1. Ninja Gaiden (Xbox)

Ninja Gaiden (Xbox)

Ik zit bij de Hayabusa clan ,ik ben een ninja die vecht voor zijn clangenoten. Ik zie mijn dorp nog branden , het zwarte deel uit mijn leven. Ik wist dat er daarna nog veel slechte gebeurtenissen zullen volgen. Ik heb alles gedaan om het zwaard ,het al machtige zwaard, te behoeden van de duistere kan maar het was tevergeefs. Ik Ryu Hayabusha heb gefaald , nee nog erger mijn hele clan heeft gefaald , maar ik ben hier nog. Dat is niet voor niets , ik moet mijn clan wreken en de duivelse macht die hier achter zit uitschakelen. Welkom in mijn leven , welkom in mijn nachtmerrie…

De games van tegenwoordig brengen meestal leuk vermaak maar is niet meer echt complex en uitdagend. Het is merendeel hersenloze troep wat maar leuk is voor eventjes. De meeste gamers vinden dit niet heel erg , want zweten voor een game en hard werken willen ze niet. Ze willen gewoon nooit vast komen te zitten , of het game over schermpje zien. Ze willen gewoon een leuke ervaring hebben en veel actie , zonder al te moeilijke knoppen combinaties in te drukken. Nou deze groep moet ik teleurstellen dit is jullie game niet , gaan jullie maar hello kitty adventure spelen want dit is echt voor de hardcore.

Zo nu dat gezegd te hebben gaan we nu verder met de kleine/selecte groep fijnproevers/harde werkers waarvoor dit spel bestemt is. Zoals jullie misschien weten is Ninja Gaiden een echte action game. De actie spetterd letterlijk van het scherm af met mooie combo’s ,veel afgehakte hoofden , veel bloed en een lenige ninja die mooi subtiel alles afmaakt. Ik kan makkelijk stellen dat dit een van het mooiste xbox spel is dat ik ooit heb gezien. Ryu’s acrobatische moves worden mooi soepel in beeld gebracht en hij barst uit zijn voegen van de polygonen. Alle character models en vijanden zien er ook super getailleerd uit. Alles loopt heel soepel en je hebt geen last van slowdown’s.

Ninja Gaiden is helemaal tot in de puntjes uitgewerkt niet alleen zit alles er goed uit , de gameplay is van dezelfde ongeëvenaarde niveau. Het is niet gewoon button bashen. Maar het is simpel weg combo’s leren , en als je het tijdens het spel een nieuwe move gebruikt moet je het meteen onthouden. Want elke vijanden vraagt om een andere tactiek dus automatisch een andere rits combo’s. Het wordt ook helemaal niet saai want Ryu heeft een heel arsenaal van wapens onder zijn beschikking , en in elk level worden er wel nieuwe vijanden/bazen geïntroduceerd. Je kunt tevens de wapens upgraden en je kunt scarabs verzamelen waarmee je nog meer extra wapens en items unlocked. Om het allemaal nog complexer te maken heb je ook nog magische aanvallen , voor als je de vijanden even snel wilt uitschakelen.

Maar waarom al die ophef over de moeilijkheids graad van menig xbox gamer? Dat heeft een beetje met die groep te maken waarover ik het in de 2de alinea over had. Die zijn niet gewend om 10 keer in een level het game over schermpje te zien. Die zijn niet gewend om de tactiek van de vijand te doorzien en te counteren. Ze zijn gewoonweg lui en willen hints van de ontwikkelaar , en ze willen alles voorgeschoteld krijgen op een bordje. Nou zo werkt het dus niet! Je zit nu in de harde game wereld en je zult het van je eigen kwaliteiten moeten hebben in deze game. Ik vind gewoon dat ze zeuren want Ninja Gaiden heeft gewoon een perfecte learning curve. In het begin kan ik begrijpen dat de instap moeilijk is maar daarna is het alleen maar alles perfectioneren en je vijanden bazen analyseren. Dit klinkt moeilijker als het lijkt maar dat maakt de game nou zo goed en uitdagend om te spelen. De bazen zijn ook zo lekker onvoorspelbaar , dat maakt het spel ook heel intens en wordt je “”een”” met de ninja achter het masker.

Denk maar niet dat je het hele spel aan het vechten bent , want er moet ook veel geklauterd en geklommen worden. Onze lenigen ninja kan alles van de wall jump tot langs een muur heen rennen. Hij is net zo ervaren met zijn wapens als met zijn moves. Je hebt tevens ook een aantal puzzels , maar echte uitdaging bieden die niet, het is meer voor de variatie. Het gaat allemaal om de perfecte dosering precies als je denkt nu heb ik het wel gehad met vechten krijg je een leuk klim stukje voor je kiezen etc. En dan heb ik het nog niet gehad over de bloedmooie cinematics die je voor geschoteld krijgt . Is er dan niets op te merken over Ninja Gaiden? Nou er zijn wel eens momenten dat de camera je niet kan volgen. Dat is vooral als je lekkere al je moves op de vijand/eindbaas aan het loslaten bent. Dit komt niet zo vaak voor dus dat is niet zo’n ramp , maar als het gebeurt heeft het wel cruciale gevolgen , en het game over scherm is niet meer te missen.

De lengte van de game is goed , ik schat ongeveer zo’n 25 uur (pin me er niet op vast). Je hebt ook nog veel dingen te unlocken zoals hogere moeilijkheids graden , andere pakjes , andere tactieken(d.m.v. andere wapens gebruiken/unlockable wapens) en zelfs de klassieke Ninja Gaiden versies zijn vrij te spelen! Over het verhaal heb ik ook pure lof , het is leuk om te volgen en je houdt de drive om door te spelen tot het laatste minuutje. Het verhaal heeft een mooie plot wendingen en veel verrassingen , vooral op het eind met de grote ontknoping. Door de cinematics en de cutscenes ontrafel je het hele mysterie en ze luiden meestal ook een spannend eindbaas gevecht in. Het geluid heb ik niks over te klagen het is gewoonweg van dezelfde kwaliteit als het hele spel.

""Kortom Ninja Gaiden is een prachtig spel in alle facetten op het gebied van gameplay , sound, verhaal met zijn plotwendingen/verrassingen , diversiteit en grafische is het een juweeltje om in te lijsten !!!""

Conclusie en beoordeling

Er zijn in deze tijd maar weinig games die echt moeilijk zijn. Dat komt door de ontwikkelaars zelf , ze willen er zoveel mogelijk verkopen dus , maken ze het spel voor jong en oud. Daarom valt Ninja Gaiden zo op in deze tijd , het is lekker pittig en alles is gewoon op top niveau.Kortom Ninja gaiden is gewoonweg een spel voor iedereen die het geduld , en de discipline heeft om een spel helemaal te masteren.
10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • Verhaal
 • Gameplay
 • Sound
 • Graphics
 • Diversiteit
 • Minpunten
 • Camera

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Chill :D misschien toch maar M E halen dan

 • Aight, misschien toch maar eens Dead Space voor de PC scoren…

 • ik denk dat ik Dead Space !! gooie shit is het nu alle morgen! lol komt door css!!

 • ik denk dat ik voor me eerst horrel game gaat Dead Space !!  Horrel? :') Goeie moggel, 5 kiklo inktvip.  Ontopic:  Mirror's edge maar eens oppikken, na Killzone 2 ofcourse.
 • nice:D toch dan maar miss mirrors edge halen

 • Beide games sinds release in bezit, Dead space was geweldig, maar Mirror's Edge? Frustration's Edge is een betere titel. Ik had er gewoon geen lol in, hoe vernieuwend het allemaal ook mag wezen en hoeveel het stijltje me verder aansprak. Als zouden ze me er geld bij geven, geen game die ik verder wil spelen.

 • dead space is echt een goede titel! zwaar ondergewaardeerd !

 • Zeer nice, nu ga ik Mirror's Edge meteen halen! :)

 • Ik zag de afgelopen week Mirror's Edge al liggen bij de Gameshop voor 39,99 euro!

 • Beide titels samen voor nog geen 40 Euro aangeschaft via eBay, een paar maanden geleden. Ik moet zeggen dat ik met beide titels ontzettend blij was.  Wat asdat0r al zegt, Dead Space is echt een zwaar ondergewaardeerde titel. Wat mij betreft qua gameplay, verhaal en beleving een betere titel dan een Gears of War, Metal Gear Solid of een Call of Duty.

 • Dat is zeker een mooie prijs

 • Wat mij betreft qua gameplay, verhaal en beleving een betere titel dan een Gears of War, Metal Gear Solid of een Call of Duty.

  Dat je enthousiast bent ók, maar dit is wel een erg gewaagde opmerking.

 • @Furjan NL: mee eens man, (Y)

  @ Warudin: fa'ka dan zeg je égt iets gevaarlijk kill, je kan niet zomaar takki man….(N)

 • mirror's edge cker nu de prys waard, ik had hem gewonnen toenderijd, maaja niet iedereen kreeg die gelegenheid, nu dus wel dus check hem, oowjah dead space ook, dik aan

  'keep up the good work EA' (*ehum)

 • Aah.  Beide games leken me wel beetje leuk.

  Mirror's Edge iets minder dan Dead Space, dus Dead Space maar is ene keer halen dan :D

 • Dat is wel netjes zeg, deze titels voor 40 euro.

 • Chill, dat word Mirror's Edge halen.

 • Check liever amazon.co.uk –> Mirror's Edge voor 18 pond (en de pond is nu bijna niets waard!). Ik heb laatst RE5,Killzone 2 en ME besteld voor 90 euro (in totaal, incl verzendkosten) ;)

 • Goeie zet, eens kijken wat de webshops doen hiermee :)

  Ik ben gewend niet meer dan een 25 euro per spel te betalen. Moet ik erbij zeggen dat ik altijd een paar maandjes na de release de game koop die ik wil en me ondertussen vermaak met al die andere spellen die ik nog niet heb uitgespeeld :)

 • Dat zijn natuurlijk prijzen die veel meer aantrekkelijk zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren