1. Command & Conquer (N64)

Command & Conquer (N64)

Als ik het heb over Command & Conquer weet iedereen waar ik het over heb. Command & Conquer is de bekendste en coolste oorlog serie aller tijden op de pc. Wat is het verhaal van deze stoere oorlog serie? VERHAAL?! Verhaal in je kanaal, het gaat alleen maar om oorlog voeren en de vijand verslaan! Het is alweer een tijdje geleden dat deze Nintendo game, ik bedoel ALLE Nintendo games in de winkels lagen. Jullie zijn natuurlijk gewend aan al die perfecte graphics, waardoor het lijkt alsof je echt oorlog aan het voeren bent. Command & Conquer ziet er niet zo piekfijn uit, waardoor je tenminste kan zien dat je een spel aan het spelen bent. Dat is natuurlijk een kut smoes, maar als je denk aan de tijd waaruit deze game kwam ziet het spel er redelijk goed uit. Maar niemand let daar meer op als ze dit goede spel aan ’t spelen zijn.

– We gaan maar eens beginnen met doorlopen van deze game. Het verhaal is zo allemachtig flinterdun. De kwaadaardige organisatie, The Brotherhood of Nod (NOD) die gelijd wordt door Kane, wil de wereld in handen krijgen. De vredelievende organisatie, De Global Defense Initiative (GDI), gesteund door de UN steekt hier een stokje voor en vecht terug. Nou, dat is wel het hele verhaal van C&C.; Zal de wereld in handen vallen van de kwaadaardige groep NOD of biedt de GDI genoeg weerstand om de wereld niet in handen te laten vallen van de NOD?! Het lot ligt in jouw handen.

– De Broederschap NOD werd gezien als een kleine terroristische organisatie. Nu de oorlog eenmaal is begonnen is de wereld er achter gekomen, dat NOD goed is uitgerust en beschikt over aanzienlijk veel en sterke land, -zee en luchtstrijdkrachten. Op uittreksels van in beslag genomen jaarverslagen is te zien, dat de economische macht reusachtig is. De NOD vertegenwoordigen waarschijnlijk een waarde van meer dan $255.200.000.000.

– GDI is opgericht op 12 oktober 1995. Hun doel is om de orde in de wereld te handhaven en de USA te beschermen. De GDI wordt gefinancierd door de VN en door verschillende nationale regeringen, publieke organisaties en zelfstandige ondernemingen.

– De oorlog is begonnen en je moet aan de bak. Kies je voor het kwaadaardige NOD of ga je de wereld redden met GDI? Laten we eens lief zijn, we nemen GDI. De GDI geeft jouw een construction yard en een paar leger eenheden. Hier moet je het mee zien te redden. Je hebt je bouwterrein gekozen en we kunnen gaan beginnen met het opbouwen van een leger, om zo NOD te stoppen met hun duivelse plannetjes. We bouwen een power plant, gevolgd door een tiberium refinery om geld te verdienen met je harvester. Er begint geld binnen te stromen en we bouwen een barrack, gevolgd door een weapons factory. We zijn nu in het bezit van twee tanks en tien soldaten. O nee, onze stroom valt uit! Bouw snel twee nieuwe power plants om zo meer stroom op te kunnen kweken! Wat zie ik daar in de verte? Het zijn twee light tanks! We hebben het overleefd, maar er zijn helaas wel vier soldaten gesneuveld en onze barrack is beschadigt! Onze engineer is gearriveerd en repareerd onze barrack.

– Ons leger is nu helemaal opgebouwd en we beschikken nu over een radar, een leger van honderd soldaten en vijftien tanks, onsze basis wordt verdedigd door guard towers, we hebben een stevige muur om ons basis heen en we zijn klaar om NOD te laten bloeden! En Mars, links, rechts, links, rechts, links, rechts! We zijn al een aardig eindje op weg, maar we krijgen een melding dat onze basis onder vuur ligt! Onze basis wordt verdedigd door tien soldaten en vijf tanks. Onze taak was om NOD’s basis uit te schakelen, dus we moesten doorgaan. We zijn nog een kilometer verwijderd van de NOD basis. Onze verdediging in de basis houdt aardig stand, maar NOD’s leger komt door de verdedigingsmuur heen. We hebben nu heel weinig tijd. Jullie drie gaan naar links, julie rechtdoor en wij met zijn vijfen nemen de rechterkant! We zijn de muur van NOD doorgekomen en we nemen de gebouwen en de hooguit tien man van NOD onder schot die de basis moest verdedigen. Ons basis begint in te storten! We kregen een melding dat er over 1 minuut een extra leger arriveerde, die ons hulp mest bieden. NOD’s basis was verslagen en de extra hulptroepen arriveerde op tijd! Tweederde van de soldaten is omgekomen en van de basis staat de construction yard en de barrack nog overeind. Onze missie is geslaag, maar we zijn nog lang niet klaar. NOD is nog lang niet verslagen. We moeten verder naar Frankrijk.

We zijn zes maanden verder en er zijn ondertussen veertigduizend soldaten omgekomen en vijftienhonderd voertuigen opgeblazen. Dit is onze laatste en grootste missie. Hiermee verslaan we NOD. Ons hele leger is naar hier gekomen om deze verschrikkelijke oorlog af te maken en NOD te verslaan. Ons leger bestaat nog uit duizend soldaten en zevenhonderd voertuigen.

Dit wordt voor ons een eitje. NOD bestaat nog maar uit tweehonderd soldaten en vijftig voertuigen. We marsheren met zijn allen naar de grote NOD basis. We lopen al tien minuten in de woestijn en we zijn nog drie kilometer verwijderd van de NOD basis. Rennen, rennen, rennen! Iedereen was in paniek. NOD had nog één geheim wapen. NOD schoot een nucleaire raket op ons af en er kwamen dertigduizend soldaten bij om en duizend voertuigen waren helemaal in puin. Ons leger bestond nog uit tienduizend soldaten en vijfhonderd voertuigen. We komen aan bij de basis en het is een harde strijd. We winnen de strijd en we blazen de hele basis van NOD op. De wereld is gered, dankzij de hulp van mij! Ik heb mijn legers goed getraint en ze door alle gevechten heen gesleept!

– De wereld is in orde, maar de sound en de graphics daarentegen zijn eigenlijk niet te redden. Ook al komt deze game uit de Romeinse Tijd, toch zijn de graphics en de sound niet goed. Het is wel zo dat dit één van de eerste games is, waarbij je oorlog moet voeren van bovenaf. De game is geweldig gelukt, alleen jammer dat de game niet een paar jaar later was gemaakt, waardoor de game ook nog mooie graphics en een goede sound had.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een goed begin van de Command & Conquer serie en als je een Nintendo 64 had, moest je deze game echt in je collectie hebben. Als je het spel aan 't spelen bent, wil je echt die oorlog winnen en het lijkt net alsof je midden in die oorlog zit. Bij deze game heb ik zeker waar voor mijn geld gehad.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Gameplay
 • Heel veel verschillende legereenheden. Zowel bij NOD als bij GDI
 • Besturing
 • Absoluut niet saai
 • Minpunten
 • Graphics (zelfs voor die tijd)
 • Sound
 • Geen Multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • In all fairness, Guitar Freaks was er wel eerder..

 • Waar maken ze zich eigenlijk druk om? Rock Revolution is toch een kutspel dat door niemand gekocht word.

 • Dan moet Guitar Hero hier toch ook mee te maken krijgen?

 • Ja idd. Wat die gast boven me zegt.

 • @DemonTPx, als ze dit toestaan en er worden vervolgens wel goede Rock Band klonen gemaakt, dan hebben ze geen poot meer om op te staan. Even in het midden gelaten of ze gelijk hebben, want Guitar Freaks was inderdaad eerder en hetzelfde concept in de basis. Tis moddergooien omdat er veel geld mee gemoeid is.

 • @Freestyleforce

  Ik dacht dat de developer van GH gewoon licentiekosten aan Konami betaalt.

 • GH is eigenlijk van Harmonix geweest, dus GH heeft hier niks mee te maken.

  Nu heeft Activision gewoon die rechten van Harmonix overgekocht, en gaat nu de serie keihard verneuken.

 • Was Konami niet überhaubt de eerste die muziekgames met ''echte'' instrumenten naar de arcadehallen bracht?

 • Gelijk hebben ze.

 • 10 * bagger

 • Rock Revolution is absoluut geen concurrentie voor Rock Band, waar maakt Harmonix zich druk over?

 • Lijkt mij dat Harmonix een 'concurrent' wil uitschakelen. Anders zouden ze Guitar Hero ook wel noemen.

 • Wat een gezeik, concurrentie is gezond..

 • Ik snap sowieso niet dat Konami met nog een muziekgame op de proppen is gekomen. Met Guitar Hero en Rock Band lijkt me die markt aardig vol. Vandaar dat Rock Revolution niet zo geweldig ontvangen is waarschijnlijk. Anyway, beetje triest inderdaad dat Harmonix een zeer zwakke concurrent wil uitschakelen, alsof ze er last van hebben.

 • Hoppa! Laaat Harmonix die Konami maar even weten wie hier de baas is! Rock Revolution is zwaar ondergeschikt aan ROck BanI! Dat RR is zeker zo'n tweederangs schijtgame die iedereen al in een betere vorm heeft gezien. Als je hem dan toch per ongeluk gebruikt, gebruik de wikkel achter het plastic op het doosje dan als condoom tijdens de vrijpartij met je vriendin, en hang de DVD maar aan de muur om als schietschijf te dienen, als je zaad in het midden probeert te mikken

 • Boeit niet echt voor mij…

 • Konami :O Niet bepaald een kleine Jonge.. Ben benieuwd wat het gaat worden.. Konami heeft toch Rechten daar over of vergis ik me daar nouw in :S

 • Zullen we een spannende rechtszaak zien ?

 • FIGHT,FIGHT,FIGHT!!  ik weet een manier om het uit te vechten speel een potje rock band en daarna een potje guitar hero wie het meeste punten heeft wint!!  guitaar hero krijgt wel extra omdat zij zijn begonnen met de gitaar en … • Zeikerds……

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren