1. NDS Inleiding

NDS Inleiding

Nintendo’s Saturo Iwata zorgde vorig jaar voor veel ophef. Nintendo zou met een nieuwe handheld op de markt verschijnen en men verwachtte niet dat er veel mensen zouden zijn die zich aangesproken zouden voelen tot het apparaat. Het apparaat zou over twee schermen beschikken, ontwikkelaars waren sceptisch. Het Virtual Boy doemscenario loerde om de hoek. Na de wilde speculaties werd het apparaat – met de voorlopige naam Nintendo DS - op de E3 aan het publiek getoond. Lange wachtrijen op de E3-vloer waren het gevolg. De Nintendo DS had veel meer te bieden dan alleen twee schermen.

Kijkplezier

Om maar meteen met de schermen te beginnen. De Nintendo DS beschikt over twee schermen van beiden 3 inch, die boven elkaar geplaatst zijn. Het onderste scherm is voorzien van een PDA-achtige touch screen, dit betekent dat je handelingen kunt verrichten door het scherm aan te raken. Met een speciaal pennetje dat bijgeleverd wordt kun je bijvoorbeeld voorwerpen uit je inventaris selecteren, terwijl je aan het spelen bent. Dit kun je natuurlijk ook doen met je vingers.

Hoe zullen de twee schermen in de praktijk gebruikt worden? Wat we bij racespellen veel zullen zien, is dat het onderste scherm gebruikt zal worden als kaart. Maar ook spellen als Metroid Prime: Hunters en Super Mario 64x4 zullen gebruik maken van de kaart. Bij RPG-spellen zal het vooral draaien om het beheren van de inventaris. Er zijn tal van nog tal van mogelijkheden te bedenken voor het tweede scherm, welke alleen begrensd worden door de creativiteit van de ontwikkelaar.

Draadloos speelplezier

Nintendo hoopt veel spelers naar de Nintendo DS te trekken door de draadloze ondersteuning. Spelers zullen met de Nintendo DS draadloos spellen tegen elkaar kunnen spelen over wel 30 meter. Daarnaast zullen spelers ook over het Internet met elkaar kunnen spelen. Dit kan tot wel 16 spelers tegelijk.

In de Nintendo DS bevindt zich ook een microfoon waarmee spelers kunnen communiceren. Ook zal het spel PictoChat op de markt verschijnen, waarmee spelers met elkaar kunnen communiceren door iets op de touch screen te schrijven. De Nintendo DS zal door sommige mensen niet alleen gebruikt worden om tegen elkaar te spelen, maar ook om met mensen over de hele wereld te communiceren op een unieke manier.

Overige informatie

Hoewel de Nintendo DS geen opvolger van de Game Boy Advance is, beschikt het apparaat wel over de mogelijkheid om Game Boy Advance spellen af te spelen. De Nintendo DS beschikt over twee ingangen. In één ingang gaan alle Nintendo DS spellen en in de andere Game Boy Advance spellen. Alle spellen die in de toekomst uit zullen komen voor de Game Boy Advance, zullen dus ook te spelen zijn op de Nintendo DS.

Verder beschikt de Nintendo DS nog over 16 kanaals geluid, wat moet zorgen voor een rijkere speelervaring. De Nintendo DS zal ook zuinig zijn wanneer het aankomt op het verbruik van energie. Er zullen zelfs een slaap- en standbyfunctie voor komen.

Naar verwachting zal de Nintendo DS nog dit jaar naar Japan komen, maar boze tongen beweren dat de Nintendo DS nog wat langer op zich zal laten wachten.

Een Europese release staat voorlopig gepland voor maart 2005, maar dit zou dus zomaar eens zomer 2005 kunnen worden. Veel mensen waren nog niet helemaal tevreden over het uiterlijk van de Nintendo DS, mogelijk wordt deze nog aangepas in de toekomst, wat de latere verschijningsdatum zou verklaren. Een exacte prijs is nog niet genoemd door Nintendo, maar verwacht wordt dat het apparaat gelanceerd zal worden voor ongeveer 200 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ik snap alleen het over het internet gedeelte niet, daar moet je toch gewoon voor thuis blijven? (of hotspot natuurlijk maar wie doet dat nou)

 • oooooww jeee natuurlijk was te verwachten nu de DS :D  nice done hoor ;)

 • jammer dat het maar 30 meter is de weg tussen mij en mn vrienden is 2 km :S

 • Die hotspots zijn in Amerika makkelijker. Ontzettend veel winkels en coffeeshops (gewoon winkels waar ze koffie verkopen en waar je op een bibliotheek manier kunt chillen) hebben een Wi Fi hotspot. Je gaat gewoon in een conforabele stoel in de coffeshop zitten, besteld koffie en gaat gamen. Hoe ze het hier willen gaan aanpakken weet ik niet…

 • Als je thuis een Wi-fi router hebt zit je al goed. Gewoon lekker 's avonds in bed ff met wat vrienden chatten en een potje mariokart DS doen. Wow, dat word zoo cool.

 • ik vind de start en select knop zo dicht bijelkaar zitten :S

 • wtf is een Wi-Fi router en wat dan als je helemaal geen router hebt?

 • als ik eerlijk moet zijn vind ik hem er niet mooi uit zien. dus hopelijk word hij echt nog aangepast

 • haha, maar teminste geen beschadigingen op het scherm :D  o jah, over een paar jaar zit NL onder de hotspots, geloof me…

  mensen gaan er steeds meer gebruik van maken (met name met de komst van de NDS en PSP) en winkels/café's/enz. willen veel klanten trekken.  als je een hotspot wilt vinden in jouw stad. kijk dan op www.vindhotspot.nl • Ik vind hem ook niet zo mooi eigenlijk.

 • Hij lijkt wel van dat goedkope plastic gemaakt.

  en de vorm er is niet speciaals aan.

 • design vind ik prima eigenlijk..als tie maar lekker speelt en dat er maar lekker veel goede games op komen en die komen er echt wel, dus dat design kan me gestolen worden

 • ik vind de vorm lelijk, maar ik ziie niet hoe ze het anders zouden moeten doen (als ie maar goed in de hand ligt)

 • DS is te klein en de 4 knoppen liggen te dicht op elkaar :S

 • Je hebt tegenwoordig gewoon routers met ingebouwde WiFi station. Hoef je geen accespoint meer los te kopen. Ik heb bijvoorbeeld alle pc's in huis gewoon via de UTP kabel en men Laptop gewoon met een W-LAN (Wifi) kaart voorzien. En dan straks met men PSP kan ik gewoon thuis ook online gamen als ik wil. In men kamer, in de tuin, beneden waar ik maar wil :D, Lekker handig.

 • Is zeker geen miskoop voor 200 euro. Ik ga zoiezo voor de psp en de ds. Ik hoop dat de ds er wat gelikter uit gaat zien, want dit is niet egt explosief. Maarja, het gaat om de kwaliteit en dat heeft de ds zeker. Ik vind de ds niet te klein, lijkt wel op die oude nintendo-controller. Dat wi-fi gedoe heb ik ook pas gekocht en nu kan ik gewoon met mijn laptop draadloos in huis(en buiten in de buurt) internetten, maar het kost wel duur( mijn broer heeft 50% korting gehad van de winkel waar hij in werkt).

 • contaminatie (ja dat soort woorden gebruik ik)  hoe zit dat eigenlijk met die cartridges? die zien der wel stoer uit

 • alle antwoorden hier!!!!!!

  nintendo wil de ds veranderen!!!! en er komt waarschijnlijk zon pookje net als bij psp omdat ze de bestuuring van mario zo kut vinden met de 4 punts toets.

  de nds zou iets meer als de sp kosten ik schat 150E. zon draadloos gedoe voor in huis heb je bijv al voor 50E (ik had m bij de aldi) dus gewoon 50E en je kan zo lang online als je wilt als je al draadloos hebt heb je al geluk. je kan ook gewoon op iemand anders zijn draadloos inhacken bijna niemand heeft zijn draadloze verbinding bevijligd.

  als je voor hoge graphics gaat en je wilt niet veel betalen dan moet je op de gba2 wachten.

 • n-gamer

 • beige…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren