1. Final Fantasy IV (GBA)

Final Fantasy IV (GBA)

Final Fantasy IV is DE titel waarmee square enix geschiedenis schreef! Beter dan FF VII.

In het begin ben je Cecil, de duistere krijger. Cecil krijgt er genoeg van dat de koning hem bevool de kristallen te stelen van andere steden.

hij, en zijn vriend kain (of cain in de snes versie) krijgen dan de opdracht om alle summeners van mist gevangen te nemen. Maar onderweg, in de mist cave stoten ze tegen de mist draak.

Achteraf gaan ze dan naar mist, en vernietegen cecil en kain de stad zonder dat ze het wouden. dan hoorden ze een klein meisje huilen. Haar moeder was gestorven omdat haar draak dood is gegaan. Het meisje kwam te weten dat zij haar dus vermoord hadden. cecil en kain wilden haar dan nog in bescherming nemen maar toen was het al te laat, ze hebben dan 'gevochten' en het meisje roepte Titan op en ze waren verslagen.

Toen cecil wakker werd, was kain verdwenen en lag het meisje op de grond.

Cecil bracht haar naar het dichtsbijzijnde dorpje, en ze besloot haar aan te sluiten bij het team. Ze heet Ridia. In het dorpje vinden ze het liefje

van Cecil. Roza, zij was zo verzwakt dat ze alleen maar kon gered worden van een sand ruby.

Cecil en Rydia gaan op weg naar de grot waar de sand ruby zich bevind en komen Tellah, de grote sage. Hij was opweg naar de grot voor het monster dat de stad bedreigd te verslaan. Achter dat de grote Monster inktvis was verslaan, gingen ze naar buiten

Toen zagen Ze net hoe de Red Wings het casteel bombardeerden. Waar de dochter van Tellah was. Cecil en de rest vond Anna=dochter tellah dood. Tellah was woedend op de Bard, omdat hij dacht dat hij daar mee te maken had. Maar dan bleek dat Golbez de niewe vervanger was van cecil van de red wings. Uit aggresie ging Tellah alles doen om Golbez te doden wat het ook kost. Daarbij ging hij weg van het team.

Alleen de bard, Edward, wist hoe ze aan de sand ruby konden geraken dus ging hij met hun mee. Ze kregen de Sand ruby en redden roze. Ze gin mee in het team. toen ze opweg waren naar Fin, stoten ze op een monk yang, ze hielpen mee de mombomb verslaan en ze gingen naar Het kasteel. Toen was het oorlog. Er kwamen heel de tijd monsters en dan de red wings. door de bombardementen van de red wings moesten ze naar binnen. daar merken ze dat baigan een verrader is en de deur open deed voor de monsters. daar komt Cecil kain weer tegen, die nu het hulpje is van Golbez. Cecil was zo verward dat hij verloor tegen hem. Golbez pakte de voorlaatste kristal en gijzelde Roza.

Ze gingen naar mysedia om raad te vragen bij de elder, maar daarvoor hadden ze een bood nodig. Ze kregen er een van de koning en gingen op zee.

Onderweg stoten ze tegen de heer van de zee Leviathan. Rydia viel van de boot. Yang ging haar proberen te redden. Edward viel flauw. en het schip zonk. Cecil werd wakker aan de voet van mysedia.

Hij vroeg raad bij de elder maar hij moest eerst paladin worden. Daarvoor moest hij naar mt hobs. Hij kreeg hulp van een witte- en zwarte magier, Palom en Parom. Samen trekken ze naar de top en komen ze opnieuw Tellah tegen. Ze vechten samen tegen een element lord die van aarde.

achterdat, vinden ze een tempel, waar een stem Cecil 'son' noemd. Ze gaan naar binnen, en ze zagen een kamer met aan de andere zijde van de kamer een spiegel. uit de spiegel kwam een zwaard en cecil pakte het. hij verranderde. hij veranderde in een paladin! De elder gaf dan toe dat palom en parom spionnen waren. Maar ze mochten nog mee met celil.

De elder wees de weg naar de devils road, de snelste weg om naar baron te gaan, toen ze er waren mochten ze er niet binnen en gebruikten ze de old waterways. In het kasteel vechten ze dan tegen Baigan, dan zijn ze bij de koning. De koning schijnt vermoord te zijn en de koning die nu op de troon zat was de tweede element lord. die van water. ze versloegen hem en erachter was er een val van hem. in de kamer voor de konings kamer gingen de muren naar elkaar. palom en parom versteenden elkaar om de rest te redden. Dan kwamen ze Cid tegen, De inginieur van arischips. Hij ging dan bij het team en gaf hun een airship. Daar gingen ze naar Troia, en zagen ze edward liggen. ziek in bed. De laatste kristal was in de magnite cave. Ze gingen erin en vochten tegen de dark elf. De dark elf versloeg Cecil meteen met 1 aanval omdat ze in die grot geen ijzeren wapen mochten aanhebben. door de magnetisme. maar toen voelde edward dat het team in gevaar was en speelde op zijn harp. door het geluid was het magnetisch veld ongedaan. Toen konden ze de dark elf verslaan. dat deden ze en kregen de laatste kristal

golbez zou Roza teruggeven als Cecil hem het kristal bezorgde. Daarvoor moest cecil naar de tower of zoth. daar zat golbez hun te tutten dat hij van geen roza wist. Toen vloog tellah op en bevochte Golbez. Hij was niet instaat om meteor te beoefenen, maar hij deed het toch. het werd ook zijeigen dood. Golbez was erdoor erg verzwakt en kain werd erweer van normaal.

Toen kwam de laatste element lord op, deze van wind. achter het verslaan ging de toren insorten en roza teleporteerde het team.

Dit is het grootste deel van het verhaal tot...

de personen (dat je zelf kan kiezen) vechten tegen zemus, de luniair als hij verslaan wordt dan is het spel uitgespeeld.VOOR DE SNES bijde anvance is er nog een stuk bij, het stuk met de LUNAR RUINS. daar zijn er 50 vloeren en harde tegenstanders en bazen die je in het spel hebt verslaan alleen met een 'lunar' ervoor en aan het einde versla je dan zeromus egg

de laatste baas dat je doet.

zo dit is mijn langste review van 5624 tekens

mijn vingers doen er nog zeer van...

Conclusie en beoordeling

None

gewoon echt een vet spel echt een must have titel de meester van de tbrpg!
10,3
Score
103
Score: 105
 • Pluspunten
 • personagen ineen speelbaar, 12 speelbare personages
 • fantastysch verhaal
 • lang verhaal
 • verbeterd geluid en graphics en verhaal van de snes
 • Minpunten
 • op sommige momenten moeilijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze game wordt echt briljant, evenals de voorgaande delen. Kan echt niet wachten om weer hordes vijanden op brute wijze af te slachten.

 • klinkt wel vet, maar het was wel allemaal een beetje te verwachten

 • Vet! Alleen dacht dat er ook een multiplayer coop in zou komen ofzo.

 • Klinkt heel erg stoer :).

 • 1 woord: YEAH

 • Ik heb er zin an!

 • Kratos heerscht :]

 • Jammer dat er alweer nieuwe wapens komen, ik vond een minpunt aan de vorige delen dat het niet genoeg was gefocusd op de blades of chaos

 • ik weet t nog niet… word afwachten denk k

 • geen multiplayer: mooi

 • HMMMMMMMMMM, toch maar die ps3 aanschaffen dan…..

 • Eén van mijn redenen om een PS3 aan te schaffen, laat maar komen die hap :)

 • klinkt allemaal super cool :D

 • WAT GEEN MULTIPlAYER!!!! HAD OP ZEN MINST CO-OP VERWACHT!!!

  nu word het dus sterk twijfelen geblazen

 • Ook heeft Kratos de beschikking over magische krachten, al komen deze ditmaal niet van de goden.  Bij deel 2 kwamen de krachten ook niet van goden hoor.

  Toen waren het titanen.

 • Kratos moet de Titanen beklimmen terwijl deze heen en weer bewegen en soms zelfs agressief tegenwerken. \"It's not just a set piece anymore; it's a living, breathing character\", aldus Asmussen.  Shadow of the Colossus anyone? Als ze het net zo goed maken als in die game ben ik tevreden.

 • Idd, Shadow of the Colossus was meesterlijk, hoopte al op zoiets voor God of War  @kevforce, heb je uberhaupt ooit een God of War gespeeld? =/

 • God of War heeft geen multiplayer nodig, het is gewoon singleplayer op z'n best!

 • Dit is voor mij het meest aantrekkelijke spel van de PlayStation 3. Killzone 2, LBP etc zeggen me niets.

 • natuurlijk heb ik god of war wel gespeeld maar als ik nu kon kiezen tussen een goed spel MET multiplayer of ZONDER kies ik toch met

  uncharted2 lijk me net zo goed want ik vond deel 1 ongeveer net zo goed als GoD2 en maar in uncharted2 komt co-op

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren