1. Metroid Prime: Hunters (NDS)

Metroid Prime: Hunters (NDS)

Shooters op de handhelds worden vrijwel nooit geprezen, omdat de controls vaak niet lekker zijn. Zo lees je vaak in recensies zaken als: deze shooter mist een muis en toetsenbord of controller. Hoewel de meeste handheld-shooters vandaag de dag nog steeds niet echt goed zijn doet Nintendo toch een poging om een goede shooter te maken voor een handheld. Nintendo is namelijk de ontwikkelaar van het spel Metroid Prime Hunters(MPH) die je op de Nintendo DS kunt spelen. Het sterkste punt van de DS is uiteraard het touchscreen. Nintendo heeft bedacht om bij Metroid Prime Hunters juist op dit punt in te spelen.

Bij MPH speel je zoals altijd de bekende Samus Aran. In het begin krijg je een vaag bericht toegestuurd, waarin beschreven wordt dat er in een bepaald deel van het heelal een sleutel naar een ultieme kracht ligt. Deze sleutel kun je uiteraard niet in een poep en een scheet bemachtigen, want je moet namelijk de zogehete “Artifacts” verzamelen. Deze Artifacts zullen je uiteindelijk naar het hoofddoel begeleiden. Het leuke ervan en eigenlijk het leukste punt van de Singleplayer is dat jij niet de enige bent die de befaamde Artifacts zoekt. Er zijn namelijk andere premiejagers actief die exact hetzelfde vage bericht ontvangen hebben. Door middel van reizen naar verschillende planeten vind je de Artifacts. Dit kun je doen met een arsenaal aan wapens. De vraag is natuurlijk: ”Hoe doet Samus dat? ” Het antwoord is vrij simpel. Ze kan namelijk haar kanon in verschillende wapens veranderen, variërend van sniper tot bommenwerper, wat natuurlijk fervent overkomt bij menig gamer. Eigenlijk valt er vrij

weinig aan te merken op de Singleplayer, waren het niet dat het echte klassieke Metroid Prime sfeertje niet te vinden is in MPH. Dit komt niet door de omgeving, maar meer door het verhaal en de stijl. Het is gewoon een FPS met de stijl van Metroid Prime Een minpunt dus voor menig diehard Metroid Prime fan.

Een First Person Shooter gespeeld via touchscreen leek mij op het begin vrij raar. En dat werd ook bevestigd na mijn eerste potje schieten. Bij Metroid Prime Hunters is het namelijk de bedoeling dat je richt door middel van het touchscreen element van de DS. Zie het daarom als een soort muis, maar dan met een stokje. Staat je vijand dus iets aan de rechterkant van je richter, dan ga je met je stokje over het scherm naar rechts, waardoor je dus op de vijand gericht staat. Schieten doe je overigens met R als je rechtshandig bent. Springen doe je door twee keer de tikken op je Touchscreen en verschillende wapens selecteren doe je eveneens op je Touchscreen. Op het begin - zoals ik al eerder gezegd heb – voelt alles een beetje raar aan dus het komt op het eerste gezicht nogal vreemd over. Eigenlijk logisch, dit heeft naar mijn weten nog geen enkel ander DS spel geflikt. Het is dus even wennen, maar na verloop van tijd kreeg ik het aardig onder de knie. Mede door het feit dat je met Samus ook in een bal kunt veranderen en dan bommen kunt laten vallen. Dit bestuurt allemaal wat makkelijker en raad ik ook aan voor beginners. Over de besturing kan ik eigenlijk maar één ding zeggen: “Goed oefenen en dan voel je gewoon dat het de perfecte besturing is”.

Hoewel het bij de DS niet echt om de grafische kracht gaat, maar meer om de Gameplay, wil ik er bij dit spel toch een speciale alinea voor maken. In het begin van Metroid Prime Hunters zul je niet veel van de grafische aspecten van het spel zien, maar dit verandert later. In het begin zien de gangen er hetzelfde uit en is het wel een beetje repetitief te noemen. Eenmaal wat verder in het spel gaat het er allemaal toch wat spannender uitzien, omdat het er grafisch gewoon “creepy” uitziet en daar laat ook het geluid van zich horen. Samen, en dan vooral de graphics, zorgen ze voor een goede sfeer bij elke planeet. Ik prees de DS eerst aan als een “Gameplay Handheld”, maar dat gevoel is nu toch wel een beetje weggenomen. Het geluid en de graphics in dit spel zijn gewoon enorm goed en daarom verwacht ik ook in de toekomst dat de spellen op de Nintendo DS er gewoonweg grafisch beter uit gaan zien en dus niet alleen op de Gameplay zal gaan leunen.

We hebben al meerdere spellen meegemaakt die gebruik maken van de Online optie doormiddel van Wifi. Metroid Prime Hunter is eveneens Online te spelen en ik had - na een uurtje Singleplayer gespeeld te hebben - wel zin in een spannend potje over de Wifi connectie. Toen ik eenmaal in een Lobby kwam schrok ik even, omdat ik nog nooit iemand had horen praten door een DS. Na mijn schrik reactie was ik eigenlijk wel blij, want dit betekent veel goeds voor MPH en voor de toekomstige DS spellen die ook van het zogehete Voice-Over-IP zijn voorzien. Ik kreeg hierdoor zelf een beetje het Xbox live gevoel, maar dat uiteraard nog niet helemaal. In de multiplayer heb je trouwens verschillende modi zoals de Battlemode, waarbij je elkaar simpel weg gewoon moet afslachten.

Bij Capture speel je gewoon een soort capture the flag, alleen dan met Artifacts. Survival Mode: Spreekt voor zich, iedereen krijgt een bepaald aantal levens en je moet overleven. Defender: Bescherm een bepaald punt. Prime Hunter: een speler wordt een soort superman die sneller loopt en schiet, wie de Prime Hunter dood wordt het zelf. Wie het langst de Prime Hunter is wint. Nodes: Verover zoveel mogelijk strategische punten. De meest gespeelde en meest verslavende modus is Bounty Hunter. De bedoeling bij Bounty Hunter is om een Artifact te pakken en die naar een bepaald punt te brengen. Wie de meeste Artifacts verzameld heeft wint het potje en mag uiteindelijk de Artifact houden. Hier komt meteen een tweede Online begrip het hoekje om. Bij MPH heb je namelijk een zogehete Hunter License. In deze Hunter License staat aan wie je de Artifacts verloren bent en zij worden dus jou rivalen. Tevens kun je door deze Hunter License je rivalen opzoeken en je Artifact terughalen. Een heel leuk punt en dit maakt het spel ook competitief goed. Naast het Online gedeelte heb je ook een normale Multiplayer die overeenkomt met het Wifi gedeelte. Zie het maar als een Mario Kart alleen dan schieten met dezelfde modi als bij Wifi. Het online gedeelte heeft naar mijn mening geen minpunten en is eigenlijk het sterkste element van Metroid Prime Hunters.

Conclusie en beoordeling

None

Metroid Prime Hunters is voor mij de beste Handheld Shooter tot nu toe. Nee, je hebt geen muis of controller nodig. Alles loopt lekker en de besturing werkt gewoon perfect. Daarnaast zit het grafisch goed in elkaar en online is het echt goed. Het enige, maar dan ook het enige minpuntje aan dit spel is dat het niet het klassieke Metroid Prime Hunter sfeertje heeft. Wat doet het er eigenlijk toe? Metroid Prime Hunter excelleert in haar soort en bewijst dat een Shooter dus op een handheld werkt!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Hunter License
 • Multiplayer
 • Besturing
 • Graphics
 • Voice Chat
 • Minpunten
 • Niet echt het klassieke Metroid Prime sfeertje

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Euh gasten, Powerslave noemde Exhumed in Europa.  Misschien effe veranderen voor mensen denken dat je het nieuwtje van een US-site plukte :-p

 • Ik denk dat ik meer plezier heb gehad met Worms dan dat ik hiermee ga krijgen.

 • Ik heb nog steeds plezier met worms. Dit kan me denk ik ook niet echt boeien, maar ik zal eerst de demo is spelen voordat ik mijn menig vorm:)

 • Death tank, ja die heb ik heeeell lang geleden gespeeld op de Saturn (kon je openen door óf alle wc's kapot te schieten in Duke nukem of gewoon door Duke Nukem en Quake beide te kopen ;)  NB: ik vond Death tank wel heel anders spelen dan Worms hoor!

  Death tank is real time en WOrms turnbased.


 • Lijkt me wel leuk om even een trial van te spelen en dan ff kijken.

 • Arcade game waar ik het meest naar uitkijk dit jaar niet in het minst omdat er een zo lijkt het toch zeer leuke 4 player offline multiplayer inzit. Game ziet er top uit voor een arcade game, simpele gameplay is niet noodzakelijk slecht. Vaak zijn de eenvoudigste games nog de leukste, complexiteit is niet altijd een garantie voor heerlijke gameplay.

 • Leuk, even de trial bekijken.

 • gaan de prijsen om hoog ? 1200 voor een arcade game:S

 • Ik ben nog bezig met Halo 3 geen tijd om eens inde XBLA te kijken.

 • mischien wel leuk!!

 • zeg me niets ?

 • 1200 ms points veel te duur

 • Niks voor mij, en duur ook.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren