1. Guild Wars: Factions (PC)

Guild Wars: Factions (PC)

Alweer een jaar na de release van de "Gratis" Mmorpg komt Ncsoft opdagen met z'n eerste stand-alone addon. Ja, je hoort het goed, Stand-alone. Dat houdt dus in dat mensen zonder het origineel ook kunnen genieten van de prachtige wereld van de guild wars: Factions. Maar is factions wel goed genoeg om een stand-alone spel genoemd te mogen worden?

Dan neem ik nu graag de eer op me om jullie te vertellen over het spel factions. Het spel guild wars; factions hoef je dus maar een keer netjes in de winkel te kopen, en daarna kan je de toegevoegde code gebruiken om een account te starten of toe te voegen aan je prophecies account. Iemand die alleen factions heeft bezit over 4 karakter slots. Iemand met Prophecies en factions 6. Wanneer je een karakter maakt kan je kiezen tussen campaigns, vrouw of man, pve of pvp-only en uiteindelijk tussen de klasses. Het eerste waar je waarschijnlijk voor kiest is de factons campaign en stort je zich op het verhaal van factions.

Het verhaal

Op het eiland Cantha is er een burgeroorlog gaande tussen twee volken, de Luxon en Kurzick. 200 jaar terug is de oude keizer vermoord door zijn eigen bodyguard Shiro Tagachi. Toen deze moordenaar werd geëxecuteerd, liet hij een schreeuw horen die de zee deed veranderen in jade, en het bos deed veranderen in steen. Nu 200 jaar later komt de geest van Shiro terug, om het avontuur van ons factions gamers net wat spannender te maken.

Klassen keuzes

Een van de grootste pluspunten van het spel is dat je je karakter bijzonder veel kan aanpassen. Bij het spel factions kwamen er nog is twee klasses bij, de assassin en de ritualist, een melee-vechter en een support-caster. Als je dat optelt met de 6 prophecies karakters(Kijk kinderen, is wiskunde toch is nuttig) worden dat er dus 8. Tijdens het aanmaken van een karakter kies je je primary klasse en later krijg je de keuze voor een secondary proff. Je primary klasse bezit over een primary attribute, in het totaal bezit je uiteindelijk 200 attribute points die je netjes kan verdelen. Elke speler mag 8 skills meenemen, er is een keuze voor elke speler van over de 100 spells/skills. Elke speler krijgt dus de kans om uniek te zijn, en dat is een kans die iedereen graag pakt.

Eyecandy met redelijke systeemeisen

Cantha speelt zich af in een werkelijk schitterende oosterse stijl. De graphics zijn bijzonder gedetailleerd en draaien makkelijk op de net wat mindere computers! De wereld is kwa stijl eigenlijk verdeeld in 3 (4) gebeiden. kaineng city; een vervallen stad, De jade sea; een zee bestaand uit jade. Echovold forest; een versteend bos en Shing jea islands; Het begin gebied, bestaand uit akkerlanden, een sneeuw gebergte, haven en anderse standaard gebieden. Alle 4 gebieden zijn even mooi en varieren genoeg van elkaar.

Alliance battles

Een grote toevoeging aan het oorsponkelijke spel is de zogenaamde alliance battle, spelers vechten hierin tegen elkaar over bepaalde outposts in battlefield stijl om zo via punten een potje te winnen, waar ze uiteindelijk weer factions mee verdienen. De gevechten in alliance battles bestaan uit groepen van 12 tegen 12. Die 12 spelers worden weer verdeeld in parties van 4, die vrijwel gedwongen worden om samen te spelen. Deze gevechten spelen bijzonder vlot en leuk. Factions worden dan weer uiteindelijk gebruikt om een stad te krijgen, de steden worden verdeeld aan de alliances met de hoogste faction.

Een unieke mmorpg

het spel factions is een uniek spel voor zijn soort, en vooral omdat het dus gratis is. Je zult nooit zomaar andere spelers tegenkomen tijdens het uitvoeren van quests. Spelers bevinden zich in towns/outposts. Deze towns/outposts bestaan weer uit "destricts" van verschillende talen en hoeveelheden spelers. Dit is vooral om lag te voorkomen, en als je vriend zich bevind in destrict 2, kun je met een eenvoudige druk op de knop daarheen travelen. Echte instances/raids kom je niet tegen in factions, het maximale aantal spelers is 12. Maar je zult vooral rond lopen in groepen van 8. Voor mensen die gewoon even een half uurtje willen spelen/grinden bestaan er de "henchman". De henchman zijn computergestuurde poppetjes die je kunnen bijstaan in gevechten. Dit alles is prachtig uitgewerkt en de wereld is groot genoeg om je een tijdje zoet te houden.

Guild wars: factions is een geweldig spel die redelijk is uitgebreid voor de gemiddelde gamer. Er is nog veel meer te doen dan hier is geschreven, wil je er zelf achterkomen wat er allemaal te zien is, dan heb ik maar een ding te zeggen; Ren naar de winkel en koop dit spel!

Conclusie en beoordeling

None

Guild wars: factions is nagenoeg perfect spel dat op bepaalde fronten andere mmorpgs overtreft. Het spel speelt behoorlijk vlot en de gebieden zijn sfeervol en mooi. Als je toch al over guild wars bezit, is dit zeker een must-have titel!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Sfeervolle gebieden
 • Lage systeemeisen
 • Uitgebreide Klasse systeem.
 • Leuke toevoeging op de pvp
 • Minpunten
 • Net wat te klein voor een stand-alone titel
 • Klasses op sommige fronten niet goed gebalanceerd.
 • Community niet zo gehecht als bij andere mmorpgs.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een hoop overnames de laatste tijd..

 • Eens met Naamgebruiker

 • maar de games van D3Publisher zijn toch niet zo goed of wel??  edit: haha net gekeken niks komt boven een 5,7… toch??

 • Je moet toch wat overnemen om te laten zien dat je succes hebt.

 • @kevforce  Wrong. Dead wrong.  Puzzle Quest is een geniale game! Ik ken geen enkele gamer die dat spel zo'n laag cijfer zou geven.


 • Puzzle Quest rules idd!!!  En Onechanbara is ook gewoon cool!! :]

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren