1. Mario Kart DS (NDS)

Mario Kart DS (NDS)

Mario, wie kent deze vrolijke Italiaanse loodgieter nou niet. Hij is waarschijnlijk de meest talentvolle persoon aller tijden. We hebben hem zien dansen, golfen, voetballen en zo kan ik nog wel even door gaan. Hij werd echter bekent door het talloze malen redden van Princess Peach. Mario zei laatst nog tegen mij dat hij het zo leuk vond om avonturen te beleven. Ik wist niet waar hij het over had, toen ik vervolgens zei dat ik nog nooit van hem gehoord had, liep hij boos weg. Ik zat hier een paar dagen over in, ik besloot toen een Mario spel te kopen, gewoon om eens te zien wat het was. Zo gezegd zo gedaan, ik besloot te gaan voor de Nintendo DS versie van Mario Kart. Mario verzocht mij de hele recensie in het Italiaans te schrijven, dat vond ik wat ver gaan omdat we in Nederland wonen, en de meeste van jullie geen Italiaans spreken. We besloten alleen de kopjes in het Italiaans te doen. Of ik het spel ook leuk vond om te spelen kan je hieronder lezen.

Fresco, che is anche bel.

Mario Kart DS, is niet gewoon een nieuwe Mario Kart. In dit spel zitten parcours van alle spellen uit de reeks. De oudste banen zullen afstammen uit de N64 tijd. Er zullen ook banen tussen zitten uit de GBA versie en natuurlijk ook uit de Game-Cube versie. Deze oude banen die in het spel retro banen worden genoemd, zitten samen gebundeld in vier verschillende toernooien. Echter is er aan de banen uit de Game-Cube versie wat dingen veranderd, omdat de DS niet de grafische kracht van de Cube heeft, is eraan de omgevingen geschroefd. Zo mist er op het kermis parcours het reuzenrad. Het zijn kleine dingen die over het algemeen niet veel uitmaken voor je spel plezier. Naast die vier “Retro” toernooien zijn er ook vier nieuwe toernooien bij gekomen. Deze banen verschillen per stuk heel erg van elkaar. Het is niet zoals met Formule 1, waar alle banen op elkaar lijken qua structuur. Sommige banen zullen je naar de noordpool voeren, anders recht een tropisch woud in. De Retro banen krijgen bij mij echter de voorrang, het is geweldig om weer eens op die banen van vroeger te racen.

Wat totaal nieuw, nog nooit vertoond, wreed vet over de top mega cool is, zijn de missies. Missies zijn kleine opdrachten die variëren van het rijden van een rondje binnen een bepaalde tijd, tot achteruit rijden en muntjes verzamelen. De meeste missies gaan op tijd, en zullen daardoor zenuwslopend zijn. De missies zijn opgedeeld in zeven niveaus. Je begint met niveau één, als je die allemaal voltooid heb, en de eindbaas heb verslagen, ja er is een eindbaas na elk niveau. Ga je verder met niveau twee enzovoort. De missies zijn over het algemeen best te doen, maar sommige zijn echt pittig. Je beoordeling hangt af van de door jouw gereden tijd. Je beoordeling kan verschillen. Je kan een letter krijgen, letters betekenen eigenlijk dat je nog niet op een voldoende niveau zit, maar er wel in de buurt komt. Hoe dichter bij de A je zit, hoe beter het is. Daarnaast heb je de sterren, hoe meer sterren hoe beter, je kan maximaal drie sterren halen. Het kostte mij echter weken om alles op drie sterren te halen. Niveau zeven krijg je alleen als je niveau één tot en met zes op minimaal één ster heb uitgespeeld. En aangezien je dat best wilt ben je wel even bezig.

De personages in het spel zijn echter weinig veranderd. Op enkele nieuwe personages na, zijn er geen wijzigingen. De karts zijn echter wel veranderd, je hebt nu vele soorten kart, die elk anders zijn. De karts zullen verschillen in snelheid acceleratie en behendigheid. Op deze manier kun je opzoek gaan om je eigen kart te bepalen. Hierdoor word je echter ook sterk aangetrokken tot het spelen van Time Trials. In deze Trials rijd je op een leeg parcours, en gaat het erom dat je zo snel mogelijk rijd. Aan de hand van die tijden kan je vervolgens je kart voor jezelf bepalen.

Amméttere Partito

Wat ook niet verdwenen is na al die jaren zijn de multiplayer spellen. Zo als gewoonlijk kan je ballon gevechten spelen, waarin het de bedoeling is elkaar af te schieten. Je krijgt dan 3 ballonnen die je opblaast met je microfoon, en schiet elkaars ballonnen naar de klote. Maar bij deze versie zit ook iets nieuws. Het zo genaamde sterren jagen. Je ziet dan overal op het hele speelveld sterren liggen. Het is zaak deze sterren zo snel als voor jou mogelijk te verzamelen, ondertussen loopt de klok door. Als de tijd om is worden de spelers met de minste sterren eruit geknikkerd en begint het spelletje opnieuw. Je kan elkaars sterren afpakken door iemand met een schild of iets dergelijks af te schieten en zijn ster op te rapen. Sterren jagen is leuk, maar niet meer dan dat.

Grafisch gezien kan dit spel zeker mee met de top op de DS. De omgevingen zien er goed uit, en alles loopt lekker soepel. De personages zijn ook bijzonder goed geslaagd, ze bewegen lekker mee, en laten ook door bewegingen zien wat ze vind van wat er op het speelveld gebeurt. Zo steken ze bijvoorbeeld hun vuist op zij het neerschieten van een rivaal, en slaan ze met die zelfde vuist als ze worden neergeschoten. Het zorgt voor wat meer diepgang in het spel. Al zijn de omgevingen soms wel een beetje kaal, maar daar kan je niks aan veranderen, de DS is geen Xbox of een dergelijke.

Het geluid van Mario en zijn vrienden klinkt ook weer lekker ouderwets. De muziekjes zijn nog steeds die oude dingen uit de N64 tijd. Er is niks mis mee, maar we willen wel een keer wat nieuws. Het in-game geluid klinkt wel heel goed. De karts klinken echt als karts en ook de personages laten duidelijk horen waar ze voor staan. Donkey Kong herken je bijvoorbeeld aan zijn oerkreet, terwijl Mario’s mama mia, ook goed tot zijn recht komt. In een race hoor je alle geluiden door elkaar. Dit is een positief effect, je voelt je lekker chaotisch en onbevangen. Je vind het jammer als een race voorbij is. Je wilt maar doorblijven gaan, maar dat kan soms echt niet. Als een race dan voorbij is wil je snel de volgende starten. Nintendo leek dit te weten, want de menu’s zijn snel en makkelijk te bedienen.

Mario Kart DS beschikt ook over een Nintendo WIFI optie. Je kunt dan met spelers over de hele wereld racen. Het moest een leuke toevoeging worden en vernieuwend werken. Echter dit is niet gelukt. De WIFI optie is gewoon kut. Het wil voor geen meter. Je komt in een menu en daarna gaat alles mis. Je krijgt willekeurig drie spelers aangewezen, je mag niet zelf beslissen tegen wie je speelt. Vervolgens start het principe, je selecteert een kart. Soms gaat het hier al mis en val het door een server error uit. Als één iemand besluit te stoppen slaat. Als je dan eindelijk in de race bent moet je ook maar net het geluk hebben dat het meezit met de verbinding. Het gebeurt vaak genoeg dat je door errors uitvalt. Het is echt een ongeorganiseerde bende. Nintendo schaam je!!!!!!!!!

Conclusie en beoordeling

None

Houd je niet van Single Player, en kocht je Mario Kart voor de WIFI modus, dan heb je een miskoop gedaan. Hou je echter van lang bezig zijn, en veel dingen uitproberen, dan mag je drie cijfers bij het totaal optellen. Ik heb geen hekel aan Nintendo of Mario, maar door de slechte WIFI verliest dit spel wel punten. Verder is het spel met vrienden bet leuk om te spelen hoor. Avondje met zijn vieren heel gezellig. Redelijk werk van Nintendo
82
Score
820
Score: 820
 • Pluspunten
 • Grafisch ziet het er goed uit
 • In-game geluid erg goed...
 • Veel karts
 • Genoeg vernieuwing voor de oude garde
 • Minpunten
 • De menu muziekjes zijn te oud om nog langer te boeien
 • WIFI, waar dit spel zo op is gericht is gewoon kut. Wat al die reclames zeggen is niet waar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dacht ik het niet :P Hopelijk net zoeits als dat Gnoeboarden in Rayman TV Party met balance board :P

 • Sonic >>> Sven Kramer.

 • Mario & Sonic Button Mashing 2

 • Hopelijk doen ze dan ook een Balance Board erbij, want ik heb geen zin om daarvoor speciaal Wii Fit te kopen. Hopelijk biedt het spel iets meer diepgang dan de vorige, maar dat kan moeilijk anders met wintersporten.  Edit: @Ldawg: Volgens mij is GTA en de gemiddelde FPS meer button mashing dan Mario & Sonic…

 • whah LOL

 • @ LDawg - Of Mario & Sonic Auw mijn portomonee en handen 2

  Maar als party game is hij toch wel geslaagd hoor.  Maar waarom doen ze zovel moeite voor al die party spellen bij Nintendo?

  En waarom zoveel?

  5/6 grote Party spellen per jaar oke, maar nu is nintendo een en al casual geworden.

  Waar is de tijd van geen kwantiteit maar kwaliteit gebleven?

 • @ Jorenmartijn  Ooit GTA gespeeld? Tuurlijk is de winterspelen weer buttensmash, alleen dan figuurlijk omdat je meer aant zwaaien bent.

 • lol

 • Was te verwachten, aangezien de eerste game als een trein verkocht. Met het vervolg zullen zich ook vast genoeg mensen weten te vermaken.

 • @Jorenmartijn, zoek even op wat Button Mashing is, want dat weet je blijkbaar nog niet.

 • Dus het was dan toch echt. :P

  Tsja, en het spel zal verkopen als een tiet, dus waarom niet…

 • Het was dus waar! Vond de olympische spelen niet zo leuk, misschien deze wel!

 • Button mashing = button bashing?  Maargoed, een succes wordt het vast en zeker!

 • Die op de Zomerspelen was wel grappig, dus waarom niet? :)

 • Ja , waarom niet een 'vervolg' als het 1e deel toch zo goed verkocht

 • online bobslee co op met je reet op de plaat xD

  waar gaat het heen?

 • Bes lagguh, maar kom op een beetje over je scherm krassen is niks aan.

 • Ben blij dat te horen, ik denk wel dat ik hem ga halen hoor :)

 • zulke games blijven leuk =)

 • Kan niet wachten tot die uit is! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren