1. God of War (PS2)

God of War (PS2)

Ik heb altijd al iets met de Griekse mythologie gehad. Ares, de grote enge Minotaurus, Achilles, jeweettoch. Games met bloed. Hack en Slash. Bij deze woorden, kleurt mijn dag weer vrolijk. Nu je een paar van mijn interesses weet, zal het je ook niet verbazen, dat ik zéér te spreken ben over het meesterwerkje God of War. Want, Griekse Mythologie+Games met Bloed+Hack en Slash=........Do I need to say more??

Beef met Ares

Als je God of War opstart, zie je een kale gast, gespierd en al, bovenop een klif staan. Hij aarzelt, wat gaat ie doen? Hij springt! Hij valt! En net voordat hij met zijn hersens de grond versiert, is ie weg. In plaats van zijn herseninhoud zie je een groots slagveld. Kratos, want zo heet onze held, is leider van een immens leger, die overal hel en verdoemenis achterlaat. Maar dan wordt zijn tocht der destructie een halt toegeroepen. Kratos wordt verslagen. Zijn hele leger is uitgeroeid, en onze Kratos wacht op de genadeklap. Maar dan, nét voor die ene slag wat zijn einde zou betekenen, roept Kratos Ares, de Griekse God der oorlog op. Kratos en Ares gooien het op een akkoordje: Kratos verkoopt zijn ziel aan Ares, als Arie hem redt van de dood. Kratos doet afschuwelijke dingen, onder dwang van Ares, maar dan besluit hij Ares onder de grond te leggen. En dan zijn we aangekomen bij het einddoel van dit spel: Ares een kopje kleiner machen. Om dit te doen, moet Kratos de doos van Pandora bemachtigen(Kindertjes, niet doordenken). Om deze box te verkrijgen moet Kratos op de rug van een titaan klimmen, door de brandende woestijn reizen, onder het gezelschap van wat vriendelijke sirenen, gevariëerd met enkele sociale zombie's. Dolle pret, dus voor onze wit rode kameraad.

Hakken en zagen op het hoogste niveau

Het verhaal zit wel snor bij God of War, maar hoe zit het dan met dat andere ding....de gameplay? Zoals ik al melde is GoW een en al hack en slash. Twee grootse geribbelde messen, zitten vastgeketend aan Kratos' armpjes. De zogenaamde "Blades of Chaos". Nou, ik kan je vertellen: Die chaos zwaarden bevallen mij wel. Menig tegenstander kliefde ik in tweeën met deze vriendjes. En uit deze afgeslachte gozers, komen Red Orbs tevoorschijn, waarmee je weer je wapens kan upgraden. Zo kun je je Blades upgraden, maar iemand op afstand kunnen elektrocuteren met een bliksemschicht is toch ook wel erg vermakelijk. Ja, dat kan, want elke God geeft je een bepaalde kracht. Zo krijg je van Zeus, je raadt het al...Bliksemschichten, en van Hades krijg je de kracht om doden op te roepen. En deze zijn uiteraard, allemaal up te graden. Nu kom ik bij het beste gedeelte van de hele game aan: De Eindcombo's. Het feit dat ik het met hoofdletters schrijf, verraadt het al: Het is meesterlijk. Want geef toe, wie krijgt er nou geen glimlach op zijn smoel, als je net het oog uit een cycloop heb getrokken...Het gaat namelijk zo, je knokt een beetje, elektrocuteert, hakt een beetje in het rond, maar dan pampampam, staat er ineens een tekentje boven het hoofd van het monster dat je op O moet drukken. Eenmaal gedaan, kom je in een soort stukje, waar je op tijd op gegeven buttons moet drukken om de massacre te kunnen voltooien. Dit is niet alleen zéér vermakelijk maar het brengt ook een beetje variatie in al dat rammen.

Mamma mia.....

Het overdonderde me. Ik had het wel enigzins verwacht, maar in zo'n mate? De graphics van GoW zijn gewoon schandalig. Het is gewoon bijna asociaal, om zo'n meesterlijke graphics neer te zetten. Nee,even serieus. De graphics van God of War zijn echt héél goed. De achtergronden, cutscenes, Eindcombo's...Ik had er geen woorden voor. Maar er zit een addertje onder het gras zul je denken: de laadtijden zijn dan natuurlijk egoïstisch lang. Allesbehalve. De laadtijden, zijn voor deze kwaliteit zo kort dat Gun er nog wat van kan leren. Eerst zit je op een groovy schip, en na 2 á 3 seconden stond ik ineens in een dorre woestijn. De muziek is goed gedaan, past zich goed aan bij elk ander level, en versnelt bij gevechten wat het uiteraard nóg spannender maakt. Kortom, absoluut punten (óók) op dit gedeelte voor God van Oorlog.

Schaamteloos

Zo kun je God of War ook noemen. In de hedendaagse wereld is het het einde van de wereld als een spel te grof is, en anti government als ik ben, moedig ik dit volledig aan. Daarom vond ik het stukje waarin je twee hoeren zó hard moest bonken dat je extra Orbs krijgt ook geweldig. Niet omdat het lol is, maar zo rebels als het maar kan. Verder komt in GoW zóveel bloed voor, dat je uiteindelijk alles om je heen in het rood ziet. Geweldig toch? Dat stukje waarin Kratos zo'n monster letterlijk in tweeën hakt?

All the same

Hoe leuk ik monsters vierendelen terwijl je ze elektrocuteerd ook vind, uiteindelijk kan het saai worden. Er zit namelijk 0,0 variatie in GoW, of in ieder geval te weinig om niet in herhaling te vallen. Maar dat is geen ramp, en de rest compenseert dit ruimschoots.

Conclusie en beoordeling

None

God of War is een geweldig spel, dankzij de makkelijke gameplay, Eindcombo's en uiteraard de Gore. Als je fan bent van bijv. GTA of laatst naar Griekenland bent geweest, waarom lees je dan nu dit stukje dan nog?
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Eindcombo's
 • Griekse Mythologie
 • Gameplay
 • Gore
 • Kratos
 • Graphics
 • Minpunten
 • Valt af en toe in herhaling.

Dit artikel delen

Over de auteur

Moe

Reacties

 • Mmm, niet echt interessant voor mij…

 • lol

 • Lijkt me niets :P

 • loll  edit: maar heb geen live dus nix voor mij

 • 3 on 3 NHL Arcade is zeker de moeite waard.

 • COOL!!

 • Beide niet veel aan.

 • benieuwd hoe 3-on-3 NHL is. hopelijk een mooie afwisseling voor NHL09

 • zeg me geeen reet

 • Groothoofdige ijshockeyers ftw!

 • NHL is lekker simpel en heel vermakelijk!!

 • Ik heb 3 on 3 NHL Arcade gedownload,hij is echt leuk

 • NHL 3 on 3 for the win! Zeker een must-have.

 • Geen recensie'tje over 3 on 3 NHL Arcade? *puppy eyes* :p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren