1. Xbox Live! stijgt in prijs

Xbox Live! stijgt in prijs

Xbox Live! zal in prijs stijgen. Dit wist Microsoft te melden. Deze stijging staat nu nog alleen gepland voor Groot-Brittannië. De prijs zal veranderen van 39.99 pond per jaar naar 59.99 pond per jaar. Je kan uiteraard ook gewoon 4.99 pond per maand betalen. Deze prijsstijging is een stijging van van 50 procent per jaar. De prijsverandering zal 15 maart worden ingevoerd. Dit is ook de datum wanneer de meeste abonnees aflopen. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor andere landen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Wordt ff diep in de buidel tasten voor wat mensen :).

 • Ze willen het verlies op de Xbox consoles terugverdienen, ik had het eigenlijk al veel eerder verw8.

 • En waar kan ik dit nieuws officieel vinden?

  Link naar een artikel van Microsoft ofzo?

 • 50% gaat wel erg ver :( Meschien piepen ze wel anders als veel mensen alleen maar drijgen te stoppen met Live als ze dit willen door zetten. This maar een idee. :) Ik vind het heus niet erg dat ze het duurder willen maken maar 50% gaat gewoon te ver. :(

 • ironx, zie bron.

 • Megaman: Oeps, niet gezien… *** nieuwe layout ook!! (j/k =p)  Maar het is dus allemaal anders als je het even rustig naleest…  Je koopt een startpakket van 60,00… Na 12 maanden krijg je dus een bericht dat je account wordt verlengd. En nu komt het dus:  Standaard wordt het dan een maandabonnement van 4.99 Pond (€ 7.30). Ja, dan wordt het 12x4.99 = 59.88 Pond (€ 87.54).

  In het dashboard kan je echter instellen of je een maandabonnement of jaarabonnement wilt!

  Zet je hem op jaarabonnement, dan betaal je gewoon 39.99 Pond (€ 58.46).  Je bent dus gewoonweg goedkoper uit als je een nieuwe jaarabonnement neemt ipv een maandabonnement.  Ik vind dit een beetje stemmingmakerij. Men doet net alsof de abonnementskosten van Live de pan uit schieten terwijl dit dus helemaal niet het geval is!


 • je kan ook elke maand doen en op een gegeven ogenblik ophouden

 • GBA, linkkabeltje ertussen :D

 • Ik gok dat dit pas het begin is.

 • ironx…  Unless you cancel your subscription before the end of the 12 months, your subscription will automatically renew to a monthly subscription, and you will be billed GBP4.99 per month

 • 6.99 euro per maand wordt dat voor ons…heb al een mailtje gehad van Microsoft en mijn tarrief wordt dus 6.99 p/maand

 • Lightz:  van www.xbox.com:  V: Krijg ik een herinnering van de omzetting van het proefabonnement naar een maandabonnement?  A: Je wordt via een e-mail op de hoogte gesteld van de omzetting naar een maandabonnement als je je voor het eerst aanmeldt. Dan ontvang je dertig dagen voor de afloop van het proefabonnement nog een herinnering. Je kunt ook op een jaarabonnement overstappen als je wilt, wanneer je maar wilt . Als je je abonnement wilt opzeggen, kun je bellen naar Xbox Live support.
 • Ze doen het allemaal voor het geld, geen wonder dat EA geen Xbox Live! ondersteunt!

 • ironx:  dat is voor nederland e.d., de nieuwspost gaat over Groot-Brittannië

 • Ik denk dat ik binnenkort maar een Xbox live starterpack erbij koop voor 60 euro, zodat ik die code in kan voeren zodra mijn huidige abonnement afgelopen is…

 • Als ik in Engeland woonde zou ik gewoon ff 2 of 3 starterskits kopen en dan kom je de xbox generatie wel door.

 • hehe, goed idee :p, ben benieuwd of ze het zouden tolereren

 • 'Reactie van Remco geplaatst op 17 februari 2004 12:41  Ik gok dat dit pas het begin is '

  Net als je gokte dat PS2 network beter in elkaar zat dan Live?

  Ja tis jammer dat het iets duurder wordt, maar zoals ironx zegt valt het wel mee als je het rustig na leest.  EA deed, zoals ik begrepen heb, niet aan Live mee omdat zij ook aan de online mogelijkheden wilden verdienen en dat zag MS voorheen niet zitten.

  Maar als we de steeds sterker wordende geruchten mogen geloven dan komen MS en EA echt wel uit hun onenigheid.

  Dus Gamerking doe nou niet als of MS de enige is die geld wil verdienen, Sony, EA en de rest zijn echt geen liefdadigheids instellingen. (iedereen wil poen binnenhalen)  Met Network Gaming heeft EA zelf de mogelijkheid om tarieven te bedenken, met andere woorden zij kunnen vragen wat ze willen.

  Het Gratis onlinen van Sony klinkt erg mooi en geeft meer gamers toegang tot het net, maar net als Live kent het zijn nadelen en zal in de nabije toekomst echt wel geld gaan kosten. (misschien wel meer als het hele Live bij elkaar) • PC gaming is ook gratis Mortal Marcel (excluding MMORPG), en dat werkt al jaren prima.

 • mortal marcel:  ik moet eerlijk zeggen dat het idee dat PS2 network meer gaat kosten dan Live één van de domste opvattingen is, want het berust niet op feiten, argumenten of ook maar iets, je spreekt jezelf best tegen, je zegt dat Sony de prijzen laat bepalen door de makers en daarna zeg je dat het OPEENS gaat veranderen naar vaste prijzen? echt dat gebeurt niet, zeker niet, omdat PS2 network toch nog niet zo goed draai als verwacht etc, echt dikke onzin

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren