1. Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (PS2)

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (PS2)

Ken je wel eens het gevoel dat je hebt als je net een actiefilm hebt gezien en je dingen na wil doen omdat het zo’n leuke film was? Nou dat heb ik iedere keer als ik een animé serie kijk. Dan heb ik gelijk zin om buiten te gaan gillen om super saiyan te worden of ga ik één van de bekendste zin van de serie noemen Kame Hame Ha. Het lukt natuurlijk nooit maar ja daar lette ik niet op. Soms dacht ik toen ik nog jong was, shit ik moet meer trainen anders wordt ik nooit een super saiyan. Ooit kwam ik wel dicht bij. Maar je weet denk ik al over welke animé serie ik het heb. DragonBall Z voor mij de leukste animé serie. En daar gaat deze recensie over, één van de vele DragonBall Z delen. Maar met dit deel is iets aan de hand het is anders dan de traditionele fighting games. Wat dat is vertel ik je zo.

Stargate? Oh Nee Battle Gates sorry.

Dit deel is anders dan de budokai reeks mede door het vechtsysteem, maar daarover later meer. De hoofd mode is anders dan deeltje drie en twee. Drie was rondvliegen etc en twee was een soort bord met pionnetjes. Tenkaichi die heeft Battle Gates van elke saga (seizoen) van DragonBall Z. Ook heb je nog extra gates dat zijn andere verhalen. Sommige die konden gebeuren zoals dat je met Frieza van iedereen wint. En dat Frieza dan de heerser is van het heelal (mocht hij wensen). Ik vind de Battle Gate leuk bedacht, maar soms heb je foutjes zoals sommige dingen die je moet doen. Bijvoorbeeld dat je tegen iemand moet vechten en er staat overleef tot de tijd op is. Nou denk je vast niet dat dit moeilijk is, maar dan blijkt het dat hij 3 keer zo sterk is en 3 keer zoveel Health points heeft. Ja, daar schiet je veel mee op. Naast de Battle Gate mode heb je ook nog de Ultimate Battle mode. Dat is ook iets anders. Er zijn 100 vechters en jij moet zorgen dat je natuurlijk op 1 komt te staan, als je verliest zak je en als je wint stijg je. Simpel en erg leuk. Daarnaast heb je ook nog de World Tournament net als in de vorige delen. Ik vind het nog steeds geen drakenbal aan omdat, als je hem dan in elkaar slaat en hij nog één klap verwijdert is van verlies, doet hij een combo en zorgt hij dat je eruit vliegt. Al die moeite voor niks. Maar je hebt ook een Cell Tournament en daar mag je gewoon uitvliegen. Voor de rest heb je nog het standaard Duel en Practice en ook nog Z Fusion, dat is geen vechtmode dus daarover later meer. Ik vind de verschillend modes wel leuk mijn favoriete is toch wel Ultimate Battle want als je eerste staat denk je: Ik ben de beste!

Jodium voor hun wondjes.

Het vechtsysteem is zoals ik al zei anders dan alle andere delen. Dat komt omdat de camera achter jouw rug staat en je kan vrij bewegen in de lucht, of op de grond staan. Dat is niet alles je kunt ook meerdere malen op de aanvalsknop drukken. Dan op X en weer op de aanvalsknop, dan ingedrukt houden en dan schop of sla je de vijand heel ver weg. Dat vind ik wel leuk gedaan want het lijkt dan echt op een DragonBall Z gevecht mede, dankzij de verwoestbare omgevingen. Want als je iemand zo slaat vliegt hij door de gebouwen heen of stenen. Erg leuk om te zien. Een ander leuk dingetje dat niks toevoegt aan de gameplay maar wel aan de sfeer dat is dat je kunt zien dat ze verwondingen hebben als je ze stevig in elkaar slaat. Of als je een superaanval doet. Je ziet ze bloeden, want ze kunnen tijdens de gevechten niet een pleister erop doen. Maar je gaat er niet langzamer, van of je wordt zwakker omdat je zo verwondt bent. Het voegt gewoon wat extra’s toe aan de sfeer. Zoals de soort cell shaded graphics. Net als de vorige delen het past er gewoon goed bij.

Hé die Kame Hame Ha klinkt net als die van de serie!

De sound is gedaan door de stemacteurs van de serie en je hoort ze door de gevechten wel eens wat zeggen als ze bijna verslagen worden zoals: “wow jij bent sterk”. Het is wel leuk om de stemmen te horen van iedereen, want er zijn er veel heel veel! Zo’n 50 personages en 90 verschillend transformaties. Waarom is dat apart? Nou dat vertel ik later wel. De maps zelf zijn leuk voor diegene waarin veel kapot kan. Zoals de Ruined City .Lekker de computer of je vriend door die gebouwen meppen. Ook leuk is Kami’s Lookout lekker vliegen en die palmbomen neerhalen. Niks is leuker dan je agressie laten gaan en de vijand helemaal inelkaar meppen door gebouwen heen slaan. En als hij dan ligt een super aanval! En lekker uitlachen. Dat deed ik veel als ik 3 keer had verloren in zo’n ontiegelijke klote overleef tot de tijd voorbij is wedstrijd. Maar je kunt er ook voor kiezen om computer tegen computer te laten vechten. En dan zien hoe ze elkaar helemaal verrot meppen ook leuk maar het is toch leuk om het zelf te doen.

Goku is net als ik!

De eerste keer dat ik het speelde koos ik Goku en ging ik naar practice even kijken hoe het was. Dus het gevecht begint. Het ziet er mooi uit en speelt lekker. Ik ga Goku laten opladen hij is full power, Ik ga kijken bij de skill list staat er niks in van transformeren dus ik dacht misschien moet ik hem halen, maar toen zag ik bij het kiezen dat je omlaag moest kiezen om super saiyan te worden! En je kunt niet eens ingame transformen! Ik weet zeker dat Goku zich net als mij voelt, bijna Super Saiyan maar net niet helemaal. Dus ik kies hem als Super Saiyan ik kijk bij de skill lijst en denk ik dit alles? Het waren zo’n 4 aanvallen en ik dacht dat is weinig. Ik ben bij andere poppetjes gaan kijken precies hetzelfde. Ik dacht wat is hier aan de hand! Maar blijkbaar hebben ze daarvoor gekozen, vind ik toch wel jammer dat er niet zo veel aanvallen zijn zoals bij de budokai reeks.

Mooie oorbellen.

Een nieuwe toevoeging die ik toch wel moet noemen is de Z Fusion. Bij Battle Gate krijg je soms van die dingen als je wint die er voor zorgen dat je nieuwe characters kunt maken het is even puzzelen maar zo kun je nieuwe characters maken of transformaties. Je krijgt ook +3 health of +3 Ki en die kun je weer gebruiken bij de Ultimate Battle mode om te zorgen dat jouw poppetje de sterkste is. Maar ik heb weer genoeg getypt. Ik ga weer wat oorbellen mixen, een dikke roze alien door gebouwen schoppen en nummer 1 worden en dan bedoel ik niet in de top 40.

Conclusie en beoordeling

None

Tenkaichi vind ik persoonlijk beter dan de budokai reeks mede dankzij het nieuwe vecht systeem en de camera. Ook zijn hier meer personages maar helaas kunnen die niet transformeren en de moeilijkheidsgraad verschilt soms te veel en dat is toch wel wat jammer. Hopelijk maken ze dat allemaal bij deeltje 2. Wil je bezig blijven tot die tijd koop dan deze want het is een echte aanrader voor dbz-fans en non-dbz fans
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel characters
 • Graphics
 • Verwoestbare omgevingen
 • Zichtbare verwondingen
 • Erg goed vechtsysteem
 • Minpunten
 • geen ingame transformaties
 • moeilijkheids graad verschillend
 • camera kan soms moeilijk doen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ziet er grafisch goed uit.

  ga m alleen waarschijnlijk niet halen.

  komen nog genoeg goede spellen uit.

 • jammer

 • jammer dat de game niet zo is, maar hoort wel thuis in mijn Silent Hill collectie :)

 • deze recensie is bijna een letterlijke vertaling van de review die ik in oktober al las op gamespot :S Hoewel, bijna, hij is gewoon precies hetzelfde :P  Dus óf de game heeft bij beide reviewers dezelfde indruk gemaakt, óf… ;)

 • Beetje negatieve recensie, maar weerhoudt mij er niet van om deze game aan de collectie toe te voegen. Dit deel is tenminste al een stuk beter dan zijn laatste voorganger op de PS2. En zelfs op de PSP was ie prima te doen, en deed ie niet onder voor zijn voorgangers op de consoles. Silent Hill 2 en 3 waren voor mij het absolute hoogtepunt in de serie.Silent Hill heeft altijd al een vage verhaallijn gehad die langzaam op gang komt. Over smaak valt niet te twisten, toch?

 • NAH NIKS VOOR MY alleen al de naam Homecoming…..Gaap klinkt toch niet eng ofzo

 • Niet zo een heel goede game dus.

 • Nou ik ga hem toch halen !!. Ik baal nog steeds dat Resident Evil sinds deel 4 zo verrot is geworden . in de demo ben je alleen maar zombies aan het knallen , ik snap niet wat mensen daar aan vinden maar goed ieder zijn eigen smaak …. Laat mij maar rustig in een verhaal getrokken worden zoals in Silent Hill

 • Tja ik vind dit wel erg negatief ben nu net bij de eindbaas en heb me erg goed vermaakt in deze game! Deze review lijkt een beetje op een kopie van gamespot zoals al wordt aangegeven. Ik vind het in ieder geval wel een aanrader, lekker thriller-action-adventure game.

 • 10 *bagger

 • Ik ga m wel halen :)

 • jammer, maar ik kenden hem nog niet

 • Jammer, had er wel wat meer van verwacht.

 • Deze review IS bijna een kopie van die van gamespot; oei oei jongens (check het zelf maar 'ns!!!).. Heb hem al een tijdje geleden uitgespeeld en vond de nieuwe moves van Alex juist een verademing, weet ook niet op welke moeilijkheidsgraad je hem gespeeld hebt maar om nu te zeggen dat hij o zo makkelijk was vind ik een beetje overdreven!!! Grapisch had het allemaal wat beter gekund maar dat geldt eigenlijk voor elke SH. Maar de game een 6,5 geven???? Ik bemoei me nooit zo met de uitgedeelde cijfers en bazeer mijn aankopen ook niet hierop maar deze recencie is toch ver beneden IG'mers pijl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Waarom is dit bij PC gepost?

 • Die krijgt geen thuiskomst bij mij thuis!

 • Ik had er wel veel van verwacht. jammer

 • Had er wel iets van verwacht. Mss ooit eens meepikken uit de budgetbak.

 • Silent Hill is de laatste tijd niet meer wat het geweest is…

 • Hmm, jammer voor de horror-fans, waar ik dan weer niet bij hoor :P. Weet echter wel dat het vroeger zo'n goede serie was, en dan is het natuurlijk jammer dat er een minder deel uit komt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren