1. NDS Spellen

NDS Spellen

Er zijn al genoeg spellen voor de Nintendo Dual Screen in ontwikkeling, maar nog lang niet alle spellen zijn aan het publiek getoond. Nintendo heeft het achterste van haar tong nog lang niet laten zien en dat geldt wel voor meerdere spellen. Toch kregen onze jongens op de E3 een aardige impressie van wat er allemaal gaat komen. Hieronder een lijst met de spellen waar wij veel van verwachten.

Animal Crossing DS

Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Kruip in een leven van jouw alter ego. Nintendo's nieuwste telg Animal Crossing schetst een cartoonachtige wereld met veel bossen, vrolijke omgevingen en dieren als inwoner. De speler krijgt de mogelijkheid om zijn of haar eigen wezen te ontwikkelen, samen met een huis, eigen vriendjes en werk. Een soort The Sims gekruisd met de Fabeltjeskrant dus.

Dat klinkt kinderachtig, maar het spel is zo creatief omgezet in een echte simulatie, dat het ook volwassenen zal weten te boeien. Het verschil tussen dag en nacht, de reactie van de inwoners daarop en de mogelijkheid om zelf contacten te leggen, brieven te sturen of werk te zoeken, maken van Animal Crossing een beleving om niet snel te vergeten.

De Nintendo DS versie zal enkele extraatjes krijgen ten opzichte van haar voorgangers. Zo zul je met de Stylus zelf je eigen brieven kunnen typen. Ook kun je met de Stylus je eigen kledinglijn ontwerpen. Daarnaast zul je dit spel met meerdere spelers kunnen spelen, mogelijk zelfs online.

Verwachtingswaarde:

Bomberman

Uitgever: Hudson Soft | Ontwikkelaar: Hudson Soft

Dat Hudson Soft bezig is met een Bomberman voor de Dual Screen is goed nieuws. Bomberman staat immers bijna altijd garant voor een ongekend leuke multiplayer die op Nintendo's nieuwe apparaat kan uitblinken. Met de Nintendo DS is het namelijk mogelijk om het draadloos tegen allerlei andere spelers op te nemen. Over deze meerspeler opties is echter nog niets bekend. Gelukkig is er natuurlijk ook nog een singleplayer.

Ook hier is nog weinig over bekend, maar we weten in ieder geval iets over het gebruik van beide schermen. Het onderste scherm vertoond namelijk het 'gewone' speelveld, terwijl op het bovenste scherm alles driedimensionaal in beeld wordt gebracht. Hoe dit verder in z'n werk gaat, en wat de voordelen hiervan zijn, is nog niet duidelijk.

Wanneer er meer informatie beschikbaar is, laten we dat natuurlijk meteen weten. Voor nu is het goed om te weten dat er weer een klassieke Bomberman multiplayer aankomt.

Verwachtingswaarde:

Mario Kart DS

Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Vrijwel elk systeem wat Nintendo op de markt brengt ontvangt vroeg of laat een nieuwe versie van Mario Kart. De Nintendo DS mag daarin natuurlijk niet achterblijven. Zoals de meeste Nintendo DS spellen zal ook Mario Kart volledig 3D zijn. Één beeld zal gebruikt worden voor het spel zelf terwijl je op het tweede beeld de statistieken van een race zal kunnen bekijken. Of deze titel gebruik zal gaan maken van het touch screen en de daarbij horende pen is nog niet bekend.

Weer zal je de mogelijkheid hebben om met Mario en zijn vrienden races te winnen, en gebruik te maken van vele soorten voorwerpen zoals paddestoelen en bananen. Het spel zal inhoudelijk niet heel vernieuwend zijn vergeleken met de voorgaande spellen in de Mario Kart reeks. Een leuke extra aanvulling is dat ook deze titel waarschijnlijk gebruik zal maken van het draadloze netwerk wat Nintendo beloofd heeft. Zo zal je dus makkelijk tegen je vrienden kunnen spelen die kilometer van je vandaan zijn. De naam Mario Kart, de mooie graphics en de multiplayer maken dit nu al één van de betere Nintendo DS titels.

Verwachtingswaarde:

Metroid Prime: Hunters

Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Metroid Prime: Hunters is voor een groot deel gebaseerd op de GameCube-versie. Dat betekent dat we dus ook op de Nintendo Dual Screen een avontuur vanuit de eerste persoon kunnen verwachten. Door bijna alle mogelijkheden van Nintendo's nieuwste apparaat te benutten, maakte Metroid Prime: Hunters grote indruk op de E3.

Zo is de besturing verassend te noemen. Natuurlijk beweegt de speler via de vierpuntstoets. Een vijand locken kan met de L trigger. Het richten, ronddraaien en schieten wordt echter gedaan met de stylus (het pennetje), waardoor er dus gebruik wordt gemaakt van de touch screen. Schieten kan dus worden gedaan door op het scherm te tikken, terwijl je met de stylus ook rond kan kijken. Het klinkt moeilijk, maar in wezen gaat dit alles zeer intuïtief.

Indrukwekkend was niet alleen de besturing, ook visueel zag Metroid Prime: Hunters er zeer goed uit. De engine liep soepel, en alleen qua lichteffecten was de handheld-versie duidelijk de mindere ten opzichte van de GameCube-versie. Naast een singeplayer zal Nintendo ook een multiplayer aan het spel toevoegen, waardoor vier spelers het draadloos tegen elkaar op kunnen nemen in een mode wat leek op een deathmatch.

Op de E3 beurs was Metroid Prime: Hunters prima te spelen. De Nintendo Dual Screen zat namelijk vast, waardoor je met je linkerhand kon sturen en met je rechterhand de stylus kon gebruiken. In het dagelijks leven zal je bij het spelen van Metroid Prime: Hunters de Dual Screen dan ook ergens moeten neerleggen, anders heb je te weinig grip op het apparaat. Het is in ieder geval mooi om te zien dat een klassieker als Metroid met allerlei innovatieve elementen zijn intreden maakt op de Nintendo Dual Screen.

Verwachtingswaarde:

New Super Mario Bros.

Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Fans van de oude twee dimensionale platformers hebben weer een titel om naar uit te kijken. New Super Mario Bros. is namelijk zo’n ouderwetse platformer. Mario zal weer heel wat Gomba’s en Koopa’s moeten verslaan om zijn einddoel te bereiken in New Super Mario Bros. Hoe het verhaal precies in elkaar steekt, is nog onduidelijk.

Naast de traditionele onderdelen zoals de vijanden en de speciale gaves van de loodgieter zal het ook mogelijk zijn dat de tegenstander de speciale gaves gebruikt. Zo kan een Gomba gigantisch groot worden als hij een paddestoel gebruikt.

Daarnaast kan Mario ook groeien zodat hij bijna het hele scherm kan bedekken. Wanneer Mario extreem groot wordt kan hij dwars door voorwerpblokken en vijanden heen rennen en Bowser met een sprong op zijn hoofd verslaan. Het is nog allemaal vrij wazig aangezien Nintendo nog niet veel gegevens over New Super Mario Bros. heeft gepubliceerd.

Verwachtingswaarde:

PictoChat

Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

PictoChat kun je beter niet als een spel beschouwen maar als een programma. Het is eigenlijk ICQ of MSN Messenger op je Nintendo DS. Door middel van een virtueel papiertje kun je berichten schrijven of tekeningen maken en doorsturen naar je vrienden of vriendinnen. Dit gebeurd door de draadloze verbinding die de Nintendo DS kan opzetten.

Het bovenste scherm laat het berichtenvenster zien. Alle ontvangen berichten zie je hierop. Het onderste scherm kun je berichten typen of tekeningen maken. Op de onderkant van het dit scherm staat een toetsenbord zodat je snel iets kunt typen. Daarboven heb je de mogelijkheid om te tekenen. Dit gebeurd door middel van de touchscreen functie. Naast het tekenen en typen komen er ook enkele kleine spelletjes in PictoChat.

Op de E3 was dit spel natuurlijk ook aanwezig. Alleen stonden er toen twee Nintendo DS systemen aan elkaar. Volgens Nintendo is het mogelijk om met maximaal acht mensen tegelijkertijd te spelen.

Verwachtingswaarde:

Super Mario 64x4

Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

De Nintendo 64 klassieker keert terug op de Nintendo Dual Screen, al is het ditmaal alleen in multiplayer vorm. Vreemd genoeg hebben we nog niets over een soloavontuur gehoord en het lijkt er sterk op dat dit spel zich enkel concentreert op meerdere spelers.

Het idee is simpel: loop rond in de kasteeltuin van Prinses Peach en verzamel meer sterren dan de andere drie spelers. Deze sterren liggen verspreid in de omgeving. Spelers kunnen elkaar ook aanvallen, waardoor een tegenstander die zojuist een ster heeft gepakt, die ook weer meteen kan verliezen. Sommige sterren liggen gewoon verstopt, terwijl andere meer vaardigheid nodig hebben. Voorbeeldje hiervan is een Chain Chomp die in de omgeving zou kunnen lopen, met een ster op z'n staart. Probeer die ster hem maar eens afhandig te maken. De karakters zijn Mario, Luigi, Wario en Yoshi en hebben natuurlijk elk andere vaardigheden.

Het is niet moeilijk om je dit spel voor te stellen, want het speelt gewoon hetzelfde als op de Nintendo 64. Ook geluidstechnisch en visueel is het nagenoeg hetzelfde. De actie wordt op één scherm in beeld gebracht. Een tweede scherm geeft het speelveld van bovenaf weer. De informatie die nu beschikbaar is, zal het topje van de ijsberg zijn, want het kan niet anders dat er nog veel meer mogelijkheden bijkomen.

Verwachtingswaarde:

Wario Ware, Inc.

Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Wario Ware Inc zal alle functies van de Nintendo Dual Screen optimaal gaan benutten. Door spellen te spreiden over twee schermen en het gebruik van het touchscreen, kunnen er opnieuw honderden uitdagende en originele micogames in het spel gepropt worden, die je ook nog eens draadloos tegen anderen kan gaan spelen.

Het concept van Wario Ware is simpel. Je moet levels (categorieën) halen door het spelen van microgames, die slechts een paar seconden duren. Moest je in de vorige delen in een minigame nog snel op de A knop drukken om bijvoorbeeld een banaan op te eten, nu zal je met behulp van het touchscreen daadwerkelijk de banaan kunnen afpellen. In een vroege demo van het spel zagen we ook hoe je met je stylus net als bij een kraslot, over het touchscreen moest bewegen om een munt met daarop de afbeelding van Wario zichtbaar te krassen. Wario Ware Inc. lijkt opnieuw een hit te worden.

Verwachtingswaarde:

Yu-Gi-Oh! Nightmare Troubadour

Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: Konami

Konami is bezig met een nieuw Yu-Gi-Oh! spel met de werktitel Nightmare Troubadour. De Yu-Gi-Oh! licentie is in handen van Konami en die maakt er ook goed gebruik van. De Game Boy Advance heeft bijna tien titels. Op de nieuwe draagbare spelcomputer van Nintendo kan een Yu-Gi-Oh! spel natuurlijk niet ontbreken.

Net als de vorige Yu-Gi-Oh! spellen staan de kaarten centraal in dit spel. De besturing van het spel zal plaatsvinden door middel van het onderste touchscreen. Kaarten van je stapel pakken, kaarten gebruiken, monsters oproepen, aanvallen en verdedigen zal allemaal werken door het touchscreen. De touchscreen is zeer geschikt voor kaartspellen zoals Yu-Gi-Oh!

Op het bovenste scherm zal alle actie plaats vinden. Het speelveld met alle kaarten is zichtbaar en alle gevechten vinden hier plaats. Opvallend is dat alles op het bovenste scherm drie dimensionaal is. Dat was voorheen alleen weggelegd voor de PlayStation 2 en GameCube spellen van Yu-Gi-Oh!. Of Konami voor veel verrassingen gaat zorgen met Yu-Gi-Oh! Nightmare Troubadour valt nog te bezien. De vorige spellen waren vaak meer van het zelfde.

Verwachtingswaarde:

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Mooi zo, deze spellen spreken me erg aan, laten gelijk zien waarom ik een DS wil hebben. Alle spellen op Yu-gi-oh na wil ik hebben :D, allen Pictochat ga ik niet de volle mep voor dokken. Maar met spellen als Animal Crossing, Metroid Prime: Hunters en Wario Ware lijkt de DS me veel plezier te gaan geven.

 • Wat zegt de verwachtingswaarde van één persoon nou. nouja wel leuk hoor. mmm:  ''De naam Mario Kart, de mooie graphics en de multiplayer maken dit nu al één van de betere Nintendo DS titels.''  super circuit was een topper en double dash was goed (kon beter) maar dan zal je em beter 4 punten geven.

  nouja je moet het allemaal toch maar afwachten • Vreemd dat Animal Crossing als enigste van de door IG besproken NDS en PSP titels een verwachtingswaarde van vijf krijgt. Games als Metroid zijn toch wel wat interresanter…??

 • als ik had verwacht, deze spellen spreken me ook, allemaal, totaal nie aan…sorry, maar dat is MIJN mening…

  de PSP heeft, voor mij en tot nu toe, veel leukere spellen in de aanbieding  jammer dat de DS niet voluit wordt gebruikt (dus beide schermen EN de touchscreen goed, to hun volle potentieel, gebruiken, in 1 spel)

 • tot nu toe zou ik alleen voor metroid de ds kopen de rest laat mijn hart niet sneller kloppen.

 • vergeet bij wario ware inc. de microfoon niet! :D

 • vaag hoor … 4 van de 5 voor metroid prime hunters … maakt deze site lekker geloofwaardig … NOOOOOT!!! … alle pers lag op zijn kop toen deze game getoond werd … en jullie geven dit minder punten dan animal crossing … appart :S

 • bomberman schatten jullie wel laag in hoor.. denk dat dat echt een fcking relaxe game gaat worde

 • yu-gi-oh is leuk met multiplayer!

 • lekker positief zijn ze over de spellen

 • @uji-tiger

  je zegt dat er geen spel is die allebei de schermen vol gebruikt?

  3 woorden: Yu-Gi-Oh!

 • Wario , bombermannetje en Metroid ga ik wel halen , de rest is shit imo .

 • Mario64x4 is dus GEEN remake! Dat wij een spel als Animal Crossing hoger inschatten dan bijvoorbeeld New Super Mario bros wil niet zeggen dat het uiteindelijke cijfer ook hoger zal zijn dan deze verwachting. We hebben dit gebaseerd op de informatie die nu van een spel is vrijgegeven. Mario Kart en New Mario Bros maken bijvoorbeeld bijna geen gebruik van de dualscreen of touchscreen functies (zoals het nu lijkt) , terwijl Animal Crossing en Wario Ware alle functies optimaal lijken te benutten.  Het lijkt me toch logisch dat we een spel die gebruik maakt van de zo specefieke en geroemde features van de DS hoger beoordelen dan een spel dat ook gewoon op een simpele portable console als de PSP zou kunnen draaien :P

 • Ik koop ze allebij niet ben niet zo'n handheld man:P Toch spreekt vooral animal crossing mij aan en verder de nieuwe mario bros. Terwijl bij de psp metal gear mij erg aanspreekt  pictochat is een leuke optie maar ik denk dat de psp ook zoiets zal bevatten in het geheugen of de op memory card

 • mij lijken alle games ceht superr vet, vooral MK en AC lijken me echt heel relaxed worden..AC is echt een game waar je een hele vakantie mee kan doen, wat had ik graag gewild dat ik ze nu al mee kon nemen

 • Heel goed punt (213.118.56.171), ben ik helemaal mee eens :).

 • Dan plaats ik ff mijn verwachtingen van de spellen die ik iig ga kopen:  Metroid Prime: Hunters - 5/5

  Metroid Prime op de GC vond ik al te gek, nu er een nieuw avontuur op de NDS komt in MP stijl met een andere besturing en online-mode, kan ik echt niet wachten op dit spel.  Animal Crossing - 5/5

  Animal Crossing op de GC leek me al heel erg leuk, op de NDS lijkt het me nog leuker (online en al die andere dingen). Ik kijk er erg naar uit :).  Super Mario 64x4 - 4/5

  Super Mario 64 vond ik een leuk spel, dit spel op de NDS met multiplayer is nog leuker :). Al lijkt de besturing mij een beetje lastig zonder analoge stick…  Yu-Gi-Oh Nightmare Troubadour - 5/5

  Ik als Yu-Gi-Oh fan kan echt niet wachten op dit spel, hopelijk ook nog een RPG mode en een goede online-optie, dan is het voor mij perfect.  NEW Super Mario Bros. - 4/5

  Alle 2d platformers van Mario vind ik super, de stijl van dit spel is voor mij alleen het enige minpunt…  Mario Kart DS - 5/5

  Alle Mario Karts vind ik heel erg leuk, nu er eentje op de NDS komt met online-mode, kan ik echt niet wachten.  Zoals je leest, wil ik een NDS vooral door het internet en de games… De nieuwe functies spreken me ook erg aan hoor :).


 • die DS lijkt me geweldig, maar er wordt niet echt rekening gehouden met het budget van mensen imo: eerst de ds en dan weer de NGC2

  ik wil ook nog games kunnen kopen.  de spellen zijn (natuurlijk) geweldig

 • Dat pictochat kan nog wel eens een egte rage gaan worden, maar ik weet niet of het als msn werkt.

 • @ 213.118.56.171 waar lees je dat ik zeg dat Mario64x4 multiplayer only is? dat stukje is niet van mij :)  @ jordyyy en 213.118.56.171 Ik heb een bepaald verwachtingspatroon bij een DS game. Ik vind het belangrijk dat een spel op zo'n apparaat ook gebruik maakt van die functies. Waarom zou je dat spel anders niet gewoon op een ander systeem uitbrengen? Voorbeeldje: Advance Wars is op de GBA een topspel, maar poort je die rechtstreeks naar de Cube dan is het ineens bagger omdat de Cube veel beter kan. Ik vind dus dat je moet kijken hoe het spel gebruik maakt van de mogelijkheden van het apparaat. BOVENDIEN is van spellen als New Mario Bros bitter weinig bekend. Hoe kan je nou een hele hoge verwachting hebben als bijvoorbeeld nog niet eens het 2e scherm getoond is? Alleen omdat het een Mario spel is?  En ik zal het voor eens en alle keren nog even duidelijk maken. We zijn niet VOOR een bepaald systeem en TEGEN een ander systeem. We houden van spellen en dat zouden jullie ook eens moeten doen!


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren