1. The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

Omgeving:

Het hele spel klopt, alles wat je doet heeft ergens mee te maken. De game speelt zich voor het grootste gedeelte af op de Great Sea en de eilanden die daarin liggen. Je kan die afstanden tussen die eilanden natuurlijk niet zwemmend overheen dus de piraten varen je naar forsaken fortress waar je zusje zit. Je moet allerlei dingen uithalen om haar te vinden. De dingen die je moet uithalen zijn heel verschillend.onder een ton zitten en weg sluipen, tegenstanders verslaan en nog veel meer. De variatie die in het spel zit maakt het intressant. Het land is zo groot en heeft zoveel eilanden en op elke is veel te beleven. Het geeft mij een goed gevoel als ik op een eiland kom maar het is minder leuk om weer weg te gaan. Dit komt mede door de goede herinneringen van de avonturen die je op dat eiland hebt beleefd. Als ik weg vaar van een eiland draai ik altijd om. En op elk eiland kom je weer terug om dingen te zoeken omdat er op één eiland zoveel te doen is denk je dat je nog lang niet klaar bent.

Wind waker:

Nadat je van Fosaken Fortress afkomt lig je in het water waar een klein zeil bootje je vind, hij

brengt ja naar windfall island waar hij alles gaat vertellen en dat hij je gaat helpen. De boot geeft je ook tips wat je moet doen. Ook geeft hij je de Wind Waker een stokje waarmee je de wind kan leiden. Dit levert hele leuke muziekjes op.

Zo moet de wind naar een punt laten waaien om zo een eiland te bereiken per boot of met een boomblad te zweven. Als je gaat varen moet de wind gebruiken om te sturen. Het varen is in het begin van het spel leuk maar later begint dat te vervelen dat is een minpuntje. Je leert van allerlei liedjes die moet spelen om iets te doen bijvoorbeeld de sun song die zorgt ervoor om de zon op te laten komen of onder laten gaan. Elk liedje dat je leert komt steeds terug in het spel.

Snel gemaakt:

Het is jammer dat ze geen tijd meer hadden om een dungeon te maken om de derde bal te krijgen. In plaats daarvan hebben ze gedaan dat je de bal gewoon van Jabum krijg en niet door eerst een dungeon te doen. En ze hebben daarom ook even snel de triforce quest erin gezet. Dat is dat je kaarten moet zoeken om stukken triforce te vinden. In dat gedeelte vind ik het wel jammer want daar had wel iets meer in gezeten.

Kaarten:

Het is een goed idee geweest om van elk stukje eiland een kaart te maken zodat je alles leert kennen, en je gaat de eilanden op om op onderzoek te gaan wat er allemaal is zoals kaarten en items en je leert steeds meer moves te gebruiken. Je gaat alle eilanden af om de grote map vol te krijgen, dan ga je een rondje om een eiland varen om het visje te zoeken. Ik had niet alle kaarten waarbij je hem moet openen en dat er dan een licht straal naar boven gaat. Maar ik had wel alle triforce kaarten en de kaarten van elk eiland.

Items:

Het verhaal begint met dat in een grote toren ligt te slapen, dan komt je zusje er aan en geeft je het eerst item dat is de telescoop. Je kijkt naar de brievenbus en ziet daar een vogel naar boven wijzen, je richt naar boven en dan zie je dat een vogel iemand laat vallen in een bos. Jij als held wil die persoon gaan redden maar je moet dan eerst een paar bomen om hakken. Je gaat naar een huisje waar je leert vechten met een zwaardje als je dat kunt beheersen dan krijg je hem. Ook kan je items krijgen van fairy’s en in elke dungeon vind je een item in een schat kist, ook moet je soms een opdracht doen om het item te krijgen. Ik vind dat zelda the wind waker goede items heeft die ook makkelijk te gebruiken zijn.

Het einde:

Ik vind het einde van het spel goed bedacht alleen jammer dat ganondorf zo makkelijk was maar toch ze moet je eindbazen van een paar dungeons opnieuw doen en ook stukken die in de dungeon zelf voor komen. Nadat je de kamer in kom moet je tegen ganondorf vechten alleen is hij het nog niet echt maar drie dieren die aan touwen vast zitten en dat je met de licht pijl op een bal schieten die achter hem hangt. Daarna ga je naar boven het dak op en moet je tegen de echte ganondorf moet vechten, en ik vond de slang en spin waar je tegen moet voordat je ganondorf echt ga versslaan moeilijker dan ganondorf zelf. Ik vind wel goed dat ze nog een second guest hebben gedaan alleen ik denk niet dat het veel gedaan is want het is bijna hetzelfde en sommige denken ‘’ik heb hem nu uitgespeeld en dan ga ik hem niet nog een keer doen’’.

p.s. ik wist niet hoe je plaatjes erin doen dus alvast sorry daarvoor

Conclusie en beoordeling

The legend of Zelda the Wind Waker Ik had het spel The legend of zelda the Wind Waker voor Sinterklaas gekregen, want die wou ik heel graag hebben, omdat een vriend van mij Zelda Ocarina of Time had en ik vond die super leuk. Ik heb het spel uitgespeeld en Ocarina of time ook en Ocarina of time vond ik het leuks. The Legend of Zelda the Wind Waker staat bij mij op nummer 2 bij leukste spellen want bovenaan staat zijn grote broer Ocarina of time.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • muziek
 • graphics
 • spel duur
 • overal iets te doen
 • vechten
 • Minpunten
 • makkelijk
 • te veel varen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ai, das een fail van neversoft.

 • Wordt zo'n boxart eerst niet gecontroleerd ofzo voordat het gepubliceerd wordt?

 • Ik vind het nog steeds apart dat er in guitar hero metallica ook andere bands zitten :S

 • Ik vind het nog steeds apart dat er in guitar hero metallica ook andere bands zitten :S  Zo vreemd is het niet, anders heb je misschien wat weinig muziek in vergelijking tot andere GH games. De extra muziek die erin zit heeft toch allemaal wel een link met Metallica.

 • Da's wel een missertje, maar laten we eerlijk zijn, hoeveel mensen zou 't opgevallen zijn!

  Schiet maar op met die game, ik kijk er zwaar naar uit!

 • Mij zou het in ieder geval niet opgevallen zijn, maar het zou toch wel netjes zijn als ze die boxart nog ff fixen voordat hij in de winkels ligt.

 • Is een kwestie van nieuwe papiertjes printen. Hebben ze zo gefixed.

 • Wow, een spelfout. Schokkend.

 • Ik kan niet wachten totdat nieuwe artiesten in de game komen zoals New Ordner, Job Division, The Sminths en The Kocks…

 • Dit gebeurt zoveel vaker.

 • Schokkend.

 • kan mijt schelen ik wil gewoon dat spel spelen kan mij die box cover iets schelen ookal staat er donald duck op

 • Eeeeh, het is maar waar je op let… Hoewel de band zelf dit misschien niet zo leuk vind ;)

 • New Ordner, Job Division, The Sminths en The Kocks…  lol haha  En wat dacht je van de Arctic Donkey's?


 • Het is gewoon een slordige fout! :D

 • Neversoft was vast te druk bezig met het spellen van Metallika  Ehm, Mett…  Nee wacht, Metallica


 • Ja, dat is dom.

 • dat is best slordig

 • Zo vreemd is het niet, anders heb je misschien wat weinig muziek in vergelijking tot andere GH games. De extra muziek die erin zit heeft toch allemaal wel een link met Metallica.  Zo vreemd is dat wel. Moeten ze maar niet een game rond 1 band maken. Of ze moeten van die artiest elke album, elk nummer er in knallen. In het geval van Metallica is dat aardig wat.

  Maar als nog fail deze game en vooral de GH serie.

 • @ Linius Pallitax  Ik denk dat metallica een van de weinige bands is die meerder GH spellen kan vullen met nummers :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren