jongen dat hij voor sommige missies eerst meer respect moest halen voordat hij die missies kon spelen. Mensen gijzelen, hoertjes rekruteren, winkels beroven, hij deed het allemaal.

De jongen deed zoals ik al gezegd had, echt alles. Hij was een goed bende lid van the Saints en dat wisten de andere leden ook. Het mooiste van de jongen was dat zijn leven niet helemaal om the Saints draaide. In Stillwater zag je hem ook nogal eens zomaar rondrijden in zijn gepimpte auto. Elke week had hij weer wel wat nieuws aan zijn auto, elke week was de car weer helemaal veranderd en vond hij hem saai worden dan jatte hij toch gewoon een andere? Met het geld wat hij langzamerhand kreeg voor missies, was dat wel mogelijk. Maar niet alleen zijn auto veranderde telkens. Vaak zag ik dat Yese nieuwe kleren had gekocht. En wat voor kleren! De hele gang was jaloers op hem, hij kon het zich allemaal permitteren. De mooiste kettingen, horloges, schoenen waren allemaal in zijn bezit. Ja, Yese had het helemaal voor elkaar.

In een gebied in Stillwater waren vele gebieden waar de gang The 3rd Street Saints het voor het zeggen had, wat mede dankzij Yese kwam. Als hij samen met een aantal andere gang leden een gebied veroverd had, bestond er natuurlijk ook nog een kans dat datzelfde gebied een poosje later weer onder aanval stond door een andere gang zoals: Los Carnales, Vice Kings of de Westside Rollerz. Gebeurde dat? Dan was de kans nog groter dat Yese terug kwam om dat gebied te beschermen.

En weer zag ik daar in de verte Yese in zijn auto doelloos over straat rijden. Met de radio goed hard, iedereen kon de muziek horen. Vaak hoorde je rap muziek uit de auto komen, maar ook Hiphop en Rock kwamen zijn auto uit. Maar niet alleen muziek uit de radio klonk over straat, ook gekochte nummers kwamen vaak in zijn cd-speler terecht. Hij kocht de nummers in een muziek winkel in het centrum van de stad. En met het genot van een muziekje, kon hij zo relax de auto besturen. Vaak vloog de auto keihard voorbij je, maar het gebeurde ook dikwijls dat de auto met een slakke gangetje voorbij kwam rijden. Yese zorgde ervoor dat iedere auto net zo makkelijk door de bocht ging als de andere. Niemand kon zo goed auto rijden als hij, Yese kon zelfs aan het rijdende welgemikt een niets vermoedend persoon neer knallen, of een bende vijand was ook geen probleem voor hem.

Al snel had Yese alle vijfendertig gebieden onder zijn hoede en heerste er eindelijk een beetje rust in het stadje Stillwater. Sinds de komst van Yese was zo’n beetje alles beter geworden in Stillwater. Stillwater is een grote stad, bijna alles was er mogelijk, maar wat Yese altijd jammer heeft gevonden is dat er nooit plaats was voor een vliegveld. Het zou het leven heel wat aangenamer hebben gemaakt. Hij zou zo naar een ander gebied kunnen gaan, waar alles veel minder uitgebreid is. Inderdaad, Yese ging het eens proberen in het stadje ‘Xbox Live’. Als je Xbox Live binnenkort zie je gelijk dat het deze stad een stuk minder mooi is dan Stillwater. Wel zijn er een aantal mooi opties. Yese ging “Project the Pimp” proberen, Yese kwam hier terecht tussen allemaal mensen die hij helemaal niet kende. Hij moest de pimp van de andere gang vermoorden en ondertussen ook nog zijn eigen pimp beschermen tegen de andere gang. Yese is niet zo’n man van dingen die niet goed afgewerkt zijn, en houdt hij het toch liever met het stadje Stillwater, zijn oude vertrouwde buurtje. Xbox Live vond hij zeker wel leuk, maar er gaat niks boven Stillwater.

Ja mensen, ik weet het nog zo goed, het hele verhaal is helemaal in mijn hoofd gemetseld en ik krijg het er niet meer uit. Het is het mooiste verhaal wat in mijn hoofd is blijven plakken. Vanaf de dag dat ik hem zag wist ik dat er iets speciaals met die jongen zou gebeuren. Als ik niet op het dak van mijn huis zou hebben gestaan om die dakpan te vervangen, zou ik dit allemaal nooit verteld kunnen hebben. Sinds die dag heb ik Yese vaak in de gaten gehouden, ik wist het gewoon, ik wist dat hij speciaal was. Veel respect voor deze jongen, hij heeft veel goeds gedaan voor The 3rd Street Saints.

Conclusie en beoordeling

None

Saints Row is THQ’s antwoord op de Grand Theft Auto serie en volgens mij verdiend dit antwoord wel een hoog cijfer. Stillwater is mooi gemaakt, zeer uitgebreid en er valt veel te doen. Wat zeg ik? Er is genoeg te doen in Stillwater, ik denk dat je er al met al wel 50 uur voor moet doen om alles te kunnen zien en te kunnen meemaken. Jammer is dat Xbox Live niet zo goed uitgewerkt is en dat veel dingen er onrealistisch uitzien, de bewegingen van de karakters online zijn lang niet zo mooi als dat ze offline zijn. Maar Xbox Live is dan wel het enigste minpunt in de game, als je dan naar de vele andere dingen kijkt die zo mooi zijn. De graphics vind ik persoonlijk ook echt goed, de schaduwen van de mensen die er lopen, de stad zelf is zo mooi in beeld gebracht, het spel oogt al bij al zo mooi. Saints Row is echt een must-have voor alle Xbox 360 bezitters.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • De vele custumize opties
 • De graphics
 • Vele mogelijkheden om geld te verdienen
 • Vele muziek mogelijkheden
 • Minpunten
 • Xbox Live

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • vet

 • Motörhead! :P  Maar ja, speel verders geen GTA IV…

 • Sepultura \\m/ cool

 • Ik wil meer grindcore :D

 • NIZZZZZE!! nieuwe muziek!!

 • NIZZZZZE!! nieuwe muziek!!

 • NIZZZZZE!! nieuwe muziek!!

 • NIZZZZZE!! nieuwe muziek!!

 • Heavy Metal :)

 • max cavalera speelt in soulfly en heeft nou een nieuwe band opgericht met zijn broer maar hij speelt al jaren niet meer in sepultura!!

  wel vet dat hij een show komt presenteren!!

 • Leuk!

 • Hopelijk wel de oude Sepultura en anders Cavalera Conspiracy waar hij in speelt met zijn broer :).

 • Nou die zender komt er dus in ieder geval nooit op :P

 • kuttt langzame pc

 • Max Cavalera, dacht eerst dat het Cavalera Conspiracy zelf zou zijn! Motörhead is wel nice! ROCK OUT!

 • Yeaaaa, Metaaaall!!!… <ahum> Ik hoop dat Metallica, AC/DC, Iron Maiden, System of a Down en dergelijke er in komen.

 • AC/DC is hard maar dat is geen metal

 • Als 't moet! Maar ik houd er persoonlijk niet zo van.

 • vet shit

 • Heavy Metal ,, Hail!!!! geen hiphop pls.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren