1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Als ik een recensie schrijf dan doe ik er vaak maar een klein uurtje over. Ik vul gewoon in wat mij als eerste binnenschiet en schrijf dat op in Word. Vervolgens lees ik het goed door zodat het een goede leesbare tekst is met zo weinig mogelijk spel- en grammaticafouten. Vervolgens kan de recensie op het Internet worden geplaatst. Echter geldt dit niet voor mijn recensie over de game Animal Crossing: Wild World. Hier deed ik juist dagen over om er een recensie over te schrijven!

Dit komt namelijk omdat Animal Crossing: Wild World eigenlijk geen game is. Het is een non-game. Een non-game is een game die geen doel heeft en die je dus speelt voor de ontspanning. Dat was wel even wennen om zo’n game te spelen waar je helemaal geen doel hebt. Ja alleen in het begin moet je even klusjes voor Tom Nook doen, maar dat is binnen 10 minuten gedaan.

Welcome to Animal Crossing: Wild World

Tja waar zal ik eens beginnen... normaal zou ik beginnen door een stukje over het verhaal te vertellen of wat je kunt verwachten als je deze game speelt, maar in Animal Crossing is dat

moeilijk te vertellen. Animal Crossing: Wild World is een soort virtuele blokkendoos. In andere woorden, je bepaald zelf wat je doet en wat er gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld fruit gaan plukken en die gaan verkopen, of je kunt brieven schrijven en die aan je medebewoners sturen. Je kunt ook schelpen gaan verzamelen, of een vishengel kopen om te gaan vissen, zelf geschreven flessenpost in de zee gooien, verhuizen, bomen omhakken, buurtbewoners pesten door ze met je insectennet te slaan, enzovoort enzovoort. De mogelijkheden in Animal Crossing: Wild World zijn zo enorm veel, dat het je gewoon helemaal verslaafd maakt.

Elke dag zet je je DS aan om te kijken wat er nieuw is. Dit komt omdat Animal Crossing: Wild World, gebruik maakt van de interne klok op je DS. Dat wil zeggen dat als je s’avonds om 9 uur Animal Crossing: Wild World speelt, dat het daar dan echt avond is (tenzij je de tijden op je DS zit te veranderen). Ook de datum speelt een rol. Speel je Animal Crossing: Wild World in de herfst, dan zie je ook bomen met vallende bruine blaadjes. Speel je het in de winter dan kun je een heleboel sneeuw verwachten dat weer een heleboel mogelijk maakt (maak je eigen sneeuwpop!). Zelfs als je jarig bent kun je een groot feest in Animal Crossing: Wild World verwachten. Ook speelt je bloedtype een rol die je in het begin van de game instelt, wat het met de game doet weet ik niet.

Kort samengevat, omdat de game gebruik maakt van de interne klok van je DS zorgt het voor een oneindige levensduur, en dat is nou dat Animal Crossing: Wild World zo’n verschrikkelijke goede game maakt. Echter zal niet iedereen Animal Crossing: Wild World leuk vinden, dat is namelijk hoe creatief je bent. Als je het leuk vind om alles uit te proberen, dan hou je van deze game, zo niet, dan zul je deze game niet erg lang spelen.

Online!

Nieuw in Animal Crossing: Wild World, vergeleken met de oude deel op de Gamecube, is een complete online-modus. Je kunt vrienden uitnodigen naar jou dorpje te gaan of je kunt hun dorpje bezoeken. Echter moeten jij en je vriend wel allebei hun Friend Code hebben ingevuld, dat betekent dus dat je geen willekeurige vreemden mensen kunt gaan bezoeken. Samen met je vriend kun je van alles doen. Je kunt samen een viswedstrijd houden, items ruilen, kletsen met hun buurtgenoten, je eigen sterrenbeeld neerzetten… eigenlijk is het gewoon precies hetzelfde als je niet online bent, je hebt gewoon een vriend erbij om mee te kletsen! Online met Animal Crossing: Wild World is onwijs populair en je moet het eens uitproberen. Op de locale Animal Crossing forum wilt vast en zeker iemand wel met je online gaan. Gewoon even hun/haar Friend Code geven, de zijne/hare vragen, een tijdstip regelen en ga maar online!

Echter, als je online bent heb je niet alleen gezelschap, nee, de game zelf gaat namelijk in het geheim informatie over de hele wereld verspreiden. Nee het gaat je niet je hele identiteit op het Internet zetten, maar wel je zelfgemaakte kleding die je bij de kledingwinkel hebt gemaakt en zelfs je eigen buurtbewoners gaan verhuizen naar een dorp dat je helemaal niet kent, maar je krijgt er wel nieuwe voor terug! Alweer iets dat ervoor zorgt dat ook online helemaal verslavend is… het begint bijna eng te worden…

Nu worden we serieus

Tijd om wat kritischer te worden, want een game moet wel acceptabele graphics hebben met vloeiende animaties. Ook het geluid moet niet irritant zijn. Gelukkig heeft Animal Crossing dit allemaal. De graphics zijn mooi en kleurrijk en de animaties lopen soepel en vloeiend. Af en toe is er wel wat lag als er teveel personages in een beeld zijn, maar dat gebeurt gelukkig maar weinig. Het geluid verdient 2 duimen omhoog. De achtergrondmuziekjes zijn super en relaxend gevuld met magnifieke geluidseffecten. De achtergrondmuziekjes verwisselen om het uur (24 dus in totaal), dus wees maar niet bang van irritante repetitieve muziek. Helaas is er één ding waar we niks aan kunnen doen, en dat is de camera. De camera kan in de buitenwereld niet worden gedraaid en blijft dus de hele tijd voor je personage, wat zorgt voor onoverzichtelijkheid als je bijvoorbeeld wilt gaan vissen in de zee. Jammer van de camera, want voor de rest is het toppie!

Eum ja…

Na dit allemaal is er nog maar weinig te vertellen over Animal Crossing: Wild World. Alles is besproken. Alhoewel, eigenlijk klopt die zin niet. Zoals ik eerder zei zijn er ontelbaar hoeveelheid mogelijkheden in Animal Crossing: Wild World, dus het enige wat ik nog kan zeggen is dat je deze game moet kopen en het allemaal zelf moet uitzoeken. Als ik alle mogelijkheden zou moeten vertellen dan kan ik een heel boek schrijven van meer dan 200 pagina’s lang, dus koop die game en laat je fantasie los! Houd echter wel rekening met je echte leven!!

Conclusie en beoordeling

Animal Crossing: Wild World, is niets anders dan een virtueel speelwereld waar jij de baas bent. Omdat de game gebruik maakt van de interne klok van de DS, zorgt het voor een oneindige levensduur. Echter zal niet iedereen dit leuk vinden, maar dit spel ik zeker het proberen waard!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Prachtige graphics
 • Magnifiek geluid
 • Veel om te ontdekken en te doen
 • Voor de liefhebber een oneindige levensduur
 • Minpunten
 • Niet iedereen vind dit spel leuk
 • Camara soms onoverzichterlijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • als ik dichterbij zou wonen zou ik zeker komen maar goodluck voor degene die dat wel zijn =]

 • Toevallig zit ik dan net in A'dam (meeloopdag aan de VU), dus lijkt me wel leuk om de dag dan af te sluiten met op IG een spelletje SFIV te spelen :)

 • als ik niet in belgie woonde…

 • Heb hem al gespeeld, kan er niks van die combo's zijn veelste lastig.

 • Ik verdien dit niet. Wil wel graag, maar ben geen echte street fighter fan. Heb namelijk nog nooit street fighter gespeeld, sfIV zal hoogstwaarsch de eerste worden =)  Gun het dus eerder de echte fans.

 • En de prijsvraag is???? Of ben ik nou zo scheel?

 • gewoon je naam invullen… je meot gewoon geluk hebben om gekozen te worden.

 • balen, én ik woon aan de andere kant van Nederland, en dat is precies de dag dat ik die avond moet invallen voor iemand op werkXD

 • Leuke actie, dinges, maar ik woon toch wel erg ver weg. :P

 • Ben niet zo'n vechter maar leuk idee

 • Ik gun de winnaars van het harte

 • Tja, of je gaat gewoon naar Foregames vandaag en koopt de game daar al ;) Kan je hem gewoon lekker thuis spelen ^^

 • Rofl aan de reacties te zien komt er helemaal niemand :P

 • ik heb street fighter 4 ook gespeeld gisteren bij kameraden, het blijkt dat de bestuuring kut is de knoppen van 4.druktoets is niet te spelen en da zij waardse passen zijn traager. maar de HG Grapics is wel mooi de charatars zijn ook wel mooi gemaakt, de spel is wel top maar heeft ook aantal min punten voor de echte street fighter fans waar ze gaan iriteren aan de gamplay mode op de xbox 360 controler.

 • ik Moe Werken op woensdag.

 • leuk erg leuk

 • Awesome! Ik hoop dat ik deze keer wel win. Ik vind de vraag trouwens wel ongelofelijk moeilijk… damn, wat is het nou…

 • \"ik heb street fighter 4 ook gespeeld gisteren bij kameraden, het blijkt dat de bestuuring kut is de knoppen van 4.druktoets is niet te spelen en da zij waardse passen zijn traager. maar de HG Grapics is wel mooi de charatars zijn ook wel mooi gemaakt, de spel is wel top maar heeft ook aantal min punten voor de echte street fighter fans waar ze gaan iriteren aan de gamplay mode op de xbox 360 controler. \"

  My eyes! >.< ….

 • zijwaards stappen? NOOOOOOOOOOO!

 • Mag ik ook komen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren