1. Halo 2 (Xbox)

Halo 2 (Xbox)

Eindelijk waar vele Halo fans hebben op zitten wachten, de komst van Halo 2. Ik was zeker in de zevende hemel, toen ik met mijn eigen ogen zag. Ik heb het spel nu al vele keren uitgespeeld. Maar het maakt niet uit. Ik raak maar niet uit gespeeld. Maar dat is met mij. We zullen is kijken of Halo 2 beter is als Halo. Ze zeiden dat er veel nieuwtjes in zitten. Maar is dat waar? Waarom heet het spel nog steeds Halo terwijl die Halo was vernietigd. Is kijken wat dit spel te bieden zou hebben. Zal het spel beter of slechter zijn, in verschil met de eerste Halo? En zal dit spel zijn verwachtingen waarmaken? We zullen zien.

the story continues…

Nadat de eerste Halo was vernietigd door Master Chief. Met behulp van zijn goede vriendin Cortana. En ook een beetje hulp van The pillar of Autumn(een ruimte schip van de mensen). Waarmee hij de eerste Halo opblies. Was de Covanent(de vijanden van de mensen) heel erg kwaad op de mensen. Maar nadat de eerste Halo was opgeblazen gaf de Covanent niet op. En ging opzoek naar een andere Halo. Maar in plaats van een andere Halo te vinden. Vonden ze de aarde. En natuurlijk dacht de Covanent:”even de informatie doorgeven aan de grote bazen.” En ze vielen ook gelijk de aarde en hun verdediging aan. Later gingen ze over op grond gevechten. Daarna vloog een schip van de vijanden in hyper space en volgde een schip van de mensen. Nadat ze uit hyper space kwamen. Vonden ze een nieuwe Halo. Covanent blij, mensen niet blij. Dus ging de Covanent er weer op uit om Halo als wapen tegen alles en iedereen te gebruiken. En alles uit de weg te ruimen. En de mensen zo goed als ze zijn proberen om het weer te vernietigen. Uit eindelijk verliezen de slechteriken natuurlijk en winnen de goeden. Tenminste dat denken de mensen. Terwijl die groep mensen op Halo zitten zijn de mensen op aarde in gevecht met een gigantische floot van schepen van de Covanent. En dat was het einde van Halo 2 het verhaal.

Een nieuwe hoofdrolspeler?

In het spel speel je natuurlijk als wie anders: Master Chief. Met zijn nieuwe mogelijkheden en blinkend nieuw pantser. Is hij weer zo goed als nieuw. Maar je speelt Master Chief maar voor 3 levels. Drie levels? Ja. Op het begin krijg je een filmpje te zien van een Elite die generaal was over de eerst Halo. Maar iedereen gaf hem de schuld van het verlies van Halo. En dus werd hij gestraft. En werd vernederd voor alle Covanent. Maar de Prophets(de bazen van de Covanent) gaven hem nog één laatste kans. En ze gaven hem de functie als Arbiter. Hij moest alles doen wat de Prophets van hem vroegen. Hij moet later in het verhaal een sleutel halen. Die sleutel activeert Halo en dan kan kunnen de Prophets Halo gebruiken. Om de mensen op te ruimen. Maar hij krijgt het echte verhaal achter Halo te weten. En hij en alle andere Elite’s komen in opstand. Om hun regering te stoppen om Halo te actieveren. Maar the Arbiter krijgt op het einde hulp van de mensen die op Halo zitten.

Ik vind het zelf erg leuk dat je niet telkens als Master Chief hoeft te spelen. Ik zelf vind persoonlijk dat the Arbiter de leukste levels krijgt. En niet dat jullie denken dat je maar voor drie levels maar Master Chief speelt. Je speelt ze telkens om en om. Wat ook erg leuk is. En het leuke is ook dat de ene niet weet wat de ander aan het doen is. Later zie je ook een erg mooi stukje in het verhaal. Waar de Master Chief en the Arbiter elkaar tegen komen terwijl ze bijna dood worden geknepen. Door de leider van de Flood.

Nieuw, nieuw en nog eens nieuw

Wat is een vervolg op een erg mooi spel, zonder allemaal nieuwe mogelijkheden. Nou niks dus. Als ik alles ga opnoemen wat er nieuw is aan Halo 2 ben ik wel even bezig. Maar ik zal wel even de handigste dingen opnoemen. Die je in het spel erg vaak zal gebruiken.

Als eerste dat je nu in de turret van de warthog kan zitten. Terwijl de mensen die ook in de warthog zitten die aan het rijden zijn. Dit vind ik erg handig. Want telkens als je op een vijandige tank ging schieten. Moest je telkens uit de driver seat stappen en dan achter in de turret stappen. Maar één nadeel is dat de mensen die rijden erg krom rijden. Ze rijden overal tegen aan. Erg vervelend als je aan het schieten bent.

Tweede nieuwtje, twee wapens tegelijkertijd vast pakken. Dubbel meer kogels, dubbel zo gevaarlijk en dubbel de hoeveelheid actie. Dit is mijn favoriete nieuwtje. Je kunt dit gebruiken door boven het wapen te staan. En dat op “Y” te drukken. Alleen dit kan je alleen maar gebruiken bij kleinere wapens. Twee kleine nadeeltje is, wat ook eigenlijk wel vervelend is. Dat als je wil slaan met je wapen. Je het tweede wapen verliest. En ten tweede je kunt geen granaten gooien. Wat je dus soms wel moet gebruiken. Natuurlijk heb je ook nog allemaal andere wapens in Halo 2. Die een paar wapens van Halo vervangen. Want niet echt leuk is.

Derde en laatste nieuwtje. Meer en nog vreemdere vijanden. Ik vond zelf dat je in Halo maar weinig vijanden had. En dat dachten wel meer mensen. En Bungie heeft daar rekening mee gehouden. Ze hebben stekere en meer vijanden gemaakt. Zoals dat je moet vechten tegen: Drownes. Dat zijn een soort vliegende vergrote insecten. Die erg vervelend zijn om te raken. Waardoor dit erg leuke vijanden. En ook nieuw zijn de Brutes. Dit zijn een soort kruising van een beer met een hond. Ze zijn groot sterk en lelijk. Alles wat nodig is om een waardige tegenstander te zijn. Het leuke is als je te dicht bij komt worden ze helemaal gek. Dan gooien ze hun wapens weg. En slaan ze alles en iedereen in elkaar. Wat erg leuk is om te zien. Maar soms ook erg vervelend. Je moet ook tegen één Prophet vechten. Dat is een soort eind baas. Wel een vervelende. Hij gedeporteerd zichzelf telkens. En je kunt hem niet dood schieten. Maar je moet hem neer slaan. Wat je moet doen terwijl je door allemaal oner guards(erg sterke elite’s). Natuurlijk heb je nog allemaal meer nieuwtjes zoals ik al zei maar dat duurt wel erg lang voordat ik klaar ben.

Sound en graphics

Als je het over de sound van de muziek gaat hebben. Nou dan zeg ik maar één woord fantastisch. Beter kan gewoon niet. Bijna elk level heeft zijn eigen muziek. En wat voor muziek. Van een soort Opera muziek tot harde rock muziek. Halo 2 heeft het allemaal. Voor de rest het geluid van de wapens, explosies en omgeving geluiden. Zijn ook erg goed. Je kunt daaraan wel horen, dat ze er veel tijd in hebben gestoken. Ook het gepraat van de mensen, Master Chief en ook nog eens de covanent zijn erg mooi. Het geluid volgt de monden. Want je vaak ziet in veel spellen. Van die tijd tenminste.

De graphics vallen eigenlijk wel mee vind ik. Planten en ook de rest van de omgeving vallen wel mee. Ik vind dat wel een minpunt. Want ik vind het echt geweldig als de omgeving er ook goed uitziet. Voor de rest de vijanden en ook nog een heleboel andere dingen. Zien er best goed uit. Maar ze hadden ook wel wat meer aan sommige personages kunnen doen. Want de ogen zijn plat. En dat is niet echt een fijn om te zien. Lijkt het net wel of het van een spel van 10 jaar geleden komt. Maar voor de rest heb ik er niks op aan te merken.

Conclusie en beoordeling

None

Halo 2 is zeker een must-have voor op de xbox. Dit is echt een geweldige shooter. Het heeft een fantastische verhaallijn. Fijne gameplay. Niet al te moeilijk om te snappen. Zeker leuk om met meerde personen te speln. Online of gewoon met vrienden. Ik vind mijn punt zeker terecht. En ik hoop net als alle andere Halo fans dat Halo 3 echt geweldig wordt! Wat denk ik ook wel zal zijn.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Gameplay
 • Graphics
 • Sound
 • Nieuwe vijanden
 • Nieuwe wapens
 • Veel andere nieuwe mogelijheden
 • mooi verhaal
 • Minpunten
 • De graphics vallen een beetje tegen
 • Uiterlijk personages vallen soms tegen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als ik de gameplay beelden bekijk is deze game niets voor mij, wel erg goedkoop trouwens!

 • Niet op rekenen, de prijzen van IG zijn momenteel verpest.  Spel zelf lijkt me… mwoa.

 • Respect voor de schrijver van dit artikel, want het artikel begon met leuke inleiding en eindigt met duidelijke mening over dit spel

 • Grappige inleiding! Deze game lijkt me redelijk vet!

 • Wat voor een assassin ben je dan als je nog niet eens je mannetje staat in een 1 tegen 1 gevecht!?! Leuke titel voor in het ps1 tijdperk, maar meer dan dat is er ook nooit van geworden…

 • mooie impressie van een lelijke game.

 • die prijs zecht denk best veel of het spel is snel uit of gewoon saaaaai

 • erg gaaf concept, en de gameplay lijkt me vet, alleen wie zegt dat de wii betere graphics heeft dan de gamecube (I'm a owner)

 • @ Rau, Mr binky en Meowix  Er zijn momenteel problemen rondom het prijzensysteem van kieskeurig, dus de huidige prijzen kloppen helaas niet goed. Erg vervelend, maar er wordt aan gewerkt!

 • lijkt me wel een leuke game!!

 • tenchu 1 was echt vet!!! zo jammer dat het niet meer is als het orgineel…

 • Ninja simulators vind ik echt cool.

  Alleen jammer dat na Tenchu 2 (met echte verhaallijn en high prod values-alleen overdag missies??) er geen vooruitgang meer is geboekt.

  Dit deeil lijkt op sommige punten wat verbeteringen te hebben, maar geen broodnodige vernieuwende..zucht. Ik heb geen Wii, maar op next gen consoles hoop ik toch echt op een Ninja Mastergame! (geen neppe Ninja gaiden shit meer aub!)

 • leuke recensie vorral inleiding!xD

 • De gameplay lijkt me leuk.

 • interessant.

 • kijk naar ryu die kan er 30 tte gelijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren