1. Tony Hawk's Underground 2 Remix (PSP)

Tony Hawk's Underground 2 Remix (PSP)

Ollie + Kickflip + Darkslide + Manual + Melon + Revert + Handstand. Ja, Tony en z´n vrienden zijn er nu ook op de PlayStation Portable om daar de vetste trucs en bad-ass combo´s te doen! Yeah

Ahh, die goeie oude tijden met Tony Hawk´s Pro Skater 2. Die heb ik veel gespeeld zeg! Toen ik hem uitgespeeld had, ging ik ook skaten, ik bakte er niks van, ging dus weer virtueel verder skaten.

Ik heb ondertussen al een aantal Tony games plat gespeeld, en vond ze stuk voor stuk vet. Alleen miste ik Tony Hawk Underground 2 nog. Ik had al gehoord dat die er ook was voor de PSP, met nog een paar bonus dingetjes, dus ik ging kijken.

€45,- bij de lokale gameshop, balen.. Totdat ik hem een paar weken geleden voor €15,- zag liggen. Gelijk meegenomen

Eenmaal thuis, kon het beginnen. Ik ging eerst even de Quick Play modus. Hier moest je eerst een van alle pro-skaters kiezen, en daarna het level. Ik koos voor Good Old Tony en ging naar Barcelona.

Toen ik begon, was ik uitermate blij verrast. Ik verwachte een hele afgespekte versie van een moderne Tony game, met bar slecht graphics en stroefe gameplay, maar dat was het niet! Ik maakte de ene combo naar de andere, haalde high scores, ik kon niet meer stoppen.

De gameplay is net als in de console game gewoon helemaal top. Alleen de besturing is erg wennen. Zo rijd je maar vaak genoeg de foute kant op, aangezien je hert sturen met de D-Pad moet doen, die nogal klein is voor een grote duim..

Ik vond mezelf goed genoeg, dus starte ik de Carreer-Mode. Ik zag een onbekende skater in het eerste level van Tony Hawk´s Underground een mooie air maken, waarna hij van z´n board werd afgeslagen en in een busje werd gegooid. “Huh”, ging er door mij heen. Ik kreeg een mooi voorfilmpje te zien, waarin het hele verhaal uit de doeken werd gedaan. Het gaat er dus om, dat team Bam Magera VS. Team Tony. Maar het rare was, dat er naast jou op de bank alleen maar pro´s zaten.

Uiteindelijk wordt je door Tony gekozen om in zijn team te skaten, en kan het spel beginnen. Je gaat naar het o-zo-bekende Warehouse level van Tony´s eerste game. Hier wordt alles handig uitgelegt. Voor mij was dit niet nodig, en ging zoals Tony mij in het filmpje had duidelijk gemaakt, naar hem toe. Hij stuurde mij Santa Cruz, een van de nieuwe levels in de portable versie van Tony Hawk´s Underground 2. Hier moest ik, zoals in elke Tony game bepaalde opdrachten vervullen, naar het volgende level gaan, enzo verder. Niets bijzonders, maar zeker niet stom om te doen.

Door het hele spel was mij de goede muziek en sounds al op gevallen. Zo draait er op de achtergrond altijd een vet muziekje mee. Ik hou niet van Hip-Hop, dus zette ik alle Hip-Hop nummers via de Options uit. Ook zijn er echte stemmen van de Pro Skaters opgenomen. Jammer genoeg is dit alleen in de kleine tussenfilmpjes, en niet als je een opdracht van ze krijgt.

Net zoals in elke Tony game, zijn de Create-a- modus ook weer terug. Je kan net zo precies als op de console versie je mannetje, spray-tag of goal maken. Jammer genoeg is de Create-a-Park in deze versie eruit gelaten, wat ik toch wel een gemis vind, aangezien die modus toch wel erg vet was.

De Multiplayer modus kan natuurlijk niet achterwege worden gelaten, die zit er ook in! Ik zou met 4 man tegelijk kunnen skaten, staat er achter op het hoesje, jammer genoeg waren de servers helemaal leeg, dus dat heb ik niet kunnen testen. Wel heb ik de Horse modus kunnen testen. Dit is de enige multiplayer modus voor de PSP versie die met één enkele PSP kan worden gespeeld. Hier wordt je op de door jou uitgekozen baan op een bepaald punt neer gezet, waar jij dan een zo groot mogelijke combo moet neer zetten. Ben jij klaar met je combo, geef je je PSP verder aan de persoon naast jou. Hij wordt dan ook op die ene positie neergezet, en moet jou combo zien te verslaan. De verliezer, krijgt een letter van het woord horse. Wie als eerst het hele woord heeft, heeft verloren. Dit kan je tot en met 4 personen spelen, erg vermakelijk!

Nu, een paar weken later, heb ik het spel uitgespeeld. Zoals gewoonlijk, krijg je weer een shit-load aan vermakelijke en minder vermakelijke filmpjes over je heen, en héél veel bonus-characters.

Conclusie en beoordeling

None

Om er toch maar een eind aan te breien, geef ik dit spel een dikke 8½. Het is in mijn ogen een ideale game voor onderweg. Hij is makkelijk op te pakken, en je kunt er ook lnag bezig mee zijn, alles open te spelen. De grahics en sounds zijn dik in orde. De console versie van deze game heb ik niet gespeeld, en ik laat ook het feit dat dit een port is met 4 extra levels erbij voledig buiten m´n conclussie.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Tony voor onderweg
 • Vloeiende beelden
 • Soundtrack
 • Minpunten
 • Besturing even wennen
 • Veel kleine glitches

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • klinkt leuk maar moet bring down the sky nog downloaden

 • ik heb het toch niet:P wel leuk voor de eigenaars

 • Klinkt best wel awesome, zon arena! Mits redelijk geprijsd (Bring Down The Sky was echt een koopje) zal ik hem halen.  GODDAMNIT IK WIL MASS EFFECT 2 EN IK WIL HEM NU!

 • Die details over deeltje 2 klinken best wel vet eigenlijk

 • dat is mooi, en weer wat extra's voor deeltje 1 (gooi ik die ook maar weer eens in mijn 360). En deel twee wordt natuurlijk ook weer een feest.  Vwb die DLC, in meerdere rpg's van Bioware heb je dit soort vecht-toernooien , in jade empire was dat een erg vet stuk van het spel, als dit vergelijkbaar is dan vind ik het prima.

 • Leuk voor diegenen die de game hebben.

 • Hoe zit het nou eigenlijk met die DLC die Mass Effect en Mass Effect 2 aan elkaar zou knopen? Ik heb lang geleden Bioware horen zeggen dat ze dit zouden doen. Zo te lezen zijn ze dat ook blijkbaar niet meer van plan. Jammer.

 • ''Meer donkerder'', dat is goed om te horen! Die DLC klinkt als je het mij vraagt een beetje te simpel. Ik had veel liever een soort van Bring Down the Sky uitbreiding gehad!

 • niet slecht

 • heb echt zin in mass effect 2. vond 1 echt geweldig dus die DLC mag van mij snel komen

 • In de Dixons bij mij in't dorp is hij al € 25,-…

 • Leuke content en mooi dat ze dat bijeen hebben gestopt en dan ook nog voor een lagere prijs.

 • Dat is zeker nice. Dit is echt nog een game die ik graag in mijn collectie zie.

 • LEUK!!

 • Mensen zeuren dat ik Mass Effect moet kopen, maar als BioWare een classics versie gaat maken met extra's wil ik het wel best gaan kopen.

 • Echt de mensen die hem nog niet hebben, koop hem nu zou ik zeggen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren