1. Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (PC)

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (PC)

In 2001 kwam de game Ghost Recon uit. Het was een instant hit en het spel kwam even later ook nog naar de consoles. Aan diezelfde consoles hebben wij, de PC fans, te danken dat wij nooit Ghost Recon 2 hebben kunnen spelen. De officiele reden was dat het geen goed idee zou zijn om een deel van de serie te latern verschijnen in hetzelfde jaar. Dat zou uiteindelijk toch niet zijn gelukt want Advanced Warfighter werd uitgesteld en zou uiteindelijk voor de PC pas in mei 2006 verschijnen. Ubisoft had wat goed te maken aan de PC fans door het cancellen van Ghost Recon 2 en hebben met hulp van ontwikkelaar Grin meer dan een directe port gemaakt van Advanced Warfighter. Advanced Warfighter is op de consoles nu een topper, is de PC versie dat ook?

Het verhaal speelt zich af in Mexico City alwaar Captain Scott Mitchel met zijn Ghosts een wapenhandelaar moeten oppakken. De Ghosts zijn een soort supersoldaten die de laatste technologien bij zich hebben en zijn eigenlijk nog beter dan de Delta-Force. In pure Tom Clany stijl gaat natuurlijk het één en ander fout. De Amerikaanse president, die in Mexico City de nieuwe president komt begroeten maar plots ontvoeren de rebellen de Amerikaanse president. De Ghosts moeten hun missie cancellen en snellen te hulp. Hiermee kom ik op het eerste minpuntje. Misschien ben ik een gigantische mierenneuker maar ik vond het verhaal een soort propaganda filmpje voor het Amerikaanse leger. Het is allemaal van "God bless America and the President and if someone comes between that we will nuke em". Verder vind ik het ook niet echt origineel wat ik toch niet echt gewend ben van de Tom Clany spellen. Haastwerk? Geen flauw idee. Misschien staat de naam van de man wel op de doos om extra kopers te werven? We zullen het nooit weten.

Waar ik wel heel erg over te spreken ben is het grafische stijltje. Je kijkt niet door je ogen maar door een soort helm waar je al je informatie opziet. De graphics zelf zijn echt ongeloofelijk mooi. Heel Mexico City ziet er echt prachtig uit. Zo prachtig dat ik zowat niet uit mijn woorden kom. Helaas zal niet iedereen deze pracht kunnen bewonderen. Nee, ook niet de Xboxsekes want het spel ziet er op de PC echt een heel stuk mooier uit. Een voorbeeldje, om het spel op high quality te zetten zal je een 512MB videokaart nodig hebben. Verder raad ik je aan om 1GB ram in je kastje te zetten. En wil je echt alles zien? Dan zal je ook een Ageia PhysicsX kaart moeten kopen. Zo zie je, het futurischtisch stijltje komt ook terug in de systeemeisen die ongeloofelijk zwaar zijn. Ik moest met mijn X800XTPE ook flink het detail terugschroeven naar medium maar dan ziet het spel er nog steeds erg goed uit. Gelukkig hebben de makers het stijltje niet doorgetrokken naar de muziek. Daarentegen hebben ze een soundtrack gemaakt die vooral veel violen en trommels kent. Ik vond de soundtrack erg goed en hij is dan ook niet voor niets genomineerd bij de MTV video music awards 2006.

In tegenstelling tot de 360 versie van Advanced Warfighter speel je het compleete spel uit first person. Ik vind dit een hele goed zet want je kan de vijanden zo een stuk beter raken. Maar aan dit pluspunt hangt ook een minpunt. Als je vijanden wilt neerschieten vanaf de hoek van een muur dan kan je niet tegn de muur aanstaan waardoor de vijanden je wat makkelijker kunnen raken dan in de 360 versie. Om dit te compenseren heeft Grin een peak optie in het spel gebouwd waarmee je naar rechts en naar links kan leunen. Toch vangt dit niet alle problemen op want de AI is erg goed in schieten. Tel daarbij op dat het spel, ondanks de rigoreuze port, het spel een typisch console savesysteem heeft: De checkpionts. Hierdoor zal je af en toe luid vloeken naar je computer en staat de speler dus te koken in plaats van de videokaart.

Conclusie en beoordeling

None

Ghost Recon Advanced Warfighter is een erg goede shooter geworden die ook op de PC goed presteert. Het bied de PC bezitters een aangepast spel dat perfect op hun eisen inspeeld. Daarentegen is het spel wel erg zwaar, de AI is af en toe te slim en er zitten wat minder online mogelijkheden in dan in de 360 versie. Waren deze twee minpunten gefixed dan had ik het spel een 9.5 gegeven maar het krijgt nu een 9. Toch moeten Ghost Recon en tactische shooter fans zich zo snel mogelijk bij hun softwareboer melden om dan meteen door te lopen naar de hardwareboer. Niet te missen!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Extreme graphics
 • Gameplay
 • Multiplayer
 • Regelmatig gratis content
 • Minpunten
 • maar wel heel erg veeleisend
 • AI doet af en toe domme dingen en is wel erg goed in schieten
 • minder opties in multiplayer dan bij de 360 versie

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • IK hoop starcraft :) hou wel van een SF-game dusja :)

 • ik hoop een geheel nieuwe mmorpg =]

 • \"Dat laatste lijkt ons een gezond idee, want de laatste jaren draait het bij Blizzard alleen om de drie grote franchises: Warcraft, Starcraft en Diablo.\"  Het werkt anders wel heel goed. Ze verdienen geld als water (ook voor dat WoW uit kwam), en de spellen die ze uitbrengen zijn eigenlijk allemaal heel goed.  Een MMO van Starcraft of misschien zelfs Diablo sluit ik niet uit, hoewel ik denk dat ze eerder iets met Starcraft gaan doen. Maar ik ben benieuwd. • Was het niet al uit gesloten dat er nooit een Starcraft-MMO zou komen ?.. Of vergis ik me nou. Denk dat het overigens een compleet nieuwe MMORPG gaat worden.  Ach Blizzard heeft er ervaring mee, dus het zal wel goed komen denk ik.

 • \"Het draait bij Blizzard de laatste tijd alleen maar om de drie grote franchises, Warcraft, Starcraft en Diablo.\"  Daar noem je dan ook ff drie franchises!!! Er zijn maar weinig bedrijven die drie franchises van die kwaliteit kunnen laten zien!

 • dus mag ik hieruit opmaken dat dit het einde van wow word? en ze hopen dat zoveel mogelijk mensen overstappen hierop? zou wel tijd gaan worden denk ik.

 • @Shinydevil360  Geen einde. Komt gewoon een nieuwe MMO erbij. Dat en tegen de tijd dat dit spel uitkomt zijn we minimaal 5 jaar verder gok ik. En dan is WoW ook al een beetje aan het afsterven.  Of niet….  :P  Ik ben gestopt met WoW iig na 4 jaar. • Ben benieuwd!

 • Het zou ook zomaar kunnen dat er gewoon een nieuwe WoW komt hoor. Aangezien het publiek voor zo een setting een stuk hoger is. En WoW is altijd een goed spel geweest ook al zegt menig mens van niet.

  Jammer alleen dat het tegenwoordig zo makkelijk is om aan goede gear te komen. Dat betekende voor mij een eind aan WoW.

 • ooo

 • ik hoop egt dat ze eens een goeie mmo maken net als wow maar dan gewoon gratis. Je kan bijv ook de prijs van het spel omhoog doen en dan weet ik bijna zkkr dat er nog meer mensen mmo's gaan spelen:)  kom op blizzard. i've got faith in you;)

 • Ben benieuwt wat het word hopelijk word het wat. Speel sins paar maanden WoW en ik vind de questen soms beetje saai worden na een tijdje. Kill dit volgende quest kill het andere. Verzamel dit volgende verzamel het andere. Mag wel wat meer variatie in zitten bij die nieuwe MMO als je het aan mij vraagt.

 • ik heb geen WoW the verslaaft wiel ik niet aan raaken

 • hoop dat ze een nieuwe mmo game maken van warcraft

  dat spreekt mij en denk veel andere gamers het meest aan

 • Wordt een compleet nieuwe franchise, dat hadden ze al laten weten.

 • Misschien wordt het inderdaad eens tijd voor een nieuwe franchise. Blizzard kan immers niet eeuwig op dezelfde games blijven voortleven.

 • hmm wow zal eigenlijk nooit ten einde komen.. ook niet als zij deze nieuwe mmo gaan maken, het is altijd hetzelfde geweest met wow als er een nieuwe MMO kwam stapten wowers een maandje over en daarna waren ze zo snel mogelijk terug en ik spreek uit ervaring haha na 4 lange jaren van wow heb ik menig MMO uitgeprobeerd maar keerde altijd terug bij wow

 • goed dat ze is iets nieuw gaan proberen!!

 • Ik zie wel wat er van komt!

 • Interessant nieuws. Misschien een MMO die zich in het Diablo universum afspeelt? Lijkt me waarschijnlijker dan een MMO die zich in het Starcraft universum zal afspelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren