1. 2006 FIFA World Cup Germany (PS2)

2006 FIFA World Cup Germany (PS2)

2006 Fifa World Cup Germany:

Voor wie nog steeds zit te balen dat Nederland verloren heeft met het wk, is dit een goed vermakertje. Atthans... Als je van voetbalgames houd natuurlijk. Hier speel je zelf het wk over en kun je dat verliezende potje dat Nederland maakte overdoen. Nou... Zomaar het potje overdoen, homaar!! Je moet eerst maar eens wat ervaring opdoen en je kwalificeren voor het wk, anders word het helemaal niets. Schiet je weg recht door de kwalificatie rondes en kijk of je goed genoeg bent voor een plaats in het wk. Dus maak je controller maar gereed, en maak je klaar voor een goed potje voetbal! (Potjes, kan ik beter zeggen.)

De naam Fifa zal je waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Een serie dat van het ouwde simpele voetbalspelletje is uitgegroeid tot een fraaie game dat bijna alle ploegen of landen tot zijn beschikking heeft. Samen

met Pro Evolution Soccer (PES), zijn ze toch wel de meest populairste voetbalgames, tot nu toe. Dit keer staat '2006 Fifa world Cup Germany' bij mij in de spotlight. Waarom weten jullie vast wel, Het Wereld Kampioenschap. Ookal is het WK inmiddes al ruim een maand afgelopen, is het nog wel leuk om het over het spel te hebben. Dit jaar kwamen er twéé Fifa's uit; Fifa 06 en 2006 Fifa World Cup. Dat zal ook niet zo vreemd zijn omdat het wereldkampioenschap voetbal bij Fifa een grote rol speelt. Wel vind ik het zonde dat Fifa in twéé delen uitkwamen. Ze kunnen toch ook het WK-deel bij de orginele Fifa 06 plaatsen? Nu betaal je 2x € 50,- voor beide. Anders had je gewoon een complete Fifa van € 60,-, wat atthans het geld waar was geweest. Beide delen mogen ons dan ook veel speelplezier leveren voor deze prijs!

Fraai??

Als je het spel al opstart denk je wouw! Een spetterend begin filmpje en een leuk orgineel menu. Er zijn uitegbreide spelmogelijkheden en het leukste is natuurlijk het overdoen van het WK. Want waarom zou je anders 2006 Fifa World Cup Germany kopen, toch? In het begin was ik èrg verbaasd! De teams zijn namelijk ontiegelijk uitgebreid. De 127 landen die het spel zitten, keer zo een 25 a 35 spelers. Reken dat maar uit! Dan zou je toch snel zeggen dat er ruim 3800 spelers in die spel zitten. Dat is best veel! Niet alleen de team-indelingen zijn opgenomen, maar ook de poultjes. Dus als je niet wil kwalificeren, hoeft dat niet want je kunt ook meteen met het WK zelf beginnen, plus de echte poules van 2006. Als je toch van plan bent om mee te doen aan de kwalificatie-rondes, ben je wel even bezig. Per land moet je zo'n 10 a 20 wedstrijdjes spelen. (dat ligt eraan bij welk wereld-deel jezelf kwalificeert.) Als je 4 landen geselecteerd heb om mee te

spelen, ben je al gauw een aantal speeluurtjes verder voordat je klaar bent met de kwalificatie-rondes. Ook krijg je tussen het kwalificeren de zogenaamde 'friendly matches'. Hier speel je een vriendschappelijke wedstrijd tegen een ander continent. Dan kan je al even oefenen en kijken wie er straks voor je staat in het echte WK.

Eenmaal gestart, is er geen weg terug.

Je denkt vast, wat bedoel je in godsnaam? Nou als je ingedeelt bent in een poule en je speelt een wedstrijd, kun je niet even gauw opnieuw beginnen. Als je bijvoorbeeld met 2-0 achter staat en de tijd is bijna om, heb je pech! Je kunt niet 're-machten' of de wedstrijd stoppen. Ja, dat kan wel, maar als je stopt sta je automatisch 3-0 achter. Èn nee, je kunt de wedstrijd alsnog niet overspelen. Dus net als in het echte WK, is er geen weg terug. Verloren is verloren en gewonnen is gewonnen. Vaak kun je in het echte WK al zien wie de poule-winnaars zouden kunnen worden. Dat is bij deze game ook zo, maar hier ligt dat anders. Als je in het begin de landen naar andere poules kan switchen, zie je vaak de beste bovenaan aan staan. Eigenlijk is dat wel jammer want zo kan je al voorspellen wie er wel doorgaat of juist niet. Als je door de poules heen gekomen bent en in de achtste finale staat, merk je daar eigenlijk weinig van. Ja, je ziet 7500 credits voorbij schieten, dat zegt: Je bent door naar de achtste finale! Nou jippie! Dan denk je, er komt vast iets spectaculairs achter aan, maar nee. Je moet het hier maar mee doen. Eigenlijk vind ik dat EA dat had mogen verbeteren. Dat geld ook voor de kwart-finale, de halve-finale, en de finale zelf. Als je zo goed bent om in de finale te belanden en wint, zie je je winnende team rennend naar het podium waar hun de beker overhandigt krijgen, en that's the end! Dan mag je weer opnieuw beginnen zeg maar. Een groot minpunt van het spel, kan je wel zeggen!

Gameplay, realistisch??

De gameplay van deze Fifa is nou niet echt wat je zegt realistisch. Dan heb ik het vooral op de keeper gemund. De éne keer maakt hij een wereld-redding waardoor je waarschijnlijk net of net niet wint. De andere keer weet de aanvaller de verdedigers voorbij te komen. Dan schiet hij recht op het goal, waarna de keeper recht op zijn doellijn blijft staan. Wat heb je dan; GOAL!!. Bijna elke keer als ik de verdigers voorbij kom maak ik een goal. Ik kom aanrennen, ik ben bijna in het strafschop-gebied, ik schiet en goal! Jeej! Jippie! Nou dat was wat je zegt een wereld-goal hoor! Goede teamwork vooral, lekker in je eentje een goal maken! De andere keer maakt de keeper een wereld-redding als het balletje zachtjes komt aanrollen. Zo worden er teveel wedstrijden beslist door de keeper. Dat vind ik erg jammer, vooral omdat het werken met het elftal zelf vloeiend verloopt. Maar goed je kan nog wel vrolijk worden doordat je met teamwork een goal maakt. Dan heb je echt het gevoel dat je het zelf hebt gedaan, en dat is natuurlijk het leukste!

Toevoegingen

Wat ik vooral leuk vind is dat je met nationale spelers van vroeger kunt spelen. Door veel potjes voetbal te spelen kun je de zogenaamde credits verdienen. Hiermee kun je nieuwe schoenen, voetballen, shirtjes en nationale voetballers vrijspelen. de schoenen, shirtjes en voetballen zijn niet zo bijzonder (op de goude bal na). Maar de spelers wel. Hiermee kan je bijvoorbeel Bergkamp of Koeman vrijspelen. Da's wel leuk! Ook kun je Baresi de verdediger van Italië unlocken. Zo krijg je dus allemaal aardige spelers van het verleden tot je beschikking.

Wel vind ik het jammer dat wereld speler Maradonna en de ouwde vertrouwde voetballer van Nederland: van Basten er niet bij zaten. Zo ontbreken er wel meer spelers. Maar goed, toch leuk dat ze het gedaan hebben, want dat geeft je team ook weer een punt extra en zo heb je ook het gevoel dat je met een echt goed team werkt. Dat is opzich wel grappig.

Een ander nieuws is de zogeheten 'Global Challange'.

Hiermee word je midden in een wedstrijd gedropt, ergens in 70e minuut ofzo, en dan moet je de 1 of 2-0 achterstand oplossen. Opzich wel leuk als je even genoeg hebt van het klassieke heen-en-weer-trap spelletje. Als je in zo een wedstrijd verder moet gaan heb je een 'main-challenge'. Bijvoorbeeld; jij bent Mexico en je speelt tegen Engeland en je staat met 2-0 achter, dan is je main-challange om te winnen. Dan heb je nog 2 side challenges. Dat kan bijvoorbeeld zijn; dat je voor de 80e minuut al één goal moet maken, en dat je ervoor moet zorgen dat je géén tegen goals krijgt. Als je de mainchallenge gehaald heb, heb je zilver, als je de mainchallenge + de twee side-challenges hebt gehaald heb je goud. Opzich wel leuk gedaan dus!

Sound & Graphics

De Graphics zijn opzich oké. Niet wat je zegt lelijk, maar ook weer niet echt super. Er zijn wat kleine details die me niet helemaal lekker zitten. Zoals de onrealistische doelnetten, die nogal wat lang uitrekken als er een krachtige bal doorheen gaat. Dan heb ik het over de schoenen die maar vaag zijn, noem het maar op! Hoewel er tig spelers in voor komen snap ik best dat je dingen open laat, maar hier hebben ze soms net iets teveel overgeslagen. De spelers lijken er een beetje op, maar daar blijft het ook bij. Kijk v.der Sar dan eens. Smalle kop grote neus, dan bedoel ik ook echt groot. Ook de wereldspelers zoals Ronaldinho en Wayne Rooney. Die 2 speler hadden ze wel mogen verbeteren. Hun

hebben toch wel de meest herkenbare voetbalkoppen. Zo staat het gebit van Ronaldinho scheef en Wayne Rooney staat bekend om zijn doffe blanke of beter gezegt witte huid. Die kenmerken ontbreken er. Dat vind ik zonde, want om wereldspelers er iets beter qua detail uit ze laten zien is geen slechte stap!

De sound van deze Fifa kan ik toch echt wel goed noemen. Vooral het commentaar is super! Dat vertellen wie er aan de bal is is al wat ouder, maar de commentator maakt soms ook wel eens foutjes. Zo lijkt het soms of het goal is maar dan is het bijvoorbeeld buitenspel. Dan hoor je de commentator al zeggen; 'Goal'! waarop je enkele seconden later hoort; "Huh?, Ooh ooh it's ofside!" Dat is opzich best leuk, dan heb je meer het idee dat het een echte commentator is dan een computer die standaard iets zit af te spelen. Ook schreeuwt het publiek als je weer aan bal komt. Dan hoor je ze de volkliederen zingen van het land of ze gaan keihard lopen bleren omdat ze zo blij zijn dat je aan bal bent. Maar er is toch iets wat ik jammer vind. Het volkslied is niet in het begin te horen. Opzich had ik het wel leuk gevonden als ze in het begin het volkslied zouden zingen. Dat maakt het hem niet alleen realistischer, maar ook geef je meer gevoel aan de game. Want wat is er nou leuker dan meezingen met het Nederlands volkslied! De nummers in het begin menu zijn ook wat leuker. Lekkere actieve nummers, waarbij je je nooit zou kunnen vervelen, toch?

Conclusie en beoordeling

None

Opzich wel leuk om een lekker potje voetbal mee te spelen, maar meer ook niet. Veel onrealistische en onopgeloste mankementen die erin voor komen maakt het spel minder leuk om te spelen. Hoewel veel details ook niet echt super zijn, vind ik het toch een leuke game. Als ze deze Fifa bij Fifa 06 geplaatst zouden hebben zouden ze PES mischien wel in het mandje kunnen hebben. Verder is het een sfeervolle voetbalgame, dat wel een aantal speeluurtjes vermakelijk is. Ik hoop dat de volgende wk voetbalgame van EA toch wat beter word dan deze game.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Het begin,
 • Complete WK,
 • Classic Players,
 • Sfeerfol,
 • Verslavend.
 • Minpunten
 • Keeper beslist vaak wedstrijd,
 • Geen gevoel of je in de Finale zit,
 • Onrealistische gameplay,
 • Graphics.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • In landen zoals Israël, Italië, Spanje, Portugal en Polen wordt dit het meest gedaan.

  Polen? Die zitten nu toch allemaal hier? ;)

 • Lichtelijk tragisch, zeker wanneer je je bedenkt dat PC-games al zo goedkoop zijn (verbeter me overigens als ik het fout heb, laatste keer dat ik in een gameshop keek waren de prijzen van PC-games echt superlaag in vergelijking tot consoles)

 • @ Furyan NL  hehe, goede! xD  De spellen voor PC's zijn bijna altijd goedkoper. Dat komt doordat de PC niet alleen door gamers wordt gekocht, terwijl dat bij consoles wel het geval is. Dus is de PC minder afhankelijk van gamers. • Furyan jij bent grappig

 • het is ook veel te simpel.

  je koopt een goede pc, je download een paar spellen en geen haan die ernaar kraait.

  ze zouden daar eens wat regels en wetten over moeten maken.

 • Moet je een systeem hebben als de PlayStation 3. Nog geen illegale games op te vinden, en anders is het percentage gigantisch laag..

 • LOL @ Furyan NL!  Wat ook nog wel redelijk vaak voorkomt is dat spellen gewoon langdurig aan de prijs blijven.  Als je classics hebt voor de consoles dan is de verkoop ook veel beter. Dan verdienen ze er volgens mij nog genoeg aan.  Nu zie ik net op InsideGamer ook grote banner over Mirrors edge en dead space. Deze zijn in prijs verlaagd! Dit soort acties moeten vaker voorkomen en ook echt laten zien door banners en meer reclame ben ik van mening.

 • wellicht omdat europa gewoon duur is?

 • EU blijft ook gewoon duur. Kijk eens als je een spel buiten de EU haalt…  Scheelt je zo 4 tientjes in sommige gevallen.

 • Veel zien er gewoon de gevolgen niet van in…

 • Oh- oh…

 • Komt omdat die landen zoals Polen en Israel geen games kunnen betalen:)

 • Sinds wanneer zijn Israël en Polen West-Europese landen??? En is Israël überhaupt een Europees land?  Maar OT:

  Ik denk dat er weinig aan te doen is en het is zeker niet leuk voor de ontwikkelaars en uitgevers. Maar wie heeft er tegenwoordig niet een illegaal spel in huis liggen??


 • Voor het feit dat ze in Israel downloaden, daar heb ik begrip voor. Want naar de gameshop gaan is daar al een game!

 • @ Seva  Ligt er maar aan in welk gebied :P Laatst was er een gastje uit Israël op Generals, die woonde niet in het oorloggebied

 • Njah zoveel games zijn het kopen eigenlijk ook niet waard. Veel spellen die gedownload worden, zouden niet gekocht worden. Ik heb 5 spellen de afgelopen 2 jaar meer dan 40 uur gespeeld en die zijn alle 5 legaal. Andere spellen zou ik niet eens gekocht hebben, maar zijn er op een LAN opgekomen ofzo.

 • Voor het feit dat ze in Israel downloaden, daar heb ik begrip voor. Want naar de gameshop gaan is daar al een game!  Proest!!.. Wat zeg je?  Beetje wereldvreemd kerel? • Ik heb opeens zin in een piratengame.

 • Ik koop al mijn games bij een gameshop. Ik doe niet aan illegale handel omdat ik die gewoonweg niet in mijn collectie wil hebben, maar ik begrijp best dat mensen nog doen aan piraterij. Als je ziet dat je nu al 74,99 betaald voor Littlebigplanet of een Killzone2, het moet toch niet gekker worden? Je hebt bijna een tweede baan nodig om een gezonde hobby als gamen te kunnen betalen. Maar dan piepen bedrijven wel als het slechter gaat met de industrie omdat er te veel gedownload wordt, nou als er relevante prijzen gevraagd werden voor games dan hoeven we niet zo veel te downloaden.

 • Hunt em down!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren