1. The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elders Scrolls IV: Oblivion

Over The Elders Scrolls:

The Elders Scrolls, is een RPG reeks die sinds 1994 toen The Elders Scrolls I: Arena ,uitkwam. Een gevestigde naam in de RPG geschiedenis.

Toen 2 jaar later The Elders Scrolls II: DaggerFall, uitkwam stroomde het geld binnen bij Bethesda Studio’s. Zes jaar later kwam The Elders Scrolls III Morrowind uit, Morrowind wordt nog steeds als èèn van de beste RPG`s op de XBox gezien.

Toen in eind 2005 The Elders Scrolls IV: Oblivion, uitkwam voor op de Pc en de Xbox 360 werd hij vrijwel meteen gekozen als beste RPG op de Xbox 360.

Sommige mensen die geen fan zijn van The Elders Scrolls zeggen dat, dat zo is omdat er nog geen andere Rpg`s op de Xbox360 waren.

Maar nu een stukje over de game zelf.

Je begint het spel in de gevangenis daar heb je even tijd om de controls uit te proberen, deze kun je altijd veranderen in het options menu maar de standaard controls werken het best.

In de cel tegen over je is een man je aan het lastig vallen.

Na een minuut of 2 komt er een menuutje met dat menuutje kun je kiezen wat voor ras je bent, of je een man of een vrouw bent, hoe je haar er uit ziet, hoe oud je bent enz. enz. enz. er zijn zelfs 3 balkjes om te bepalen hoe je wangen er uit zien. Als je eenmaal alles hebt uitgekozen sluit je het menuutje. Na een paar seconden hoor je stemmen en de keizer komt binnen. Hij zegt tegen zijn bewakers dat er in de cel waar jij in zit helemaal geen mensen mogen zijn. De keizer kijkt je nog eens goed aan en begint een gesprek met je,hij zegt dat hij je uit zijn dromen kent. Ook zegt hij dat hij aan het ontsnappen is voor huurmoordenaars die al zijn zonen al hebben vermoord, er is nog maar een zoon over. Hij denkt dat hij de volgende zal zijn. Èèn van de bewakers drukt op een steen en er verschijnt een luik. De keizer zegt je hem te volgen. En samen met hem en de bewakers loop je naar beneden.

Vrijwel direct wordt je aangevallen door huurmoordenaars, een van de bewakers wordt gedood. Je kunt haar wapens en bepakking oppakken. Het is verschillend wat voor wapens ze bij zich hebben, als je het spel als vrouw speelt laat ze een katana en een stalen zwaard vallen, maar wel wat minder armor.

Als je het spel als man speelt zal ze alleen een stalen zwaard laten vallen maar wat meer armor.

Het spel gaat verder en even later zegt de keizer dat je hun niet meer kunt volgen. Ze gaan door een deur en verdwijnen iets verder op naar rechts is een andere doorgang, daar wordt je aangevallen door ratten. Je bent in een soort riool. Na een tijdje vechten en verdwalen, kom je de keizer weer tegen hij zegt tegen je dat je hem weer moet volgen. Even later kom je op een plaats waar je wordt aangevallen jij en de bewakers moet er op af. Als je terug komt van dat gevecht wordt de keizer in zijn rug doodgestoken. De moordenaar wordt afgemaakt door de bewakers. En de keizer zegt in zijn laatste adem tegen je dat je zijn amulet moet pakken en naar zijn zoon moet brengen.

Daarna moet je het riool in en na een tijdje kom je de buiten wereld tegen. Een stukje daarna is een kamp met een soldaat erin, hij is een boogschutter. Als hij je ziet zal hij je meteen aanvallen, je moet hem doden en zijn spullen meenemen. In dat kamp zijn een paar tenten. In èèn van die tenten kun je slapen. Als je slaapt gaat je leven en energie omhoog.

Als je wakker wordt is het als het goed is dag. Nu kun je kiezen waar je heen gaat. Het beste is meteen een stad te zoeken de stad die het meest dicht bij is, is de Imperial City. De hoofdstad en ook de grootste stad van het land. Daar kun je spullen kopen en verkopen.

Wat je daarna doet kun je zelf kiezen.

Dorpjes en steden:

In The Elders Scrolls IV: Oblivion zijn negen grotere steden en tientallen kleinere dropjes. In sommige kleinere dorpjes ben je niet welkom.

De bossen, kerkers en belangrijke dingen

Alle bossen en kerkers zijn met de hand gemaakt, dus niet door de computer. Hierdoor is het allemaal heel mooi. Er is bijvoorbeeld geen enkele steen het zelfde, je snapt dus waarom het zo lang duurde voordat het spel uitkwam.

Wapens, armor en magie:

Er zijn veel wapens in de game, de meeste daarvan zij zwaarden en dolken. Je hebt twee soorten zwaarden, lange zwaarden en korte zwaarden. Ook zijn er de twee hands zwaarden dan kun je dus geen schild dragen. Er is maar een soort dolk. Ook zijn er warhamers en

war axes dit zijn slag wapens. Warhammers worden met 2 handen gebruikt, war axes maar met 1. Ook zijn er de bogen, deze zijn wat ingewikkelder. Je hebt bogen van verschillende materialen, maar ook pijlen van verschillende materialen.

Er zijn veel verschillende soorten armor in allerlei soorten materialen.

Materialen die worden gebruikt voor wapens zijn, (van het slechtste naar het beste) Bronz, iron, steel, dwarven, elven, mithril(bekend uit de mmorpg RuneScape) en daedric(dit is pas te koop als je het spel hebt uitgespeeld en alle quest heb voltooid) Er is al een uitbrijdingspaket te koop voor $5,95 waarin een extra eiland zit met een dolk die in èèn steek dood.

En voor de armor,(van het slechtste naar het beste) leather, bronz, iron, steel, dwarven, elven, mithril,en daedric (zie wapens)

In het spel kun je ook kiezen een magiër te worden. Er zijn twee vormen van magiërs, magiërs die spells (spreuken) gebruiken, en magiërs die giffen en drankjes maken om hun zwaard te vergiftigen, of om hun zelf te healen. In Morrowind gebruik ik een zwaard dat als ik sla 10 levens punten van de tegenstander afhaalt, en mij 10 punten healt. Dit werkt ook als je in de wilde weg slaat.

Oblivion:

Het spel heet The Elders Scrolls IV: Oblivion, maar wat betekend Oblivion eigenlijk. Oblivion is de hel, in een grote stad genaamd Kvatch zijn de poorten van Oblivion geopend en komen de demonen binnen. Zij vernietigen de hele stad. Jij moet proberen die poorten te sluiten. Er zijn ook andere plaatsen met een poort van Oblivion.

Levels:

Er zijn veel levels deze kun je verhogen door de hoofdlevels van jou ras te oefenen. Bijvoorbeeld zwaard vechten . als je ergens veel in oefent maar dat is niet een van de hoofdlevels van jou ras (of wel maar je bent er goed in ) gaat dat level omhoog.

Quests:

In het spel is 1 hoofdquest dat is de belangrijkste quest. Ook zijn er letterlijk honderden sidequests met deze quests kun je geld en spullen verdienen.

De conclusie:

Ik vind Oblivion een goede game, een van de beste op de Xbox360. de graphics zijn erg mooi en het heeft een goede verhaal lijn.

Conclusie en beoordeling

Een erg goede game met een stevige verhaal lijn. Een van de beste games op de Xbox360
10,3
Score
103
Score: 105
 • Pluspunten
 • Goed verhaal
 • Veel spullen
 • Prachtige graphics
 • Minpunten
 • soms wat frame drops
 • soms lange laad tijden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • oke nice..:D  Me hele zolder ligt vol met G.I. Joe speelgoed en films..XD

 • OMG na wat 30 jaar ofzo gaan ze pas een game van maken.

  G.I Joe is teoud niemadn van deze generatie zal hem kennen of denk ik spelen.

 • zeg me niets ?

 • PSP is sowieso gwn niks

 • @GeoDrake  http://www.apple.com/trailers/paramount/gijoeriseofcobra/

 • @ thagtaking

  Gelukkig heb jij geen mening.  OT: Filmgames hebben niet de beste reputatie als het gaat om kwaliteit. We zullen zien.

 • ik ben dan wel dom, maar wie is G.I. Joe???

 • De film lijkt me verschrikkelijk en deze game lijkt mij dan ook een snelle cash-in.  Zelfde verhaal als die Dragonball film en game.. ugh..

 • Wel, Uh, nee bedankt.

  Film-games zijn altijd troep (somige zijn wel leuk, maar nooit echt kwaliteit), maar ik blijf hopen.

  Mischien ooit, in de verre toekomst, komt er een developer op het idee een film-game te maken, en er ook echt moeite in te stopen!

  Maar dat zal wel sci-fi blijven…  Die trailer ziet er echt niet uit als G.I Joe, het was dat het er bij stond, maar das ook alles.

  Nou ben ik niet echt een G.I Joe kenner of fan, nooit leuk gevonden eigenlijk, maar toch.
 • Ik zie echt het verband niet tussen de G.I.Joe van de aankomende film en G.I.joe van 20 jaar terug

 • Memories… maar wacht? G.I. Joe de film? Dat is weer jammer…

 • oh vet.

  nee volgens mij toch niet.

 • @GeoDrake  Op o.a. de Nes en C64 is ook al een GI JOE game uitgekomen, maar alleen in de US geloof ik.

 • Ken ik niet :P

 • Oh my god , waarom?  Gaan ze alle ouwe koeien uit de sloot halen.

 • De film lijkt me echt vet.

 • oldskool GI Joe is vet maar ik vrees hard voor de nieuwe film en de game zal wel helemaal drama worden.

 • Ze hadden een game moeten maken die gebaseerd is op de serie van vroegah.  @ iedereen die GI Joe niet kent;

  Onder welke steen hebben jullie in godsnaam gelegen?! De serie kennen jullie dan misschien niet, maar van de naam moeten jullie absoluut wel eens gehoord hebben.

 • Ik zit er niet echt op te wachten, maar misschien worden we nog verrast, I sure hope so.

 • Dit bedoel ik deze generatie kent het niet dus denk zelf dat het een flop wordt deze game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren