1. Star Wars Battlefront 2 (Xbox)

Star Wars Battlefront 2 (Xbox)

Als ik het heb over George Lucas en zijn wereld beroemde saga. Waar denken jullie dan aan? Natuurlijk, Star wars. En natuurlijk zijn er al veel verschillenden spellen van deze saga gemaakt. Eén van die spellen is Star wars battlefront 2, dit is het vervolg op de best verkochte Star wars spel ooit. Maar zal dit spel wel zijn verwachtingen waar maken. Maak je klaar voor een reis door de wereld van Star wars battlefront 2. Maar één ding is zeker. Je moet de films eerst gezien hebben als je dit spel wil snappen. Bereidt je om in Hyperspace te gaan!

Rise of the Empire

Dit spel geeft een enorme draai aan het echte verhaal van de Star wars saga. Je kijkt niet mee met Obi-wan of Anikan of de andere helden, maar met de Clones. De campagne speelt zich af van deel drie tot deel zes. In de campagne moet je spelen als de Clones die tegen de droids(vechtende machines) aan het vechten zijn. Later in het verhaal wat in de film bijna op het einden is, verraden de Clones de Jedi’s(beschermers van het heelal). Waar de Clones eerst mee samen vochten. Order 66 werd uitgevoerd, Dit betekenden dat de Clones de Jedi’s moesten vermoorden. Deze Order 66 werd gegeven door Kanselier Palpetine die ook tegelijk de Sith lord darth sidious was. Dus overal werden de Jedi vermoord door de Clones. Later werden deze Clones samen met darth sidious die zich zelf nu de Emperor heette The Empire.

De campagne vind ik erg leuk om te spelen. In je eentje of met meerdere mensen. Natuurlijk heb je niet alleen een campagne maar ook galactic conguest. Hier kun je spelen als de Clones, Droids, Empire en de Rebels. Je doel is hierbij om het heelal te veroveren. Maar je begint maar met één soort soldaat. Telkens als je een planeet verovert krijg je credits, die je later kan gebruiken om een soldaat te kopen. Of een bonus te kopen. Ook een andere optie is om dit spel te spelen is instant action, dit is zelf een planeet of ruimte kiezen waar je in kan vechten. Je kunt ook instellen de hoeveelheid manschappen er in de gevechten voor kunnen komen. Je hebt verschillende opties bij instant action, je hebt 2-flag CTF. Dat is zo snel mogelijk de vlag van de vijanden naar jouw basis brengen, zonder dat je dood moet gaan. Je hebt ook Hunt, hierbij zit je in een team van een paar manschappen. Je doel is om een ander vijandig team te verslaan, waar door je zult winnen. Als laatste heb je Assult, daarmee kun je als een held spelen die in de film voor komt. Maar het is niet zo dat je alleen maar goed bent, je kunt ook slecht zijn en bijv. Jango fatt(een bad guy in de film) spelen. En nog velen anderen. Dit vind ik daarom mijn favoriete optie.

wie is wie?

De verschillende facties waaruit je kunt kiezen zijn niet altijd even fijn. Ieder heeft zijn voor en zijn nadeel. Daarom vind ik het erg leuk dat je veel verschil per factie hebt. Daarom zal ik de facties opnoemen:

Clones: De Clones zijn eigenlijk klonen van één man Jango Fett, vandaar de naam Clones. De Clones zijn speciaal gemaakt voor vechten in de lucht of op grond. De Clones hebben vooral sterke grond troepen dus die zijn erg handig voor grond gevechten. Ze hebben daarom ook fijne wapens die je kunt gebruiken. Maar natuurlijk heeft ieder zijn nadeel, de Clones hebben vooral zwakke voertuigen. Die je soms wel veel nodig hebt in sommige levels. De Clones staan onder leiding van de Republic dus eigenlijk onder de leiding van kanselier Palpetine.

Empire: De Empire is bijna hetzelfde als de Clones, ze hebben alleen nog fijnere wapens en ook wat ander pantser. Net als de Clones heeft de Empire erg goede grond tropen, Maar ze hebben nog steeds erg slechte voertuigen. De empire staat onder leiding van de Emperor. Ze zijn er op uit om vrede te herstellen onder de strenge regels van de Emperor.

Droids: De Droids zijn robots geprogrammeerd om iedereen te vermoorden die in hun weg staan. De Droids hebben erg sterke ruimte en grond voertuigen. Maar hun nadeel is dat hun grondtroepen niet echt sterk zijn, en daarmee zijn ze heel kwetsbaar met grond gevechten. De Droids staan onder leiding van General Grievous en darth Sidious. Hun idee was net als alle andere slechteriken, het heelal te veroveren.

Rebels: De Rebels zijn tegen de Empire, en daarom willen ze het heelal bevrijden van de tirannie van de Emperor .Zodat er weer vrede in het heelal is. Maar daar hebben ze erg veel moeite mee. De Rebels zijn van alles een beetje. Ze hebben gemiddelde grondtroepen, voertuigen en ruimteschepen. Je denkt vaak dat ze soms erg handig zijn, en de andere keer zijn ze erg onhandig in een gevecht. De Rebels staan onder leiding van Princes Leila.

Veel nieuwe dingen?

Wat is een vervolg op een spel zonder nieuwe dingen? Nou niet erg veel. Natuurlijk hebben ze bij Lucasarts en Pandemic daar wel aan gedacht. En er zijn veel nieuwe dingen aan het spel toegevoegd, zoals dat je kunt spelen als Jedi. Dit is mijn favoriete nieuwtje, je kunt spelen als Yoda en Obi-wan kenobi maar ook als Dart vader. Eigenlijk alle Jedi die in de film voor komen die kan je spelen, op een paar na dan. Je hebt verschillende force krachten, met die krachten kun je verschillende dingen doen. Je kunt je light saber weg gooien. Maar je kunt ook je vijanden met de Sith krachten laten stikken. En natuurlijk niet te vergeten het belangrijkste is dat je ook gewoon kunt slaan met je light saber.

Ook een erg leuk nieuwtje is in de ruimte vechten, je kunt uit veel verschillende ruimteschepen kiezen. Waar je dan mee in de ruimte gaat vechten tegen de andere schepen. Maar het is erg lastig om al die schepen te achter volgen, want die schepen maken dan weer spitse bochten of loopings. En dat is nu en dan wel leuk, maar naar een tijdje gaat het wel vervelen. Maar je kunt ook gewoon het hoofdschip aanvallen alleen dan moet je goed oppassen dat je niet neer wordt geschoten. En net zoals men zegt de ruimte is oneindig en hier een nadeel is. Is het hier ook. Maar je vrienden denken dat je gaat vluchten van het gevecht, ze geven je één waarschuwing. Als je die negeert wordt je door je eigen troepen uit de lucht geschoten. Dus dit vind ik wel een nadeel. Maar ook weer iets om mee op te passen, de meteoren die telkens rond vliegen.

Sound, graphics en omgeving

De sound is erg goed, je kunt daar aan horen dat er veel aandacht aan is besteed. Als je dood gaat hoor je “aaaaaaaa”, het geluid komt niet te vroeg of te laat wat je wel bij veel spellen hoort. Net als bij de explosies precies hetzelfde het geluid komt precies op tijd. De muziek van dit spel is eigenlijk gewoon de film muziek, dus eigenlijk niet veel bijzonders. Maar wel erg mooi om te horen. De graphics vind ik wel tegen vallen van dit spel, ik dacht dat het een enorme verbetering zou zijn. Maar dat was het dus helemaal niet. Het is gewoon precies hetzelfde gebleven. Hier en daar is de omgeving helemaal plat, en je ziet ook nog ergens wel een paar blokjes op het beeld. De omgeving op de grond ziet er niet al te geweldig uit, ook al is het bijna precies dezelfde omgeving die in de film voor komt. Maar in de ruimte ziet het er wel leuker uit. In die grote omgeving zie je veel schepen op de achtergrond oorlog voeren.

Conclusie en beoordeling

None

Erg leuk en gezellig om te spelen alleen met z'n tweeën of met vieren. Een niet al te lange campagne maar toch erg leuk. Het is ook erg leuk dat je als Jedi of Sith kan spelen. En Ook nog met Jedi's en Sith tegen elkaar. Ruimte gevechten erg leuk bedacht, ook wel mooi uitgewerkt. Je moet echt heel goed oppassen voor alles. Dus het spel is ook weer niet al te moeilijk om te spelen. Veel pluspunten maar een paar minpunten houd je toch. In ieder geval zker waard om een keertje te proberen. Maar je moet de films wel hebben gezien als je dit spel deels wil begrijpen.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Leuke campagne.
 • Jedi spelen.
 • Ruimte gevechten.
 • Mooi muziek.
 • leuke nieuwe slagvelden.
 • leuk verhaal.
 • fijne gameplay.
 • Minpunten
 • Graphics vallen tegen.
 • nieuwe omgevingen vallen een beetje tegen.
 • niet veel verschil met deel 1

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bouwen ?  er staan toch genoeg leeg daar geloof ik ;-)

 • @Koppa,

  ja dat denk ik ook..  Gewoon Hergebruiken ook beter voor het mileu =D


 • Mooi. Een nieuwe R&D faciliteit kan nooit kwaad. =)

 • wel even je facts erbij nemen en het goede bedrag in euri's erbij zetten, want de buitenlandse pers praat over hele andere bedragen,daar praat men over 141miljoen dollar wat dan weer net boven de 100 miljoen euro uit zou komen

 • Nintendo 3d ultra HD met de next gen powerglove.

  Metroid ultra HD

  Zelda hd.  Mario hd,

  Ik blijf domen. hehehe
 • Als hun volgende console weer een zelda game heeft, koop ik um weer :D, want ik had eerst ook een Wii, toen verkocht & PS3 gekocht.

 • @naamsgebruiker  hehe ik kom hier weer op bijna 111 miljoen euro uit :) maar 12.8 miljard japanse yen is inderdaad ongeveer 141 miljoen dollar (met de huidige koers kom ik op 142 miljoen dollar uit maargoed :) )

 • Daar gaan ze onderzoeken welke games kinderen van <2 spelen!!!

 • als ze ook ff research gaan doen op gameforums dan kunnen ze zien dat ze teveel casual games maken!

 • die gebouwen zijn waarschijnlijk voor het bedenken van de opvolger van de Wii heb ik gelezen ;)

 • die gebouwen zijn waarschijnlijk voor het bedenken van de opvolger van de Wii heb ik gelezen

  No shit…  Maar ik ben ook wel benieuwd wat ze dan nog meer willen gaan onderzoeken.

  En tussen haakjes: als ze nu beginnen met bouwen, wanneer is het gebouw dan klaar? :S • ^ Dat kan nog wel even duren dan, maar daar in Japan gaat het waarschijnlijk een stuk sneller dan dat het hier gaat.

 • Wii weet.

 • Aardig paleisje dan. Dan belooft wat voor de opvolger van de Wii.

 • egt eh

 • wat een bedragen

 • Ze moeten toch wat overhebben voor MIJN huis.

 • We zullen zien wat er van komt…

 • Tja… als je toch bakken met geld hebt kun je er ook wel een leuke kast van een R&D facility bij zetten ja, wat moet je anders met je geld :P  Hoop wel alleen dat ze games bedenken daar die het niveau Metroid/Zelda hebben en niet met zo'n ruk meuk als Wii Music of dat gedoe met die hondjes komen aanzetten :/ Mijn xdoos draait tegenwoordig overuren, waar mijn Wii in coma ernaast staat.

 • Ze hebben toch geld genoeg met hun Wii en DS.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren