1. Battlefield 2: Special Forces (PC)

Battlefield 2: Special Forces (PC)

De elitetroepen gaan op kop in de geheime oorlog om de meest strategische posities op aarde in hun greep te krijgen. Word een Elitesoldaat of opstandeling met een compleet arsenaal aan geavanceerde wapens en hulpmiddelen en vecht in een strijd die het nieuws van 8 uur nooit zal halen…..

Enter Battlefield 2: Special Forces….

BF2:SF is een uitbreiding van de beste shooter van vorig jaar. Waar vorig jaar de gevechten plaatsvonden in grote uitgestrekte woestijnen en grasvlakten vind de actie zich nu plaats in de dichtbebouwde steden. Ook de strijdende facties zijn uitgebreid. Waar je eerst alleen uit China, Amerika en wat Arabieren kon kiezen kan je nu kiezen tussen de Britten, de Russen, de Navy SEALS, Meer arabieren, de insurgents en een handjevol rebellen. Lekker gezellig dus. Gelukkig is dit niet alles. Zo kan je ook nieuwe voertuigen vinden (waaronder quad’s en jetski’s ) en wat nieuwe wapens. Maar is dit genoeg om je geld waard te zijn?

Je bent speciaal!

De nieuwe Elite troepen verschillen een klein beetje van de originele strijdkrachten. Dit houdt in dat de skins, de stemmen en de wapens ietwat verschillen. Leuk is dat de strijdkrachten ieder hun eigen taal spreken. De Britten hebben lekker hun bekakte accent en de Russen praten ook weer alsof ze dronken zijn. Dus dat zit wel snor. Maar voor de rest is het echt jammer dat ze niet echt hun best hebben gedaan om de special forces echt speciaal te maken. De nieuwe wapenkits bevatten nu nachtbrillen, flashbangs, traangaas. Maar wat doen die nieuwe dingen nu ? Nou, dat zal ik je maar even haarfijn uitleggen. De flashbangs verblinden je vijanden tijdelijk door bij de knal een heel fel licht uit te zenden. Dit wordt nog erger als je een nachtkijker draagt! Gasgranaten daarentegen dwingen je tegenstanders om hun nachtkijker af te zetten en hun gasmasker op te doen. Doen ze dat niet? Dan wordt het beeld wazig en beginnen ze te hoesten waardoor ze natuurlijk sneller opgemerkt worden. Maar er zijn een paar gadgets die alleen gebruikt worden door bepaalde klassen. Zo hebben sommigen een grijphaak waarmee je sommige gebouwen mee kan beklimmen. Dit geeft de game echt veel meer tactische diepgang omdat je je vijand nu ook van boven kan belagen. De sluipschutter heeft weer een tokkeltouw waarmee hij zichzelf snel van de ene kant van het leven naar de andere kant kan verplaatsen.

Rijden ouwe!

Een andere nieuwe toevoeging is het verbeterde voertuigen assortiment. Zo heb je nog steeds de good ol’ tanks maar je hebt nu ook de beschikking over een pick-up truck. De pick-up truck heeft een sterk machine eweer in zijn laadbak en kan medesoldaten snel over het veld verplaatsen. Beetje als de warthog uit Halo. De tank kan zat mensen verplaatsen en lijkt wel onverwoestbaar. Dit leid tot het eerste probleem uit SF. De balans is een beetje ver zoeken. Er zijn wat voertuigen zoals de tanks en vliegtuigen die haast niet kapot te krijgen zijn en daarbij komt ook nog dat die krengen natuurlijk ook oersterk zijn. Waardoor je soms gefrustreerd raakt als iemand met een vliegtuig je basis aan het bestoken is.

What’s your story ?

Special Forces doet net als BF2 niks met zijn Single Player mode. Dit is een multiplayer game en ze hebben daar bij DICE niet geprobeerd om een verhaal of wat dan ook in de 8 nieuwe maps te pompen. Nee, je speelt gewoon 8 losstaande veldslagen die je offline met 16 computergestuurde tegenstanders kan spelen. Maar dit is gewoon niet de moeite waard. Het is de multiplayer waarvoor je het doet! De ingame serverbrowser en maakt gebruik van Gamespy en dit blijkt niet zo lekker te werken. Zo kon ik vaak geen enkele server vinden met de browser terwijl ik met het aparte gamespy programma bergen met servers voor mijn kiezen kreeg. Ik kwam er ook achter dat de filters vaak niet goed werkten en vaak was de game opnieuw opstarten de oplossing. Maar zodra ik een goede server vond met weinig lag en genoeg spelers was het echt dolle pret.

Sommige dingen kosten gewoon tijd.

Jammer genoeg, maar niet verrassend, is dat de serverbrowser niet het enige probleem is. Het kan soms echt lang duren voordat de game goed draait. Zo had ik vaak last van crashes waardoor ik naar het bureaublad terug werd gegooid. Op een slechte dag kostte het mij bijna 2 uur voordat ik de game eindelijk kon spelen. Dan is er ook die tergende laadtijd. Ik snap niet waarom het zo lang duurt. De maps zijn niet eens zo groot maar toch kost het enkele minuten voordat de maps klaar zijn. Als je niet zo om de graphics geeft dan kan je de lichteffecten zetten want dit reduceert de laadtijden bijna met de helft. Maar wat weer kut is, is dat de shaders bijgesteld moeten worden en dit kost natuurlijk ook weer veel tijd. Ik had ook soms dat het bijgesteld werd toen ik niks veranderd had. Misschien kan EA er niks aan doen, maar ik verdenk de programmeur ervan dat hij gewoon trots was op zijn laadscherm en er zeker van wilde zijn dat iedereen hem kon bewonderen.

Hé..Hé..eindelijk spelen!

Nou, de interface zit vol met bugs. De browser zit vol met bugs. Zelfs als je de game direct van EA download zit het vol met bugs. Als je als gamer ooit eens buiten komt kan je beter naar de winkel gaan om de game gewoon te kopen. Want dan kan je de game veel en veel eerder spelen. Zelfs als je met je vriendin mee gaat, die alle kleren wilt passen en natuurlijk weer uitgebreid wil lunchen. Hoe dan ook, als je de game hebt geïnstalleerd, een server gevonden hebt en de laadtijden doorstaan hebt kan je zelf beslissen of de game de moeite waard is. Maar tot dan moet je mijn recensie maar lezen! Gelukkig hebben gebroeders EA en DICE goed werk geleverd met de actie in de game. De personages zijn goed geanimeerd, de nieuwe wapens zijn cool, de voice acting is tof en de nieuwe maps zijn echt stoer! Deze uitbreiding doet wat je van een uitbreiding verwacht. Het breid de originele game uit en Special Forces heeft hierin gewoon goed werk geleverd. Maar het had wel meer kunnen zijn.

Waar ben ik nou ?

De 8 nieuwe maps zijn het grootste bestandsdeel van deze uitbreiding. Maar zijn ze ook de moeite waard? Nou, je hebt hier goede en minder goede. De nachtelijke maps zijn tof en maken zeer goed gebruik van de nieuwe items. Maar er zijn ook wat vreemde maps. Zo is er een level waar de insurgents een gigantische raket proberen te lanceren.

De maps voegen veel tactische mogelijkheden toe aan het geheel. Zo kan je nu de vijanden beter flanken en zijn er meer punten om je vijanden te beschieten. Dit dwingt je om de map goed te leren kennen want je moet natuurlijk weten waar alle vijanden vandaan kunnen komen. Een andere map plaatst je in een gigantisch vliegdekschip dat wordt aangevallen door rebellen op jet ski. Dit klinkt een beetje vreemd. Maar eerlijk gezegd zijn er geen slechte maps in de game. Ze zijn allemaal groot, zien er goed uit en geven je allemaal de vrijheid om de vijanden te beschieten op elke manier die je wilt.

Conclusie en beoordeling

None

Uitgevers maken een uitbreiding met maar 2 redenen. Om gamers geïnteresseerd te houden en om nieuwe gamers aan te trekken. Jammer genoeg bereikt SF maar één doel. Want deze game verandert niets drastisch aan het origineel. Dus iedereen die niet geïnteresseerd is in het origineel zal deze game ook niet kopen. Ook de bugs deden afbreuk aan het speelplezier. Maar voor iedereen die plezier heeft beleefd aan Battlefield 2 is deze uitbreiding verplichte kost. Twijfel je? Probeer de game eens uit bij vrienden.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Nachtelijke maps
 • Nieuwe gadgets
 • Nieuwe wapens
 • Grafisch nog steeds goed
 • Voice acting
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Laadtijden
 • veel bugs

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goede week……

 • X-Blades, GTAIV uitbreiding en Street fighter IV… Wat een week.

 • Street Fighter IV en Dragon Quest zijn vooral de toppers voor mij:)

 • Street Fighter IV ga ik voor

 • Lekkere week. Met Warhammer voorop!

 • ik wacht nog ff een maandje (Re5)

 • 50 Cent: Blood on the Sand

  Spelers krijgen na Bulletproof wederom de kans om met rapper 50 Cent op pad te gaan, ditmaal in Blood on the Sand. Na een optreden van de hiphopster in een door oorlog verscheurd land in het Midden Oosten wordt een waardevolle diamant gestolen door een groep criminelen. Het is aan jou om met 50 Cent op pad te gaan, de criminelen terecht te wijzen en terug te nemen wat eigenlijk van jou is.  Hierbij krijg je uiteraard hulp van G-Unit, de groep vrienden van ‘Fiddy’. Samen met bijvoorbeeld Tony Yayo, Whoo Kid en Lloyd Banks vecht je je door een reeks spectaculaire levels, vol met schietactie op de grond en in de lucht vanuit bijvoorbeeld een helikopter. Een tweede speler kan daarbij op elk moment de rol op zich nemen van één van de G-Unit-leden om jou te helpen in jouw missie. Tijdens deze missies scoor je punten, die je later weer om kunt zetten in geld om zo bijvoorbeeld krachtigere wapens en uitrusting aan te schaffen. Tijdens het spelen worden fans van de rapper verwend met nieuwe muziek van zowel 50 Cent als G-Unit. De game telt in totaal achttien nieuwe nummers, samen met een grote hoeveelheid meer bekende nummers.  -1 • The lost and the damned is natuurlijk een toppert. Maar ik heb geen GTA IV :'D

  Street fighter IV is voor mij persoonlijk wel interessant.

 • X-Blades scheen kak te zijn (Gamerankings) SEGA ultimate collection heeft echt goeie cijfers gehaald!

 • De SEGA Ultimate Collection lijkt mij persoonlijk wel wat omdat er ook een aantal klassieke RPG's bij zitten naar ik begrepen heb. Street Fighter beheerst deze week (of zelfs gewoon begin van dit jaar tot RE5 komt) natuurlijk, maar deze klassieker verzameling lijkt mij persoonlijk leuker omdat ik niet zo van de fighting games ben.

 • De gene die mij nog het meeste aanspreekt is dan toch maar gta IV

  THE LOST AND DAMNED

 • Ben wel benieuwd of er een recensie komt van X-blades en of de game wel de moeite is.  Dien Dragon Quest zie ik zitten, lauter en alleen voor het feit dat het een oldskool rpg is.  And finally… Streetfighter!


 • Ik ga voor The Lost and Damned!

 • Ben X-Blades al aant spelen dus de recensie komt!

 • goede releases alleen waar is killzone 2?

 • Geen een interesseert mij. En Killzone komt volgens mij pas volgende week.

 • Killzone 2 komt volgende week uit.

 • Daar zit niks voor mij bij!

 • Ben benieuwd of X Blades nu wat is. Warhammer lijkt me ook wel leuk, maar geen idee of mijn PC dat aankan.

 • Een hot voor Dragon Quest en een not voor 50 cent.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren