1. Saints Row (X360)

Saints Row (X360)

Na het overweldige succes van de Grand Theft Auto serie was het wachten op een developer die een poging doet het succes van GTA te evenaren. Het antwoord komt van de developer Volition Studios.

Voltition Studios is een bedrijf dat al eerder een geweldadige reputatie ontving door The Punisher en nu eindelijk helemaal uit hun dak gaan met de game Saints Row.

Het Verhaal...

Het principe is eigenlijk hetzelfde als bij Grand Theft Auto. Je wordt als speler gerekruteerd bij een straatbende, genaamd de 3rd street Saints, en zodoende raak je betrokken bij de ene na de andere bloedige ervaring met andere gangs. De game speelt zich af in een stad die erg veel op Chicago lijkt. Als je naar de kaart kijkt (Net als bij GTA) zie je dat de hele stad is volgezaaid met missies. Eigenlijk heeft Volition Studios erg goed gekeken naar de GTA games en hebben ze alles verbeterd waar Grand Theft Auto door de mand viel.

Xbox Live

Dat betekent dat de vrijheid om te doen en laten wat je wilt in de enorme big city, veel minder als een ilusie aanvoelt. Je hoeft niet ver te zoeken want overal is er wel een opdracht te vinden zowel grote als kleine. En als je een keer sneuvelt bij een grote bergeroorlog of een gevecht met de andere gangsters kun je nog altijd opnieuw beginnen. Niet eerst die vermoeide taxirit van het ziekenhuis naar het beginpunt van de missie. Daarnaast is Saints Row ook online speelbaar via Xbox Live Systeem . En dat is de langverwachte setting die nooit plaatsvond in Grand Theft Auto. Het enige minpunt aan Saints Row is tochwel de humor waar GTA om bekend staat, jammer. Des niettemin het is overduidelijk dat deze 360 game een succes gaat/is worden.

De Graphics...

De graphics van Saints Row zijn er geweldig uit en ik overdrijf niet. De effecten zijn erg gedetailleerd uitgewerkt. Knal met een bazooka op een rijdende auto en je tong zal op je schoenen hangen van verbazing. Flitsende beeelden zullen voor je voorbij gaan en de explosie zal oppermachtig toenemen. Ook zien de animaties er erg goed uit. Het lopen/rennen, vechten, het ziet er allemaal erg mooi uit. Mijn complimenten aan THQ want de game is echt om je lippen af te likken.

De hoofdpersoon

In Saints Row ben jijzelf de coole gangmember. Dat betekent dat je de hoofdpersoon in de creation tool zelf een personage ontwerpt dit is erg leuk want je kunt hiermee jezelf namaken. De makers hebben daar rekening mee gehouden en ook niet geprobeerd om het sprookje te verpesten door de hoofdpersoon een stem te geven. Want nu hoef je niet zo`n breezer stem aan te horen en zit je gewoon voor het beeldscherm in jezelf te praten. Dit is helaas niet altijd een voordeel zo kun je niet met de hoertjes in discussie want je zult zien dat ze je proberen aan te spreken, dat mislukt dus.

Conclusie en beoordeling

None

Saints Row verdient het om in je schap te liggen met 360 games. Het verhaal verplaatst zich van de ene naar de andere plaats in de game en de graphics zien er erg strak uit. Dat het op Xbox Live draait is tochwel het beste aan de gangster-game. Jammer genoeg mist Saints Row humor. Maar het blijft elke keer leuk om te spelen. Even wat bling bling kopen en doe dan weer je ding.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Het verhaal;
 • De gelikte graphics;
 • Xbox Live;
 • De gameplay.
 • Minpunten
 • Mist een klein beetje de humor van GTA.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Met horror-games zagen we de afgelopen jaren eigenlijk een soortgelijke trend ontstaan, al springt één game er nog steeds bovenuit: F.E.A.R. En van die game is, na talloze overzettingen en uitbreidingen, eindelijk een opvolger.  Ik ben het niet geheel met je eens. Condemned weet toch meer spanning in de game te verwerken dan F.E.A.R. Dit puur om de setting, het onderzoeken en alle donkere omgevingen.

 • We gaan het proberen! :x

 • Sweet game! Must have!  Demo even gespeeld.. Bloed vloeit rijkelijk, heerlijk :)

 • lijkt me een gewone game mischien eenkeer leuk om voor een keer te spelen bij een vriend maar om echt zelf te kopen dan moet ik het echt wel leuk vinden want ik koop zowieso geen games voor de pc omdar ik de besturing te ingewikkeld vind liever voor een console maar ja het vorige deel vond ik vaag

 • Meer van hetzelfde, maar wel gewoon veel goeds weer.

 • Toch maar eens gaan spelen bij een vriend!

 • Ik leen hem ook wel eens van een vriend. :P

  Wel goede score.

 • Tjah, er zijn zoveel goede FPS games tegenwoordig. De eerste F.E.A.R. was echt te gek en heb ik op de PC met veel plezier gespeeld. De demo van F.E.A.R. 2: Project Origin was niet verkeerd, de actie was vlot en de effecten waren mooi. Wat me bijvoorbeeld tegenviel was bijvoorbeeld hoe de bus in de demo gemaakt was, de graphics voelen nieuwer en ouder tegelijkertijd aan. Verder is er gewoon teveel concurrentie van andere FPS dat ik deze titel misschien ooit uit een budgetbak moet vissen of bij vrienden speel ALS die hem al gaan kopen. Desalniettemin hoop ik dat ze een F.E.A.R. 3 ooit uit de grond stampen dat net zo vernieuwend is als de originele F.E.A.R. ooit was.

 • Ik vond de demo niet al te bijzonder. Ook vond ik het irritant dat de vijanden wel erg veel kogels kunnen verdragen voordat ze neervallen.

 • Hey, iemand moet hem kopen..

 • als de multiplayer niks bijzonders is, ben ik wel benieuwd naar de lengte van de single player. iemand?

  ik ga geen game met een 6-uur singleplayer kopen en een baggere multiplayer, hoe goed de singleplayer ook is.

 • @ Furyan: ben het deze keer wel met je eens, heb FEAR1 op de pc gespeeld en vond het een toffe game door zijn unieke shootouts maar om nu te zeggen dat het zo'n griezelfestijn was..nee!!! Eerder voorspelbaar… als je daar Condemmed naast legt met zijn zieke sfeertje (dit is toch echt de betere horror)

  @ Broodje kroket: Ze dragen dan ook allen volle bepansering!!!  Ik heb het spelletje al sinds gisteren in huis en er al enkele uren opzitten, voor ieder die houdt van vette shooteractie met tegenstanders met ECHT een goede AI is dit de game, want jongens wat zijn die shootouts vet zeg!!!

 • Misschien de demo maar eens proberen. F.E.A.R. is een van de weinige games die ik op de pc heb gespeeld, naast Unreal en Return to Castle Wolfenstein. De game kon mij helaas niet voldoende boeien, zodat ik deze niet volledig heb uitgespeeld.

 • Hmmm toch misschien eerst even huren en dan kijken of het een koopje waard is…

 • Vond Fear 1 verschrikkelijk saai…al die kantoortjes…pfff.Deze lijkt me echt vet,vond de demo goed.

 • het spel komt toevallig vijdag de 13e uitXD

 • Lijkt me best leuk. Voorlopig ben ik nog met andere games bezig, maar deze kan wel eens op mijn plank komen liggen. Misschien.

 • goor spel zeg

 • leuk en aarding wel mooi maar niet mijn ding

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren